Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-24@05:08:44 GMT

عقب‌نشینی اجباری کرونا با واکسیناسیون عمومی

تاریخ انتشار: ۱۹ مهر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۳۴۸۲۸۷

عقب‌نشینی اجباری کرونا با واکسیناسیون عمومی

‍‍‍‍‍‍

به گزارش ایرنا، اجتهاد برخی مسوولان در خصوص مسایل رسانه و اطلاع رسانی غیرحرفه ای از یک طرف و ترافیک کاری در مبارزه و پیشگیری از کرونا از طرف دیگر موجب شده اطلاعات موثق به موقع در اختیار افکار عمومی قرار نگیرد تا برخی از مردم از واکسیناسیون تصور نادرستی که ساخته و پرداخته شایعات و فضای مجازی است، گریزان باشند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

بنا به اعلام کارشناسان بهداشت و درمان با واکسیناسیون مستمر و بی وقفه و توجیه مردم توسط رسانه های مورد وثوق، در ماه اخیر شاهد کمرنگ شدن واکسن گریزی و در نتیجه کاهش ابتلا به کرونا هستیم.  

اکنون واکسیناسیون عمومی برای رسیدن به ۸۰درصد پوشش جمعیتی چالشی است که نیاز به همکاری کامل ادارات، نهادها، رسانه ها و مردم دارد تا این باور به وجود آید که واکسیناسیون ضامن سلامت همگانی است و تلاش در این جهت آغاز شده است.  

۶۴ درصد جمعیت شهرستان تبریز واکسینه شدند

رئیس مرکز بهداشت شهرستان تبریز در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: تاکنون ۶۴ درصد جمعیت تحت پوشش در شهرستان تبریز واکسینه (دز اول) شدند اما برای رسیدن به مصونیت جمعی و جلوگیری از همه گیری کرونا این مقدار باید به ۸۰ درصد برسد.  

دکتر احمد مردی با اشاره به اینکه بیشتر جمعیت بالای ۶۰ سال واکسینه شدند، گفت: جمعیت بالای ۶۰ سال شهرستان تبریز ۸۸درصد، بالای ۱۸ سال ۸۰درصد و بالای ۱۲سال ۷۰درصد واکسینه شدند که باید آمار واکسیناسیون جوانان افزایش یابد تا میزان شیوع کووید ۱۹ کاهش داشته باشد.   

۷۳هزار و ۳۱۳ نفر در تبریز برای دریافت دز دوم مراجعه نکردند

وی افزود: انتظار می رود که مردم همچنان با شور و شوق از واکسیناسیون استقبال کنند اما متاسفانه ۷۳هزار و ۳۱۳ نفر از افرادی که دز اول واکسن را دریافت کردند برای دریافت دز دوم مراجعه نکردند بر این اساس اگر فاصله زمانی بین دو دز از موعد مقرر بگذرد دز اول نیز بی تاثیر خواهد شد.  

وی اعلام کرد: در صورت مفقودی کارت واکسن مراجعان می توانند تنها با ارایه کارت ملی اقدام به دریافت دز دوم واکسن کنند این افراد باید نسبت به تزریق دز دوم سریع تر اقدام کنند تا مصونیت آنها از بین نرود.  

مردی ادامه داد: تعداد مراکز تجمعی واکسیناسیون تبریز امروز از ۱۳ به ۱۵ مرکز  افزایش یافته  که مردم می توانند برای واکسیناسیون از ساعت ۷.۳۰ تا ۱۹ و در مراکز بهداشت نصف راه و ساری زمی تا ۲۴ شب مراجعه کنند.  

وی اضافه کرد: ۱۶مرکز سلامت نیز از ساعت ۷.۳۰ تا ۱۴.۳۰ به مراجعان خدمات می دهند.

رئیس مرکز بهداشت تبریز همچنین با ابراز نگرانی از پایین بودن درصد و مراجعات مادران باردار تبریز برای واکسیناسیون، تاکید کرد: متاسفانه تاکنون فقط ۲۶درصد مادران باردار شهرستان نسبت به دریافت واکسن اقدام کردند.  

مردی خاطر نشان کرد: با توجه به اینکه میزان مرگ و میر مادران باردار کرونایی بالا است بر این اساس مادرهای باردار بالای ۱۸ سال برای اخذ معرفی به مراکز بهداشت مراجعه و واکسن های خود را دریافت کنند.  

