Web Analytics Made Easy - Statcounter

برخی افراد با کوبیدن درب مساجد یا اصطلاحاً دق الباب مساجد در آستانه ماه ربیع‌ الاول، حاجات خود را طلب می‌کنند.

به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، در چند سال اخیر، باب شده است که افراد با کوبیدن درب مساجد یا اصطلاحاً دق الباب کردن مساجد در آخرین شب ماه صفر، حاجات خود را طلب می کنند و این کار را تا هفت مسجد انجام می دهند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما آیا سند روایی برای این عمل وجود دارد؟ برای پاسخ به این سوال و صحت سنجی این کار با حجت الاسلام مرتضی ادیب یزدی کارشناس مذهبی گفت و گو کردیم.

حجت الاسلام مرتضی ادیب یزدی، کارشناس مسائل دینی و از واعظان کشور اظهار کرد: سنتی به نام دق الباب که در آستانه ماه ربیع الاول مردم درِ هفت مسجد را بزنند، در روایات ما وجود ندارد. متاسفانه به جهت فهم نادرست از روایات، دچار کج‌فهمی و بدفهمی از طرف برخی از انسان‌های ساده لوح شده ایم.

عملی خرافه که گریبان مومنان را گرفته است

حجت الاسلام ادیب یزدی با تأکید بر خرافی بودن عمل دق الباب، بیان کرد: عمل در زدن، تنها برای اِخبار است. به عنوان مثال تا شخصی درِ خانه شما را نزند، شما متوجه حضور شخص در پشت در نخواهید شد. نعوذبالله آیا خداوند متعال، نیازی به در زدن خانه اش (مسجد) دارد تا متوجه حضور ما شود؟! قطعا احتیاج نیست تا درِ خانه خدا را برای برآورده شدن حاجت خود بزنیم. این عمل، بوی کفر می‌دهد.

وی ادامه داد: البته مومن می‌تواند پشت در خانه خدا (مسجد)، دعای "اللهم عبدک ببابک فتصدق علیه" را بخواند؛ که به این معنی است که خدایا، بنده ات پشت در خانه ات ایستاده، به او رحم کن. این دعا را می توان پشت در مسجد خواند؛ اما اینکه پشت درِ هفت مسجد قرائت شود، بر خلاف سنت پیامبر و امیر مومنان است.

این کارشناس مذهبی بیان کرد: پیغمبر فرموده است که هرکس تمام شدن ماه صفر را مژده دهد، من او را به بهشت بشارت خواهم داد؛ چرا که خود رسول خدا می‌دانست که در ماه صفر از دنیا می‌رود. در نهایت نیز در ۲۸ صفر سال یازده هجری قمری رحلت کردند.

خواندن نماز تحیت در هفت مسجد، دستاویز نجات در روز قیامت

حجت الاسلام ادیب یزدی اظهار کرد: طبق روایات، شایسته است که انسان بعد از وارد شدن به هر مسجد، دو رکعت نماز تحیت بخواند و خوب است که مومن، در هفت مسجد نزدیک خود نماز تحیت را بجا آورد.

وی درباره برکات نماز تحیت افزود: در روز قیامت، قطعه زمینی که مومن در مسجد بر روی آن نماز تحیت خوانده است؛ به طهارت و پاکی بنده به درگاه خداوند شهادت می‌دهد.

حجت الاسلام ادیب یزدی درباره نماز تحیت بیان کرد: نماز تحیت در واقع یک نوع معاهده و التزام به زمین مسجد است. با خواندن این نماز، زمین نسبت به شما متعهد شده و در روز قیامت می گوید: خدایا، بنده تو سجده کرد. همانطور که در قرآن نیز آمده است؛ «يَوْمَئِذٍ تُحَدِّثُ أَخْبَارَهَا» یعنی روزی خواهد شد که زمین، خبر‌های خود را بیان می‌کند.

ربیع الاول، ماه بهار دل‌ها

حجت الاسلام ادیب یزدی درباره فضائل ماه ربیع الاول نیز بیان کرد: ماه ربیع اول، ماه بهار دل‌ها و عبادت و بشارتی برای اهل ایمان است. شب اول ماه ربیع الاول، مزین به لیله المبیت است. در این شب حضرت امیرالمومنین در بستر پیامبر خوابیدند. از بزرگ‌ترین افتخارات حضرت امیرالمومنین این است که در آن شب جان مبارک خود را فدای رسول الله کردند.

