Web Analytics Made Easy - Statcounter

صراط:

 رئیس‌ جمهور جمهوری آذربایجان به مناسبت اولین سالگرد آزادسازی هادروت در منطقه قره باغ روز یکشنبه (امروز) از این شهر دیدن کرد.

به گزارش همشهری‌ آنلاین، خبرگزاری رسمی «آذرتاج» جمهوری آذربایجان گزارشی درباره حضور الهام علی اف در شهر هادروت و صحبت‌های او در بازدید از این منطقه از شهرستان «خوجاوند» منتشر کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



علی اف رئیس‌جمهور جمهوری آذربایجان به مناسبت اولین سالگرد آزادسازی هادروت در نتیجه جنگ سال گذشته با ارمنستان اعلام کرد، دولت برای بازسازی هادروت برنامه دارد.

رئیس‌جمهور جمهوری آذربایجان در ابتدای سخنانش گفت: «دوستان عزیز! امروز اولین سالگرد آزادسازی هادروت است. من از صمیم قلب به شما و همه مردم (جمهوری) آذربایجان این مناسبت را تبریک می‌گویم».

الهام علی اف ادامه داد: «بعد از یک وقفه طولانی، ما به هادروت خوجاوند برگشته‌ایم. ما با جنگیدن، دادن خون و شهید دادن به هادروت برگشته‌ایم... ما متجاوزان را از سرزمین بومی‌مان راندیم.. یک دوره جدید در هادروت و به طور کلی در قره باغ آغاز شده است».

وی با تمجدید از عملیات نظامی سال گذشته ارتش جمهوی آذربایجان در هادروت گفت: «عملیات هادرت یکی از مهمترین عملیات‌های جنگ دوم قره باغ است. این عملیات هم از نظر نظامی و هم از نظر استراتژیک اهمیت زیادی داشت. اتمام موفقیت آمیز این عملیات به ما این فرصت را داد تا به هدف خود در آزادسازی قره باغ برسیم».

علی‌اف در ادامه سخنان خود به تندی علیه مواضع مقام‌های مختلف ارمنستان و ارمنستانی‌های حاضر در مناطق مختلف جهان پرداخت و گفت که آن‌ها حین «اشغال قره‌باغ، در جریان جنگ (۴۴ روزه سال گذشته) و دوره پس از جنگ» مکرر مشغول دروغگویی بوده‌اند.

وی گفت: «ارمنستانی‌های جهان به سادگی این تصور غلط را در کشور‌هایی که زندگی می‌کنند ایجاد کرده‌اند و گفتند که مردم ارمنستانی قرن‌ها در این سرزمین زندگی کرده‌اند».

الهام علی‌اف افزود: «ارمنستانی‌ها در قرن ۱۹ از ایران به هادروت (انتقال و) اسکان داده شدند. همه این را می‌دانند. قبلاً هیچ ارمنی در اینجا نبود. آن‌ها تاریخ را جعل کرده‌اند و هنوز واقعیت‌های کنونی را جعل می‌کنند».

وی در ادامه از برنامه‌های دولتش برای بازسازی هادروت و دیگر مناطق قره باغ کوهستانی خبر داد و اعلام کرد که «امروز مرمت هادروت آغاز شده است. زیربنای بزرگراه گذاشته شده است. بزرگراه‌های چهار خطه هادروت-جبرئیل و هادروت-فضولی ساخته می‌شود... و ساخت مسجد در هادروت آغاز شده است».

رئیس‌جمهور جمهوری آذربایجان افزود: «من پایه و اساس مسجد را نیز گذاشته‌ام و فکر می‌کنم این یک رویداد تاریخی است. زیرا در زمان شوروی بیشتر مردم ساکن هادروت ارمنستانی بودند. آن‌ها البته اجازه ساخت مسجد در اینجا را نمی‌دادند. همه ما می‌دانیم که ساختن مسجد در دوران (اتحاد جماهیر) شوروی در کل و در دوران بی‌خدایی، غیرممکن بود».

اظهارات علی‌اف در شرایطی مطرح شده که به رغم آتش‌بس بین ارمنستان و جمهوری آذربایجان بعد از جنگ سال گذشته بر سر قره‌باغ با میانجیگری روسیه، تنش‌ها در قفقاز جنوبی همچنان خبرساز است.

