Web Analytics Made Easy - Statcounter

دکتر محمد رضا فیاضی بردبار روز پنجشنبه در نشست خبری به مناسبت هفته بهداشت روان به میزبانی نظام پزشکی مشهد افزود: در این گونه بیماران ابتلا به اختلالات روانپزشکی بلافاصله پس از بهبودی ایجاد می شود.
وی مهمترین علام افسردگی را شامل احساس افسردگی، استرس، تغییر در خواب، تغییر در اشتها، تردید در تصمیم گیری، لذت نبردن از زندگی و تفکر خودکشی عنوان کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


مدیر گروه روانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت:در پزشکی مفهومی به عنوان بار بیماری وجود دارد که به معنای سالهای از کار افتادگی یک شخص است که باید کار و فعالیت می‌کرد و به علت ابتلا به یک بیماری ناتوان و از کار افتاده شده است و اختلال افسردگی بیشترین بار بیماریها را در بین زنان کشورمان به خود اختصاص داده است. 
فیاضی افزود: در ایران اختلالات افسردگی در بین مردان پس از تصادفات و بیماریهای قلبی و عروقی  بیشترین بار بیماریها را شامل می شود. 
عضو هیات علمی گروه اعصاب و روان دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: از سوی دیگر در ایران بیماران دچار اختلالات روانپزشکی معمولا به دلایل متعدد بویژه انگ بیماری به درمانگر مراجعه نمی کنند و تحقیقات نشان داده است که یک بیمار دچار اختلال روانپزشکی در کشورمان از زمان بروز اولین علائم تا زمان مراجعه اش به درمانگر حدود هفت سال طول می کشد که گذشت این مدت طولانی، درمان را سخت تر کرده و مشکلات بیشتری در بیماران ایجاد می کند.
فیاضی افزود: راههای درمان در بیماران مبتلا به علائم  اختلالات اضطراب و افسردگی ناشی از کرونا شامل داشتن استراحت منظم، خواب کافی، سبک زندگی سالم تر، تفکر خلاقانه، بهبود تغذیه برای از بین بردن ضعف بدن، بازسازی فکری، مثبت نگری و پرهیز از دریافت اخبار منفی است و در مواردی که شدت علائم در حد اختلال است ضرورت دارد از درمانگران تخصصی کمک گرفته شود.

لزوم افزایش تاب آوری درشیوع  کرونا 
مدیر گروه روانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد در ادامه پیرامون لزوم "تاب آوری" در بین افراد جامعه گفت: تاب آوری زمانی معنا می یابد که مشکل، مزمن و طولانی شده است تا در شرایط سخت مانند دوران شیوع کرونا بتوان سلامت خود را حفظ کرد.
فیاضی افزود: تاب آوری به معنای ظرفیت بازگشتن از دشواری مستمر و توانایی در ترمیم خویشتن است و کسانی می توانند به لحاظ روانی سالم بمانند که ظرفیت تاب آوری بیشتری دارند.
وی با اشاره به راهکارهای افزایش تاب آوری در بین افراد جامعه ادامه داد: انعطاف پذیری، به رسمیت شناختن، شناخت و بروز هیجانات و عواطف، اعتماد به نفس آدمها در مواجهه با چالشها، داشتن ارتباطات و توانایی در برقراری ارتباطات، تاب آوری افراد را افزایش می دهد.
او اضافه کرد: افرادی که در دوران کرونا عزیزانشان را به دلیل این بیماری از دست دادند نیز شرایط سختی را تحمل و سپری کرده اند چرا که در آن دوران اجازه برپایی مراسم سوگواری برای تخلیه احساسات و هیجانات نداشتند و همچنین دیگران به دلیل ترس از ابتلا به کرونا از آنها دوری می کردند.

