Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری آریا»
2024-04-25@16:57:51 GMT

در دوره سرماخوردگي مي توان ورزش کرد؟

تاریخ انتشار: ۲۶ مهر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۴۲۰۸۴۳

خبرگزاری آریا- در گرماگرم ادامه کووید، حال با شروع فصل سرما یک بیماری دیگر دستگاه تنفسی نیز در کمین ما است: سرماخوردگی!
به گزارش خبرگزاری آریا، در 18 ماه گذشته و از هنگام نخستین قرنطینه (کووید) در بریتانیا موارد سرماخوردگی به شکلی چشمگیر کاهش یافت، اما با بازگشایی جامعه و بازگشت مردم سر کار، سرماخوردگی و آنفلوآنزا نیز بازگشته است که به گفته برخی از مبتلایان با گلودرد و آبریزش بینی شدید، «بدترین سرماخوردگی»‌ای بوده است که تاکنون به آن مبتلا شده‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


هنگامی که با عوارض سرماخوردگی دست به گریبانید احتمالا آخرین چیزی که به آن فکر می‌کنید ورزش است. هرچه باشد «استراحت و خواب» در صدر توصیه‌های نظام درمان عمومی انگلیس برای بهبودی از سرماخوردگی است.
با وجود این، اگر می‌خواهید به عادت ورزش کردن وفادار بمانید، عدم توانایی انجام این عادت برای روزها یا حتی هفته‌ها می‌تواند سخت ناراحت‌کننده باشد. بنابراین سوال اینجاست که آیا می‌شود هم‌زمان با بهبود از بیماری به ورزش کردن نیز ادامه داد؟
دکتر جف فاستر، پزشک عمومی نظام درمانی انگلیس در این باره می‌گوید: انجام حرکات ورزشی در مدت بیماری، فواید و زیان‌های خود را دارد. فواید آن این است که اگر بینی و سرتان گرفته و احساس سستی می‌کنید، ورزش می‌تواند ترشحات را زدوده، سینه و بینی را باز کند و متابولیسم را تسریع کند. ورزش اشتها را تحریک می‌کند و کیفیت خواب را بهبود می‌بخشد و با تحریک ترشح هورمون اندورفین، احساس شعف بیشتری در شما ایجاد می‌کند.
او افزود: از سوی دیگر، مضرات آن این است که حرکات ورزشی (هنگام بیماری) سیستم ایمنی و مصونیت بدن را به چالش می‌کشد و به شکلی غیرضروری سیستمی را که هم‌اکنون نیز در کار شدید است، تحت فشار می‌گذارد. برای نمونه، اگر ناخوش هستید ممکن است میزان دریافت اکسیژن به دلیل گرفتگی بینی و ریه‌ها دشوار شود و با بالارفتن درجه حرارت، احساس گرمای بیشتری بکنید. در این صورت به کار کشیدن بیشتر بدن می‌تواند مضر باشد و دوره بیماری را طولانی‌تر کند.
همچنین دکتر زاندرا میدلتون، بنیان‌گذار جامعه بهداشتی «آدیوُ» در تایید این نظریه می‌گوید که انجام حرکات ورزشی به هنگام بیماری انرژی بسیار مهم بدن را «از میان برده» و سیستم ایمنی بدن را «تضعیف» می‌کند.
میدلتون در توضیح این مطلب می‌گوید: حرکات سنگین ورزشی موجب ترشح هورمون‌های استرس می‌شود که تضعیف‌کننده سیستم ایمنی بدن است. این فعل و انفعال می‌تواند عوارض سرماخوردگی شما را یا وخیم‌تر کند یا بهبودی از آن را دشوار سازد.
