Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «آفتاب»
2024-04-23@08:29:55 GMT

زلمای خلیلزاد استعفا کرد

تاریخ انتشار: ۲۷ مهر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۴۲۹۴۳۷

زلمای خلیلزاد استعفا کرد

آفتاب‌‌نیوز :

بلینکن در بیانیه‌ای که شامگاه دوشنبه منتشر شد، گفت که خلیلزاد در حال ترک سمت خود است و از وی بابت "دهه‌ها خدمت به مردم آمریکا" تشکر کرد.

به گزارش روسیا الیوم، بلینکن تأکید کرد که تام وست، معاون خلیلزاد که پیش از این در دوران فعالیت جو بایدن به عنوان معاون رئیس جمهور در دولت باراک اوباما، در تیم امنیت ملی فعالیت می‌کرد، به عنوان نماینده جدید ایالات متحده در افغانستان خدمت می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

خلیلزاد قبلا در مصاحبه‌ای با الجزیره اعلام کرده بود که قصد دارد این سمت را ترک کند.

این امر حدود دو ماه پس از خروج نیروهای آمریکایی از افغانستان صورت می‌گیرد که با انتقادات شدید روبرو شد.

خلیلزاد از زمان ریاست جمهوری دونالد ترامپ، ریاست هیات ایالات متحده و پست نمایندگی ویژه را بر عهده داشت و مذاکراتی را با طالبان در قطر انجام داد که به توافق صلح بین دو طرف منجر شد.

در همین حال به گزارش رویترز، یک فرد آشنا با موضوع به شرط ناشناس ماندن، اظهار داشت که خلیلزاد روز جمعه استعفای خود را ارائه کرده است. خروج وی در پی محرومیت وی از اولین مذاکرات رسمی دولت بایدن با طالبان پس از خروج آمریکا از افغانستان، که در اوایل ماه جاری میلادی (اکتبر) در دوحه برگزار شد، صورت گرفت.

خلیلزاد، متولد افغانستان، از سال ۲۰۱۸ رهبری مذاکرات با طالبان را بر عهده داشت که منجر به توافق فوریه ۲۰۲۰ برای خروج نیروهای آمریکایی در سال جاری شد. وی سپس بر جنبش طالبان و دولت اشرف غنی، رئیس جمهور سابق افغانستان فشار آورد تا بر سر راه حل سیاسی برای پایان سالها درگیری مذاکره کند.

پس از سقوط دولت اشرف غنی و قدرت گیری طالبان، خلیلزاد به دنبال کمک به تخلیه شهروندان آمریکایی و افغان‌های در معرض خطر که برای دولت ایالات متحده کار می‌کردند، بود.

مقامات فعلی و سابق آمریکا پیشتر به رویترز گفته بودند که در سه سالی که خلیلزاد در این نقش حضور داشت، چهره یکی از بزرگترین شکست‌های دیپلماتیک آمریکا در حافظه تاریخ شد. مقامات آمریکایی که خواستند نامشان فاش نشود، گفتند که دیپلمات کهنه کار آمریکایی از اهرم قدرت برای گروه طالبان صرف نظر کرد، به طور مداوم دولت افغانستان را تضعیف کرد و علاقه چندانی به شنیدن دیدگاه‌های مختلف در داخل دولت آمریکا نداشت.

منبع: خبرگزاری ایسنا

منبع: آفتاب

کلیدواژه: زلمای خلیلزاد افغانستان آمریکا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۴۲۹۴۳۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اقدام مجلس نمایندگان آمریکا برای حفاظت از «داده‌های ۱۷۰میلیون کاربر»

ایتنا - شبکه اجتماعی «تیک‌تاک» روز یکشنبه، دوم اردیبهشت، طرحی را که روز شنبه در مجلس نمایندگان آمریکا تصویب شد برای آزادی بیان در آمریکا نگران کننده خواند.
در این طرح مقرر شده است که اگر شرکت «بایت‌دنس» مالک چینی تیک‌تاک ظرف یک سال مالکیت آن را واگذار نکند این رسانه اجتماعی در آمریکا ممنوع خواهد شد.

