Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری آریا- انفجار ظهر امروز در مسیر عبور خودروی افراد طالبان در شهر جلال آباد در شرق افغانستان دستکم دو زخمی بر جا گذاشت.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری آریا، منابع محلی اعلام کردند: انفجار مین کنار جاده‌ای در یکی از مناطق حوزه پنجم امنیتی شهر جلال آباد و در مسیر عبور خودروی حامل افراد طالبان به وقوع پیوست، منابع بیمارستانی نیز از انتقال دو زخمی غیرنظامی به بیمارستان خبر دادند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


هرچند مسوولیت این انفجار را تاکنون فرد یا گروهی برعهده نگرفته است، اما قبل از این مسوولیت‌های انفجار‌ها در شهر جلال آباد را داعش برعهده گرفته بود.
خبر دیگر اینکه براثر فرو ریختن سقف یک خانه در شهرستان «اسپین غر» استان ننگرهار شش عضو یک خانواده کشته و سه نفر دیگر زخمی شدند.
شماری از‌کشته شدگان این رویداد، زنان و کودکان بودند.
فرسودگی خانه‌های روستایی در این استان سبب بروز چنین حادثه‌هایی می‌شود.

تحرکات طالبان برای کوچ اجباری مردم هزاره
رسانه های افغانستان گزارش دادند که گروه طالبان در ادامه فشار برای کوچ اجباری هزاره ها، مردم را برای جمع آوری ذکات و خون بهای نیروهای کشته شده خود زیر فشار قرار داده اند.
بنابر گزارش خبرگزاری صدای افغان (آوا) از استان غزنی، افراد طالبان به مردم در شهرستان هزاره نشین «ناور» دستور داده اند که چند میلیون افغانی (واحد پول افغانستان) را به عنوان خون بهای کشته شدن دو نفر از نیروهایش پرداخت کنند.
منابع مردمی در ولایت غور گفته اند که گروه طالبان به‌خاطر کشته‌شدن 2 تن از نیرویشان در شهر فیروزکوه، مرکز ولایت غور از ساکنان محل حدود یک‌ونیم میلیون افغانی برای خون‌بها طلب کرده است.
این افراد طالبان قبل از سقوط غور به‌دست این گروه، در روستاهای «قند سنگ» و «شورک» شهر فیروزکوه کشته شده بودند. طالبان تاکنون 509 هزار افغانی از ساکنان این روستا به عنوان خون‌بها گرفته است و به مردم و ساکنان روستا 2 روز فرصت داده که باقی مانده پول تعیین شده را جمع آوری کنند.
عشایر پشتون‌ طی چند سال گذشته در فصل بهار با هجوم به مناطق هزاره نشین اقدام به چرای دام های خود در شهرستان "بهسود"در استان میدان وردک و شهرستان ناور استان غزنی می کنند که درجریان این برخورد یک فرد مسلح کشته شده و اکنون از مردم این مناطق می خواهند پنج میلیون افغانی را به عنوان خون بها پراخت کنند.
در این درگیری ها دهها نفر از مردم هزاره کشته و منازل آنها توسط عشایر به آتش کشیده شده است و اکنون بواسطه آن درگیری ها از مردم غرامت طلب می کند.
براساس گزارش های منتشر شده طالبان از مردم این مناطق خواسته است که تا 30 مهر غرامت را به همراه 30 قبضه سلاح تحویل دهند.
خبرگزاری جمهور افغانستان از استان غور در مرکز این کشور نیز گزارش داده است که طالبان در این استان از مردم مناطق «قندسنگ» و «شورک» در نزدیکی شهر فیروزکوه مرکز استان غور نیز دستور داده است که یک میلیون و 500 هزار افغانی برای افراد این گروه که در سال های گذشته در درگیری‌ها در این استان کشته شده اند، غرامت بپردازند.
این فشارها و درخواست غرامت در حالی مطرح می شود که رهبر طالبان اعلام عفو عمومی کرده اما در برخی از مناطق افراد طالبان اقدام به اخاذی و آزار و اذیت هزاره ها می کنند.
پیش از این نیز گزارش هایی از استانهای دایکندی و هلمند افغانستان منتشر شده بود که طالبان صدها خانواده را مجبور به کوچ اجباری و ترک منازل و کشاورزی خود کرده بود.