او می‌افزاید: همواره بهتر است در عوض تلاش برای انجام حرکات ورزشی به بدنتان گوش کنید. به ویژه در مدت نخستین روزهای سرماخوردگی که اغلب با تب همراه است. پس از برطرف شدن تب می‌توانید بار دیگر به ورزش بازگردید اما بهتر است وقت بیشتری ـ مثلا پنج روز ـ دیگر به بدنتان زمان بدهید تا بخش زیادی از عوارض سرماخوردگی مرتفع شود. همواره به آرامی، ورزش کردن را از سر بگیرید که به خودتان لطمه نزنید.
اگر سخت مشتاقید که به حرکات ورزشی صبحگاهیتان ادامه دهید، پژوهش‌ها نشان داده‌اند که ورزش سبک در واقع می‌تواند سیستم ایمنی بدن را تقویت کند.
در گزارشی که در نشریه ورزش و علوم بهداشتی (Journal of Sport and Health Science) منتشر شده، آمده است که عدم فعالیت می‌تواند عملکرد سیستم ایمنی بدن را کاهش دهد، در صورتی که یک راهپیمایی سریع 30 تا 60 دقیقه‌ای در روز، قدرت دفاعی بدن را در مقابل بیماری‌های تنفسی افزایش می‌دهد.
میدلتون می‌گوید اگر توانایی‌اش را دارید یک راهپیمایی 15 دقیقه‌ای در هوای آزاد می‌تواند به بهبود عوارض سرماخوردگی کمک کند.
او می‌افزاید: هرچند تعداد 10 هزار قدم راهپیمایی در روز ایده‌آل است اما برخی مطالعات نشان می‌دهد که حدود 4500 قدم در روز به ویژه در سالمندان به حفظ سلامتی کمک می‌کند. بنابراین مهم است که در این کار اغراق نکنید.
میدلتون می‌گوید: برای آزمایش این‌ که آیا آمادگی انجام حرکات سبک یا از سر گرفتن ورزش را دارید یا نه، بهترین کار بالا رفتن از چند پله است.
او توضیح می دهد: اگر بتوانید از چند پله بدون سرفه، سرگیجه یا نیاز به استراحت بالا بروید، می‌توانید 15 دقیقه راهپیمایی کنید. سپس این راهپیمایی را هم مورد آزمایش قرار دهید و ببینید آیا پس از آن خسته شده‌اید یا نه. اگر حالتان همچنان خوب است این راهپیمایی را به 30 دقیقه افزایش دهید و در نهایت به رژیم ورزشی معمولتان بازگردید.
به گفته وی، بسیار مهم است که نخستین بازگشت شما به رژیم معمول ورزشی‌تان تنها با 50 درصد شدت و حجم پیشین انجام شود تا به بدنتان ضربه نزند. بدنتان در طول بیماری فعالیت کمتری داشته و گرم مبارزه با بیماری بوده است، بنابراین مهم است که در نخستین بازگشت از آن مراقبت کنید. افزایش طول مدت گرم کردن عضلات به نرم شدن مجددشان کمک می‌کند. استراحت طولانی مدت‌تر پس از ورزش هم مفید است.
به گزارش ایندیپندنت، متخصصان می گویند در مجموع این شما هستید که باید تصمیم بگیرید بدنتان برای بهبودی از بیماری به چه میزان استراحت نیاز دارد. نحوه برخورد به آن این است که اگر دچار سرماخوردگی و سرفه یا عارضه‌ای شده‌اید که برای آن نیازی به پزشک ندارید، احتمالا ورزش زیانی ندارد. اما اگر مبتلا به عارضه‌ای جدی تر از جمله آنفلوآنزا، کووید، عفونت مجاری ادرار یا لوزه‌ها شده‌اید، استراحت کنید و بدنتان را بیش از حدِ نیاز، به کار نکشید.