این طرح که بخشی از بودجه تکمیلی امنیت ملی ایالات متحده شامل کمک به اسرائیل و اوکراین است پس از تصویب در سنا با امضای جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا، به قانون تبدیل خواهد شد.

تیک‌تاک در بیانیه‌ای این ممنوعیت را نقض آزادی بیان ۱۷۰ میلیون آمریکایی خواند.

بسیاری از قانونگذاران آمریکایی از هر دو حزب جمهوری خواه و دموکرات و مقامات دولت بایدن می‌گویند تیک‌تاک خطراتی برای امنیت ملی در بر دارد زیرا چین می‌تواند این شرکت را مجبور کند داده‌های ۱۷۰میلیون کاربر آمریکایی خود را در اختیار پکن قرار دهد.

سناتور دموکرات مارک وارنر، رئیس کمیته اطلاعات سنا، روز یکشنبه گفت دولت چین می‌تواند از تیک‌تاک به عنوان یک ابزار تبلیغاتی استفاده کند.

برخی از دموکرات‌ها نیز نگرانی‌های مربوط به آزادی بیان را در مورد ممنوعیت تیک‌تاک مطرح کرده‌اند و در عین حال خواستار تدوین مقررات سخت‌گیرانه‌تری برای حفظ حریم خصوصی کاربران و داده‌های مربوط به آنها شده‌اند.

مجلس نمایندگان آمریکا در ۲۳ اسفند سال گذشته یک طرح قانونی دو حزبی را تصویب کرد کرد به «بایت‌دنس» حدود ۶ ماه فرصت داد تا مالکیت تیک‌تاک را واگذار کند که به معنی قطع روابطش با چین خواهد بود و در غیر این صورت با ممنوعیت فعالیت در آمریکا رو‌به‌رو خواهد شد.

پیشتر در سال ۱۴۰۱ کنگره ایالات متحده کارکنان فدرال را از استفاده از تیک‌تاک در ادارات دولتی منع کرد.

تیک‌تاک یکی از موضوع‌های رد و بدل شده در ملاقات بین بایدن و همتای چینی‌اش شی جین پینگ در آبان ماه سال گذشته بود. به گفته کاخ سفید بایدن در این دیدار نگرانی‌های آمریکایی‌ها را در مورد مالکیت این رسانه اجتماعی مطرح کرد.

مایکروسافت در اواسط فروردین در گزارشی اعلام کرد که چین از حساب‌های جعلی رسانه‌های اجتماعی برای نظرسنجی از رأی‌دهندگان آمریکایی در مورد آنچه در موردش اختلاف‌نظر دارند استفاده می‌کند تا بتواند تفرقه ایجاد کند و احتمالاً بر نتیجه انتخابات آمریکا، کره جنوبی و هند به نفع خود تأثیر بگذارد.

بر اساس این گزارش انتظار می‌رود گروه‌های سایبری تحت حمایت دولت چین، انتخابات مهم سال ۲۰۲۴ را هدف قرار دهند و کره شمالی نیز در این امر دخالت دارد.

دیگر خبرها

  • خروج نظامیان آمریکایی از نیجر
  • عملیات خود را علیه نیروهای آمریکایی از سر می‌گیریم
  • اقدام مجلس نمایندگان آمریکا برای حفاظت از «داده‌های ۱۷۰میلیون کاربر»
  • پایگاه آمریکا در فرودگاه حسکه سوریه هدف قرار گرفت
  • پایگاه آمریکا در فرودگاه حسکه سوریه هدف گرفته شد
  • ادامه پرواز پهپادهای ناشناس بر فراز آسمان افغانستان
  • آیا تیک‌تاک به زودی از دسترس آمریکایی‌ها خارج می‌شود؟
  • خروج نیرو‌های آمریکا از نیجر، پیروزی استراتژیک روسیه
  • حمله کابل| داعش: شیعیان و طالبان را هدف قرار دادیم
  • نتانیاهو؛ منفور دوست و دشمن