Web Analytics Made Easy - Statcounter

رییس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی ضمن اشاره به خطراتی که سلامت زنان را تهدید می کند، به آمار و ارقام جمعیت سالمند کشور نیز پرداخت و گفت: جمعیت بانوان سالمند ایرانی در سال‌های اخیر رو به افزایش خواهد بود.

به گزارش ایسنا و بنابر اعلام روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، آیین گرامیداشت هفته ملی سلامت بانوان ایران (سبا) ظهر امروز با حضور دکتر انسیه خزعلی - معاون رییس جمهور در امور زنان و خانواده، دکتر علیرضا زالی - رییس دانشگاه و دکتر سمیه اسماعیلی مشاور رییس دانشگاه در امور زنان و خانواده در تالار ابن سینا دانشکده پزشکی برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دکتر علیرضا زالی در این مراسم با تاکید بر لزوم بازنگری و ارتقای برنامه های سلامت زنان در ابعاد جسمی، روانی و اجتماعی، بیان کرد: نامگذاری هفته سلامت بانوان، به این معنا نیست که فقط در یک هفته این موضوع مهم تلقی می شود، بلکه سلامت افراد جامعه به ویژه بانوان که پایه‌های اصلی یک خانواده هستند، همواره نیاز به توجه دارد و این هفته فرصت خوبی برای بازیابی برنامه های مورد غفلت واقع شده و بررسی آسیب شناسانه برخی پیشنهادات است.

وی ادامه داد: بر اساس استانداردهای جهانی، اگر آمار جمعیت سالمندی نسبت به سایر گروه های سنی در یک کشور به ۷ درصد برسد، به این معنی است که جامعه در حال عبور از فاز اول پیری است. این شاخص در کشور ما ۱۰ درصد است که اگر این رقم به ۱۴ درصد برسد، وضعیت نگران کننده خواهد بود. در فاز سوم پیری نیز این رقم به ۱۹ درصد می رسد که مشکلات بسیاری را در پی دارد.

رییس دانشگاه اظهار کرد: از سال ۹۵ تا ۱۴۰۰ به طور متناوب هر سال میزان باروری و موالید سیر نزولی داشته و متاسفانه در طول نیم قرن گذشته پایین‌ترین نرخ موالید در سال ۹۸ با ۱۲ درصد کاهش گزارش شده است.

زالی با اشاره به اینکه نزدیک به ۳۶ درصد دختران ۱۶ تا ۳۵ ساله در جامعه، مجرد هستند، گفت:  این آمار نگران کننده‌ای است، زیرا بهترین سنین باروری در زنان و دختران ۲۰تا ۲۵ و ۲۵ تا ۳۰ ساله است. به طور کلی از ۱۳ میلیون جوان مجرد در کشور، ۶ میلیون دختران هستند. همچنین ۳ میلیون از بانوان ایران در سن باروری قرار دارند.

وی از افزایش سن ازدواج میان جوانان در ایران و فاصله ازدواج تا اقدام برای فرزندآوری به ۳,۵ تا ۵ سال خبر داد و گفت: از همین رو در سالهای اخیر ۲۰ تا ۳۰ درصد سایز خانوارها کاهش یافته است. همچنین پیش بینی می شود به ازای هر یک سرپرست آقا در خانواده‌ها، ۱۷ بانو سرپرست خانواده در کشور داشته باشیم و جمعیت بانوان سالمند ایرانی در سال‌های اخیر رو به افزایش خواهد بود.

زالی با بیان اینکه پنج نوع سرطان در میان زنان از شیوع بیشتری برخوردار است، گفت: به ترتیب سرطان سینه، کولون، تیروئید، معده و پوست در میان بانوان شیوع بیشتری دارد و البته الگوی زندگی در پیشگیری از این نوع بیماری بسیار تاثیرگذار خواهد بود. همچنین اگر ۵۰ درصد سرطان‌ها در زنان به موقع تشخیص داده شود، طول درمان سریع تر و با هزینه کمتر طی می شود.

رییس دانشگاه در خصوص شانس مردان و زنان در ابتلا به سرطان عنوان کرد: در هر ۱۰۰ هزار نفر جمعیت، ۱۴۳ مورد شانس بروز سرطان در زنان و ۱۵۹ مورد در مردان است که این رقم در جهان ۱۸۹ مورد است. با وجود شانس پایین تر ابتلای زنان نسبت به مردان، سبک زندگی صحیح در بانوان به منظور پیشگیری از سرطان های کشنده که فقط مختص زنان است، به شدت توصیه می شود.

به گفته دکتر زالی، بر اساس نتایج مطالعات، زایمان اول و تغذیه نوزاد با شیر مادر، ۴۱ درصد شانس بروز سرطان تخمدان در زنان را کاهش می دهد.

وی ادامه داد: متاسفانه سن ابتلا به سرطان سینه در میان بانوان ایرانی به ۴۵ تا ۵۵ سال رسیده است، در حالی که این سن در دنیا ۵۰ تا ۶۰ سال است.