۲ اختلال روانپزشکی:خود بیمارانگاری و انکار بیماری

یک پزشک متخصص بیماریهای روان تنی نیز در این نشست گفت: خود بیمارانگاری و انکار بیماری، ۲ اختلال روانپزشکی است که در دوران شیوع کرونا در برخی از افراد نمود یافت.
دکتر بیتا میرزایی افزود: در خودبیمارانگاری، فرد به دلیل اشتغال ذهنی نسبت به احتمال بروز بیماری جسمی دچار نوعی وسواس و خود بیمارانگاری شده و به طور مثال در دوران شیوع کرونا فرد از یک پزشک به پزشک دیگر مراجعه می کند در حالی که مبتلا به کرونا نیست و  تصور می کند که به علت بیماری نیاز به آزمایش و یا سی. تی. اسکن دارد که این بیمار باید تحت مشاوره متخصصان سلامت روان قرار گیرد.
وی ادامه داد: اختلال انکار که یک نوع مکانیسم دفاعی است زمانی اتفاق می افتد که سطح انتظارات با واقعیات مطابقت ندارد و وقتی احساسات خود را به رسمیت نشناسیم و بروز ندهیم این اختلال رخ می دهد به طور مثال علائم بروز یافته در فرد حاکی از ابتلا به کروناست اما خودش انکار می کند و می گوید بر اثر خوابیدن جلوی کولر این علائم را پیدا کردم.
این پزشک متخصص بیماریهای روان تنی گفت: در مراکز ۱۶ ساعته منتخب کرونا باید افراد روانپزشک و یا روانشناس حضور داشته باشند و مراجعان دچار خود بیمار انگاری یا انکار را هدایت و درمان کنند.
وی با اشاره به علائم و عوارض استرس در فرد و ارتباط آن با کرونا افزود: افزایش ضربان قلب، تنگی نفس و درد با منشاء انقباض عضلات می تواند با برخی از علائم کرونا شباهت داشته باشد اما استرس منجر به کاهش سطح ایمنی بدن در برابر بیماریهای التهابی نیز می شود.
وی اضافه کرد: استرس، باعث کاهش فعالیت سلولهای لنفوسیت که در عملکرد سیستم ایمنی نقش موثری دارند شده و در نتیجه با اختلال در سیستم ایمنی زمینه بروز بیماریهای مختلف به ویژه بیماریهای ویروسی در فرد را افزایش می دهد بدین دلیل در بیمارستانها مشاهده می کنیم افرادی که روحیه خوبی دارند و از استرس کمتری برخوردارند زودتر از بیمارستان مرخص می شوند اما افرادی که روحیه خوبی ندارند احتمال رو به وخامت رفتن بیماری شان بیشتر است.
این پزشک متخصص بیماریهای روان تنی با اشاره  لزوم تاب آوری افراد جامعه در مقابل شرایط دشوار گفت: میزان تاب آوری و انعطاف افراد، ارتباط تنگاتنگی با مقوله "پذیرش" دارد و پذیرش شرایط، مستلزم آن است که فرد به شناخت خوبی از عواطف و احساسات خود و رویدادهای پیرامون رسیده باشد. 
میرزایی افزود: در دوران شیوع کرونا برخی از افراد به دلیل عدم پذیرش شرایط با اختلالات اضطرابی و خشم های کنترل نشده مواجه شده بودند.


جامعه از اختلالات روانی رنج می برد 

مدیر روابط عمومی نظام پزشکی مشهد نیز در این نشست گفت: در حال حاضر جامعه به شدت از مشکلات و  اختلالات روانی رنج می برد و کرونا نیز مزید بر علت شده است. 
دکتر مسعود زحمتکش افزود: شرایط جامعه می طلبد که مسوولان در زمینه ارتقای بهداشت روان جامعه به صورت جدی وارد شوند و از هزینه کردها دریغ نکنند.
وی با اشاره به این که بهداشت روان در جامعه ایران مظلوم واقع شده است ادامه داد: افراد جامعه آن قدر که به بیماری سرماخوردگی اهمیت می دهند به سلامت روان اهمیت نداده و از سوی دیگر متولی و درمانگران این حوزه، روانپزشکان و روانشناسان هستند و دیگران تخصص لازم در این زمینه را ندارند.

۱۸ تا ۲۴ مهرماه هفته بهداشت روان در کشور نامگذاری شده است.

برچسب‌ها ویروس کرونا مشهد بیماری روان‌پزشکی سلامت روان دانشگاه علوم پزشکی مشهد افسردگی پروندهٔ خبری کرونا در ایران؛ آخرین اخبار و گزارش‌ها

منبع: ایرنا

کلیدواژه: ویروس کرونا مشهد بیماری روان پزشکی ویروس کرونا مشهد بیماری روان پزشکی سلامت روان دانشگاه علوم پزشکی مشهد افسردگی دانشگاه علوم پزشکی مشهد دوران شیوع کرونا افراد جامعه بهداشت روان تاب آوری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۳۸۷۴۴۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۲ توصیه مهم پزشکی به زائران خانه خدا | بخش عمده‌ سرماخوردگی‌ها کروناست | شیوع یک سویه بسیار واگیر کرونا

به گزارش همشهری آنلاین، شهنام عرشی رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به مناسبت هفته سلامت درباره بیماری‌های واگیرداری که در سال گذشته شیوع ببشتری داشتند، گفت: یکی از مهم‌ترین بیماری‌های واگیرداری که سال گذشته با آن مواجه بودیم، بیماری آنفلوآنزا در نیمه دوم سال بود. شیوع این بیماری از اوایل مهرماه آغاز شد و در اسفند به حدی کمتر از اپیدمی رسید. ما هر ساله انتظار داریم آنفلوآنزا از اواسط آبان آغاز و به تدریج در آذر به پیک برسد و در اواخر بهمن ماه فرو بنشیند اما سال گذشته هم شیوع این بیماری زودتر شروع شد و هم دیرتر پایان یافت.

