Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیرکل بهزیستی استان قزوین یادآورشد: در استان قزوین 5043 نفر دارای آسیب بینایی تحت پوشش بهزیستی قرار دارند که 3577 نفر از آنها مستمری دریافت می کنند.

به گزارش خبرگزاری برنا از قزوین؛ علیرضا وارثی به مناسبت روز جهانی نابینایان با اشاره به اهم اقدامات انجام شده در بهزیستی قزوین برای این گروه اظهارداشت: سازمان بهزیستی بر اساس جایگاه حقوقی و رسالت خود در چهارچوب قانون حمایت از حقوق معلولان, عهده دار پیگیری روند اجرای قوانین حمایتی مرتبط با افراد معلول است بر این اساس تمامی گروه های دارای معلولیت از جمله افراد نابینا و کم بینا بر اساس نوع و شدت معلولیت, سطح عملکرد, محدودیت ها و نیازهای خود، از خدمات تخصصی این سازمان بهره مند هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: با توجه به ضرورت پیشگیری از انواع معلولیت ها، بخشی از تلاش های سازمان به اجرای برنامه های پیشگیرانه اختصاص یافته که اجرای طرح پیشگیری از تنبلی چشم با همکاری وزارت آموزش و پرورش, تدوین و اجرای برنامه های آگاه سازی درخصوص پیشگیری از انواع معلولیت ها در سراسر کشور در قالب فیلم، جزوات و کارگاه های آموزشی و به ویژه توسعه برنامه های مشاوره ژنتیک در مراکز تخصصی در مناطق مختلف از مهمترین این برنامه ها به شمار می روند. 

مدیرکل بهزیستی استان قزوین یادآورشد: دریافت بهنگام خدمات توانبخشی مستلزم تشخیص به موقع نقص بینایی و ارجاع صحیح فرد مبتلاست. 

وی بیان کرد: در اداره کل بهزیستی استان با بهره گیری از تیم های تخصصی در قالب کمیسیون های پزشکی-توانبخشی, نسبت به شناسایی نوع و شدت آسیب های بینایی و تشکیل پرونده پزشکی برای افراد دچار آسیب بینایی اقدام می کند تا این افراد در چرخه دریافت خدمات توانبخشی قرار گیرند.

وارثی اظعهارداشت: توانمندسازی فرد نابینا مستلزم ارائه خدمات توانبخشی، بلافاصله پس از تشخیص آسیب، متناسب با نیازهای اوست، از این رو ارائه خدمات مشاوره روان شناختی به فرد نابینا یا کم بینا و خانواده وی، آموزش مهارت های روزمره زندگی مانند تحرک و جهت یابی و مهارت های پرورش حواس جایگزین در دستور کار قرار می گیرد که این امر در موسسه نابینایان استان ارائه می شود.

وی اضافه کرد: همچنین ارائه خدمات آموزشی در زمینه مهارت های زندگی روزمره، بریل آموزی، مهارت های استفاده از امکانات سخت افزاری و نرم افزاری گویا و بریل و کار با وسائل الکترونیک از دیگر خدمات این مراکز به افراد نابینا و کم بیناست.

مدیرکل بهزیستی استان قزوین تصریح کرد: در راستای استفاده از توانمندی های بالقوه این عزیزان سازماندهی و تشویق ورزشکاران نابینا به انجام فعالیت های ورزشی درقالب ورزش های بومی-محلی و حضور در مسابقات کشوری، با هدف تقویت مهارت های حسی، حرکتی و بهبود کیفیت زندگی و سلامت روانی این افراد مورد توجه قرار دارد.

وی گفت: کاهش محدودیت ها و افزایش سطح عملکرد افراد آسیب دیده بینایی مستلزم بهره گیری آنان از تجهیزات کمک توانبخشی متناسب با نیازهای آنهاست، از این رو با اجرای برنامه های نیازسنجی در استان و تعیین نوع و میزان تقاضای افراد نابینا و کم بینا، وسائلی از قبیل عصای سفید، ساعت های گویا و بریل، تجهیزات سخت افزاری و نرم افزاری مانند رایانه، برجسته نگار و نرم افزارهای مربوطه در اختیار افراد نابینا قرار می گیرد و افراد کم بینا نیز از امکاناتی مانند انواع درشت نما یا بهدید و ذره بین برخوردار می شوند.

وی اضافه کرد: افزایش میزان استقلال افراد نابینا در انجام فعالیت های روزمره، منوط به متناسب سازی محل زندگی و امکانات مورد نیاز آنهاست و پرداخت کمک هزینه مناسب سازی محل زندگی این افراد جهت رفع موانع, ایمن سازی و بهینه سازی محیط به لحاظ برخورداری از نشانه های لمسی-شنیداری،ارائه وسائل مرتبط با فعالیت های روزمره زندگی از جمله خدمات این بخش محسوب می شود.

بگفته وارثی دسترس پذیری فضای مجازی و برنامه های مورد استفاده در این فضا برای افراد نابینا و کم بینا اهمیت زیادی دارد از این رو رایزنی های متعددی با شرکت های دانش بنیان و تولیدکنندگان نرم افزارهای مختلف در سطح کشور صورت گرفته تا تولیدات و خدمات نرم افزاری این شرکت ها، متناسب با نیازهای افراد نابینا و کم بینا ارائه شود تا آنها بتوانند با استفاده از امکانات گویا و بریل از این خدمات بهره مند شوند.