انتقال مجروحان انفجار مسجد قندهار به ایران
مجروحان انفجار تروریستی اخیر مسجدشیعیان افغانستان در حال انتقال به ایران هستند تا مداوای آنها در یکی از بیمارستان‌های مجهز کشور صورت بگیرد.
بنا به درخواست مسئولان دولت اسلامی افغانستان تعدادی از شیعیان ولایت قندهار که در انفجار اخیر مسجد شیعیان دچار مجروحیت شدید شده‌اند و در این ولایت امکان درمان آنها وجود نداشت در حال انتقال به ایران هستند تا ادامه امر مداوای آنها در یکی از بیمارستان‌های مجهز ایران صورت بگیرد.

هشدار طالبان درباره اجتناب از به رسمیت شناختن دولت
سرپرست وزارت خارجه طالبان گفت اجتناب از به رسمیت شناختن دولت طالبان، تأثیرات منفی و خطرناک بر اقتصاد جهانی دارد.
به گزارش خبرگزاری آناتولی، سرپرست وزارت امور خارجه دولت طالبان مسدود کردن دارایی‌های افغانستان را نقض آشکار قوانین بین المللی و حقوق بشر خواند. این گزارش می افزاید «امیر خان متکی» با بیان اینکه به رسمیت شناختن این دولت به توسعه امنیتی و اقتصادی منطقه‌ای و جهانی کمک می‌کند، از سفر قریب الوقوع یک هیئت طالبان به روسیه برای رایزنی با مقامات این کشور خبر داد و تأکید کرد ما خواهان حضور نظامی آمریکا در کشور خود و زیر سؤال رفتن استقلال آن نیستیم. وی که در رأس یک هیئت بلندپایه به دعوت وزارت امور خارجه ترکیه برای رایزنی با مقامات این کشور به آنکارا سفر کرده است، این سخنان را در مصاحبه با خبرگزاری آناتولی بیان کرد. وی در این مصاحبه افزود: ترکیه امکانات مهمی در مناطق مختلف افغانستان در اختیار دارد و این کشور می‌تواند در بخش‌های سرمایه گذاری و مشارکت در پروژه‌های مرتبط با بازسازی افغانستان نقش جدیدی ایفا کند. متقی تصریح کرد در سفر به آنکارا با مولود چاووش اوغلو وزیر خارجه ترکیه درباره اوضاع سیاسی کنونی افغانستان، روابط دوجانبه بین دو کشور و راههای توسعه آن بحث و تبادل نظر کرده است و مسائل مرتبط با پرونده به رسمیت شناختن رسمی طالبان و استرداد دارایی‌های مسدود شده طالبان توسط آمریکا از دیگر مسائلی بود که در این سفر به آن پرداخته شد.
متقی با بیان اینکه مسدود کردن دارایی‌های افغانستان، نقض آشکار قوانین بین المللی و حقوق بشر محسوب می‌شود، افزود: دارایی‌های مسدود شده افغانستان توسط آمریکا، اموالی است که متعلق به مردم افغانستان است. این مقام ارشد طالبان در ادامه از مواضع آمریکا و سایر کشور‌های غربی مبنی بر ضرورت ارائه کمک‌های بشردوستانه به افغانستان و احترام به حقوق بشر در این کشور با وجود اقدام به مسدود کردن دارایی‌های افغانستان ابراز تعجب کرد و گفت: ترکیه از مهمترین کشور‌هایی است که به ابتکار عمل برای اجرای قانون در عرصه بین المللی شهرت دارد، از این رو ما درباره جزئیات این پرونده با مقامات ترکیه رایزنی و صحبت کرده ایم و امیدواریم در روز‌های آینده شاهد توجه ویژه به آن باشیم.
وی همچنین گفت در سفر به ترکیه با "علی ارباش" رئیس امور دینی این کشور دیدار بسیار نتیجه بخشی داشته است. این مقام ارشد طالبان با اشاره به دیدار خود با مسئولان هلال احمر ترکیه تصریح کرد در این دیدار درباره مسائل مربوط به کمک‌های بشردوستانه ترکیه به کشورش و تأثیر مثبت این کمک‌ها در حمایت از مردم افغانستان بحث و تبادل نظر کرده است. وی در بخش دیگری از مصاحبه خود با اشاره به تماس و ارتباط دولت طالبان با برخی کشور‌های غربی از احتمال سفر خارجی رسمی برخی اعضای این دولت در روز‌های آینده خبر داد. سرپرست وزارت خارجه طالبان ادامه داد: ترکیه اقتصاد خوب و دولت فعالی دارد و آنکارا از دیپلماسی اثرگذار بین اللملی به ویژه در جهان اسلام برخوردار است. کشورش و ترکیه به عنوان دو کشور مسلمان با هم روابط تاریخی دارند و او معتقد است آنکارا می‌تواند نقش مهمی در روند بازسازی افغانستان بازی کند.
 