رییس دانشگاه در خصوص خطر دیگری که سلامت بانوان را تهدید می کند، اظهار کرد: بعد از سن ۴۵ سالگی، سالانه ۱,۵ تا ۲ درصد از تراکم استخوان بانوان کم می شود. تراکم استخوان ستون فقرات زنان ایرانی نسبت به آمار جهانی در این گروه، ۶.۵ درصد و تراکم استخوان ران در آنها نسبت به استاندارد جهانی ۵.۴ درصد کمتر است.

زالی در ادامه تاکید کرد: برای طراحی برنامه های ارتقای سلامت زنان به بسته های جامع پیشگیرانه و مداخله گرانه با محوریت بانوان کشور از پایین ترین سن تا بالاترین سن نیاز است.

دکتر زالی با اشاره به حضور پررنگ بانوان در ستاد دانشگاه، عنوان کرد: از میان ۱۷ هزار و ۵۰۰ کارمند شاغل در دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، ۱۰ هزار و ۶۰ نفر، زن هستند؛ ۶۲ درصد کادر درمان و ۶۶ درصد کادر بهداشت را بانوان تشکیل می دهند.

وی ادامه داد: ۷۰۰ نفر از اعضای هیئت علمی دانشگاه که ۴۵ درصد کل این جمعیت را تشکیل می دهد، زن هستند و بالغ بر ۵۵ درصد دانشجویان را نیز دختران تشکیل داده اند. همچنین بالغ بر ۴۲۰ بانوی دانشگاه در جایگاه مدیریتی خدمت رسانی می کنند.

منبع: عصر ایران

کلیدواژه: رییس دانشگاه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۴۱۴۱۸۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بنیان خانواده باید در جامعه حفظ و تقویت شود

به گزارش خبرنگار مهر، زینب زاله صبح دوشنبه در جلسه قرارگاه خانواده و زیست عفیفانه کردستان با تبریک روز پاسدار اظهار کرد: این قرارگاه یکی از جلساتی است که تمام برنامه‌ها و فعالیت‌های اجتماعی حوزه خانواده و بانوان و زیست عفیفانه را رصد می‌کند.

وی بیان کرد: افزایش تمایل به فرزندآوری، کاهش نرخ طلاق و افزایش ازدواج، افزایش رضایت نسبی افراد نسبت به تشکیل خانواده، افزایش دسترسی پذیری به پوشاک عفیفانه در کردستان از محورهایی است که در جلسات قرارگاه استان بررسی می‌شود.

مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری کردستان با بیان اینکه یکی از چالش‌های استان کردستان کم فرزندی و تک فرزندی است، افزود: کاهش فرزندآوری منجر به پیری جمعیت می‌شود و باید جامعه نسبت به این مقوله آگاه شوند.

زاله خاطر نشان کرد: جوانان ما به دلیل لذت‌گرایی حاضر به افزایش فرزند نیستند و خانواده‌ها فرزند را از لذت داشتن عمو، خاله، دایی و عمه محروم می‌شوند.

مدیرکل امور بانوان و خانواده کردستان عنوان کرد: دولت موظف است تا با ارائه مشوق‌ها زمینه جوانی جمعیت را فراهم کنند و براساس مشوق‌هایی که مدنظر قرار داده‌اند، عمل کنند.

زاله عنوان کرد: ورود جریان‌های مردمی اجتماعی برای ترویج سبک زندگی ایرانی اسلامی نیاز جامعه در راستای جوانی جمعیت است که باید مورد توجه باشد و بنیان خانواده باید در جامعه حفظ و تقویت شود تا تداوم و بقای جامعه تضمین شود.

وی گفت: مقام معظم رهبری فرمودند «در مسائل اجتماعی رهبران اجتماعی باید پیشگام شوند» و براین اساس افراد صاحب نفوذ از جمله اساتید دانشگاه می‌توانند رهبران اجتماعی باشند.

مدیرکل امور بانوان و خانواده کردستان عنوان کرد: ۱۹ اردیبهشت روز جمعیت نامگذاری شده است که باید روایتگری لازم از برترین و تاثیرگذارترین خدمت در راستای رشد ازدواج و فرزندآوری انجام و برترین‌ها نیز تجلیل و تشویق شود.

زاله یادآور شد: امسال فرماندار، مدیرکل و گروه مردم نهاد، کنشگر برتر، کارخانه و رسانه برتر استان در راستای فرزندآوری و جوانی جمعیت باید معرفی و تجلیل شوند.

کد خبر 6085365

دیگر خبرها

  • توقف شیب نزولی فرزندآوری در زنجان
  • حجاب؛ قدرت زن ایرانی
  • آمار خوبی از میزان موالید و جوانی جمعیت در کشور مشاهده نمی‌شود
  • در اکثر خانواده‌های ایرانی یک مورد ابتلا به سرطان دیده می‌شود | ابتلای مردان به این سرطان بیشتر شده است
  • برخورد شدید با مراکز سقط جنین غیرقانونی در زنجان صورت می گیرد
  • همراهی نفت و طلا در روند نزولی
  • میزبانی دانشگاه آزاد از تیم ملی هاکی زنان
  • افزایش چشمگیر آمار سرطان در استان
  • بنیان خانواده باید در جامعه حفظ و تقویت شود
  • طی دو سال هشت میلیون فقیر به تعداد فقرای کشور اضافه شده است!