طبق توافق آتش‌بس ارمنستان و جمهوری آذربایجان، قرار شد ارمنستان اراضی اشغالی جمهوری آذربایجان در «آغ‌دام»، «کلبجر» و «لاچین» را تخلیه کند و همچنین توافق شد که ارتباط بین نخجوان با سایر بخش‌های جمهوری آذربایجان تسهیل شود. در مقابل جمهوری آذربایجان نیز متعهد شد ضمن توقف عملیات‌های نظامی، کریدور لاچین را (به عرض پنج کیلومتر) برای اتصال قره‌باغ به خاک ارمنستان تضمین کند. بنابر این توافق، روسیه نیرو‌های حافظ صلح خود را در مناطق همجوار قره‌باغ کوهستانی و مناطق مرزی جمهوری آذربایجان و ارمنستان مستقر کرده است.

روز گذشته در خبر‌ها آمده بود که در نتیجه تیراندازی نظامیان جمهوری آذربایجان، یک شهروند ۵۵ ساله ارمنستانی در منطقه «مارتاکرت» کشته شد.

منبع: صراط نیوز

کلیدواژه: رئیس جمهور جمهوری آذربایجان منطقه قره باغ الهام علی اف صراط جمهور جمهوری آذربایجان سال گذشته علی اف قره باغ

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.seratnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «صراط نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۳۴۴۵۲۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اظهارات تحقیر‌آمیز مشاور موساد درباره سرسپردگی دولت باکو به اسرائیل

مشاور ارشد نتانیاهو و مشاور امنیت ملی موساد، با ادبیاتی تحقیر‌آمیز، از عمق نفوذ آمریکا و رژیم صهیونیستی در جمهوری مسلمان‌نشین آذربایجان خبر داد.

 به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، یوزی آراد در گفتگو با رویترز گفته است: باید بگویم که برقراری روابط دیپلماتیک عمیق آن هم با یک کشور مسلمان چندان ساده نیست. نه‌تن‌ها مردم آذربایجان اکثراً مسلمان هستند بلکه این کشور همسایه ایران است. اما جنبه خوب ماجرا این است که مقامات ارشد دولتی آذربایجان به ویژه حیدر و الهام علی‌اف هیچ دلسوزی و تعصبی نسبت به اسلام ندارند و از همان ابتدا ۱۹۹۲ از روابط دوجانبه با اسرائیل قدردانی می‌کردند من در یک مأموریت ویژه شش‌ماهه در سفارت اسرائیل در باکو بودم. دختر الهام علی‌اف، لیلا که من شخصاً می‌شناسم دوست‌پسر یهودی داشت، امین آگالاروف که بعداً با او ازدواج کرد، به مادر دوست‌پسرش گفته شد که بهتر است پسرش علناً اعلام کند که یهودی است. او روابط بسیار خوبی با جرد کوشنر داشته است. صادقانه بگویم اگر خاخام‌های ما اجازه می‌دادند لیلا به یهودیت روی آورد، او این کار را با افتخار انجام می‌داد. اما برگردیم به سؤال شما، من فکر می‌کنم ما دقیقاً همان جایی هستیم که می‌خواهیم باشیم و به اکثر اهداف خود رسیده‌ایم و بقیه به زودی محقق می‌شوند.

وی در پاسخ این سؤال که ما از آذربایجان چه می‌خواستیم؟، اظهار کرد: در طول ۲۴ سال گذشته بیش از ۵٠ فرمانده ارشد اسرائیلی تحت نظارت ناتو و با همکاری نزدیک با ترکیه توانسته‌اند ساختار نظامی و امنیتی آذربایجان را بازسازی و سازماندهی کنند. فروش تسلیحات نظامی، ساخت کارخانه‌های تولید پهپاد‌های پیشرفته، برگزاری بیش ۱۴۶ دوره آموزشی برای فرماندهان ارشد نظامی آذربایجان و برگزاری ده‌ها رزمایش مخفیانه مشترک سالانه در دریای خزر، جنوب آذربایجان و در امتداد مرز‌های این کشور با ارمنستان و ایران گوشه‌ای از زمینه‌های اصلی همکاری تل‌آویو و باکو است. آیا می‌توانید کشوری را نام ببرید که ما با آن چنین روابطی داشته‌ایم؟

یوزی آراد افزود: استقرار افسران موساد در کنار ماموران سیا و اف‌بی‌آی در یک طبقه از ساختمان سازمان امنیت آذربایجان در هیچ کشور دیگری بی‌سابقه است. به خاطر داشته باشید که هیچ‌یک از این مواردی که ذکر کردم دیگر راز نیست. البته مواردی وجود دارد که نمی‌توانیم در مورد آن‌ها بحث کنیم (خبرنگار: می‌شود بیشتر توضیح بدهید؟) خب، بگذارید همه فرض کنند که فقط ۳٠٠٠٠ یهودی در آذربایجان زندگی می‌کنند.

