Web Analytics Made Easy - Statcounter

هاشمی رئیس هیئت مدیره اتحادیه صادرکنندگان فرآورده‌های نفت، گاز و پتروشیمی در گفت و گو با خبرنگار اقتصاد و انرژی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، اظهار کرد: اصلی‌ترین مسئله‌ای که درباره دریافت مواد اولیه، تولید و فروش تمامی فرآورده‌های نفتی مشکل ساز شده، نبود نهاد رگولاتور (تنظیم گر) است. یعنی نهادی که بتواند از حقوق تمام طرف‌ها دفاع کند، در این زمینه وجود ندارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به همین دلیل، مجبور به پیگیری مشکلات از شورای رقابت و سایر نهاد‌ها می‌شویم.

او در ادامه ضمن بیان این که در رابطه با تامین اسلک وکس (Slack Wax) مورد نیاز کارخانجات پارافین، روغن پایه مورد نیاز کارخانجات بلندینگ و همینطور مواد اولیه کارخانجات پتروشیمیایی و هیدروکربنی نیز این مشکل وجود دارد، گفت: یک سال پیش به وزیر سابق نفت اعلام کردیم که فرمول مشخص شده برای تحویل مواد اولیه به پالایشگاه‌های بالادستی، غیرعقلایی به نظر می‌رسد و درخواست کردیم که باید با همان قیمت صادراتی، این کار نیز انجام شود.

هاشمی تصریح کرد: این موضوع مورد موافقت وزیر وقت قرار گرفت و منابع زیادی به صنایع بالادستی رسید. لازم به بیان است که صنایع بالادستی بخشی از مواد اولیه مورد نیاز صنایع میان دستی را تامین و سپس این صنایع نیز، مواد اولیه صنایع پایین دستی را تولید می‌کنند. با توجه به این که قیمت خوراک بخشی از صنایع پایین دستی بر مبنای فرمولی بود که از نفت خام گرفته می‌شد، با پایین آمدن قیمت نفت خام، مواد اولیه آن‌ها نیز ارزان شد و این صنایع توانستند خوب کار کنند اما متاسفانه این مسئله در همان بخش میان دستی زندانی شد و به بخش‌های پایین دستی تسری نیافت. همچنین به دلیل سود خوبی که نصیب این صنایع میان دستی می‌شود، اجحاف‌هایی هم صورت گرفت.

او گفت: درخواست ما این است که مواد اولیه صنایع پایین دستی در این حوزه، به طور کامل در بورس عرضه شود تا پس از رفع کامل نیاز صنایع پایین دستی داخلی، باقی مانده این مواد اولیه به خارج کشور صادر شود، اما اکنون عرضه مواد اولیه به صورت سهمیه‌ای و قطره چکانی در بورس صورت می‌گیرد که به دلیل رقابتی شدن تهیه آن‌ها، قیمت‌ها بسیار بالاتر از قیمت واقعی می‌شود. به همین دلیل، بخش وسیعی از اعضای اتحادیه صادرکنندگان فرآورده‌های نفت، گاز و پتروشیمی که پارافینی و روغنی هستند، یعنی بالغ بر ۱۷۰ تا ۱۸۰ عضو این اتحادیه، همیشه مشکل تامین خوراک دارند و اگر هم خوراکی به دستشان برسد، با قیمت غیرواقعی است.

بیشتر بخوانید:

بی توجهی به صنایع پایین دستی در سایه تخفیف خوراک پالایشگاه‌های نفت

رئیس هیئت مدیره اتحادیه صادرکنندگان فرآورده‌های نفت، گاز و پتروشیمی همچنین بیان کرد: شرکت‌های پارافینی موضوع را از شورای رقابت پیگیری کردند که این شورا نیز یک حجم مشخص برای عرضه و فرمولی را برای تعیین عادلانه‌تر قیمت اعلام کرد، اما متاسفانه ۴ پالایشگاه بزرگ تامین کننده مواد اولیه، این دستور شورای رقابت را اجرا نکردند.

وزارت نفت پیشنهاد تشکیل نهاد تنظیم گر را به دولت ارسال کند

او افزود: بر همین اساس، اتحادیه نیز علیه آن‌ها شکایتی را پیگیری کرد که سبب شد به سازمان تعزیرات حکومتی معرفی شوند؛ زیرا، بررسی‌ها نشان می‌دهد که حدود ۱۱۰ تا ۱۲۰ میلیارد تومان بیشتر از هزینه تعیین شده بر اساس فرمول شورای رقابت، بابت تامین ماده اولیه اسلک وکس از شرکت‌های پارافینی دریافت شده است.

