Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اراک، تسلیم مزه غذا‌های چرب، شیرین و سرخ شده نشوید و برای سلامتی خود ارزش قائل شوید؛ چربی، قند و نمک سه ماده‌ای هستند که مصرف زیادشان بیماری زا است.

سوء تغذیه یا به عبارتی هرگونه انحراف از تغذیه طبیعی که موجب عدم دسترسی بدن به مواد اصلی و اساسی غذایی می‌شود، یکی از دلایل مهم بیماری‌های جسمانی و روانی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در راستای توجه سلامتی انسان‌ها بیست و چهارم مهر ماه، برابر با شانزدهم اکتبر،  روز جهانی غذا نامگذاری شده است.

در این روز، سازمان‌های بین المللی، به انگیزه برقراری روابط در زمینه کشاورزی و زمینه سازی برای جلوگیری از فقر و گرسنگی و نابودی محیط زیست، تلاش می‌کنند.

دکتر علیمرادیان معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی اراک گفت: از آنجا که چربی، قند و نمک سه ماده‌ای هستند که مصرف زیادشان بیماری زا است، بنابراین برای مراقبت بیشتر چراغ راهنمای تغذیه‌ای روی محصولات غذایی طراحی شده است.

علیمرادیان افزود: نشانگر‌های رنگی تغذیه‌ای به منظور افزایش آگاهی مصرف کنندگان و اصلاح الگوی مصرف جامعه بر روی برچسب محصولات خوراکی تدوین شده است.

او اضافه کرد: محصولات خوراکی عرضه شده باید مطابق ضوابط و قوانین سازمان غذا و دارو وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تولید و دارای پروانه ساخت معتبر باشند.

معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی اراک بیان کرد: هدف از نشانگر‌های رنگی کمک به مصرف کننده به منظور شناسایی ویژگی‌های تغذیه‌ای محصول است تا با توجه به شرایط جسمی و نیاز‌های شخصی، انتخاب آگاهانه داشته باشد.

او ادامه داد: در این طرح با عنوان چراغ راهنمای تغذیه‌ای که در بر گیرنده نشانگر‌های رنگی روی محصولات است، میزان چربی، قند و نمک در هر ماده غذایی مشخص می‌شود.

علیمرادیان تصریح کرد: نشانگر‌های رنگی در سه رنگ سبز، زرد و قرمز، روی محصول غذایی درج می‌شوند که رنگ قرمز نشان دهنده مقدار بالای ترکیب مورد نظر (مثلا چربی ترانس یا نمک)، رنگ زرد نشان‌دهنده مقدار متوسط و رنگ سبز هم نشان‌دهنده مقدار کمی از ترکیب مورد نظر می‌باشد.

او اظهار کرد: هرچه نشانگر‌های سبز یک محصول غذایی بیشتر و نشانگر‌های زرد و قرمز آن کمتر باشند، یعنی آن محصول سالم‌تر است.

انتهای پیام / ج

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: موادغذایی سالم فست فودها نشانگر های رنگی تغذیه ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۳۹۸۶۵۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

روش تخلیه قند اضافه از بدن در ۳ روز

قند اضافه بدن همه‌ای ضرر است و زیان، جوانی و زیبایی پوست را نابود کرده و اعضای داخلی بدن را پیر می‌کند، با یک برنامه خانگی ۳ روزه و بدون دارو کاهش قند بدن را آغاز کنید. به گزارش مکتوب نامه، قند را می‌توان در بیشتر غذا‌ها و تنقلات و غذا‌های کنسرو شده یافت می‌شود. برای اینکه بخواهید میزان قند بدن را کاهش دهید باید خوردن برخی غذا‌ها را بطور کامل خودداری نمایید.

به گزارش زندگی رنگی؛ سطوح بالای قند (ساکاروز) که می‌توان در بیشتر غذا‌ها یافت، می‌توانند سیستم ایمنی بدن را تضعیف نمایند و می‌توانند منجر به چاقی، بیماری‌های قلبی، دیابت نوع دوم و سرطان به ویژه سرطان سینه شوند.