وی با بیان اینکه در سال گذشته به طور همزمان علاوه بر آنفلوآنزا با کرونا که همان تظاهرات بالینی را دارد نیز رو به رو بودیم و این مسئله کار را برای ما تا حدودی مشکل کرده بود، ادامه داد: خوشبختانه افرادی که واکسن آنفلوآنزا را دریافت کرده بودند، مشکل کمتری داشتند، امیدواریم امسال با تزریق بیشتر این واکسن به گروه‌های هدف شاهد بروز مشکل‌های کمتری در مبتلایان به این بیماری باشیم.

۳ راه برای تشخیص کرونا از آنفلوآنزا و سرماخوردگی | چرا افراد جوان براثر کرونا فوت می‌کنند؟ افزایش ابتلای کودکان به آبله مرغان و ویرس RSV در سال گذشته

رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ضمن اشاره به گرم شدن هوا و لزوم توجه به بیماری‌های فصلی افزود: خوشبختانه سال گذشته چندان بیماری گاستروانتریت (اسهال و استفراغ) از نوع التور را نداشتیم چراکه دانشگاه‌های مختلف وارد عمل شدند و موارد تکثیر را شناسایی کردند.

عرشی با اشاره به اینکه سال گذشته بیماری آبله مرغان و ویرس RSV را نیز در کودکان داشتیم، بیان کرد: یکی از دلایل افزایش شیوع این بیماری‌ها در سال گذشته این بود که طی ۳ سال گذشته به دلیل شیوع کرونا تماس کودکان با یکدیگر کاهش یافته بود و مدارس غیرحضوری بودند و همین امر موجب کاهش موارد ابتلا به این بیماری‌ها در آن سال‌ها شده بود و به همین دلیل موارد ابتلا به آبله مرغان و ویرس RSV در سال گذشته نسبت به سال‌های قبلش با افزایش همراه شده بود.

وی توضیح داد: خدا را شکر بعد از سال‌ها که از تصویب ورود واکسن پنوموکوک و روتاویروس به سیستم بهداشتی کشور می‌گذشت و موفق به خرید این واکسن‌ها نشده بودیم، در اواخر سال گذشته تامین اعتبار صورت گرفت و واکسن‌های پنوموکوک و روتاویروس وارد کشور شد، امیدواریم طی روزها و هفته‌های آینده حداقل در تعدادی از استان‌ها واکسیناسیون این بیماری‌ها به صورت فراگیر انجام شود.

حجاج این دو توصیه را جدی بگیرند

رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با توجه به آغاز ایام حج گفت: مهم‌ترین مسئله برای حجاج این است که به کم آبی بدن توجه و حتما در طول روز آب کافی مصرف کنند به ویژه اینکه ممکن است با توجه گرمای هوا شاهد گرمازدگی فراوان در حجاج باشیم.

وی تاکید کرد: به همین دلیل لازم است حجاج به توصیه‌های بهداشتی که توسط روسای کاروان‌ها به آن‌ها گفته می‌شود، توجه داشته باشند. همچنین حجاج از مواد خوراکی بسته بندی شده و بهداشتی استفاده کنند تا دچار گاستروانتریت (اسهال و استفراغ) نشوند،

شیوع سویه JN۱ کرونا در کشور

عرشی درباره وضعیت شیوع کرونا در کشور عنوان کرد: شیوع این بیماری در حال حاضر نسبت به فصل زمستان کاهش پیدا کرده هر چند موارد خفیف کووید همچنان در سطح دنیا وجود دارد و این بیماری بخش عمدهای از سرماخوردگی‌ها را به خود اختصاص می‌دهد.

وی گفت: آخرین سویه‌ای که هم اکنون در جریان است همان سویه JN۱ است که بسیار واگیردار است، اما شدت بیماری آن زیاد نیست و در افراد عادی با قدرت ایمنی طبیعی شاهد بروز علائم شدید نیستیم، به طور کلی این بیماری همچنان وجود دارد، اما سویه جدیدی شیوع پیدا نکرده است.

کد خبر 846548 منبع: میزان برچسب‌ها کرونا حج عمره وزارت بهداشت و درمان خبر مهم بیماری - آنفلوآنزا بیماری - سرما خوردگی

دیگر خبرها

  • اعلام رسمی نتایج «پیمایش ملی سلامت روان» در ابتدای تابستان
  • شایع‌ترین اختلالات روانی کرونا و آمار آن
  • افزایش ۳۰ درصدی خدمات روانپزشکی بیمارستان ابن سینا
  • شایع‌ترین اختلالات روانی در مبتلایان به کرونا را بشناسید
  • برپایی ایستگاه سلامت در شهرک سلامت دانشگاه علوم پزشکی تربت حیدریه
  • حجاج این ۲ توصیه پزشکی را جدی بگیرند
  • همایش ملی روانپزشکی کودک و نوجوان در مشهد آغاز به کار کرد
  • ۲ توصیه مهم پزشکی به زائران خانه خدا | بخش عمده‌ سرماخوردگی‌ها کروناست | شیوع یک سویه بسیار واگیر کرونا
  • سندروم پس از کرونا چیست؟
  • افرادی که این اختلالات را دارند بیشتر افسرده می شوند