Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/خراسان رضوی رئیس اداره بهداشت و مدیریت بیماری های طیور اداره کل دامپزشکی خراسان رضوی گفت: استرس سرمایی یکی از عوامل تضعیف کننده سیستم ایمنی طیور پرورشی است. در چنین شرایطی پرنده بیشتر در معرض عوامل ویروسی و باکتریایی بیماری زای تنفسی قرار می گیرد. به همین جهت لازم است مرغداری‌ها این موضوع را جدی بگیرند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

شهرام شرقی با اعلام این مطلب اظهار کرد: به دلیل مهاجرت پرندگان آزاد پرواز در این فصل عوامل ویروسی که به طور طبیعی در جمعیت طیور پرورشی  یافت نمی‌شوند، می‌توانند بر اثر عدم رعایت شرایط بهداشتی پرورش، به این گله ها راه پیدا کنند مثال بارز این ویروس ها، آنفولانزای فوق حاد پرندگان می باشد و لازم است توصیه های بهداشتی سازمان دامپزشکی در خصوص پیشگیری و کنترل بیماری‌های تنفسی را جدی بگیریم.

وی افزود: با مدیریت صحیح گرمایش سالن های مرغداری، تامین رطوبت نسبی سالن ها و تهویه کافی، شرایط  بوجود آمدن استرس های حرارتی را ازبین برده و به یاد داشته باشیم که بهداشت تردد افراد، وسایل و نهاده ها، شرط اصلی جلوگیری از ورود عوامل بیماری زا هستند.

رئیس اداره بهداشت و مدیریت بیماری های طیور اداره کل دامپزشکی خراسان رضوی بیان کرد: واکسیناسیون طیور بر اساس دستورالعمل‌های دامپزشکی، ایمنی ماکیان پرورشی را در قبال بیماری‌ها افزایش داده و شدت عوارض سندرم‌های تنفسی را کاهش می‌دهد و نیز امحاء صحیح لاشه‌های تلف شده طیور در داخل مرغداری‌ها، از گسترش و پراکنده شدن عوامل بیماری زا جلوگیری می‌کند و همچنین شستشو و ضدعفونی مداوم سالن های مرغداری در بین و طول دوره های پرورشی، میزان اجرام بیماری زا را کاهش داده و ضمن کنترل این عوامل، از شدت بیماری ایجاد شده می‌کاهد.

شرقی خاطرنشان کرد: قطع دسترسی پرندگان آزاد پرواز به خوراک طیور پرورشی که یکی از راه‌های عمده جلوگیری از ورود عوامل بیماری زای حاد تنفسی به داخل گله‌های پرورشی طیور است و  استفاده از دان آماده انبار شده در سیلوهای بسته ، انتقال بهداشتی دان از سیلوها به داخل سالن ها، نصب توری بر روی پنجره‌های سالن‌ها، از جمله تمهیداتی است که دان را از دسترس حشرات، جوندگان و پرندگان آزادپرواز دور نگه داشته و ضامن بهداشت دان و نهاده‌های تغذیه‌ای در طول دوره پرورش است.

رئیس اداره بهداشت و مدیریت بیماری‌های طیور اداره کل دامپزشکی استان افزود: در صورت بروز بیماری‌های تنفسی در گله‌های طیور پرورشی، مراتب باید بلافاصله به شبکه های دامپزشکی شهرستان‌ها، اطلاع داده شود چراکه با اطلاع‌رسانی به موقع می توان از گسترش احتمالی بیماری‌ها جلوگیری نمود و در چنین شرایطی به اخطارهای بهداشتی دامپزشکی باید کاملا توجه نموده و فواصل جوجه‌ریزی را رعایت نمود تا در دوره‌های پرورشی بعدی از بروز این بیماری‌ها در سالن‌های مرغداری جلوگیری نماییم.

به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی خراسان رضوی شرقی یادآور شد: به یاد داشته باشیم که با به کار بردن توصیه‌های بهداشتی سازمان دامپزشکی کشور، در سالیان گذشته، مرغداران استان توانسته‌اند موفقیت های بزرگی در پیشگیری از بروز این بیماری ها بدست آورده و آسیب های اقتصادی ناشی از آن را به حداقل ممکن برسانند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اقتصادی دامپزشكي اداره کل دامپزشکی خراسان رضوی طیور پرورشی بیماری ها سالن ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۳۹۹۹۶۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هشدار دامپزشکی تربت حیدریه به دامداران در خصوص بیماری آنتروتوکسمی (قلوه نرمی)

 
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز خراسان رضوی،رئیس شبکه دامپزشکی شهرستان تربت حیدریه گفت: آنتروتوکسمی یا قلوه نرمی بیماری است که بیشتر در فصل پاییز و بهار و مواقعی که جیره دام در حال تغییر است بروز می‌کند و این بیماری که غالبا در بین دام‌هایی نظیر گوسفند و بز شیوع پیدا می‌کند و در شرایط حاد می‌تواند باعث تلفات در دام شود.

دکتر سید ابوالحسن سیدین افزود: علائم این بیماری بسته به شدت آن متفاوت بوده و همچنین علایم این بیماری ارتباط مستقیمی با سن گوسفندان دارد که در موارد فوق حاد با مرگ ناگهانی دام و در موارد با شدت کمتر، علائم شامل اسهال، زمین‌گیری، تب و لرز، بی اشتهایی، بی قراری، گیجی، نفس نفس زدن، تشنج و ترشح زیاد بزاق و در نهایت مرگ دام است.

وی، با بیان اینکه واکسن پیشگیری از این بیماری با هزینه آزاد و توسط بخش غیر دولتی در مراکز مایه کوبی دامپزشکی عرضه می‌شود،گفت: بهترین راه برای  مبتلا نشدن دام به این بیماری، پیشگیری است و از دامداران منطقه درخواست می‌شود تا نسبت به تهیه و تزریق واکسن تا قبل ازجابجایی و یا ابتلا گله‌ها به بیماری اقدام کنند.

دیگر خبرها

  • ایمن سازی دام‌ها علیه بیماری‌ها
  • ایمن سازی ۲۲۰ هزار راس دام در تربت حیدریه علیه بیماری شاربن
  • واکسیناسیون رایگان طیور بومی و روستایی در گنابادعلیه بیماری نیوکاسل
  • توصیه دامپزشکی گناباد در خصوص واکسیناسیون آنتروتوکسمی دام سبک
  • قانون اصلاح قانون تأسیس و اداره مدارس و مراکز آموزشی و پرورشی غیردولتی منتشر شد
  • واکسیناسیون طیور علیه بیماری «سالمونلا» اولویت سازمان دامپزشکی شد
  • دامداران از چرای دام در حاشیه رودخانه‌ها خودداری کنند
  • تهیه و نگهداری جوجه‌های رنگی در منازل خطرآفرین است
  • هشدار دامپزشکی تربت حیدریه به دامداران در خصوص بیماری آنتروتوکسمی (قلوه نرمی)
  • واکسیناسیون رایگان حدود ۵۰۰ هزار نوبت سر دام