Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرآنلاین»
2024-04-23@19:24:51 GMT

چرا نمی‌شود بازار سهام را پیش‌بینی کرد؟

تاریخ انتشار: ۲۳ مهر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۳۹۴۸۹۶

چرا نمی‌شود بازار سهام را پیش‌بینی کرد؟

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، وحید شقاقی در کلاب‌هاوس خبرآنلاین با موضوع زلزله در بورس؛ از زیرزمین مشکوک تا استعفای رییس، اظهار داشت: بنده مشاور آقای دژپسند بودم و بازار را ۲ سال است دنبال می‌کنم. از آخر سال ۹۸ به آقای محمدی و دژپسند و قالیباف‌اصل و بعدا به آقای دهقان‌دهنوی مکرر نامه نوشتم و هشدار دادم و ایرادها را اشاره کردم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان این‌که اقتصاد ایران یک اقتصاد پیش‌بینی‌ناپذیری است و این پیش‌بینی‌ناپذیری در همه بازارها خود را نشان می‌دهد، افزود: در بخش‌های مختلف از جمله بازار سرمایه، این پیش‌بینی‌ناپذیری را می‌بینیم. نوسان نرخ ارز و شاخص‌ها بسیار بالاست و هر یک در بازار سرمایه تخلیه می‌شود، بنابراین تا زمانی که این مساله را نتوانیم حل کنیم مشکل پابر جاست.

این کارشناس اقتصادی با ذکر این نکته که وقتی متغیرهای اقتصاد به‌هیچ‌وجه قابل پیش‌بینی نیستند، همه این پیش‌بینی ناپذیری در بازار سرمایه تخلیه می‌شود، تصریح کرد: از آذر و آبان ۹۸ که تاخر بازار سرمایه نسبت به بقیه بازارهای دارایی مد شد و سیل نقدینگی به این بازار سرازیر شد، پیش‌بینی می‌شد بازارهای تماما سبز از آذر ۹۸ شروع شود و تا ۲۰ مرداد بازار تماما سبز را داشتیم.

نقدینگی بازارها را تکان می‌دهد

شقاقی عنوان کرد: اقتصادی که ۴۰ درصد رشد نقدینگی اقتصاد است، به طور طبیعی همه بازارها را با تکانه‌های متعدد مواجه می‌کند و مردم را به بحث نوسان‌گیری و ردیابی بازارهای سرمایه ای ترغیب می‌کند.

وی ادامه داد: بازاری که نسبت به ۳، ۴ بازار موازی مانند دلار، طلا، مسکن و خودرو یک عقب‌ماندگی ۱۵ ساله را داشت، این شکاف را به سرعت در ۸ ماه تکمیل کرد. آن موقع بارها با مسوولان صحبت کردم تا حداقل یک گام زودتر پیش‌بینی کنند. همه شاهد بودیم تصویر زشتی از سوداگری افراطی را در اقتصاد دیدیم.

این کارشناس اقتصادی در ادامه گفت: همچنان پیش‌بینی‌ناپذیری اقتصاد را داریم. انتظارات تورمی در اقتصاد به مذاکرات هسته‌ای و سرانجام برجام در نوسانات نرخ ارز خود را نشان می‌دهد. ۲، ۳ روز اخیر دلار از ۲۸۵۰۰ به ۲۷۲۰۰ تومان رسیده است.

شقاقی با بیان این‌که نهادهای بازار سرمایه متناسب با شرایط استاندارد نیست، افزود: نهادهای ما بسیار منفعل و ضعیف است. چند سهم را از فروردین ۹۹ رصد کردم. سهمی از ۳ هزار تومان به ۳۰ هزار تومان کشید و هر روز مثبت بود و صف خرید داشت. گروه خاصی دنبال بالا بردن این سهم بودند. هیچ ناظری هم وجود نداشت که جلوی این‌ها را بگیرد. این نهادها همچنان عدم شفافیت دارند.

بیشتر بخوانید:

شاخص کف مقاومتی را دوباره به دست آورد

دنده معکوس قیمت‌ها در بازار سهام/ سقوط ۹۱ هزار واحدی رقم خورد

انتظار فعالان بازار سهام حمایت نیست

وی عنوان کرد: برخی از دوستان حقوقی آمدند در صدا و سیما وعده و وعید دادند. اینها عجیب است که در برهه‌ای وعده حمایتی دادند و هیچ‌یک عمل نشد. انتظار فعالان بازار سرمایه حمایت نیست، شفافیت، حل تعارض منافع، کارآمدی اعضای هیات مدیره سازمان و شرکت‌های زیرمجموعه است.

