Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایران اکونومیست- قیمت نفت روز جمعه تحت تاثیر پیش بینی ها از کمبود عرضه در چند ماه آینده، به رکورد بالای جدیدی جهش یافت و از مرز ۸۵ دلار عبور کرد.

 بهای معاملات نفت برنت با ۸۶ سنت معادل یک درصد افزایش، در ۸۴ دلار و ۸۶ سنت در هر بشکه بسته شد. قیمت ماه آتی به ۸۵ دلار و ۱۰ سنت رسید که بالاترین قیمت از اکتبر سال ۲۰۱۸ بود و رشد هفتگی سه درصد را نشان داد که ششمین رشد هفتگی متوالی بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بهای معاملات وست تگزاس اینترمدیت آمریکا با ۹۷ سنت معادل ۱.۲ درصد افزایش، به ۸۲ دلار و ۲۸ سنت در هر بشکه رسید و ۳.۵ درصد رشد هفتگی به ثبت رساند که هشتمین رشد هفتگی متوالی بود.

بازارهای سهام قوی در هر دو سوی آتلانتیک که اغلب بر قیمت نفت تاثیر می گذارند هم از روند صعودی قیمتها پشتیبانی کردند.

تحلیلگران به کاهش چشمگیر ذخایر نفت سازمان توسعه و همکاری اقتصادی که به پایینترین حد از سال ۲۰۱۵ افت کرده ست، اشاره کردند. تقاضا با احیای اقتصادها از پاندمی کووید ۱۹ اوج گرفته و سوئیچ صنعت از گاز و زغال سنگ گران قیمت به نفت کوره و دیزل برای تولید نیرو هم تقویت بیشتر تقاضا را به دنبال داشته است.

جفری هالی، تحلیلگر ارشد شرکت OANDA در یادداشتی نوشت: این حقیقت که بازارهای آسیایی به جای این که منتظر کاهش قیمتها باشند، راضی هستند قیمتها بالاتر را دنبال کنند، سیگنال قوی از قوی ماندن تقاضا برای انرژی است.

آژانس بین المللی انرژی روز پنج شنبه پیش بینی کرد کمبود انرژی تقاضا برای نفت را به میزان ۵۰۰ هزار بشکه در روز افزایش می دهد. این امر به کمبود عرضه به میزان ۷۰۰ هزار بشکه در روز تا پایان امسال منتهی می شود مگر این که اوپک پلاس همان طور که برنامه ریزی کرده است، در ژانویه تولیدش را افزایش دهد.

سرمایه گذاران رشد بالاتر از حد انتظار ذخایر نفت آمریکا در هفته گذشته را نادیده گرفتند زیرا تولید پالایشگاهی کاهش داشت. اداره اطلاعات انرژی آمریکا روز پنج شنبه اعلام کرد ذخایر نفت در هفته منتهی به هشتم اکتبر، به میزان ۶.۱ میلیون بشکه افزایش یافت و به ۴۲۷ میلیون بشکه رسید در حالی که تحلیلگران در نظرسنجی رویترز رشد ذخایر به میزان ۷۰۲ هزار بشکه را پیش بینی کرده بودند.

بر اساس گزارش رویترز، شرکت خدمات انرژی بیکرهیوز روز جمعه اعلام کرد شمار دکلهای حفاری نفت و گاز طبیعی آمریکا هفته گذشته برای ششمین هفته متوالی افزایش یافت. شمار دکلهای حفاری نفت و گاز طبیعی در هفته منتهی به ۱۵ اکتبر، با ۱۰ حلقه افزایش، به ۵۴۳ حلقه رسید که بالاترین میزان از آوریل سال ۲۰۲۰ بود. شمار دکلها در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته ۲۶۱ حلقه معادل ۹۳ درصد افزایش داشته است. دکلهای حفاری نفت آمریکا در این مدت با ۱۲ حلقه افزایش، به ۴۴۵ حلقه رسید در حالی که دکلهای گاز با یک حلقه کاهش، ۹۸ حلقه بود.

 ایسنا

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: رشد هفتگی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۳۹۶۶۲۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جهش بهای نفت در بازار جهانی

بهای نفت طی ماه‌های اخیر به شدت تحت تاثیر تنش‌های سیاسی در شرق اروپا (جنگ اوکراین) و خاورمیانه (جنگ غزه) قرار داشته است. با این حال، دلایل اقتصادی نیز از جمله دیگر مواردی هستند که بر بهای طلای سیاه در بازار جهانی تاثیر می‌گذارند. 

به گزارش خبرگزاری رویترز، بهای نفت در معاملات امروز بازار انرژی به دلیل کاهش شاخص ارزش دلار در برابر سایر ارز‌های معتبر جهان شاهد جهش یک و نیم درصدی بود. 

بر این اساس، نفت برنت دریای شمال در معاملات امروز با یک دلار و ۴۲ سنت افزایش، ۸۸ دلار و ۴۲ سنت در هر بشکه داد و ستد شد. بهای نفت وست تگزاس اینترمیدیت آمریکا نیز با یک دلار و ۴۶ سنت افزایش، به ۸۳ دلار و ۳۶ سنت در هر بشکه رسید. 

کاهش تنش میان ایران و اسراییل پس از نگرانی‌ها پیرامون گسترش جنگ غزه به سایر مناطق در خاورمیانه و نیز نگرانی‌ها درباره کاهش تقاضای چین به عنوان بزرگترین وارد کننده نفت، در روز‌های گذشته باعث کاهش بهای طلای سیاه شده بود. 

برآورد‌های اولیه نشان می‌دهد میزان ذخایر نفت تجاری آمریکا طی هفته گذشته شاهد افزایش بوده و پالایشگاه‌های ایالات متحده مصرف کمتری داشته اند که همین موضوع می‌تواند بازار انرژی را تحت تاثیر قرار دهد.

باشگاه خبرنگاران جوان بین‌الملل اقتصاد بین الملل

دیگر خبرها

  • آمریکا عامل افزایش قیمت جهانی نفت؟
  • آمریکا عامل افزایش قیمت جهانی نفت
  • قیمت جهانی طلا؛ ۲۳۱۹ دلار
  • برنت ۸۸ دلار و ۴۰ سنت شد
  • کاهش قیمت جهانی طلا ادامه دارد
  • قیمت جهانی نفت امروز ۱۴۰۳/۰۲/۰۵ |برنت ۸۸ دلار و ۴۰ سنت شد
  • جهش بهای نفت در بازار جهانی
  • ثبات قیمت نفت در بازار‌های جهانی/ برنت ۸۷.۱۱
  • افزایش بهای جهانی نفت
  • قیمت نفت نزولی شد