Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «امتداد نیوز»
2024-04-25@09:25:56 GMT

راهکار مدیریت و کاهش نقدینگی و تورم

تاریخ انتشار: ۲۲ مهر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۳۸۸۵۲۶

راهکار مدیریت و کاهش نقدینگی و تورم

امتداد - کارشناسان اقتصادی، اصلاح ساختار بانک‌ها و فراهم کردن زیر ساخت‌های لازم برای تعیین نرخ بهره را به عنوان راهکار مدیریت و کاهش نقدینگی و تورم پیشنهاد کردند.

 به گزارش پایگاه خبری امتداد ،  کامران ندری، کارشناس مسائل پولی و بانکی در برنامه تیتر امشب شبکه خبر گفت: تعاریف متفاوتی از نقدینگی وجود دارد و گذشته از این، کنترل نقدینگی کار دشواری است و بانک مرکزی بیشتر می‌تواند پول پرقدرت و پایه پولی را کنترل کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


این کارشناس افزود: بانک‌های مرکزی در دنیا به این نتیجه رسیده اند که کاهش نقدینگی سیاستی مناسب برای کنترل تورم نیست و از دهه ۹۰ میلادی به این طرف تاکید بر نقدینگی کم شده و بانک‌های مرکزی نرخ بهره را به عنوان متغیر سیاستی کنترل می‌کنند.

ندری گفت: متاسفانه زیر ساخت‌های تعیین نرخ بهره در کشور ما فراهم نیست و نگاهی سنتی در کشور حاکم است که نرخ بهره را ربا تلقی می‌کند و هنوز تصور می‌کنیم نرخ بهره هرچه کمتر باشد بهتر است.

این کارشناس تاکید کرد: مسئله، مسئله زیرساختی است و با کنترل‌های دستوری کاری پیش نمی‌رود، فقط با مدیریت درست نرخ بهره و ایجاد چارچوب نظارتی لازم برای فعالیت سالم بانک‌هاست که به مرور می‌توانیم مسئله تورم را حل کنیم.

صمد عزیز نژاد دیگر کارشناس مسائل اقتصادی نیز با اشاره به دو بلای تورم و بیکاری در کشور گفت: پیشنهاد من به دولت سیزدهم برای حل مشکل رشد نقدینگی و تورم این است که اول ترازنامه بانک‌ها و ناترازی درآمد و هزینه آن‌ها در دستور کار تیم اقتصادی دولت قرار بگیرد و جلوی خلق بی رویه پول گرفته شود، دوم انضباط مالی خود دولت است و سوم اصلاح اساسی ساختار نظام بانکی است برای این که هر روز که بگذرد هزینه اصلاح نظام بانکی بالاتر می‌رود.

این کارشناس تاکید کرد: حتما الگوهای علمی و تجربی وجود دارد که توانسته اند مشکل تورم و نقدینگی را حل کنند و ما هم می‌توانیم. وحید شقاقی مهمان دیگر برنامه هم با تایید سخنان دیگر کارشناسان گفت: خود نقدینگی ذاتا متغیری بد یا خوب نیست و بسته به کشش اقتصاد هر کشور دارد.

وی افزود: ساختار مدیریت نرخ بهره در کشور ما وجود ندارد و ساختار اقتصاد کشور ما واقعا معیوب است و نظام بانکی ما ایجاد کننده ناترازی هاست و استانداردها رعایت نمی‌شود. مهم ترین وظیفه بانک مرکزی کنترل ناترازی سیستم بانکی و تقویت نظارت بر شبکه بانک هاست و دیگر ممانعت از دست درازی دولت‌ها به منابع بانکی است.

شقاقی با تاکید بر لزوم اصلاح ساختار بانکی و فراهم شدن زیرساخت‌های لازم برای مدیریت نرخ بهره گفت: به واسطه نرخ دستوری بهره، بانک‌ها در این چند ساله در خدمت ثروتمندان بوده اند.

برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

منبع: امتداد نیوز

کلیدواژه: نرخ بهره بانک ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.emtedadnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «امتداد نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۳۸۸۵۲۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سقف برداشت از حساب‌های بانکی کاهش یافت؟ | ابلاغیه جدید بانک مرکزی

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از تسنیم، با تصمیم بانک مرکزی و در راستای مصوبات شورای پول و اعتبار، آستانه‌های برداشت مقرر در دستورالعمل شفاف‌سازی تراکنش‌های بانکی اشخاص همزمان با آغاز سال جدید افزایش یافت.

بانک مرکزی همزمان با ابلاغ این تصمیم تأکید کرده بود که این اقدام پس از تمهید اقدامات فنی لازم با هماهنگی شبکه بانکی و شبکه پرداخت کشور، تا انتهای فروردین ماه ۱۴۰۳ اجرایی می‌شوند.

برهمین اساس نیز در هفته‌های گذشته، سقف مجموع تراکنش‌های خرید کارتی هر مشتری حقیقی در کل شبکه بانکی از مبلغ یک میلیارد ریال، به دو میلیارد ریال افزایش یافته بود.

همچنین هر مشتری حقیقی مجاز بود از کلیه حساب‌های خود در هر موسسه اعتباری، روزانه مبلغ دو میلیارد ریال را بصورت غیرحضوری برداشت کند. این آستانه پیش تر معادل یک میلیارد ریال تعیین شده بود.

بر همین اساس، مشتریان حقیقی که متقاضی برداشت مبالغ بیش از دو میلیارد ریال از حساب‌های خود هستند، مجاز بود تا سقف چهار میلیارد ریال از حساب را بصورت حضوری از طریق شعب بانکی برداشت کرده و برداشت مبالغ بالاتر از چهار میلیارد ریال نیز صرفاً بصورت حضوری از طریق شعب بانکی و پس از ارائه مدارک مثبته مجاز بود.

افزایش سقف برداشت غیرحضوری از حساب‌های بانکی | برای چه مبالغی باید به بانک برویم؟

باتوجه به اتمام مهلت تعیین شده توسط بانک مرکزی برای افزایش سقف برداشت از حساب‌های بانکی افراد به صورت حضوری و غیرحضوری، از ابتدای اردیبهشت ماه این سقف به حالت قبل بازگشته است.

بنابراین سقف مجموع تراکنش‌های خرید کارتی هر مشتری حقیقی در کل شبکه بانکی مبلغ یک میلیارد ریال خواهد بود. ضمن اینکه هر مشتری حقیقی مجاز خواهد بود از کلیه حساب‌های خود در هر موسسه اعتباری، روزانه مبلغ یک میلیارد ریال برداشت کند.

همچنین سقف برداشت مشتریان حقیقی بصورت حضوری از طریق شعب نیز ۲۰۰ میلیون تومان خواهد بود، این رقم در ماه نخست سال جدید به ۴۰۰ میلیون تومان افزایش یافته بود. برداشت مبالغ بالاتر از رقم تعیین شده صرفاً بصورت حضوری از طریق شعب بانکی و پس از ارائه مدارک مثبته مجاز خواهد بود.

کد خبر 846576 برچسب‌ها خبر مهم بانک بانک مرکزی شورای پول

دیگر خبرها

  • کاهش بسیار جزئی نرخ بهره بین بانکی در هفته اول اردیبهشت
  • درآمدهای نفتی باعث ایجاد تورم می‌شود؟
  • گزارش عملیات اجرایی سیاست پولی
  • مدیریت پرسپولیس به شهرداری تهران رسید
  • خبر خوش بانک جهانی برای ایران
  • بانک‌هایی که همچنان نرخ سود ممنوعه روی میز دارند/ با بهره بانکی ۴۰ درصد، دلالی جایگزین تولید می‌شود!
  • راهکار هایی برای کنترل اشتها
  • سقف برداشت از حساب‌های بانکی کاهش یافت؟ | ابلاغیه جدید بانک مرکزی
  • انتشار اوراق سپرده خاص به کنترل انتظارات تورمی منجر شد
  • اسلحه ژاپنی علیه تورم و غافلگیری تسلا