این کارشناس اقتصادی تصریح کرد: واژگان حمایتی که مطرح می‌کنیم که از صندوق توسعه ملی قرار بود بیاید، چیزهای نازلی است که عملیاتی هم نشد. بازار سرمایه عمق کافی را ندارد. معاملات الگوریتمی هم در بازار کم عمق که یک گروه می‌توانند یک سهم را بالا پایین کنند، به بازار حاکم می‌شوند.

شقاقی افزود: عدم هماهنگی بین نظام بانکی و بازار سرمایه هم مشکل دیگری است. نرخ سود بین بانکی روند افزایشی داشته است. ناهماهنگی بین سیاست‌های پولی و سیاست‌های بازار سرمایه، تضاد نگاه‌ها بین بانک مرکزی و مسئولان بازار سرمایه اتفاق افتاد که همچنان ادامه دارد. ما نتوانستیم نهاد ثبات مالی را در کشور هماهنگ کنیم.

وی تاکید کرد: حضور مستقیم مردم بدون دانش و آگاهی در بازار سرمایه هم باید توجه شود. هجوم بی رویه نقدینگی به بازار، چنین اثراتی هم دارد.

این کارشناس اقتصادی خاطرنشان کرد: ناآگاهی‌هایی که نسبت به بازار بوده و نیز آقایی گفت من با ۳ دستور مشکل بازار را حل می‌کنم و دیگران گفتند حمایت می‌کنیم، این مسایل، بازار را آزرده خاطر می‌کند. بازار نیاز به این نگاههای دستوری ندارد.

۲۲۳۲۲۵

کد خبر 1564022

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: بورس بازار سرمایه بازار سرمایه بازار سرمایه بازار سرمایه بازار سرمایه و بازار سرمایه بورس تهران سازمان بورس و اوراق بهادار بورس سهام تورم نقدینگی تحریم کارشناس اقتصادی پیش بینی ناپذیری بازار سرمایه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۳۹۴۸۹۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فروپاشی اقتصادی با ارز ۹۰ هزار تومانی

 لطف‌الله سیاهکلی درخصوص نوسانات بازار ارز در یک ماهه نخست سال و تحولات در عرصه اقتصادی کشور که منجر به ایجاد نگاه تورمی در میان مردم شده، گفت: وقتی که در بازار اقتصادی ما ثبات وجود نداشته باشد مردم برای حفظ قدرت خرید یا ارزش پول و سرمایه‌شان به نماد‌هایی از اقتصاد روی می‌آورند که پایداری یا ارزش افزوده دارد. مردم عاقل هستند، می‌فهمند و می‌دانند کدام بخش از اقتصاد لنگ می‌زند و کدام بخش پایداری دارد.

وی ادامه داد: بنابراین طبیعی است که وقتی ناپایداری در قیمت ارز داریم این پالس را به مردم می‌دهد که ارزش ریال رو به سقوط است، لذا وقتی شرایط اینگونه رقم می‌خورد مردم ریال را نگه نمی‌دارند بلکه به سمت حفظ ارزش پول خود می‌روند؛ به سمت مواردی مانند دلار، طلا، زمین یا کار‌های دلالی زودبازده می‌روند و نمی‌گذارند که پولشان بماند، چون قدرتش کاهش پیدا می‌کند.

به گزارش ایلنا، نماینده مردم قزوین در مجلس تصریح کرد: دولت و سیاست‌های بانک مرکزی این پالس را دادند و مردم هم پیش بینی می‌کردند، این نوع رفتار کاملا در چارچوب اقتصاد منطق دارد، بر دولتمردان است که سیاست‌های ثبات بازار را داشته باشند، اما وقتی خود دولت ارز را گران می‌کند، وقتی که دولت کالا‌هایی که خودش تولید می‌کند مانند فولاد و محصولات پتروشیمی را با قیمت‌های جهانی می‌فروشد نه با قیمت‌های واقعی و همه چیز را ما به قیمت‌های جهانی گره می‌زنیم، خب مردم هم می‌روند و در قیمت‌های جهانی زندگی می‌کنند و ثروت خود را به آن وادی می‌برند.