وی همچنین با اشاره به ادامه واکسیناسیون دانش آموزان شهرستان تبریز، گفت: تاکنون ۵۰درصد دانش آموزان ۱۲ تا ۱۸ سال این شهرستان واکسن دریافت کردند بر این اساس از اولیا خواهشمندیم نسبت به واکسیناسیون فرزندان خود تسریع کنند چون برای بازگشایی مدارس واکسن اجباری است.  

وی یادآور شد: از ۱۴۳هزار و ۳۵۹ دانش آموز شهرستان تبریز تاکنون ۷۲هزار و ۸۰۰ دانش آموز واکسن دریافت کردند و بیش از ۹۶درصد معلمان نیز واکسینه شدند و دوزهای اول و دوم را دریافت کردند.

مردی همچنین تاکید کرد: تمام واکسن های موجود برای پیشگیری از شدت بیماری، بستری نشدن و جلوگیری از مرگ و میر ۸۰ درصد موثر هستند، البته در شرایط کنونی باید استفاده از ماسک، فاصله اجتماعی و دوری از تجمعات مورد توجه باشد.  

۱۴۰۰ بیمار کرونایی در بیمارستان‌های آذربایجان شرقی بستری هستند

رییس دانشگاه علوم پزشکی تبریز با اشاره به اینکه تعداد بیماران بستری و موارد جدید ابتلا به کرونا در آذربایجان شرقی همچنان با شیب ملایمی در حال کاهش است، گفت:  حدود ۱۴۰۰ بیمار کرونایی در بیمارستان‌های آذربایجان شرقی بستری هستند.  

دکتر محمدحسین صومی در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: در ۲۴ ساعت گذشته متوسط ۲۰۰ بیمار جدید کرونایی در استان بستری شده و در مجموع روزانه ۳۰ درصد از نمونه گیری‌های کرونا مثبت گزارش می‌شوند.

وی از افت نامحسوس تعداد فوتی‌های روزانه کرونایی استان به زیر ۲۰ نفر خبر داد و گفت: سرعت واکسیناسیون در استان بالا بوده و تمام افراد می‌توانند هر نوع واکسن برای دز اول و دوم دریافت کنند.

صومی همچنین در پاسخ به این سوال که آیا پس از واکسیناسیون افرادی که دچار عوارض می شوند، امکان ناقل بودن یا سرایت علایم کرونا را به دیگران دارند، گفت: اگر از عوارض واکسیناسیون علایم کرونا بروز کرده امکان سرایت آن وجود ندارد و حداکثر پس از ۴۸ ساعت آن علایم نیز برطرف می شود اما اگر پیش از واکسیناسیون علامت دار باشند اولا نباید واکسن بزنند، ثانیا امکان سرایت هم وجود خواهد داشت.  

گزارش: پیمان پاکزاد

برچسب‌ها کرونا آذربایجان شرقی واکسیناسیون

منبع: ایرنا

کلیدواژه: کرونا آذربایجان شرقی واکسیناسیون کرونا آذربایجان شرقی واکسیناسیون آذربایجان شرقی شهرستان تبریز واکسینه شدند دریافت کردند دز دوم دز اول

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۳۴۸۲۸۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آماری هولناک از حیوان گزیدگی در کشور

«محمدرضا شیرزادی» رئیس گروه بیماری‌های قابل انتقال از حیوان به انسان، مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی درباره بیماری هاری گفت: «بیماری هاری یک بیماری ویروسی است و اصولاً گوشت‌خواران وحشی و اهلی به‌عنوان مخزن بیماری تلقی می‌شود و این گوشت‌خواران بیماری را به سایر پستانداران منتقل می‌کنند و متأسفانه با افزایش جمعیت سگ‌ها در حاشیه شهر‌ها این بیماری از پستانداران وحشی به سگ‌ها منتقل و در بین سگ‌ها گسترش پیدا کرده و حتی دام‌ها هم به این بیماری مبتلا می‌شوند.»

به گزارش ایلنا، وی ادامه داد: این ویروس پس از ورود به بدن معمولا به طور متوسط در کمتر از سه ماه از طریق اعصاب محیطی به سیستم اعصاب مرکزی وارد می‌شود و باعث بروز علائم در فرد می‌شود. بعد از بروز علائم، بیمار به کما رفته و حداکثر در طی ۲ هفته فوت می‌شود.

