Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش روز شنبه ایرنا از وبدا، عباس عبادی با اشاره به گسترش پاندمی کووید ۱۹ از سال ۲۰۱۹،   افزود: پاندمی کووید ۱۹ علاوه بر پیامدهایی که به عنوان یک بیماری عفونی داشت، بسیاری از معادلات اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی را در جهان تغییر داد و بسیاری از تعاریفی که در جغرافیا و سلامت قبل از آن متصور بود و یا یک موضوع علمی در مجامع مختلف شناخته می ‌شد، دستخوش تغییر شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی اظهار داشت: در دوران کووید ۱۹ تبعات اقتصادی، اجتماعی و روانشناختی بسیار بیشتر از تبعات سلامت جسمانی جهان را تحت تاثیر قرارداده و  تحقیقات مختلفی در حوزه کووید علاوه بر درمان و مراقبت انجام شده و آخرین مطالعه مربوط به تابستان سال گذشته است که ۳۶ مطالعه در بخش‌ های مختلف جهان از نظر تاثیر "کووید بر سلامت روان" مورد بررسی قرار گرفته بود.  

در جمعیت عمومی به طور متوسط ۲۳.۴ درصد افراد به خدمات روانشناختی نیاز دارند

معاون پرستاری وزارت بهداشت ادامه داد: در ایران آخرین تحقیقی که قبل از شیوع کووید ۱۹ در حوزه سلامت روان انجام گرفته، مربوط به سال ۹۳ است که در جمعیت عمومی به طور متوسط ۲۳.۴ درصد افراد به خدمات روانشناختی نیاز دارند.  

 عبادی تصریح کرد: دی ماه سال ۹۹ و یک سال پس از شیوع کووید ۱۹، مطالعه جدیدی با مشارکت ۲۵ هزار ایرانی انجام شد که مشکلات روانشناختی در آن ۲۹.۷ درصد بود و در مقایسه با سال ۹۳، مشکلات روانشناختی حدود ۶.۵ درصد در جمعیت عمومی اضافه شده است. در واقع بخشی از افراد مورد مطالعه مبتلا و حدود ۴ درصد آن افرادی بودند که نزدیکان خود را از دست داده بودند که همین موضوع داغداری، مشکلات روانشناختی خاص خود را به دنبال داشته است.

وی افزود: به طور اختصاصی در جامعه پرستاری، در تابستان ۱۴۰۰ در مورد پرستاران تهران مطالعه ای انجام شد که به طورکلی، ۳۸ درصد مشکلات روانشناختی استخراج شد که نشان می دهد پرستاران نسبت به جمعیت عمومی ۸ درصد بیشتر نیاز به خدمات روانشناختی دارند که باید این مشکلات مدیریت شود.

معاون پرستاری وزارت بهداشت بخشی از مسائل روانشناختی پرستاران را ناشی از کمبود نیروی انسانی و پرستار تخصصی به خصوص در دوران کووید، عنوان و تصریح کرد: البته کمبود پرستار در همه کشورها یک چالش است و در کشور ما نیز مشکل کمبود پرستار بسیار جدی است.   

وی، حرفه پرستاری را شغل سخت و پر استرسی عنوان کرد و افزود: پرستاران با درد و رنج مردم سروکار دارند و شیفت های نامتعارف و سنگین نیز بر سختی این شغل افزوده است؛ علیرغم اینکه در حوزه آموزش توسعه خوبی اتفاق افتاده است، تعداد نیروی پرستاری در کشور ما با استانداردها فاصله قابل توجهی دارد.   

ضرورت فعال شدن گروه‌ های مددکاری و روانشناختی برای همه کارکنان نظام سلامت

 عبادی در پایان با تاکید بر اصلاح نظام پرداخت به عنوان یکی از گلایه های نظام سلامت، اظهار داشت: در ۱۸ ماه گذشته دولت توجه مناسبی به کارکنان نظام سلامت کرده که بخشی تحقق پیدا کرده و بخشی نیاز به تقویت دارد. ضمن اینکه برای همه کارکنان نظام سلامت، فعال شدن گروه‌ های مددکاری و روانشناختی با طیف گسترده بیشتری باید صورت پذیرد.