وی تاکید کرد: در چنین شرایطی ما نمی‌توانیم از مردم انتظار داشته باشیم چشمشان را ببندند تا ثروت‌شان آب شود و از دستشان خارج شود.

سیاهکلی خاطرنشان کرد: این‌ها عواملی است که موجب می‌شود اتفاق عجیبی در بازار رقم بخورد و این سیر صعودی است. پیش بینی من این است که نیمه دوم امسال شرایط اقتصادی سخت‌تر خواهد شد. باتوجه به بودجه‌ای هم که برای سال ۱۴۰۳ تصویب شده و خود آن هم تورم‌زا است باز هم پایه پولی ما دچار مشکل خواهد شد و ضعف ریال پیدا می‌کنیم و این هم مجدد به بازار دلالی، فساد و رانت می‌انجامد.

نماینده مردم قزوین در پاسخ به این سوال که «به نقش دولت اشاره کردید، معتقدید دولت ارز را گران می‌کند؟»، اظهار داشت: ببینید مسئول ارز در کشور دولت است دیگر، ما بازیگر اقتصادی دیگری را در بازار نمی‌بینیم. ارز را دولت نگه می‌دارد، دولت توزیع می‌کند، دولت قیمت‌گذاری می‌کند خب بخشی را هم عرض کردم که از روی بی‌ثباتی افزایش قیمت داریم، چون متقاضی پیدا می‌کند. در واقع عرضه و تقاضا قیمت را جا به جا می‌کند.

وی ادامه داد: وقتی ارز گران می‌شود و پیش‌بینی این است که گران‌تر شود، خب تقاضا زیاد می‌شود وقتی که تقاضا بالا برود این نگرانی را ایجاد می‌کند.

عضو کمیسیون صنایع مجلس در واکنش به این مساله که «صحبت‌ها و مواردی که از سوی دولتی‌ها مطرح شود و از آن به عنوان پالس دلار ۱۰۰ هزار تومانی برداشت می‌شود چه اثری دارد»، عنوان کرد: اگر ارز بخواهد به ۹۰ و ۱۰۰ هزار تومان برسد ما باید حتما فروپاشی اقتصاد را مدنظر داشته باشیم. جیب مردم دیگر جایی برای خالی کردن ندارد، جیب‌ها سوراخ شده است.

یکی می‌گفت کفگیر ما ته دیگ خورده، دیگری می‌گفت خوش به حال شما برای ما کفگیر دیگ را سوراخ کرده و از آن هم رد شده است. الان به نظر من جیب مردم دیگر سوراخ شده است، تا حالا اگر ما از جیب مردم استفاده می‌کردیم، الان دیگر این امکان نیست.

سیاهکلی در پاسخ به این سوال که «آیا تغییر در تیم اقتصادی دولت از سطح معاون اول تا سایر نفرات مانند وزرای اقتصادی یا رییس بانک مرکزی را لازم و مفید می‌دانید؟»، گفت: جا‌به‌جایی عناصر تاثیری در روند کار ندارد یعنی سیاست‌های دولت باید در حوزه اقتصاد اصلاح شود وگرنه شما یکی را برمی‌دارید و یکی دیگر را می‌گذارید حدود ۵ تا ۱۰ درصد در کار تغییر ایجاد می‌کند، تغییرات بنیادی ایجاد نمی‌کند. نمی‌گویم تاثیر ندارد، اما یک مُسکن می‌شود و فرصتی به دولت می‌دهد برای گرانی‌های بیشتر.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • سقف معافیت مالی؛ داغ همیشگی بر پیشانی بورس!
  • ورود ۴۲ میلیارد تومانی نقدینگی حقیقی‌ها به بازار سهام در روز سبز شاخص کل بورس
  • ترسیم «چشم انداز» اقتصاد ایران در ۱۴۰۳
  • موج جدید مدعیان «دلارزدایی» از اقتصاد ایران چه می‌خواهند؟
  • تردید‌های تداوم رشد
  • فروپاشی اقتصادی با ارز ۹۰ هزار تومانی
  • بودجه شهرداری شیراز رشد ۵۰۰ درصدی داشت/عملکرد مطلوب تیم اقتصادی
  • مجمع شرکت سرمایه گذاری استان هرمزگان (سهام عدالت) برگزار خواهد شد
  • تثبیت نرخ ارز عامل کاهش تورم است
  • تدوین ۸۰ برنامه برای توسعه اقتصادی استان قزوین