Web Analytics Made Easy - Statcounter

با توجه به کاهش بارندگی در سال جاری مدیرکل دفتراطلاعات و داده‌های آب کشور خبر داده است که حجم آب قابل استفاده از سدها تنها ۹.۵ میلیارد مترمکعب است. - اخبار اجتماعی -

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم, کم بارشی ,کاهش میزان آب سفره های زیرزمینی , قرار گرفتن در اقلیم خشک و نیمه خشک و عوامل انسانی از جمله سو مدیریت ها و کشاورزی سنتی سبب خشک سالی و کاهش آب ورودی سد ها  طی سالیان اخیر در کشور شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 قاسم زاده، مدیرکل دفتر اطلاعات و داده‌های آب کشور  و هوشنگ جزی، مدیرکل دفتر آبخیزداری و حفاظت خاک کشور  در گفت‌وگویی تلویزیونی توضیحاتی را در رابطه با موضوع کاهش ذخایر آبی ارائه کردند.

قاسم‌زاده گفت: با توجه به اینکه کشورمان در اقلیم خشک و نیمه خشک قرار دارد, همواره با بحران‌های آبی روبه‌رو هستیم.

به گفته مدیرکل دفتر اطلاعات و داده‌های آب کشور در سال آبی گذشته (از مهر ماه 99 تا شهریور 1400) پس از 2 سالِ پر بارش، دچار کم بارشی شدیم و میزان بارندگی نسبت به سال گذشته 37 درصد کاهش داشته است. بنابراین در حال حاضر فقط 39 درصد از مخازن سدهای ما در سراسر کشور پر هستند.

مدیرکل دفتر اطلاعات و داده‌های آب کشور با اشاره به اینکه تمام آبی که می‌توانیم در سدهای کشور ذخیره کنیم، 50 میلیارد متر مکعب است، گفت: با توجه به کمی‌ بارش در دو سال گذشته در حال حاضر حجم آب ذخیره شده در سدهای کشور 19 میلیارد متر مکعب است.

به گفته قاسم‌زاده نصف این مقدار اشاره شده به دلیل اینکه زیر تراز پایداری است و شرایط کیفی مناسبی ندارد در دسترس نیست و از  میزان آب فقط 9.5 میلیارد مترمکعب قابل استفاده است که این میزان آب، تنها اندازه مصرف فصل پاییز است.

مدیرکل دفتر اطلاعات و داده های آبی کشور اعلام کرد: با توجه به پیش بینی کم بارشی بی سابقه در پاییز جاری این میزان ذخیره آب می‌تواند نگران کننده باشد که البته وزارت نیرو تمهیدات لازم برای تامین آب شرب و مقابله با شرایط بحرانی را پیش‌بینی کرده است.

در ادامه این برنامه تلویزیونی هوشنگ جزی مدیرکل دفتر آبخیزداری و حفاظت خاک کشور در رابطه با  عدم مدیریت کارآمد گفت: در سال‌های اخیر مدیریت منابع فقط به بستن رودخانه‌ها و جمع کردن آب محدود شده است در حالی که در همین سدسازی‌ها عدم توجه به حوزه‌های بالادستی سبب خشک شدن رودخانه‌ها و تالاب‌ها و ورود خاک به مخزن سدها و غیر قابل استفاده شدن آن ها شده است به طوری که 250 میلیون متر مکعب خاک وارد مخازن سدهای ما شده است.

جزی گفت: ما در سال‌های پر بارش به دلیل سیل و عدم ذخیره آب، ضرر می‌بینیم و در سال‌های کم بارش به دلیل خشکسالی دچار مشکل می شویم که این مشکلات تا حد زیادی به دلیل عدم اقدام به موقع و ایرادات مدیریتی و نظارتی است.

هشدار سازمان هواشناسی درباره کاهش میزان بارندگی در پاییز امسال

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: بحران های محیط زیست آبخیزداری خشکسالی بحران های محیط زیست آبخیزداری خشکسالی کم بارش

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۳۴۲۹۱۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۸۵ درصد مدارس کشور اتاق بهداشت ندارند | جای خالی ۱۶ هزار مربی سلامت در مدارس

به گزارش جام جم آنلاین، اعظم گودرزی با اشاره به اینکه اقدامات مناسبی در جهت ارتقای سلامت دانش آموزان، کارکنان و والدین در دستور کار قرار گرفته است، افزود: یکی از این برنامه‌ها تربیت و توانمندسازی نیروی انسانی است.