منبع: خبرگزاری آریا

کلیدواژه: سرماخوردگی عوارض سرماخوردگی سیستم ایمنی بدن حرکات ورزشی انجام حرکات

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۴۲۰۸۴۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وزیر ورزش: ۵٠٠ میلیارد تومان برای نوسازی تجهیزات فدراسیون‌ها در نظر گرفته‌ایم


به گزارش گروه ورزشی خبرگزاری صدا و سیما؛ وزیر ورزش و جوانان گفت: در بحث استخدام قهرمانان به ویژه در بحث توان‌یابان منتظر اصلاح قانون در مجلس هستیم. لایحه‌ای از طرف دولت به مجلس رفته و در دستور صحن قرار گرفته که باید تصویب شود و در صورت تصویب قطعا اتفاقات خوبی را در بحث استخدامی خواهیم داشت.

کیومرث هاشمی در نشست مشترک با روسای کمیسیون ورزشکاران فدراسیون‌های ورزشی اظهار داشت: ماهیت جلسه امروز ماهیت قهرمانان است. در دنیای امروز شاخصه اصلی ورزش طبق منشور المپیک ورزشکاران هستند. اگر ورزشکاران نباشند مربیان و مدیران معنایی پیدا نمی‌کنند. کمیته بین‌المللی المپیک نیز تلاش زیادی دارد که چهره‌های ورزشی و قهرمانان علاوه بر مدال‌آوری سفیر کشور خود باشند و ظرفیت‌های فرهنگی کشور خود را نشان دهند.

وی در ادامه با اشاره به اهمیت جایگاه ورزشکاران در کشور خاطرنشان کرد: در دیدار رهبر معظم انقلاب با ورزشکاران، ایشان چندین بار از قهرمانان ما تشکر کردند و این موضوع بی‌سابقه بود و این موضوع نشانگر این است که قهرمانان از منظر رهبر انقلاب از درجه اهمیت بالایی برخوردار هستند. مراسم تجلیلی که سالانه با حضور رییس‌جمهور برگزار می‌شود نشان می‌دهد که دولت نیز پای کار ورزشکاران ایستاده است.

وزیر ورزش و جوانان خاطرنشان کرد: هدف از برگزاری این نشست این بود که از نزدیک با مشکلات ورزشکاران آشنا شویم و این جلسات می‌تواند به رفع مشکلات کمک کند. اعضای کمیسیون‌ها باید نقش پررنگ‌تری در فدراسیون خود داشته باشند و در تصمیم‌گیری‌ها دخیل شوند.

وی افزود: این سومین دوره است که کمیسیون ورزشکاران کمیته ملی المپیک تشکیل می‌شود و اینقدر جایگاه این کمیسیون بالا است که رییس کمیسیون ورزشکاران می‌تواند شخصا با رییس کمیته بین‌المللی المپیک مکاتبه کند. باید توجه بیشتری به این موضوع داشته باشیم و اهمیت جایگاه خود را بیشتر بدانیم و قطعا اعضای کمیسیون می‌توانند کار‌های بزرگی را انجام دهند.

کیومرث هاشمی بیان کرد: این نگاه را داریم که قهرمانانی که دوران ورزش آنها تمام شده و علاقه‌مند هم هستند، به عرصه مدیریت ورزشی بیاوریم و بتوانیم از ظرفیت‌های آنها بهره بگیریم.

وزیر ورزش و جوانان در ادامه و پس از شنیدن صحبت‌ها و نظرات قهرمانان گفت: حتما برگزاری این نشست‌ها فایده دارد و منشا کار‌های بزرگ و خدمت‌رسانی برای ورزش خواهد بود. عضو شدن یکی از اعضای کمیسیون ورزشکاران در هیات رییسه فدراسیون‌ها پیشنهاد خوبی است که باید در اصلاح اساس‌نامه انجام شود. بحث مشارکت ورزشکاران در مسئولیت‌های اجتماعی و کار‌های عام‌المنفعه نیز از آن حمایت می‌کنیم. ورزش ایران همیشه از سال‌های دور تا به الان در کار‌های خیرخواهانه پیش قدم بوده و می‌توان این اقدامات را تقویت کرد.

وی افزود: همانطور که کمیسیون ورزشکاران کمیته ملی المپیک شرح وظایف دارد باید این کمیسیون نیز شرح وظایف داشته باشد که همه اعضا با آن آشنا باشند. قطعا هر فدراسیون یکسری شرایط خاص خودش را برای کمیسیون ورزشکاران دارد. درست نیست که فقط سالی یک بار در مجامع شاهد حضور کمیسیون ورزشکاران باشیم.

وی عنوان کرد: نباید فاصله قهرمانان با مدیران زیاده شود و و باید این فاصله را روز به روز کمتر کنیم و مدیران باید دغدغه ورزشکاران شنیده شود که صحبت‌های آنها به خارج از مجموعه فدراسیون برده نشود. دلیل تشکیل چنین جلساتی نیز مخابره این پیام است که مدیران ورزشی و روسای فدراسیون‌ها باید با ورزشکاران ارتباط نزدیکی داشته باشند.

هاشمی اظهار داشت: در بحث استخدام قهرمانان به ویژه در بحث توان‌یابان منتظر اصلاح قانون در مجلس هستیم. لایحه‌ای از طرف دولت به مجلس رفته و در دستور صحن قرار گرفته که باید تصویب شود و در صورت تصویب قطعا اتفاقات خوبی را در بحث استخدامی خواهیم داشت.