امتناع کشور‌های جهان را از به رسمیت شناختن دولت طالبان، غصب حقوق ملت افغانستان است
در این مصاحبه، متقی بر اهمیت کمک‌های بین المللی و به رسمیت شناخته شدن دولت موقت طالبان برای بهبود اقتصاد افغانستان تأکید کرد و افزود: امتناع کشور‌های جهان را از به رسمیت شناختن دولت طالبان "غصب حقوق ملت افغانستان" است. وی تصریح کرد: در نشست‌های اخیر در دوحه با هیئت‌های آمریکا و اتحادیه اروپا، خاطرنشان کردیم کشور‌هایی در جهان با زور و کودتای نظامی یا انتخابات در جهان ایجاد و به رسمیت شناخته شده اند، چرا این مسئله درباره افغانستان صدق نمی‌کند؟ به نظر ما این وضع غصب حقوق ملت افغانستان است. سرپرست وزارت خارجه طالبان تأکید کرد اجتناب از به رسمیت شناختن دولت طالبان، تأثیراتی منفی و خطرناک برای اقتصاد جهانی دارد و تسهیل در دسترسی افغانستان به دارایی‌های مسدود شده و فراهم کردن راه‌های بهبود اقتصاد آن، باعث می‌شود کشورش نقش مثبت و بسیار مهمی در تقویت اقتصاد و روابط سیاسی منطقه ایفا کند. وی تصریح کرد اگر دولت آن‌ها به رسمیت شناخته شود، روابط دیپلماتیک افغانستان را با کشور‌های مختلف جهان مدیریت خواهد کرد.
وی ادامه داد: دولت کشورش با کشور‌های متعدد در بسیاری از زمینه‌ها همکاری دارد و از نمایندگان طالبان در این کشور‌ها استقبال شده است و سفارتخانه‌های بسیاری از کشور‌ها در کابل به فعالیت عادی خود ادامه می‌دهند. طبیعتا به رسمیت شناختن رسمی دولت افغانستان به زمان نیاز دارد. ما امیدواریم کشور‌های همسایه و منطقه که روابط خوبی با دولت افغانستان دارند، در صدر کشور‌هایی باشند که دولت ما را به رسمیت می‌شناسند. وی تصریح کرد: دولت افغانستان اخیرا کامیون‌های کمک‌های بشردوستانه را دریافت و میان ساکنان مناطق فقیرتر توزیع کرده است. دولت کشورش وعده‌هایی در دیدار‌های اخیر با هیئت‌های آمریکا و اتحادیه اروپا درباره فراهم کردن زمینه ارسال کمک‌های بشردوستانه به افغانستان دریافت کرده است. اتحادیه اروپا وعده داده است بیش از یک میلیارد دلار کمک‌های بشردوستانه به افغانستان ارسال کند و این وعده در صوت تحقق، اثر مثبتی بر اقتصاد دارد و حجم همکاری جهان با دولت ما را نشان می‌دهد، به علاوه این تحول، بیانگر بهتر شدن روابط جهان با ما است.