وی ادامه داد: در دولت سیزدهم با ایجاد رشته بهداشت مدارس در دانشگاه فرهنگیان ۷۱۰ دانشجو معلم در این رشته مشغول تحصیل هستند.

به گفته گودرزی این دانشجو معلمان در آینده به  عنوان مراقب سلامت در مدارس کشور مشغول به کار خواهند شد.

مدیرکل دفتر سلامت و تندرستی وزارت آموزش و پرورش عنوان کرد: در راستای توانمندسازی نیرو‌های انسانی دوره‌های ضمن خدمت بسیاری در دو سال اخیر برای تمام کارکنان فرهنگی برگزار شده است.

گودرزی یادآور شد: در این دوره‌ها مباحثی مانند محیط زیست، ارتقای سلامت دهان و دندان و کمک‌های اولیه ارائه می‌شود.

به گفته وی بیش از ۵۰۰ هزار نفر از فرهنگیان در این دوره‌ها شرکت کرده و آموزش‌های لازم را دریافت کرده‌اند. 

مدیرکل دفتر سلامت و تندرستی وزارت آموزش و پرورش با اشاره به اهمیت ایجاد و تجهیز اتاق بهداشت در مدارس بیان کرد: در حوزه ایجاد و تجهیز اتفاق بهداشت در دولت سیزدهم شاهد رشد حدود ۸.۵ درصدی بوده‌ایم.

وی درباره اینکه چند درصد از مدارس کشور از اتاق بهداشت برخوردار هستند، به جام جم آنلاین گفت: حدود ۱۵ درصد مدارس کشور دارای اتاق بهداشت تجهیز شده هستند.

 مدیرکل دفتر سلامت و تندرستی وزارت آموزش و پرورش درباره تعداد مراقبان سلامت در مدارس کشور نیز به خبرنگار ما گفت: براساس مصوبه هیات وزیران به ازای هر ۴۸۰ دانش آموز باید یک مراقب سلامت فعال باشد.

وی با اشاره به اینکه حدود ۶۵۰۰ مراقب سلامت در سطح کشور فعال هستند، عنوان کرد‌: در کشور با کمبود حدود ۱۶ هزار مربی سلامت مواجه هستیم.

گودرزی عنوان کرد: مساله مهم دیگر اقدامات انجام شده در حوزه فرهنگ سازی و ترویج سبک زندگی سالم است که در این خصوص نیز تشکل دانش آموزی سفیران سلامت فعالیت مناسبی داشته است.

وی بیان کرد: با توجه به کمبود نیروی مراقب سلامت دانش آموزان در دوره‌های آموزشی ۱۶ جلسه‌ای شرکت کرده و در این خصوص آموزش‌های لازم به آن‌ها ارائه می‌شود.

مدیرکل دفتر سلامت و تندرستی وزارت آموزش و پرورش ادامه داد: آمار سفیران سلامت ما اکنون به  بیش از ۴ میلیون نفر رسیده است و این سفیران آموزش‌های لازم را به دیگر دانش آموزان ارائه می‌کنند.

دیگر خبرها

  • حال خوب سد شیرین‌دره بعد از بارندگی‌های بهاری + تصویر
  • شستشوی ۷ مخزن با ظرفیت ۵۲ هزارو ۶۰۰ مترمکعب در ارومیه
  • افزایش ظرفیت مخازن آب شهری کردستان
  • نیمی از ورودی آب سدها در یک ماه اخیر تامین شد
  • احداث بیش از ۵۲ هزار مترمکعب مخزن آب در شهر کرمانشاه
  • ۸۵ درصد مدارس کشور اتاق بهداشت ندارند | جای خالی ۱۶ هزار مربی سلامت در مدارس
  • پرشدگی ۶۲ درصد سدها در کشور
  • پرشدگی سدها به ۶۲ درصد رسید
  • ۱۱ سد کشور به پرشدگی ۱۰۰ درصدی رسیدند
  • پرشدگی سدها به ۶۲درصد رسید