Web Analytics Made Easy - Statcounter

وزیر نیرو از افزایش ذخیره‌سازی سوخت مایع نیروگاه‌ها برای زمستان خبر داد و گفت: اگر مطابق برنامه سوخت‌رسانی انجام شود، نگرانی بابت تأمین سوخت زمستانی نیروگاه‌ها نداریم. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، علی‌اکبر محرابیان، وزیر نیرو در حاشیه مراسم امضای تفاهم‌نامه برای احداث 10 هزار مگاوات ظرفیت جدید نیروگاهی اظهار داشت: موضوع سوخت نیروگاهی یکی از موضوعات بسیار مهم برای زمستان است؛ مشکلی که در سال گذشته بوجود آمد این بود که مخازن سوخت نیروگاه‌ها پر نشد و در زمان محدودیت برای تأمین گاز، تأمین سوخت نیروگاهی نیز با اختلال مواجه شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: همین مسئله موجب شد تا برخی از نیروگاه ها سوخت کافی نداشته باشند، لذا امسال از یک ماه گذشته در یک اقدام مشترک با وزارت نفت تلاش کردیم تا ناوگان حمل و نقل کشور را بسیج کنیم و با افزایش ذخیره‌سازی سوخت مایع در نیروگاه‌ها، همین امروز موجودی مخازن نیروگاه‌ها بالاتر از میزان ذخیره در زمان مشابه سال گدشته است.

محرابیان با بیان اینکه "این شرایط را ادامه می‌دهیم تا به یک ذخیره مطمئن برسیم"، گفت: اگر مطابق برنامه سوخت‌رسانی انجام شود نگرانی بابت تأمین سوخت زمستانی نیروگاه‌ها نداریم.

وی ادامه داد: همچنین مصوبه خوبی نیز در دولت برای تشویق مالکان ناوگان صورت گرفت و در حال حاضر با سرعت بسیار خوبی سوخت‌رسانی در حال انجام است.

وزیر نیرو با اشاره به امضای تفاهم‌نامه احداث 10 هزار مگاوات نیروگاه جدید حرارتی توسط بخش صنعت گفت: صنایع تقاضای بالایی برای برق دارند که پتانسیل‌های موجود امکان اجابت آن را ندارد، لذا کاری که انجام می‌دهیم موجب می شود که برق صنایع به طور مطمئن تأمین شود و وابستگی صنایع به حوزه برق کاهش یابد به گونه‌ای که بتوانند برنامه‌ریزی برای طرح‌های توسعه و صادرات داشته باشند و از طرفی دیگر تولید برق نیز برای صنایع یک تولید پرسود به حساب آید.

محرابیان با بیان اینکه "صنایع می‌توانند علاوه بر اینکه از تولید محصول خود عاید سود می‌شوند از ناحیه تولید برق نیز سود دریافت کنند"، گفت: از آنجایی که این طرح، یک طرح مورد حمایت هیئت وزیران است، وزارت نفت نیز در جریان آن قرار دارد و برای تأمین سوخت مورد نیاز نیروگاه‌ها همکاری لازم صورت خواهد گرفت، از سوی دیگر با احداث این 10 هزار مگاوات نیروگاه جدید، از آنجایی که به صورت موازی روی افزایش راندمان نیروگاه‌ها کار می کنیم، در مجموع به میزان سوخت مورد نیاز بخش نیروگاهی کشور اضافه نمی شود.

وزیر نیرو در پاسخ به اینکه "قیمت گاز تحویلی به نیروگاه‌ها و قیمت برق خریداری شده از نیروگاه‌های بخش صنعت چه‌میزان است و آیا تحویل یارانه‌ای گاز به این نیروگاه‌ها هم صورت می گیرد؟"، گفت: قیمت تحویل گاز به این نیروگاه‌ها مشابه دیگر نیروگاه‌ها و مطابق بر آنچه قانون تعیین کرده است و قیمت برق مازاد خریداری شده از آنها نیز مطابق با قیمت برقی است که از نیروگاه‌های دیگر خریداری می شود.

وی افزود: البته در بخش انرژی، یارانه سنگینی به مصرف‌کننده داده می شود که بخشی از آن مربوط به صنایع است؛ اعتقاد ما این است که به صنایع کوچک باید یارانه داده شود که در همه جای دنیا نیز این اتفاق می‌افتد و صنایع کوچک باعث اشتغال بیشتر و رفاه مردم می‌شوند و منفعت آن نیز به صورت عمومی است اما در صنایع بزرگ با اقدامی که امروز انجام می‌شود به گونه‌ای عمل خواهد شد که صنایع بزرگ خودشان بتوانند اقدام به تولید برق کنند.

محرابیان در پاسخ به اینکه "در احداث این 10 هزار مگاوات نیروگاه جدید آیا از ظرفیت مپنا و تولیدکنندگان داخلی استفاده می شود؟"، گفت: در صنایع برق ما کاملا خودکفا هستیم و انواع و اقسام تجهیزات را در داخل تولید می کنیم و امروز بخش قابل توجهی از صدور خدمات فنی و مهندسی کشور مربوط به صنعت برق است.

وی ادامه داد: بر اساس قوانین و مقرراتی که در کشور داریم، باید حداکثر استفاده از توان داخل صورت بگیرد؛ اما در صورتی که تقاضای ساخت نیروگاه، بیش از ظرفیت‌های داخلی باشد، راجع به آن فکر و برنامه‌ریزی می کنیم؛ چرا که ایجاد نیروگاه در شرایط موجود برای اقتصاد کشورمان و آسایش و رفاه مردم کاملا ضروری است و اگر نیاز باشد در خصوص این مسائل هم تصمیمات جدید اتخاذ شود، حتما این‌کار در دستور کار قرار می گیرد.