مشاور نتانیاهو در پاسخ این پرسش که «پس چگونه است اسرائیل تا این حد همکاری گسترده‌ای با دولت آذربایجان دارد، اما جمعیت مسلمان که اکثریت هستند از آن عصبانی نیستند؟»، با وقاحت گفت: مردم آذربایجان مسلمان هستند، اما از تحولات خاورمیانه بی‌خبرند؛ بنابراین به جز چند نفری که تحت تأثیر ایران قرار گرفته‌اند، اکثر مردم آذربایجان هویت مذهبی ندارند و مانند مسلمانان خاورمیانه روحیه تروریستی ندارند. اما در عین حال بیشتر فعالیت‌های ما در حوزه‌های نظامی و امنیتی است، بنابراین مردم عادی معمولاً نمی‌دانند چه خبر است. برخلاف این انگارسازی، مردم مسلمان جمهوری آذربایجان غیرت دینی بسیار بالایی دارند، اما معمولاً اعتراضات ضد صهیونیستی سرکوب می‌شود.

آراد در ادامه درباره این سؤال خبرنگار که «ما چقدر در تصمیمات سیاسی داخلی آن‌ها تأثیر داریم؟»، اظهار کرد: سفارتخانه‌های آمریکا، انگلیس و اسرائیل در باکو ائتلافی هستند که در ۲٠ سال گذشته اهداف مشابهی را دنبال می‌کنند. تسلط ائتلاف بر آذربایجان و تصمیمات سیاسی مقامات باکو، مشابه تسلط اسرائیل بر کرانه باختری است. با این تفاوت که به جای محمود عباس فردی متمدن به نام الهام علی‌اف مدیریت آذربایجان را برعهده دارد.

خبرنگار: از تجربه خودت بگو وقتی به باکو رفتید چطور بود؟ آیا خاطره‌ای دارید که بخواهید به اشتراک بگذارید؟

آراد: اولین سفر من به آذربایجان در سال ۱۹۹۴ انجام شد. من آن موقع در موساد بودم؛ و بعداً با یک هیئت امنیتی و نظامی به عنوان مشاور امنیت ملی نخست‌وزیر اسرائیل به آذربایجان سفر کردم تا مقدمات سفر شیمون پرز را فراهم کنم. سفر تاریخی شیمون پرز به باکو در نزدیکی تهران، یکی از بزرگ‌ترین رویداد‌های تاریخی در سیاست خارجی اسرائیل بود. هیجان‌انگیزترین لحظه با رئیس‌جمهور آذربایجان، الهام علی‌اف در ژوئیه ۲٠٠۹ بود. ما در باکو، جایی که برخی از قدیمی‌ترین قبایل یهودی در آنجا زندگی می‌کردند، صحبت کردیم. از او پرسیدم که آیا می‌توانم دعای یهودی بخوانم؟ پرسید یعنی چه، من توضیح دادم و او پاسخ داد: البته. من خواندم، و آمین گفتند آمین. چه لحظه تاریخی است. هیچ کلمه‌ای برای توصیف این احساس ندارم.

منبع: کیهان

دیگر خبرها

  • گل تازه طارمی و یک قربانی تازه!
  • در دنیای بی سر نظام بین‌الملل باید از امنیت خود دفاع کرد
  • اظهارات تازه کامرون درباره پاسخ اسرائیل به ایران
  • درخواست ارمنستان از دادگاه لاهه برای اقدام علیه باکو
  • اظهارات تازه گروسی درباره سفر به ایران |
  • اظهارات تازه گروسی درباره سفر به ایران
  • اظهارات تحقیر‌آمیز مشاور موساد درباره سرسپردگی دولت باکو به اسرائیل
  • اظهارات تحقیرآمیز مشاور موساد درباره سرسپردگی دولت باکو به اسرائیل
  • مراحل تولید و تست مصاف، مسلسل تازه ارتش ایران
  • خط تولید و تست مصاف، مسلسل تازه ارتش ایران