Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «آفتاب»
2024-04-24@05:09:04 GMT

کشاورزی یا میراث؟

تاریخ انتشار: ۲۵ مهر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۴۱۵۳۴۶

کشاورزی یا میراث؟

آفتاب‌‌نیوز :

مدیر کل مرکز زمین‌شناسی و اکتشافات معدنی منطقه جنوب کشور و مدیر پایگاه میراث جهانی تخت‌ جمشید، هرکدام نظرات متفاوتی را در واکنش به موضوع مطرح شده از سوی عزت‌الله ضرغامی، ارائه می‌دهند.

طهمورث یوسفی، مدیر کل مرکز زمین‌شناسی و اکتشافات معدنی منطقه جنوب کشور اعتقاد دارد که موقعیت بناهای تاریخی نظیر تخت جمشید و پاسارگاد به گونه‌ای است که از مخاطرات مختلف در امان باشند و حفر چاه آب در محدوده این آثار، تاثیر زیانباری برای آنها به دنبال ندارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

طهمورث یوسفی گفت: خوشبختانه اماکنی نظیر تخت جمشید و پاسارگاد در موقعیتی ساخته شده که نسبت به نقاط دیگر استان، پایداری بیشتری در برابر آسیب‌های مخاطرات طبیعی دارد.

یوسفی خاطرنشان کرد که به دلیل محل قرارگیری این اماکن و سازه آن، چنین مکان‌هایی در زمان وقوع حوادث طبیعی، آسیب کمتری دیده و موضوعی نظیر حفر چاه برای تامین آب، تاثیر زیادی، مانند نقاط و دشت‌های بحرانی، بر این سازه‌ها نخواهد داشت.

اما حمید فدائی مدیر پایگاه میراث جهانی تخت جمشید، در این باره گفت: شهر پارسه تنها به تخت گاه و بناهای بالادست مستقر بر کوه و صخره محدود نمی شود و بناهای زیادی در سطح دشت مانند نقش رستم در مقابل زمین‌های کشاورزی وجود دارند که زمین لرزه و گسل آنها را تهدید می‌کند.

فدایی با بیان اینکه تاکنون درز و شکاف های زیادی بر تن این دشت‌ها و آثار میراثی و گردشگری، خصوصا کاخ‌های بخش جنوبی تخت جمشید که خدمات گردشگری در آن قسمت‌ها ارائه می‌شود، ایجاد شده است و این مسئله دغدغه زیادی را برای پایگاه میراث جهانی تخت جمشید به همراه داشته است.

فدائی با یادآوری اینکه میراث فرهنگی و گردشگری بخش‌های مهمی از اقتصاد کشور به شمار می رود، گفت: بی‌تردید باید این بخش‌ها را به عنوان قسمتی مهم از اقتصاد، آن هم اقتصاد پایدار مورد توجه قرار داد، زیرا این بخش‌ها هم به اندازه اقتصاد کشاورزی، دارای اهمیت است.

وی با بیان اینکه میراث و گردشگری را برتر از کشاورزی نمی‌دانیم اما طالب حاکم شدن توازن و عدالت هستیم، گفت: مسئله خشکسالی در تاریخ نیز مطرح بوده و براساس نوشته کتیبه ها، که در دوران گذشته مردم تلاش می‌کردند که سرزمینشان را از سه موضوع "دشمن و دروغ و خشکسالی" دور نگه‌دارند و برای آن دعا می‌کردند، می توان نتیجه گرفت که کشاورزی براساس شرایط جوی و محیطی مدیریت شده است.

فدایی با اشاره به اینکه خشکسالی دهه اخیر، منجر به خالی شدن سفره آب زیرزمینی نیز شده است، یکی از مسائل تاثیرگذار بر کم آبی را، کشاورزی غیراصولی و پر آب خواه و تداوم شالیکاری در بخش‌هایی از فارس دانست و گفت: من به عنوان یک فعال حوزه میراث فرهنگی، مخالف کشاورزی نیستم، اما باید توازن مناسبی بین اقتصاد میراث و کشاورزی ایجاد کنیم.

عزت‌الله ضرغامی؛ وزیر میراث فرهنگی در سفر اخیر خود به استان فارس، اعلام کرده بود که قوانین تعیین حریم اماکن تاریخی انقباضی است و در منطقه پاسارگاد موجب محدودیت کشاورزی به دلیل ممنوعیت حفر چاه آب شده و تجدید نظر در این قوانین لازم است.