وزیر نیرو در پاسخ به سوالی در خصوص امکان اعمال تعرفه‌های جدید برای مصرف آب و برق به مظنور مدیریت مصرف گفت: در حال حاضر برنامه‌ جدیدی برای افزایش تعرفه آب و برق در دستور کار وزارت نیرو قرار ندارد.

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: وزارت نیرو علی اکبر محرابیان وزارت نیرو 10 هزار مگاوات نیروگاه ها تأمین سوخت وزیر نیرو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۳۵۳۸۰۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بزرگ‌ترین نیروگاه برق اتمی جهان بیدار می‌شود

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از اینترستینگ اینجینیرینگ، این اقدام ماه‌ها پس از آن صورت می‌گیرد که سازمان تنظیم مقررات هسته‌ای ژاپن (NRA) به نیروگاه نیروگاه اتمی کاشیوازاکی - کاریوا «چراغ سبز» برای فعال سازی مجدد داد.

این سازمان همچنین مجوز شروع سوخت‌گیری را به کارخانه داده است. برای این منظور، TEPCO اکنون میله‌های سوخت را به راکتور شماره ۷ وارد می‌کند.

این در حالی است که این نیروگاه هنوز برای شروع تولید برق با موانع دیگری مانند بازرسی‌های ایمنی بیشتر و تایید فرماندار منطقه روبه روست که موانع ساده‌ای برای عبور نیستند.

گفتنی است نیروگاه اتمی کاشیوازاکی - کاریوا هنگام تلاش برای بازگرداندن عملیات در سال ۲۰۲۱ به دلیل نقض‌های امنیتی با مشکلاتی مواجه شد. این نیروگاه قبل از اینکه در سال ۲۰۱۲ از بین برود، دارای ظرفیت تولید برق ۸.۲ گیگاوات بود که به دلیل یک سری نقض پروتکل ایمنی شناسایی شده تعطیل شد.

این موارد شامل حفاظت ناکافی از مواد هسته‌ای و چند مورد دیگر بود. با این حال، این مسائل از آن زمان حل تا کنون شده است.

این نیروگاه در استان نیگاتا ژاپن در زمینی به مساحت ۴.۲ کیلومتر مربع، اولین بار در سال ۱۹۸۵ افتتاح شد و اولین راکتور پیشرفته آب جوش (ABWR) در جهان است. این تاسیسات دارای هفت رآکتور است که پنج رآکتور آن ۱.۱ گیگاوات ظرفیت دارند و دو راکتور باقی مانده می‌توانند هر کدام ۱۳۶۵ مگاوات برق تولید کنند.

این تاسیسات اتمی در طول عمر خود به دلیل مشکلات فنی و وقوع زلزله در منطقه، چندین بار تعطیلی جزئی و کامل را تجربه کرده است.

با این حال، پس از فاجعه فوکوشیما، نیروگاه برای مدت طولانی تعطیل شد.

آخرین بیداری نیروگاه، بخشی از جاه طلبی‌های ژاپن برای راه اندازی مجدد راکتور‌های هسته‌ای آفلاین برای تامین امنیت انرژی این کشور و همچنین تلاشی برای کمک به کاهش انتشار کربن آن است. بنابراین، انرژی هسته ای، ژاپن را قادر می‌سازد تا با توجه به منابع محدود و واردات حدود ۹۰ درصدی انرژی مصرفی اش، در زمینه انرژی خودکفا شود.

همین امر موجب شد، ژاپن تا پایان سال ۲۰۲۲ موضع خود را در برابر سیاست انرژی هسته‌ای تغییر دهد. افزایش اخیر در برخی از هزینه‌های انرژی، مانند قیمت گاز طبیعی مایع ((LNG، به تصمیم گیرندگان ژاپنی کمک کرد تا در مورد انرژی هسته‌ای تغییر مسیر دهند.

شرکت برق توکیو از دیروز (۱۵ آوریل) ارسال همایه سوخت (مجموعه‌ای از میله‌ها یا صفحه‌های سوخت) را به راکتور شماره ۷ آغاز و اعلام کرد قصد دارد ۸۷۲ همایه سوخت را از ذخایر نیروگاه وارد راکتور کند.

این فرآیند نسبتا زمان بر، حدود یک ماه و نیم طول می‌کشد. طی این مدت برای اطمینان از نصب صحیح میله‌ها بررسی‌های دقیقی صورت می‌گیرد. همچنین ضروری است از فعالیت درست سیستم خنک کننده هسته طبق طراحی، اطمینان حاصل شود.

به همین منظور، شرکت برق توکیو تعداد کارکنان شبانه روزی را نیز از هشت نفر فعلی به ۵۱ نفر افزایش داده است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • آخرین جزئیات از اجرای سد فینسک از زبان وزیر نیرو‌
  • تولید و ذخیره سازی ۴۳ هزار تن بذر گندم در گلستان
  • جشنواره فرهنگی، ورزشی و تفریحی سلماس برگزار می‌شود
  • زمان و شرط اجرای همسان‌سازی حقوق بازنشستگان مشخص شد
  • زمان و شرط اجرای همسان‌سازی حقوق بازنشستگان اعلام شد/ اعلام جزییات
  • بزرگ‌ترین نیروگاه برق اتمی جهان بیدار می‌شود
  • زمان و شرط اجرای «همسان‌سازی حقوق بازنشستگان»
  • ذخیره سازی مناسب داروهای ضروری در کردستان
  • هوشمند سازی 13 گله شتر استان یزد
  • پیش بینی بارشهای قابل توجه درمناطق جنوبی کشور