این فعال حوزه فرآورده‌های نفتی در ادامه ضمن گلایه از این که فکر تولیدکنندگان به جای تولید یک محصول با کیفیت، مدام درگیر این قبیل مسائل است، گفت: متاسفانه به همین دلیل، بسیاری از کارخانجات ما به تعطیلی رسیده اند و اکنون حدود ۵۰ درصد از اعضای اتحادیه صادرکنندگان فرآورده‌های نفتی، درگیر این مسائل هستند.

او در پایان تاکید کرد: تشکیل نهاد رگولاتور (تنظیم گر) که بتواند این مشکلات را رفع کند، نیازمند این است که وزارت نفت درخواستی را مبنی بر این مسئله برای هیئت دولت بفرستد و پس از تصویب در هیئت دولت، برای تبدیل به قانون، به مجلس ارجاع شود، اما این کار تاکنون توسط وزارت نفت صورت نگرفته است.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: وزارت نفت روغن سازی صنعت پارافین فرآورده های نفتی مواد اولیه اتحادیه صادرکنندگان فرآورده های نفت صنایع پایین دستی مواد اولیه شورای رقابت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۳۹۰۴۹۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جریمه ۲ میلیارد ریالی یک محتکر روغن موتور در زنجان

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای زنجان؛ مظفری گفت: با گزارش گشت مشترک تعزیرات حکومتی پیرامون کشف روغن موتور از یک باب منزل مسکونی، پرونده این تخلف برای رسیدگی به شعبه چهارم تعزیرات حکومتی ارسال شد.

وی افزود: پرونده قاچاق روغن موتور به ارزش ۲ میلیارد و ۳۶۰ میلیون ریال در شعبه چهارم بدوی تعزیرات حکومتی زنجان رسیدگی شد.

مدیرکل تعزیرات حکومتی استان ادامه داد: شعبه با توجه به مدارک موجود در پرونده، تخلف را محرز دانست و متهم را علاوه بر ضبط کالا به پرداخت ۲ میلیارد و ۳۶۰ میلیون ریال جزای نقدی معادل ارزش کالای کشف شده محکوم کرد.

مظفری با اشاره به بازدید‌های نظارتی و مشترک تعزیرات با سایر دستگاه ها، گفت: در این بازدید‌ها ۱۵۰ تیم گشت مشترک در استان برای بازرسی اعزام شدند و در مجموع ۹۲۹ بازرسی انجام دادند.

وی افزود: در طرح ویژه نوروز و ماه مبارک رمضان نیز روسای شعب سیار تعزیرات حکومتی زنجان به همراه ضابطان قضایی از ۹۲۹ واحد صنفی بازدید و ۶۸ واحد متخلف را پلمب کردند.

مدیرکل تعزیرات حکومتی استان ادامه داد: شهروندان می‌توانند هرگونه تخلف اعم از گرانفروشی و کم فروشی را در سامانه ۱۳۵ تعزیرات حکومتی ثبت کنند.

دیگر خبرها

  • ساخت مستند تصویری شبیه‌سازی حرم مطهر امام حسین (ع) در شیراز
  • بازار سیاه تایر از بین می رود/ تقاضا برای خرید کاهشی شد
  • آغاز فروش سایپا ۱۵۱ با قیمت جدید؛ افزایش قریب به ۵۰ میلیون تومانی وانت سایپا
  • آغاز فروش سایپا ۱۵۱ با نرخ جدید/ افزایش ۵۰ میلیون تومانی قیمت وانت پراید!
  • آغاز فروش سایپا ۱۵۱ با قیمت جدید/ افزایش ۵۰ میلیون تومانی وانت پراید!
  • آغاز فروش سایپا ۱۵۱ با قیمت جدید/ افزایش قریب به ۵۰ میلیون تومانی وانت سایپا
  • جریمه ۲ میلیارد ریالی یک محتکر روغن موتور در زنجان
  • وزارت صنعت بین تامین مواد اولیه با قیمت مناسب برای خودروساز تعادل برقرار کند
  • راهیابی ۱۰ ایده و طرح صنایع پایین‌دستی مس سرچشمه به مرحله سرمایه‌گذاری
  • ساینا، کوئیک،دنا پلاس و تارا اتوماتیک ارزان شدند؛ قیمت خودروهای مونتاژی چقدر پایین آمد؟ | جدول قیمت ها