وی بیان کرد: ارتباط مستمر سازمان بهزیستی با سازمان سنجش و آموزش کشور، برگزاری نشست های مشترک با این سازمان، ایجاد شبکه واحد بین بانک های اطلاعاتی هردو سازمان، تشریح شرایط داوطلبان نابینا و کم بینا برای برگزارکنندگان کنکور در خصوص استفاده از منشی های مناسب و وقت اضافه و آموزش مسئولان شعب برگزاری آزمون ها درمجموع، شرایط حضور داوطلبان نابینا و کم بینا در آزمون های سراسری را تسهیل کرده است.

وارثی اظهارداشت: تشویق دانشجویان دارای رتبه های برتر، فراهم کردن منابع علمی و تجهیزات مورد نیاز آنها به صورت گویا و بریل و ارائه مشاوره های تحصیلی و روانشناختی به این افراد و خانواده های آنها، مجموعه اقداماتی است که برای بهبود وضعیت تحصیلی دانشجویان نابینا و کم بینا انجام می شود.

مدیرکل بهزیستی استان قزوین یادآورشد: در استان قزوین 5043 نفر دارای آسیب بینایی تحت پوشش سازمان بهزیستی استان قزوین قرار دارند که 3577 نفر از آنها مستمری دریافت می کنند.

وی اضافه کرد: بیشترین علت ایجاد نابینایی در استان مادرزادی است و 90 نفر از جمعیت آماری نابینایان استان زیر 6 سال هستند و  330 نفر دارای مدرک دیپلم، کارشناسی و بالاتر می باشند. 

 

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: بهزیستی قزوین مدیرکل بهزیستی استان قزوین افراد نابینا و کم بینا گویا و بریل برنامه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۳۹۶۴۲۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برگزاری جشنواره بازی های بومی و محلی مددجویان بهزیستی در بوکان

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای استان آذربایجان غربی،  رئیس بهزیستی شهرستان بوکان مهم‌ترین هدف این جشنواره را بهبود سطح سلامت جسمی، روانی و اجتماعی افراد دارای معلولیت، بهبود دسترسی آنها به  فعالیت‌های ورزشی، بهره‌مندی صحیح از اوقات فراغت و تفریح، بهبود مشکلات گفتاری، اختلال حواس، جمع گریزی، فقر حرکتی عنوان کرد و افزود: برگزیدگان استانی این جشنواره در سطح کشور با سایر ورزشکاران به رقابت خواهند پرداخت.

مسعود شجاعی  با تاکید بر اینکه ورزش، نقش مهمی درتوانمندی روح و جسم ، زندگی فردی و اجتماعی افراد دارای معلولیت  دارد، گفت:  نزدیک به یک هزار نفر از افراد دارای معلولیت مورد حمایت، در رشته‌های مختلف ورزشی فعالیت می‌کنند و در مسابقات کشوری و آسیایی صاحب مقام و مدال هستند.

  وی با بیان اینکه فعالیتهای ورزشی برای افراد دارای معلولیت از دو جنبه ی درمانی که هدف آن تأمین سلامتی  و  پیشگیری از مبتلا  شدن به بیماریهای ثانویه  است حائز اهمیت بوده  افزود: ورزش نه تنها اعتماد به نفس را در فرد تقویت میکند بلکه نگرش جامعه را نسبت به معلولین دگرگون کرده  و از نظر جسمی، روحی، فردی و اجتماعی آنها اثر قطعی و تعیین کننده ای دارد.

در این جشنواره ۱۰۰ نفر از مددجویان جسمی حرکتی و ذهنی ، شنوایی ، بینایی ، و گفتاری در ۶ رشته هفت سنگ ، یه قل دوقل ، چوب کشی ، طناب کشی ، دوز یا دوز ، دال پلان ، کلاس کلاس در دو گروه خانمها و آقایان به رقابت پرداختند.

این مسابقات به همت اداره بهزیستی شهرستان بوکان و مراکز مثبت زندگی و همچنین با همکاری اداره ورزش و جوانان شهرستان بوکان برگزار شد.

در پایان از نفرات برتر با اهدای جوایز تقدیر و منتخبین این جشنواره به مرحله استانی و سپس کشوری راه پیدا خواهند کرد.

دیگر خبرها

  • تکلیف مددجویان کمیته امداد و بهزیستی با افزایش تعرفه‌های درمانی چه می شود؟
  • شمار دریافت کنندگان حق پرستاری خانواده محور در البرز افزایش یافت
  • برگزاری جشنواره بازی های بومی و محلی مددجویان بهزیستی در بوکان
  • پرداخت بیش از ۹۹۲ میلیارد تومان کمک معیشتی به مددجویان گلستانی در سال ۱۴۰۲
  • تعهد اشتغال بهزیستی خراسان رضوی؛ ۷۸۲۳ نفر
  • حق پرستاری بهزیستی فروردین ۱۴۰۳ واریز شد | جزئیات واریز ۲ میلیون و ۱۰۰ هزار تومانی مستمری حق پرستاری
  • پردا خت ۹۹۲ میلیارد و ۹۲۵ میلیون تومان کمک معیشت به مددجویان گلستانی در سال ۱۴۰۲
  • بهزیستی دیلم بر اشتغال افراد درمان‌شده از اعتیاد نظارت داشته باشد
  • افزایش ۳۰درصدی مستمری مددجویان بهزیستی خراسان رضوی
  • فعالیت ۷۹ کتابخانه عمومی در استان بوشهر