Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری برنا»
2024-03-28@17:42:30 GMT

چند توصیه طلایی برای تغذیه سالم در پاییز

تاریخ انتشار: ۱۷ مهر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۳۳۴۶۷۳

چند توصیه طلایی برای تغذیه سالم در پاییز

علاوه بر توصیه های ثابت و همیشگی برای تغذیه سالم، هر فصل اصول خاص خود را برای تغذیه دارد. هم به دلیل شرایط آب و هوایی فصل ها و هم به دلیل مشکلاتی که ممکن است در هر فصل برای سلامتی پیش بیاید.

به گزارش برنا؛ در پاییز به دلیل اینکه فصل سرماخوردگی و آنفولوآنز است توصیه می شود بیشتر از همیشه میوه بخورید اما این میوه خوردن هم اصولی دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اصولی که باعث می  شود تغذیه سالمی داشته باشید.

ویتامین ث در برابر آنفلوآنزا

در فصل های سرد برای تقویت سیستم ایمنی در برابر بیماری هایی مانند سرماخوردگی و آنفلوآنزا خوردن میوه های دارای ویتامین ث بیشتر توصیه می  شود. میوه هایی که باعث سالم شدن تغذیه روزمره شده و می‌توانند برای کاهش و کنترل آلودگی‌ها و ابتلاء به بیماری‌های فصلی هم مؤثر باشند.

محمد مهدی حاجی فرجی، متخصص تغذیه می گوید: « برنامه ریزی تغذیه‌ای برای فصل پاییز باید متفاوت‌تر از سایر فصل‌ها است، چراکه معمولاً فصل پاییز همراه با آلرژی‌های فصلی است و سرماخوردگی‌های مقطعی را در پی خواهد داشت و به خصوص در این شرایط که بحث کووید ۱۹ درگیری بیشتری دارد تغذیه سالم ارتباط مستقیمی با جلوگیری از ابتلاء و تقویت سیستم ایمنی بدن دارد.

معمولاً اولین نکته که در مورد بیماری‌ها مطرح می‌شود کمبود مواد غذایی، عناصر، املاح و ویتامین‌هایی است که مصرف می‌کنیم؛ عناصر غذایی مثل پروتئین و انرژی برای افرادی که عمدتاً کم وزن هستند و یا بیماری‌هایی مانند پرکاری تیروئید دارند، از سنین پایین‌تری برخوردارند و یا باردار هستند بسیار مهم است.»

به گفته او ویتامین‌های C، E و D به تقویت سیستم ایمنی کمک می کنند. موادی که در دسته آنتی اکسیدان‌ها قرار می گیرند. ویتامین C در بسیاری از میوه‌ها و سبزیجات وجود دارد که گوجه فرنگی، سیب زمینی، کلم‌ها و سبزیجات مختلف شاخص ترین منابع آن هستند.

چاقی با میوه

خیلی ها به همین دلیل بیش از اندازه سراغ میوه ها می روند به تصور اینکه این مواد غذایی ضرری ندارند اما میوه ها هم اگر به اندازه مصرف نشوند می توانند مشکلاتی برای سلامتی ایجاد کنند. از نفخ و مشکلات گوارشی تا اضافه وزن.

احساس نفخ مداوم یکی از مشکلاتی است که با مصرف بیش از حد میوه ایجاد می شود و از نشانه هایی است که می گوید میوه را به اندازه مصرف نمی  کنید. میوه ها غنی از یک نوع قند به نام فروکتوز هستند که بسیاری از افراد قادر به جذب و هضم موثر مقدار زیاد آن نیستند. عدم جذب فروکتوز با علائمی مانند ایجاد گاز و نفخ در دستگاه گوارش همراه است و دریافت فروکتوز بیش از حد واکنش های التهابی در بدن ایجاد می کند.

ابتلا به اسهال یا وخیم شدن علائم سندرم آی بی اس هم نشانه دیگری از مصرف بیش از حد میوه است. سوء جذب فروکتوز موجود در میوه منجر به نفخ، گرفتگی عضلات شکم، درد و اسهال و حتی گاهی سردرد نیز می شود. علاوه بر این، بسیاری از میوه ها مانند سیب سرشار از پکتین هستند؛ یک نوع فیبر که مبتلایان به سندرم روده تحریک پذیر یا آی بی اس، برای شکستن کامل آن مشکل دارند و دردسرهایشان بیشتر می شود.

خیلی ها فکر می کنند اگر به جای غذا فقط میوه بخورند لاغر می شود اما بعد از مدتی متوجه می شوند وزن کم نکرده اند و برعکس اضافه وزن پیدا کرده  اند. چون میوه ها هم قند و کربوهیدرات دارند و مصرف بیش از حد آنها باعث می شود وزن اضافه کنید.

