Web Analytics Made Easy - Statcounter



مجلس نحوه قبول شدگان آزمون پروانه وکالت و ساز و کار برگزاری آزمون کارشناسان رسمی دادگستری را مشخص کرد.

نمایندگان مجلس با رای به مواد ۴،۵ و ۶ طرح تسهیل صدور مجوزهای کسب‌وکار از حوزه مشاغل حقوقی رفع انحصار کردند.

بر این اساس دیگر انحصار و ظرفیت‌گذاری در مشاغل وکالت، سردفتری و کارشناسان رسمی وجود نخواهد داشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

همچنین نمایندگان با امکان اخذ پروانه وکالت بدون آزمون برای نمایندگان مجلس و قضات نیز مخالفت کردند.

مجلس ساز و کار برگزاری آزمون کارشناسان رسمی دادگستری را مشخص کرد

مجلس شورای اسلامی کانون کارشناسان رسمی دادگستری، مرکز وکلا و مشاوران خانواده را موظف کرد هرساله از طریق سازمان سنجش آموزش کشور آزمون کارشناسان رسمی برگزار کنند.

به گزارش ایرنا، نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی روز چهارشنبه ماده ۵ طرح تسهیل مجوزهای کسب و کار و تبصره‌های آن را با ۱۸۱ رای موافق تصویب کردند.

بر اساس ماده ۵ ‌عبارت «براساس نیاز مناطق کشور» از بند (الف) ماده (۷) قانون کانون کارشناسی رسمی دادگستری مصوب ۱۸ فروردین ماه ۱۳۸۱ حذف شده و دو تبصره به عنوان تبصره‌های (۱)و (۲) به این بند اضافه شد.

در تبصره یک که به ماده ۵ این طرح اضافه شد، آمده است: کانون کارشناسان رسمی دادگستری و مرکز وکلا، کارشناسان رسمی و مشاوران خانواده موظف هستند هرساله از طریق سازمان سنجش آموزش کشور نسبت به برگزاری آزمون کارشناسان رسمی اقدام نماید.

داوطلبانی که حداقل ۷۰ درصد امتیاز میانگین نمرات یک درصد حائزان بالاترین امتیاز در هر رشته را کسب کنند، به عنوان پذیرفته شده، برای طی مراحل مقتضی به کانون کارشناسان رسمی دادگستری و مرکز وکلا، کارشناسان رسمی و مشاوران خانواده معرفی می‌شوند.

توزیع استانی پذیرفته‌شدگان بر اساس تقاضا یا امتیاز پذیرفته‌شدگان می‌باشد.

بر اساس این تبصره نظارت بر اجرای این تبصره برعهده وزارت دادگستری است و وزارت مزبور مکلف است درصورت استنکاف کارشناسان رسمی دادگستری و مرکز وکلا، کارشناسان رسمی و مشاوران خانواده از برگزاری آزمون، راساً به برگزاری آن اقدام کند.

همچنین بر اساس تبصره ۲ نیز که به ماده ۵ اضافه شده است، برای مشمولین بند «چ» ماده (۸۸) قانون برنامه پنجساله ششم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران، نصاب مذکور در تبصره (۱) حداقل ۶۰ درصد می‌باشد.‌

مجلس نحوه قبول شدگان آزمون پروانه وکالت را تعیین کرد

مجلس شورای اسلامی برای قبولی در آزمون پروانه وکالت، حداقل هفتاد درصد امتیاز میانگین نمرات یک درصد حائزان بالاترین امتیاز را در نظر گرفت تا به مرجع صدور مجوز معرفی شوند.

در ادامه جلسه علنی روز چهارشنبه مجلس شورای اسلامی، طرح تسهیل مجوزهای کسب و کار در دستور کار نمایندگان قرار گرفت و ماده ۶ این طرح با تبصره‌های آن به تصویب نمایندگان رسید.

بر اساس ماده ۶ ‌تبصره ماده (۱) قانون کیفیت اخذ پروانه وکالت مصوب ۱۷ فروردین ماه ۱۳۷۶ اصلاح و یک تبصره به عنوان تبصره (۲) به آن اضافه می‌شود.

در تبصره یک ماده ۶ آمده است: ‌کانون وکلای دادگستری و مرکز وکلا، کارشناسان رسمی و مشاوران خانواده مکلفند هر سال از طریق سازمان سنجش آموزش کشور نسبت به برگزاری آزمون پروانه وکالت اقدام نمایند. داوطلبانی که حداقل ۷۰ درصد امتیاز میانگین نمرات یک درصدحائزان بالاترین امتیاز را کسب کرده‌اند قبول اعلام شده و جهت طی مراحل مقتضی به مرجع صدور مجوز مربوطه معرفی می‌گردند.

در ادامه ماده ۶ تاکید شده است: نظارت بر اجرای این تبصره برعهده وزیر دادگستری است و وزارت مزبور مکلف است درصورت استنکاف کانون وکلای دادگستری و مرکز وکلا، کارشناسان رسمی و مشاوران خانواده از برگزاری آزمون، راساً به برگزاری آن اقدام کند.

همچنین در تبصره ۲ ماده ۶ ‌برای مشمولین بند «چ» ماده (۸۸) قانون برنامه پنج ساله ششم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران، نصاب مذکور در تبصره (۱) حداقل ۶۰ درصد می‌باشد.

در این ماده پیشنهاد «علیرضا سلیمی» نماینده محلات با موافقت نمایندگان تصویب شد که بر اساس آن «سابقه قضاوت و وکالت مجلس جایگزین آزمون نخواهد بود».

منبع: بیتوته

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.beytoote.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بیتوته» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۳۷۳۱۰۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آزمون وکالت ۱۴۰۳ کی برگزار می‌شود؟

به گزارش گروه اجتماعی ایسکانیوز؛ ابراهیم کیانی با اعلام این خبر گفت: صبح امروز نشست شورای اجرایی اسکودا با حضور نمایندگان کانون‌های وکلای دادگستری سراسر کشور در محل اسکودا برگزار شد.

بیشتر بخوانید؛ آثار طرح تسهیل صدور مجوزهای کسب و کار بر حرفه وکالت و فارغ‌التحصیلان رشته حقوق چگونه است؟

یکی از دستور کارهای این نشست تعیین زمان آزمون وکالت ۱۴۰۳ بود که با تصویب شورای اجرایی مقرر شد این آزمون در پاییز سال جاری برگزار شود.

کد خبر: 1227597 برچسب‌ها آزمون وکالت

دیگر خبرها

  • زمان برگزاری آزمون وکالت ۱۴۰۳ اعلام شد + جزئیات
  • پایان کار نمایندگان ایران در تفنگ ۵۰ متر سه وضعیت بدون حضور در فینال
  • ارجاع الکترونیکی ۴۶ درصد پرونده‌های قضائی به کارشناس
  • زمان برگزاری آزمون وکالت ۱۴۰۳ مشخص شد
  • آزمون وکالت ۱۴۰۳ کی برگزار می‌شود؟
  • ایجاد ۱۳ هزار فرصت شغلی مشاغل خانگی در خراسان‌شمالی
  • تصویب لایحه تجارت پس از ۲۰ سال
  • تصویب لایحه تجارت پس از ۲۰ سال/ تشدید مجازات‌ سرقت
  • بیانیه نمایندگان اقلیت‌های دینی مجلس: هرگونه خطای رژیم جعلی اسرائیل بدون پاسخ باقی نخواهد ماند
  • زلنسکی: بدون کمک آمریکا، شانس پیروزی نداریم