Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-04-25@00:26:33 GMT

خسارت زلزله به ۳۰ درصد از آثار تاریخی شهرستان زرند

تاریخ انتشار: ۲۵ مهر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۴۱۵۶۸۱

خسارت زلزله به ۳۰ درصد از آثار تاریخی شهرستان زرند

محمد اسلامی امروز در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در زرند با اعلام اینکه زلزله ۵.۱ ریشتری روز شنبه به آثار تاریخی بخش یزدان‌آباد و بخش مرکزی خسارت وارد کرده است، اظهار داشت: در بخش یزدان‌آباد آثار ارزشمندی همچون چهاربرجی شاهرخ‌خانی، حمام خالق‌آباد، قلع دیوو، قلعه کهنه و قلعه کهنه شعبجره، برج جلال‌آباد و چندین اثر تاریخی دیگر خسارت وارد شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رئیس میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی شهرستان زرند عنوان کرد: بررسی‌های اولیه حکایت از خسارت تقریبی ۳۰ درصدی به تمام آثار تاریخی این بخش دارد.

 اسلامی افزود: در بخش مرکزی نیز  به‌دلیل شدت زمین‌لرزه  بسیاری از آثار خسارت دیده است که از جمله مهمترین آنها بازار تاریخی زرند است که به‌دلیل حضور کسبه و مردم در این بازار تاریخی ضرورت دارد با حساسیت ویژه به  مقاوم‌سازی و ترمیم آن پرداخته شود.

وی از خسارت به برج زرندوئیه و مسجد قلعه نیز خبر داد و گفت: این دو اثر شاخص  شهری نیز از این زلزله آسیب دیده است که  از ستاد مدیریت بحران خواستار مساعدت ویژه هستیم.

رئیس میراث فرهنگی زرند با اشاره به خسارت  به ۳۰ واحد کارگاهی صنایع دستی اظهار کرد: این واحدهای خانگی با شکاف در  سقف و دیواره‌ها روبه‌رو شده و چون عموما محل فعالیت صنعتگران صنایع دستی هستند، انتظار داریم  با اعطای تسهیلات مناسب به  صاحبان این کارگاه‌های خانگی نسبت به مرمت آن  اقدام شود.

انتهای پیام/۸۰۰۲۲/ب

منبع: فارس

کلیدواژه: خسارت زلزله بناهای تاریخی زلزله زرند میراث فرهنگی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۴۱۵۶۸۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سراب هنام الشتر؛ چشمه‌ای در دل یک خانه تاریخی

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای استان لرستان، استان لرستان همواره به دلیل تنوع آب‎ و ‎هوایی بی‌نظیر، آثار تاریخی و باستانی فراوان و جاذبه‌های بی‌نظیر و بکر گردشگری موردتوجه گردشگران بوده و به علت قرار گرفتن در مسیر ارتباطی استان‌های خوزستان و کرمانشاه در فصول گردشگری به ویژه ایام نوروز پذیرای گردشگران بسیاری از سراسر کشور است.
شهرستان سلسله نیز با قرار گرفتن در شمال استان و به دلیل جوشش بیش از ۴۰۰ چشمه و سراب دارای آب و هوایی دلپذیر و طبیعتی دل‌انگیز و فرح‌بخش است به‌گونه‌ای که زیبایی‌های دل‌فریب و آثار تاریخی بسیار این شهرستان هرسال در ایام گردشگری، گردشگران بسیاری را از اقصی نقاط استان و کشور به این شهرستان که به بهشت لرستان معروف است می‌کشاند و بی‌شک این شهرستان می‎تواند در سایه‌سار توجه بیشتر مسئولان به یکی از شهرستان‎های پربازدید برای گردشگران تبدیل شود.
سراب هنام یکی از جاذبه‌های طبیعی زیبای شهرستان سلسله است که در۱۵ کیلومتری شرق شهر الشتر واقع شده است و به علت قرارگرفتن در کنار خانه تاریخی رحمتی پذیرای گردشگران بسیاری از سراسر کشور است.
آنچه سبب وجه تمایز این سراب با دیگر سراب‎های منطقه شده، سرچشمه گرفتن آن از دل بنایی تاریخی خانه رحمتی است.
خانه‌ای تاریخی که در سال ۱۳۲۰ و در دوران پهلوی اول توسط شخصی بنام مردان رحمتی ساخته شده و به همین دلیل این بنای تاریخی خانه رحمتی نام گرفته است.
مساحت این بنای ارزشمند در حدود ۳۰۰ متر مربع بوده و گویا توسط دو معمار الشتری با مصالحی از سنگ و چوب ساخته شده، این اثر در سال ۱۳۸۵ از طرف مالک آن به اداره کل میراث فرهنگی استان واگذارشده و با شماره ۱۶۰۷۹ در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده است.
شهرداری الشتر نیز  باهدف جذب بیشتر گردشگر اقداماتی در جهت زیباسازی محیط اطراف این سراب کرده است .

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی



دیگر خبرها

  • سراب هنام الشتر؛ چشمه‌ای در دل یک خانه تاریخی
  • جزئیات جدید از سیلاب در اصفهان | اعلام آخرین وضعیت محورهای این استان
  • بارندگی های اخیر ۱۸۴ میلیارد ریال به بناهای تاریخی سیستان و بلوچستان خسارت زد
  • خسارت ۱۸۴ میلیارد ریالی بارندگی‌های اخیر به ۶۰ بنای تاریخی سیستان و بلوچستان
  • آب انبار تاریخی مریم آباد احیا می شود
  • خسارت ۱۸۴ میلیاردی باران به بناهای تاریخی سیستان وبلوچستان
  • خسارت ۱۸۴ میلیاردی به بنا‌های تاریخی سیستان و بلوچستان
  • خسارت ۱۸۴ میلیاردی بارندگی به بناهای تاریخی سیستان‌وبلوچستان
  • زلزله مرزن آباد مازندران خسارتی نداشت
  • ۵۰ درصد بناهای تاریخی تایباد خراسان رضوی نیازمند مرمت است