میزان قند بالا نیز می‌تواند باعث افسردگی، اضطراب و برخی مشکلات فیزیکی در بدن شود. اگر به غذا‌های پر قند عادت دارید و می‌خواهید از آن‌ها کاملا خداحافظی کنید، می‌توانید با یک برنامه رژیم غذایی مناسب و مطلوب میزان قند را کاهش دهید و به میزان مناسب و متعادل برسانید.

به غیر از تغییرات غذایی شما، ورزش نیز می‌تواند در این امر به شما تا میزان بالایی کمک کند کمک کند. علائمی که می‌تواند به دلیل میزان بالای قند در بدن ایجاد شود عباتند از خستگی مزمن، عفونت، سردرد، افسردگی، مشکلات سینوزیتی، خواب آلودگی، اخلال روانی و … می‌باشد.

کاهش قند بدن

تلمبار شدن چربی‌ها و مواد غذایی حاوی کربوهیدرات، دلیل افزایش وزن در بدن نیستند. قند در بیشتر مواد غذایی پیدا می‌شود و همچنین در بسته بندی تنقلات میزان قند موجود در آن‌ها نوشته شده است و قبل از خوردن آن‌ها می‌توانید از این مقدار آگاه شوید.

برای مثال در سس‌ها، شیرینی‌ها و … مشاهده نمایید. بعد از خوردن مواد غذایی حاوی قند، بدن از مقداری از این قند‌ها به عنوان انرژی استفاده می‌کند و در حالیکه بقیه به عنوان چربی در بدن جذب می‌شوند و به مرور زمان می‌توانند باعث چربی شوند. بطور کلی دو نوع قند وجود دارند و عبارتند از قند صبیعی و قند مصنوعی.

قند طبیعی در مرکبات یافت می‌شوند و قند مصنوعی در تنقلات که فرآوری شده اند یافت می‌شوند. قند مصنوعی نسبت به قند طبیعی بیشتر باعث چاقی، افزایش سطح خون و چربی در کمر و پهلو‌ها می‌شوند.

چطور قند اضافه‌ی بدن را تخلیه کرده و کاهش دهیم

هنگام تلاش برای از بین بردن میزان بالای قند بدن، ممکن است که از شیرین کننده‌های مصنوعی استفاده نمایید و این کار را مطلوب بدانید، ولی باید بدانید که این کار کاملا اشتباه است و می‌تواند بیشتر باعث افزایش میزان قند و چربی در بدنتان شوند. اگر چه شیرین کننده‌های مصنوعی به عنوان منبعی برای تامین میزان قند بدن استفاده می‌شوند، ولی می‌توانند باعث چاقی و تغییرات متابولیک شوند.

رژیم غذایی طبیعی

یک راه سالم برای به حداقل رساندن قند طبیعی بدن، داشتن یک رژیم غذایی سالم و طبیعی می‌تواند بسیار مناسب باشد. برای مثال می‌توانید از سبزیجات، مرکبات، ماهی‌ها، گوشت بدون چربی، آجیل و چربی‌های سالم مانند روغن زیتون استفاده نمایید.

کربوهیدرات “خوب” را انتخاب کنید

در رژیم غذایی لازم نیست که تماما کربوهیدرات را حذف کنید و شما ملزم به انتخاب موارد مناسب هستید. کربوهیدرات‌هایی مانند نان سفید، ماکارونی، نوشابه‌های گازدار و از این قبیل را به حداقل میزان برسانید و یا برخی مانند نوشابه هارا کاملا حذف کنید و از جایگزین‌هایی مانند بروکلی، بادمجان و فلفل‌ها استفاده نمایید و برای گرفتن نتایج بهتر، از خوردن لوبیا‌ها یا سبزیجات.

برای کاهش قند اضافه در بدن این نوشیدنی‌ها را بجای نوشیدنی‌های شیرین استفاده نمایید.