مصرف روزانه ۵ میوه متوسط توصیه شده است. در واقع یک میوه متوسط حدود ۶۰ کالری انرژی دارد بنابراین برای حفظ وزن بدن در محدوده طبیعی باید اعتدال در مصرف میوه ها هم رعایت شود.

از سوی دیگر فروکتوز موجود در میوه ها میل به مصرف مواد غذایی پرکالری را افزایش می‌ دهد. متخصصان می ‌گویند، گرچه فروکتوز قند میوه‌ است اما به هرحال قند ساده تلقی می ‌شود و عامل ذخیره چربی در بدن است گرچه این قند سبب مقاومت به انسولین نمی‌ شود اما برای حفظ تناسب اندام باید مراقب مصرف متعادل آن در طول روز باشید.

دو وعده میوه، سه وعده سبزیجات

حالا فکر می کنید چقدر میوه و سبزیجات باید در طول روز مصرف کنیم تا هم از شر بیماری هایی مثل آنفلوآنزا در پاییز در امان بمانیم هم دچار سوءمصرف میوه نشویم؟

محققان می گویند که مصرف پنج وعده میوه و سبزیجات موثر و کافی است. در تحقیقی که در دانشکده پزشکی دانشگاه هاروارد انجام دادند مشخص شد که افرادی که فقط دو وعده میوه یا سبزیجات در روز مصرف می‌کنند،در مقابل افرادی که پنج وعده از این اقلام غذایی می‌خورند خطر مرگ به هر دلیلی ۱۳ درصد کمتر است، خطر مرگ ناشی از بیماری قلبی یا سکته مغزی ۱۲ درصد کمتر است، خطر مرگ ناشی از سرطان ۱۰ درصد کمتر است، خطر مرگ ناشی از بیماری‌های تنفسی مانند بیماری انسدادی مزمن ریوی ۳۵ درصد کمتر است.

به‌ گفته دکتر دانیل وانگ، نویسنده اصلی این مطالعه و محقق دانشکده پزشکی دانشگاه هاروارد، میوه‌ها و سبزیجات منابع اصلی چندین ماده مغذی هستند که با سلامتی، به‌ویژه سلامت قلب‌ و‌ عروق خونی مرتبط هستند: پتاسیم، منیزیم، فیبر و پلی‌فنول (ترکیبات گیاهی با خاصیت آنتی‌اکسیدانی.)

به‌ گفته محققان در بهترین حالت، باید روزانه دو وعده میوه به‌اضافه سه وعده سبزیجات مصرف کنید و اگر در طول یک روز دسترسی به میوه و سبزیجات ندارید، می‌توانید در روزهای دیگر کمی بیشتر از حد معمول بخورید تا میانگین مصرف این مواد را در هفته افزایش دهید.

بیشترین مزایای سلامتی ناشی از خوردن سبزیجات تیره‌رنگ (کلم‌پیچ، اسفناج) و میوه‌ها و سبزیجات غنی از ویتامین C و بتا‌کاروتن (مرکبات، توت‌ها، هویج) است. ویتامین C و بتاکاروتن آنتی‌اکسیدان‌هایی هستند که ممکن است در پیشگیری از سرطان نقش داشته باشند.
 

 

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: سرماخوردگی تغذیه سیستم ایمنی ویتامین سیستم ایمنی بدن انرژی وزن سبزیجات شاخص مواد غذایی مشکلات مصرف بیش از حد قند گاز دانشگاه هاروارد مرگ بیماری قلبی سکته مغزی سرطان سلامت تغذیه سرماخوردگی سیستم ایمنی میوه پاییز ویتامین C درصد کمتر تغذیه سالم بیماری ها وعده میوه بیش از حد خطر مرگ میوه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۳۳۴۶۷۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توصیه‌هایی برای جلوگیری از مسمومیت کودکان در سفر

ایسنا/خوزستان کارشناس ارشد گروه بهبود تغذیه مرکز بهداشت خوزستان با بیان اینکه کودکان در سفر باید با همه گروه‌های مواد غذایی تغذیه شوند، گفت: تا جایی که امکان دارد زمان خواب و خوردن کودک را باید به گونه‌ای تنظیم کنید که کودک در آخر سفر گرسنه و خسته نباشد.

ندا فرح‌بخش در گفت‌وگو با ایسنا، با تاکید بر اهمیت حفظ سلامت و تغذیه کودک در سفر اظهار کرد: ممکن است در طول سفر، زمان مصرف وعده‌های غذایی تغییر کند و زمانی که کودک گرسنه است، غذا آماده نباشد و در نتیجه مجبور به ریزه‌خواری و مصرف تنقلات می‌شود، بنابراین بهتر است مقداری غذای آماده مانند ساندویچ کوکو، کتلت یا ساندویچ مرغ همراه خانواده باشد تا از ریزه‌خواری کودک جلوگیری شود.