دعوت طالبان از کشورهای جهان برای آمدن به افغانستان و تکمیل پروژه های نیمه کاره
این وزیر دولت طالبان در ادامه بر ضرورت بهبود اقتصاد کشورش برای تضمین بازگشت عزتمند آوارگان افغان که به علت مشکلات حاد کابل، کشورشان را ترک کرده اند، تأکید کرد و گفت دلیل اصلیِ اغلب کسانی که کشورشان را ترک کرده اند، فرار از مشکلات اقتصادی است نه مشکلات امنیتی و بحران. متقی درباره انتقادت در خصوص افزایش سیطره چین بر افغانستان پس از به قدرت رسیدن طالبان گفت: چین کشوری تأثیرگذار در منطقه و همسایه افغانستان است و به شرط همخوانی با مقتضیات قانون ملی، بین المللی و شریعت اسلامی دو کشور می توانند با یکدیگر همکاری داشته باشند. ما از سایر کشور‌های همسایه و منطقه برای آمدن به افغانستان و اتخاذ تدابیر مشابه چین به ویژه در بخش تکمیل پروژه‌های نیمه کاره دعوت می‌کنیم. متقی درباره تهدیدات گروه تروریستی داعش علیه دولت طالبان که اخیرا افزایش یافته است، گفت: تضمین سلامت و امنیت مساجد و خیابان‌ها در مقابل حملات داعش مأموریت آسانی نیست و این اوضاع حجم فشار‌های بین المللی را بر دولت طالبان افزایش می‌دهد و خودداری از به رسمیت شناختن دولت طالبان در خدمت جنگ تبلیغاتی داعش است. این مقام طالبان درباره روابط دولتش با آمریکا گفت دولت طالبان خواهان ایجاد روابط اقتصادی و دیپلماتیک با آمریکا است و ما از دولت آمریکا می‌خواهیم نقش فعالی در توسعه افغانستان داشته باشد.
متقی گفت: طبیعتا ما نمی‌خواهیم نظامیان آمریکا در کشورمان باشند و نمی‌خواهیم استقلال افغانستان زیر سؤال برود. توافقی که در دوحه به آن دست یافتیم، به آمریکا اجازه می‌دهد در توسعه افغانستان مشارکت داشته باشد. وی به روابط خوب دولت طالبان با روسیه هم اشاره کرد و افزود: هیئتی از طالبان به زودی برای رایزنی با مقامات روسیه به مسکو سفر می‌کند. متقی همچنین گفت کشورش با تاجیکستان مشکلی ندارد و رسانه‌ها اظهارات اخیر مقامات دو کشور را بزرگنمایی کرده اند. همه مشکلات با مذکراه و دیپلماسی و تفاهم متقابل قابل حل است. امیر خان متقی در پایان در پاسخ به سؤالی درباره دیدار هیئت طالبان با نمایندگان دولت پاکستان درباره مرز‌های مشترک دو کشور گفت ما خواهان روابط خوب با پاکستان به ویژه در عرصه اقتصادی هستیم.