۱۳۵۲

برچسب‌ها ویروس کرونا بیماری بهداشت و سلامت

منبع: ایرنا

کلیدواژه: ویروس کرونا بیماری بهداشت و سلامت ویروس کرونا بیماری بهداشت و سلامت مشکلات روانشناختی خدمات روانشناختی جمعیت عمومی نظام سلامت کووید ۱۹

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۳۹۸۸۹۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ارایه خدمات به خانواده زندانیان تا ۳ ماه پس از آزادی

به گزارش خبرگزاری مهر، تفاهم‌نامه همکاری میان کمیته امداد و سازمان زندان‌ها و اقدامات تأمینی و تربیتی کشور با هدف تقویت حمایت از خانواده‌های زندانیان نیازمند، با حضور سیدمرتضی بختیاری، رئیس کمیته امداد و غلامعلی محمدی، رئیس سازمان زندان‌ها و اقدامات تأمینی و تربیتی کشور امضا شد.

رئیس کمیته امداد در مراسم امضای این تفاهم‌نامه با تاکید بر ضرورت ارتقای نظام عدالت اجتماعی و کنترل آسیب‌های اجتماعی، گفت: خوشبختانه شاهد تغییر نگاه جامعه در موضوع زندانیان و رشد آمار کمک‌های مردمی در زمینه رفع مشکلات این اقشار هستیم.

وی با اشاره به خدمات مختلف کمیته امداد به خانواده‌های زندانیان نیازمند، اظهار کرد: آموزش‌های مهارتی و کسب و کار، تأمین اجاره و ودیعه مسکن، تأمین لوازم ضروری زندگی، احداث و خرید مسکن، هزینه تحصیل دانش‌آموزان، تأمین جهیزیه نوعروسان از جمله خدمات کمیته امداد به خانواده‌های زندانیان نیازمند است.

بختیاری تاکید کرد: سال گذشته در مجموع ۸۷۶ میلیارد تومان خدمات به خانواده‌های زندانیان نیازمند ارائه شد.

رئیس کمیته امداد با بیان اینکه بر اساس آمار بخش بزرگی از خانواده زندانیان از جرم سرپرست خود اطلاع نداشته‌اند، گفت: خانواده زندانیان در حالی به مشکلات معیشتی گرفتار می‌شوند که تقصیری از بابت جرم سرپرست خود ندارند و این وظیفه نهادهای حمایتی است که از آنان پشتیبانی شود.

وی خاطرنشان کرد: بر اساس این تفاهم‌نامه، خدمات ارائه شده به خانواده زندانیان تا سه ماه پس از آزادی تداوم می‌یابد تا سرپرست خانواده در این مدت با آرامش به دنبال کسب و کار و تأمین خانواده خود برود.

رئیس کمیته امداد با اشاره به تفاهم‌نامه پیشین این نهاد با سازمان زندان‌ها و اقدامات تأمینی و تربیتی کشور اظهار امیدواری کرد که تفاهم‌نامه پیش رو گام مهمی در ارتقای سطح همکاری‌های دو نهاد برای کمک‌رسانی به این اقشار محروم باشد.

رئیس سازمان زندان‌ها و اقدامات تأمینی و تربیتی کشور نیز در این مراسم با بیان اینکه نباید جرم سرپرست خانواده موجب بروز آسیب‌های اجتماعی برای خانواده او شود، گفت: به دنبال توانمندسازی این خانواده از طریق معرفی آنان به کمیته امداد هستیم.

وی با تاکید بر اینکه خدمات کمیته امداد به ویژه در سال‌های اخیر منشأ خیر و برکت برای جامعه بوده است، افزود: کمیته امداد در حوزه خانواده زندانیان نیازمند خدمات بسیار خوبی از طریق سبد کالا، امور معیشتی و.. داشته که قابل تقدیر است.

کد خبر 6080837

دیگر خبرها

  • استفاده از ظرفیت جامعه پزشکی در آموزش و پرورش
  • مشاوران پلیس مرکزی بیش از ۴۲ هزار خدمت روانشناختی ارائه کردند
  • افزایش ۵۰ درصدی حق‌الزحمه کار دانشجویان پرستاری
  • باغ‌های قصردشت نیازمند بازنگری اقتصادی و زیست محیطی است
  • فعالیت سامانه خود ارزیابی روانشناختی در حوزه سلامت روان
  • ۵۰۰ مدرسه مختلط استان نیازمند سرویس بهداشتی مجهز
  • بهره‌برداری از ۷۱ طرح درمانی طی دو سال گذشته در لرستان
  • اقدامات تأمینی و تربیتی برای خانواده های زندانیان
  • ارایه خدمات به خانواده زندانیان تا ۳ ماه پس از آزادی
  • ۲۷ میلیون نفر تا پایان سال زیر پوشش سلامت خانواده قرار می‌گیرند