وی افزود: به دلیل اینکه احتمال فاسد شدن غذاهای حاوی سس مانند سالاد الویه زیاد است بهتر است این غذاها تهیه نشود یا اینکه حتما باید در جعبه‌های حاوی یخ حمل شود. در قطار یا هواپیما نیز می‌توانید همین کار را انجام دهید.

کارشناس ارشد گروه بهبود تغذیه مرکز بهداشت خوزستان گفت: تا جایی که امکان دارد زمان خواب و خوردن کودک را باید به گونه‌ای تنظیم کنید که کودک در آخر سفر گرسنه و خسته نباشد. اگر در هتل یا محل اقامت یخچال وجود داشته باشد، به راحتی می‌توان غذای دلخواه را تهیه و مصرف کرد. همیشه یک شیشه آب جوشیده نیز با خود همراه داشته باشید.

وی با بیان اینکه احتمال آلودگی میکروبی و مسمومیت در کودکان بسیار شایع است، افزود: در طول سفر، والدین باید به تغذیه و انتخاب غذای کودکان خود اهمیت بیشتری دهند زیرا شرایط نگهداری مواد غذایی در خارج از منزل ممکن است موجب آلوده شدن مواد غذایی شود و سموم غذایی، کودک را بیمار کند.

فرح‌بخش گفت: با توجه به اینکه کودکان نیاز به مواد مغذی مختلفی دارند، باید در طول روز از تمام گروه‌های غذایی شامل نان و غلات، گوشت، لبنیات، حبوبات و مغز دانه‌ها و میوه و سبزی‌ها به آن‌ها داده شود.

وی افزود: در مواردی که شرایط به گونه‌ای است که می‌خواهید در رستوران غذا بخورید حتما در انتخاب غذا احتیاط لازم را داشته باشید و از مکان‌هایی کاملا بهداشتی غذا تهیه کنید زیرا کودکان بسیار حساسند و احتمال آلودگی میکروبی و مسمومیت در آن‌ها بسیار زیاد است. به طور مثال باید از دادن غذاهایی که در آن‌ها از گوشت چرخ‌کرده استفاده شده مانند کباب، همبرگر و چیزبرگر پرهیز کرد زیرا احتمال کهنه بودن و مخلوط کردن مواد دیگر به غیر از گوشت داخل آن‌ها زیاد است و این مساله می‌تواند موجب ایجاد مسمومیت در کودکان شود.

کارشناس ارشد گروه بهبود تغذیه مرکز بهداشت خوزستان گفت: همچنین باید از خوردن غذاهایی که از انواع سس برای خوش طعم کردن آن‌ها استفاده شده است نیز بپرهیزید زیرا امکان اینکه این غذاها کهنه و مانده باشد و برای پنهان کردن طعم و بوی بد آن‌ها از سس و ادویه زیاد استفاده شده باشد، بسیار است.

وی بیان کرد: در رستوران هم به جای سالاد برای کودکان باید از ماست‌های پاستوریزه با مارک‌های شناخته شده که از سلامت آن‌ها اطمینان دارید استفاده کنید. به ظروفی که غذای کودک در آن سرو می‌شود توجه کنید که کاملا استریل و تمیز باشند.

فرح‌بخش گفت: حتی بهتر است قاشق، چنگال، ‌کارد و لیوان مخصوص کودک خود را به همراه داشته باشید و آن‌ها را با استفاده از مواد ضدعفونی‌کننده کاملا تمیز و استریل کنید و در صورت استفاده از ظروف یکبار مصرف نیز حتما پس از یک بار استفاده، آن‌ها را دور بریزید.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • تغذیه صحیح به هنگام سحر و افطار
  • چهار ماده غذایی ارزان و سالم مخصوص سفر
  • روزه‌داری بیماران فشار خونی، قلبی و کلیوی با رعایت تغذیه
  • توصیه‌های تغذیه‌ای برای بیماران فشار خونی، قلبی و کلیوی در روزه‌داری
  • چرا ایرانیان بدترین روش پخت غذا را دارند؟
  • ایده‌های جالب برای برش و تزئین میوه‌ها و سبزیجات + فیلم
  • چرا ایرانیان بدترین روش برای پخت غذا را دارتد؟
  • تغذیه سالم در سفر‌های نوروزی
  • توصیه‌هایی برای جلوگیری از مسمومیت کودکان در سفر
  • باید‌ها و نباید‌های تغذیه در فصل بهار