منبع: خبرگزاری آریا

کلیدواژه: طالبان افغانستان رسمیت شناختن دولت طالبان کمک های بشردوستانه سرپرست وزارت افراد طالبان بین المللی کوچ اجباری کشته شده کشور ها دو کشور کمک ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۴۲۷۶۶۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مالزی: روابط با حکومت افغانستان را گسترش می‌دهیم

نماینده ویژه نخست‌وزیر مالزی برای افغانستان در رأس هیئت بین‌الوزارتی با وزیر خارجه طالبان دیدار و تأکید کرد کوالالامپور خواستار گسترش روابط با کابل است. - اخبار بین الملل -

به گزارش دفتر منطقه‌ای خبرگزاری تسنیم، «زلینا کوی» نماینده ویژه نخست‌وزیر مالزی برای افغانستان در رأس هیئتی شامل نمایندگان دفتر نخست‌وزیری و وزرات‌های دفاع، امور داخلی و خارجه این کشور با «محمد عبدالکبیر» معاون سیاسی نخست‌وزیر حکومت طالبان دیدار کرد.

زلینا در این دیدار با اظهار اینکه هدف از این سفر گسترش مناسبات افغانستان و مالزی است، افزود: مقامات این کشور در رابطه با افغانستان نظر مثبت دارند و آماده همکاری با هیئت حاکمه در بخش‌های مختلف هستند.

بر اساس اطلاعیه منتشر شده توسط وزارت خارجه حکومت طالبان، هیئت مالزی اظهار داشت باوجود محدودیت‌ها و تحریم‌ها علیه افغانستان، این کشور در برخی موارد پیشرفت‌های خوبی داشته، اما رسانه‌های بین المللی در راستای جلوگیری از انعکاس این دستاوردها تلاش می‌کنند.

نمایندگان مالزی همچنین اطمینان دادند در راستای تعامل افغانستان با جهان تلاش خواهند کرد.

عبدالکبیر نیز در این دیدار به هیئت بلندپایه مالزی گفت: آرزو داریم چنین نشست‌هایی باعث مناسبات مثبت و سازنده میان کابل و کولالامپور شود.

معاون سیاسی نخست‌وزیر طالبان، مالزی را نمونه خوب پیشرفت در جهان اسلام دانست و افزود این کشور در سیاست خارجی افغانستان جایگاهی مهم و ویژه دارد.

نماینده ویژه مالزی: در کنار مردم افغانستان بوده و هستیم دعوت از مالزی برای سرمایه‌گذاری در افغانستان گسترش روابط حکومت طالبان در جنوب شرق آسیا

وی ادامه داد شرایط عینی و وضعیت افغانستان خلاف آن چیزی است که رسانه‌های غربی گزارش می‌دهند،  زیرا بعضی محافل و گروه‌ها تحمل پیشرفت و آرامی افغانستان را ندارند.

عبدالکبیر با دعوت از سرمایه‌گذاران مالزی برای سرمایه‌‎گذاری در افغانستان گفت کشورهای منطقه و جهان نگرانی از جانب افغانستان ندارند.

انتهای پیام/.

دیگر خبرها

  • دشمنان به دنبال افغانستان ضعیف و چندپارچه هستند
  • مالزی: روابط با حکومت افغانستان را گسترش می‌دهیم
  • نظری: دشمنان به دنبال تضعیف و تجزیه افغانستان هستند
  • جامائیکا کشور فلسطین را به رسمیت می‌شناسد
  • سفیر طالبان در پکن: مناسبات افغانستان با چین بسیار مهم است
  • وزیر خارجه ایرلند: ۱۰۰ درصد مردم غزه در معرض گرسنگی و قحطی هستند
  • آمریکا: درباره به‌رسمیت شناختن طالبان تصمیم نگرفته‌ایم
  • قدس در گفت‌وگو با کارشناسان بررسی کرد؛ تحرکات دولت اردوغان برای بازتعریف نقش ترکیه در موضوع فلسطین
  • هشدار اسپانیا به رژیم صهیونیستی درباره حمله به رفح
  • اسپانیا: به رسمیت شناختن کشور فلسطین برای ثبات خاورمیانه مهم است