وی با اشاره به تغییرات صورت گرفته در لایحه جدید دولت گفت: در لایحه جدید که به مجلس رفته ورزشکاری که مقام سوم جهان را کسب می‌کند بعد از این شامل معافیت می‌شود. همچنین به جز نفر اول، نفرات دوم و سوم بازی‌های آسیایی نیز شامل معافیت و استخدامی خواهند شد. در بحث ورزشکاران توان‌یاب و جانباز پیش از این یکی از اعضای خانواده آنها شامل استخدام می‌شد ولی الان اگر خود ورزشکار هم شرایطش را داشته باشد شامل قانون استخدام می‌شود.

هاشمی افزود: ناوگان تجهیزات فدراسیون‌ها قدمت ۲۰ ساله و نیاز به تجهیزات جدید دارد. برای تجهیزات غیرمصرفی کمک ۵۰۰ میلیارد تومانی درخواست کردیم که با کمک وزارت نفت این مبنع دیده شده و پس از اختصاص و پرداخت برای نوسازی تجهیزات در اختیار فدراسیون‌ها قرار خواهد گرفت.

وزیر ورزش و جوانان همچنین درخصوص پرداخت پاداش به قهرمانان گفت: با وجود اینکه آیین‌نامه هنوز اصلاح نشده ولی از اختیارات خودمان استفاده کردیم و آن دسته از رشته‌هایی که قبلا در لیست وجود نداشت را برای پرداخت پاداش اضافه کردیم که ان‌شاءالله در مراسمی که به زودی با حضور رییس‌جمهور برگزار می‌شود از آنها تجلیل خواهد شد.

هاشمی خطاب به اعضای کمیسیون گفت: شما نمایندگان فعال جامعه خودتان و صدای ورزشکاران هستید. می‌توانیم نشست‌های فصلی بگذاریم که چطور دغدغه‌ها را برطرف کنیم. اعضای کمیسیون باید مدافع ورزشکاران خود باشند و این وظیفه و رسالت اصلی اعضای کمیسیون است.

وی افزود: ترویج اخلاق ورزشی نکته خیلی مهمی است و باید به این موضوع پرداخته شود. چون قهرمانان با اخلاق ورزشی می‌توانند ماندگار شوند.

وزیر ورزش و جوانان در پایان گفت: در جلسه شورای عالی ورزش که با حضور رییس جمهور برگزار شد درخصوص تعیین تکلیف پروژه‌های نیمه تمام که بزرگترین دغدغه ما است اعلام کردیم تا پروژه آمایش سرزمینی اجرا نشود هیچ پروژه تازه‌ای شروع نمی‌شود. برای تکمیل پروژه‌ها ۷ هزار میلیارد بودجه گرفته‌ایم که با استفاده از طرح آمایش برای تکمیل آنها اقدام می‌کنیم. بعد از این آمایش سرزمینی به ما می‌گوید که در چه شهری باید چه ورزشگاهی ساخته شود.

دیگر خبرها

  • هاشمی: ۵٠٠ میلیارد تومان برای نوسازی تجهیزات فدراسیون‌های ورزشی در نظر گرفته‌ایم
  • وزیر ورزش: ۵٠٠ میلیارد تومان برای نوسازی تجهیزات فدراسیون‌ها در نظر گرفته‌ایم
  • زمین توان پذیرش رفاه مصنوعی را ندارد
  • گشایش نخستین دوره المپیاد فرهنگی، ورزشی و علمی شهید عجمیان + فیلم
  • بانوی ورزش ایران: جایزه ای که از مردم بگیری چیز دیگری است
  • شناسایی بیماری‌های عفونی با نانوکامپوزیت آراسته به طلا
  • بخش عمد‌ه‌ای از سرماخوردگی‌ها کروناست
  • شورای اسلامی شهر قزوین به دنبال توسعه ورزش محلات است
  • شورای شهر قزوین به دنبال توسعه ورزش محلات است
  • ۲ توصیه مهم پزشکی به زائران خانه خدا | بخش عمده‌ سرماخوردگی‌ها کروناست | شیوع یک سویه بسیار واگیر کرونا