آب تصفیه شده: آب تصفیه شده را همراه با یکی از این میوه‌ها میل کنید، که این میوه‌ها عبارتند از:گریپ فروت، خربزه، توت فرنگی و پرتقال. میوه مورد نظر خود را انتخاب کنید و بعد از انتخاب آنرا به قطعات کوچکی تبدیل کنید و در داخل کوزه قرار دهید. سپس رزماری تازه یا نعناع را اضافه کنید و در آخر کوزه را با یخ و آب پر کنید و از آن روزانه مصرف کنید.

چای گیاهی: این برنامه رژیم غذایی برای کاهش گرگرفتگی بسیار موثر است، که تنها چیزی که شما نیاز دارید این است که اعتیاد به قند کنار بگذارید. اراده کنید از این مشکل رهایی یابید. پر نشاسته خودداری نمایید.

چگونه از قند دوری نماییم؟ برنامه سه روزه برای کاهش قند بدن

اگر قصد دارید که میزان قند بدن را طی رژیم غذایی کاهش دهید، خود را برای جلوگیری از غم و اندوه، سردرد، ضعف و بی انرژگی و کسلی آماده کنید که در طی این دوره باید این موارد را کاملا کنار بگذارید. در اولین وهله، مواد غذایی شیرین و چاق کننده را از رژیم غذایی خود حذف کنید.

انجام این کار در چند روز اول ممکن است بسیار سخت باشد، ولی پس از مدت کوتاهی به یک عادت تبدیل می‌شود. اگر زیاد احساس اضطراب دارید، ما به شما پیشنهاد می‌کنیم مقداری میوه با خود به همراه داشته باشید و از آن‌ها میل کنید.

روز اول

صبحانه: نصف بلغور جو دوسر با انواع توت‌ها و بادام‌ها + ۳ عدد تخم مرغ آب پز میان وعده صبحانه:یک کاسه کوچک گردو

نهار: سینه مرغ به صورت کبابی + هویج + لوبیا + بادام + شلغم

شام: ماهی کبابی + لوبیا سبز + کلم بروکلی + (اگر امکان باشد قارچ را نیز اضافه کنید) رژیم غذایی روز دوم برای کاهش میزان قند بدن

روز دوم

صبحانه: نصف بلغور جو دو سر با انواع توت‌ها و آجیل + یک فنجان اسفناج و هویج میان وعده صبحانه:۱ کاسه کوچک بادام

نهار: کدو سبز گریل شده، فلفل قرمز و زرد + لیمو + سرکه وآویشن. همچنین می‌توانید سالاد کلم رنده شده با هویج، روغن زیتون، لیمو، نمک و جعفری خرد شده را میز همراه با نهار میل نمایید.

شام: سبزیجات بخارپز، ماهی کاد تفت داده شده، جوانه بروسل (Brussels sprouts)، شلغم بو داده

روز سوم 

صبحانه: ۳ عدد تخم مرغ با میگو و کلم + سالاد تربچه همراه با گردو.

میان وعده صبحانه: یک کاسه کوچک گردو

نهار: پا‌های مرغ همراه با پودر رزماری، سالویا، لیمو، پیاز، آویشن و زیتون سیاه

شام: سوپ قارچ همراه با سیر، کرفس، آویشن، هویج این نوشیدنی‌ها را بجای نوشیدنی‌های شیرین استفاده نمایید

دیگر خبرها

  • در غزه و سودان چه خبر است؟/ آنقدر گرسنه می مانی تا ذره ذره آب شوی
  • تغذیه صحیح به هنگام سحر و افطار
  • روش تخلیه قند اضافه از بدن در ۳ روز
  • چربی‌سوزی مؤثر با این ۵ ماده غذایی
  • میزان ویتامین E موردنیاز بدن در سنین مختلف
  • تغذیه سالم در سفر‌های نوروزی
  • توصیه‌هایی برای جلوگیری از مسمومیت کودکان در سفر
  • میوه را کی بخوریم؛ با شکم خالی یا پر؟
  • آیا روغن زیتون می‌تواند به کاهش وزن کمک کند؟
  • 8 مورد از مهم ترین فواید روزه داری