با این اوصاف، شاید شکل گیری عمل خرافی دق الباب، ریشه در کج فهمی افراد نسبت به حدیث رسوال اکرم داشته باشد. پیغمبر فرموده است: هرکس تمام شدن ماه صفر را مژده دهد، من او را به بهشت بشارت خواهم داد؛ اما مسئله ای که روشن است، این است که قطعا منظور از بشارت دادن  اتمام ماه صفر، دق الباب کردن مساجد نیست. مومنان می توانند در این روز و یا ایام دیگر، نماز تحیت در مساجد بخوانند تا دستاویز نجاتی برای خود در روز قیامت، فراهم کنند.

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: فرهنگی ماه صفر ماه ربیع الاول حجت الاسلام ادیب یزدی روز قیامت ربیع الاول دق الباب ماه ربیع هفت مسجد ماه صفر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۳۱۶۴۳۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ارائه آموزش‌های هلال احمر در ۶۴ مسجد استان زنجان

به گزارش خبرگزاری مهر، حکمت الله هاشمی گفت: آموزش یکی از محورها و رسالت‌های اصلی هلال احمر به شمار می‌رود که باید در این زمینه قوی و غنی عمل کنیم.

وی تاکید کرد: با ارائه آموزش برای آحاد مردم جامعه می‌توانیم جان انسانی را نجات دهیم و با توسعه و گسترش فعالیت‌های آموزشی برای علاقمندان در قشرهای مختلف جامعه باید «هر خانه یک امدادگر» را محقق کنیم.

مدیر عامل جمعیت هلال احمر استان زنجان گفت: هلال احمر استان در ماه مبارک رمضان اقدام به ارائه آموزش همگانی به روزه داران در مساجد کرد که یکهزار و ۳۴۲ نفر در ۶۴ مسجد از این آموزش‌ها بهره مند شدند.

هاشمی خاطرنشان کرد: این دوره‌ها با همراهی و مشارکت ۵۰ مربی داوطلب خانم و آقا در سطح مساجد ارائه شده است.

وی تصریح کرد: آموزش‌های هلال احمر در سطح شهرها و روستاها، برای کارکنان دستگاه‌های اجرایی، کارکنان شرکت‌ها، واحدها و کارخانه‌های تولیدی و صنعتی، مراکز نظامی و انتظامی، مدارس، بوستان‌ها، محلات، مساجد، اعضای خانه‌های هلال، پایگاه‌های امداد و نجات جاده‌ای و اعضای هلال احمر ارائه می‌شود.

مدیر عامل جمعیت هلال احمر استان زنجان گفت: فراگیران علاقمند پس از گذراندن دوره‌های مقدماتی مورد نیاز می‌توانند از آموزش‌های تخصصی نیز بهره مند می‌شوند.

هاشمی با بیان اینکه برای فراگیران گواهینامه صادر می‌شود، اظهار کرد: این آموزش‌های هلال احمر در شهرستان‌های زنجان، ابهر، خرم دره، خدابنده، طارم، ایجرود و ماهنشان در حال برگزاری و با قوت بیشتری ادامه دارد.

وی افزود: علاقمندان برای بهره مندی از آموزش‌های هلال احمر می‌توانند با مراجعه به خانه‌های هلال در سطح شهرها و روستاها، محلات، مساجد، ادارات، کارخانه‌ها و واحدهای تولیدی و شرکت‌ها، دهیاری‌ها و یا با مراجعه به شعب هلال احمر در شهرستان‌ها ثبت نام خود را قطعی کنند.

مدیر عامل جمعیت هلال احمر استان زنجان گفت: علاوه بر این علاقمندان به فراگیری آموزش‌های هلال احمر می‌توانند با مراجعه به واحد آموزش شعب هلال احمر در شهرستان‌ها ثبت نام خود را قطعی کرده و وارد دوره‌های آموزشی شوند.

کد خبر 6086537

دیگر خبرها

  • «قرآن مجید»کتاب خدا مهجور نماند
  • تمرین نخستین رفتارهای تشکیلاتی و سیاسی در مساجد/مسجد باید جامعه را تربیت کند
  • ارائه آموزش‌های هلال احمر در ۶۴ مسجد استان زنجان
  • مساجد و ائمه جماعات قزوین به کانون‌های فرهنگی تبدیل شوند
  • روایت عباس عبدی از بازدیدش از مسجد پارک قیطریه
  • روایت عباس عبدی از بازدیدش از مسجد پارک قیطریه : مسجد را در تقابل با نهادهای دیگر قرار دادن، اعتبار نهاد دین را افزایش نمی‌دهد
  • نماز جمعه فلسطینی‌ها در مسجد ویران شده شهر رفح
  • حضور ۱۳ اثر در جشنواره پانزدهم تئاتر بچه‌های مسجد
  • آمار مشارکت دستگاه‌ها در نماز جماعت آمار خوبی نیست
  • نماز مساجد و مدارس به توجه ویژه‌ای نیاز دارد