رئیس گروه بیماری‌های قابل انتقال از حیوان به انسان وزارت بهداشت تصریح کرد: تعداد موارد حیوان‌گزیدگی در سال قبل افزایش پیدا کرده و به حدود ۳۷۰ هزار نفر رسیده است. این در حالی است که در سال ۱۴۰۱ این تعداد حدود ۳۲۰ هزار نفر بوده است.

شیرزادی ادامه داد: در سال گذشته متاسفانه موارد هاری هم به ۱۸ مورد افزایش پیدا کرده است. این افراد هم از کسانی بوده‌اند که بعد از حیوان گزیدگی برای دریافت واکسن هاری به موقع به مرکز درمانی مراجعه نکرده‌اند.

وی خاطرنشان کرد: افراد باید توجه داشته باشند که در تماس با حیوانات به ویژه حیوانات ولگرد یا وحشی مورد گزش قرار نگیرند و در صورت گزش نیز حتما برای دریافت واکسن هاری و درمان به مرکز درمانی مراجعه کنند.

۷۵ درصد از گزش‌ها مربوط به سگ‌گزیدگی است

رئیس گروه بیماری‌های قابل انتقال از حیوان به انسان، مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تصریح کرد: از ۳۷۰ هزار مورد گزش ۷۵ درصد سگ گزیدگی است و مابقی موارد گزش گربه و سایر حیوانات مانند حیوانات اهلی مانند گاو، گوسفند و حیوانات وحشی در مناطق روستایی است، اما عمده‌ترین قسمت حیوان‌گزیدگی مربوط به سگ‌گزیدگی است و این مهم است که مراقب باشیم تا مورد گزش قرار نگیریم.

شیرزادی با اشاره به مراکز واکسیناسیون گفت: در کشور بالغ بر ۷۰۰ واحد مراقبت و پیشگیری از حیوان گزیدگی و هاری داریم که در مراکز خدمات جامع سلامت به صورت ۲۴ ساعته خدمات ارائه می‌دهند. افرادی که مورد گزش قرار گرفته‌اند نیز به این مراکز مراجعه کرده و سرم و واکسن دریافت می‌کنند.

به گفته وی افرادی که حیوان خانگی دارند باید متوجه بیماری‌هایی که از آن‌ها به انسان منتقل می‌شوند باشند که یکی از مهمترین آن‌ها هاری است و این حیوانات باید به طور دوره‌ای توسط دامپزشک معاینه و واکسن‌ها و دارو‌های ضد انگلی لازم برای آن‌ها تزریق شود.

وی درباره واکسیناسیون حیوانات رها شده گفت: سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌ها و مسئول کنترل بیماری در این حیوانات هستند. همچنین جمعیت سگ‌ها را باید کنترل کرده و حیوانات رها شده را مورد واکسیناسیون قرار دهد. در مراکز نگهداری سگ‌های ولگرد، واکسیناسیون این حیوانات دنبال می‌شود. نگهداری حیوانات و یا غذا دادن به حیوانات باعث می‌شود احتمال گزش توسط حیوانات بیشتر شود.

دیگر خبرها

  • آنچه بهتر است درباره سرخک و واکسیناسیون آن بدانید
  • واکسن گارداسیل برای همه ضروری است؟
  • حجاج این ۲ توصیه پزشکی را جدی بگیرند
  • ۲ توصیه مهم پزشکی به زائران خانه خدا | بخش عمده‌ سرماخوردگی‌ها کروناست | شیوع یک سویه بسیار واگیر کرونا
  • واکسیناسیون همگانی گارداسیل انجام می‌شود؟ | مطالعه وزارت بهداشت درباره واکسیناسیون واکسن اچ‌پی‌وی
  • مطالعه وزارت بهداشت درباره واکسن گارداسیل
  • وزارت بهداشت ضرورتی برای تزریق واکسن گارداسیل نمی بیند
  • اجرای نوبت اول واکسیناسیون فلج اطفال با ۵۸۴ هزار دز
  • واکسیناسیون ۳۰۰ هزار راس دام در استان همدان
  • آماری هولناک از حیوان گزیدگی در کشور