منبع: خبرگزاری ایسنا

منبع: آفتاب

کلیدواژه: وزیر میراث فرهنگی تخت جمشید عزت الله ضرغامی پاسارگاد تخت جمشید بخش ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۴۱۵۳۴۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۷۰ اثر موزه شوش مرمت شد

علی بویری گفت: باتوجه به وضعیت آثار شاخص و منحصر به‌فرد موجود در آنها که بعضاً سال‌ها بود در وضعیت نامطلوبی قرار داشت و جز پایش‌های موزه‌ای امکان حفاظتی دیگری نداشتند، پس از ارزیابی و اولویت‌سنجی براساس پایداری وضعیت و همچنین وضعیت نمایش موزه‌ای بر اساس اولویت‌های استاندارد این حوزه و ارزش‌گذاری بر حفظ آثار تاریخی و حفظ شأن و ارزشمندی آثار و نیز احترام به بیننده موزه‌ای، مرمت هفتاد اثر با نظارت معاون میراث‌فرهنگی استان و کارشناس پایگاه میراث‌جهانی به عنوان ناظر مقیم در دستورکار قرار گرفت.

سرپرست پایگاه میراث‌جهانی شوش ادامه داد: در این راستا، هفتاد شیء از بخش‌های مختلف پیش از تاریخ، تاریخی و اسلامی از جنس سفال و شیشه، به‌منظور عملیات حفاظت و مرمت به کارگاه و آزمایشگاه مرمت پایگاه میراث‌جهانی شوش انتقال یافتند و پس از طی فرآیند حفاظت و مرمت، به تالار‌های موزه و ویترین‌های نمایش برای بازدید عموم برگردانده شدند

او با اشاره به این‌که آثار تاریخی مرمت‌شده در این طرح شامل اشیایی از دوره‌های تاریخی مختلف از جمله پیش از تاریخ، ایلامی، هخامنشی، اشکانی، ساسانی و اسلامی و از جنس سفال و شیشه بودند افزود: شاخص‌ترین این آثار، لیوان‌های منقوش، ظرف‌ها وجام‌های پیش از تاریخ موزه بودند که وضعیت حفاظت و مرمتی آنها نامطلوب و به علت حساسیت آنها سال‌ها بود که دست‌نخورده باقی مانده بودند که در این طرح، اشیاءِ یادشده، بازبینی و مستندنگاری دقیق شدند و پاک‌سازی آثار از رسوبات و آلاینده‌های محیطی نیز انجام شد. همچنین حذف آثار مرمت‌های متعدد و کهنه و نیز الحاقات هم در دستورکار قرار گرفت و اتصالات جدید و مرمت بخش‌های کمبود با تکیه بر استاندارد‌های جهانی این حوزه و استحکام‌بخشی ساختار نیز روی آنها اجرا شد و برای مشاهده عموم دوباره در موزه قرار گرفتند.

بویری گفت: موزه باستان‌شناسی شوش در سال ۱۳۴۵، در جوار قلعه و محوطه باستانی شوش گشایش یافت و از شاخص‌ترین موزه‌های ایران به‌شمار می‌رود که آثار ارزشمندی از دوره‌های مختلف باستانی ایران را در خود جای داده است.

باشگاه خبرنگاران جوان خوزستان اهواز

دیگر خبرها

  • ۷۰ اثر موزه شوش مرمت شد
  • نرم افزار «لرستان سفر» چندزبانه می‌شود
  • ارائه ۴۳ بسته سرمایه‌گذاری بخش گردشگری لرستان به سرمایه‌گذاران
  • (تصاویر) مادی‌های زاینده‌رود، میراث چندهزارساله مهندسی آبی
  • کامنت موشن| میراث گران‌بهای شیخ بهایی
  • رونمایی از ثبت جهانی کاروانسرای دیر گچین قم
  • ماجرای شیوع قارچ‌ و جلبک‌ در تخت جمشید ؛ گلسنگ ها مفیدند یا مضر؟
  • ماجرای شیوع قارچ و جلبک در تخت جمشید چیست؟
  • ماجرای شیوع قارچ‌ و جلبک‌ در تخت جمشید چه بود؟
  • رونمایی از گواهینامه ثبت رویداد «بیل‌گردانی» در تقویم گردشگری