Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری مهر – گروه استان‌ها: چند سال قبل بود که زمین لرزه‌های پی در پی گسل هجدک شمال کرمان را بارها به لرزه در آورد و در طول یک هفته چندین بار این مناطق با زلزله‌های بالای ۵ ریشتر لرزید.

ابهام در خصوص نحوه مقاوم سازی های گذشته در زرند

اما این تنها سابقه زمین لرزه در شمال کرمان نیست، بروز زلزله در کوهبنان، راور و زرند سابقه‌ای چندین باره در بازه زمانی چهار دهه اخیر دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این زمین لرزه‌ها هر چند خوشبختانه خسارت‌های جانی زیادی همچون زمین لرزه بم بر جای نگذاشته است اما موجب بروز خسارت‌های مالی فراوان شده که در نهایت به مقاوم سازی خانه‌های روستایی و شهری در شهرهای زرند و کوهبنان نیز منجر شد. انتظار می‌رفت این مقاوم سازی ها در مناطق زلزله خیز به اتمام رسیده باشد و سازه‌های ساخته شده هم در منطقه‌ای که سابقه چندین زمین لرزه بالای ۶ ریشتر دارد، حداقل در مقابل زمین لرزه‌های ۵ ریشتری مقاوم باشند.

انتظار می‌رفت این مقاوم سازی ها در مناطق زلزله خیز به اتمام رسیده باشد و سازه‌های ساخته شده هم در منطقه‌ای که سابقه چندین زمین لرزه بالای ۶ ریشتر دارد، حداقل در مقابل زمین لرزه‌های ۵ ریشتری مقاوم باشند

اما در بررسی که خبرنگار مهر از ساکنان این روستاها داشت هنوز بخشی از طرح‌های مقاوم سازی در این مناطق به پایان نرسیده و نکته عجیب اینکه مسئولان دستگاه‌های متولی نیز طی سال‌های اخیر کاری برای حل مشکل مردم نکرده‌اند و برخی از خانه‌های طرح مقاوم سازی در این مناطق نیمه کاره رها شده و مردم نیز توان اجرای پروژه‌ها را ندارند. این در حالیست که مدت‌ها قبل اعلام شد که مقاوم سازی در این مناطق به اتمام رسیده است.

ماجرا از این قرار است که با تسهیلاتی که دولت در اختیار مردم گذاشت؛ بخشی از این خانه‌ها ساخته شد اما به دلیل اوج گیری قیمت مصالح ساختمانی مردم توان تکمیل طرح را نداشتند و خانه‌ها نیمه کاره رها شد.

حالا وضعیت پس از زمین لرزه سه روز قبل از چیزی که اعلام شده بدتر است، مسئولان هنوز میزان خسارت‌ها را اعلام نکرده و وعده روزهای آینده را برای اعلام خسارت‌ها می‌دهند اما در بررسی میدانی ساده نیز می‌توان دریافت که بسیاری از خانه‌ها در روستاهای اطراف یزدانشهر و خود این شهر کوچک آسیب جدی دیده‌اند و غیر قابل سکونت شده‌اند.

وجود خانه‌های خشت و گلی و قدیمی در منطقه مقاوم سازی شده!

بسیاری از خانه‌های این منطقه هنوز هم خشت و گلی هستند و قدمت خانه‌ها بالاست و این نشان می‌دهد پوشش طرح‌های مقاوم سازی زمین لرزه‌های گذشته در این مناطق حداکثری نبوده است.

سری به روستای دهزوئیه زرند زدیم، محمد یکی از ساکنان این شهر است که می‌گوید خانه اکثر مردم دچار ریزش و یا شکست جدی شده است و حتی برخی از خانه‌های بازسازی شده هم قابل سکونت نیستند.

وی می‌گوید: مردم با توجه به تداوم پس لرزه‌ها و سابقه فعالیت این گسل جرأت حضور در خانه‌ها را ندارند چون خسارت‌ها جدی است، آب روستا نیز به دلیل استفاده از آب قنات و ریزش تونل‌های آب گل آلود شده است.

این روستانشین زلزله زده می‌گوید: خانه‌ها قابل سکونت نیستند و سه شب است که بیرون از منزل شب را سپری می‌کنند و چادر نیز در بین برخی از مردم توزیع شده است.

وی گفت: اکثر خانه‌های این روستا در سال ۵۶ بعد از بروز زمین لرزه آن زمان ساخته شده‌اند و از شناژ و مقاوم سازی بی بهره هستند.

اکثر خانه‌های این روستا در سال ۵۶ بعد از بروز زمین لرزه آن زمان ساخته شده‌اند و از شناژ و مقاوم سازی بی بهره هستند

این در حالی است که بنیاد مسکن و دستگاه‌های ذی ربط مدعی مقاوم سازی در این روستاها شده بودند.

وی ادامه داد: بعضاً خانه برخی از روستاها تا ۸۰ درصد تخریب شده است و خبری از اسکان موقت به صورت گسترده نیز نیست.

یکی دیگر از اهالی مناطق زلزله زده گفت: خوشبختانه روز گذشته هلال احمر بعد از بازدید از خانه به ما چادر داد اما در این سرما زندگی در چادر غیر ممکن است و خانه هم دچار ریزش در قسمت سقف و شکست دیوارها شده است. در این زمینه ما خوش شانس بودیم چون بسیاری از مردم همین چادر را هم ندارند.

مردم توان تکمیل خانه‌ها را ندارند

احمد عباس پور نیز دیگر ساکن این منطقه می‌گوید: بسیاری از مردم از قبل وام مقاوم سازی گرفته‌اند اما با این مبلغ وام امکان مقاوم سازی وجود ندارد و هزینه‌ها را پوشش نمی‌دهد به همین دلیل خانه‌ها نیمه کاره رها شده‌اند.

وی می‌افزاید: بسیاری از مردم در اینجا مسن هستند و نمی‌توانند در چادر زندگی کنند و باید کانکس بین مردم توزیع شود.

وی گفت: از مسئولان می‌خواهیم حداقل اعتبار لازم را برای تکمیل خانه‌های نیمه تمام اختصاص دهند.

مجید سعیدی، مدیرکل مدیریت بحران استان کرمان در گفتگو با مهر اظهارداشت: تعدادی از واحدهای مسکونی دچار خسارت جدی شده‌اند و تعدادی نیز خسارت جزئی دیده‌اند که در حال بازدید و برآورد خسارت‌ها هستیم.

وی تصریح کرد: سعی کردیم بحث اسکان موقت در کوتاه‌ترین زمان ممکن انجام شود و هم اکنون امدادگران در منطقه هستند و وسایل مورد نیاز را در اختیار مردم قرار می‌دهند.

وی گفت: برخی از واحدها باید بازسازی شوند همچنین برخی از قنات‌ها و جاده‌ها آسیب دیده‌اند.

فرماندار زرند نیز به خبرنگار مهر می‌گوید: برخی از قنات‌ها و چاه‌ها که آب شرب و کشاورزی روستاها را تأمین می‌کردند خسارت دیده‌اند و مشکل تأمین آب شرب را داریم.

علی صادق زاده می‌افزاید: نیاز به تأمین اعتبار فوری وجود دارد تا زندگی مردم به روال قبل باز گردد.

وی به پاییز و زمستان شدید و سرد در این مناطق اشاره کرد و گفت: باید هر چه زودتر کار بازسازی منطقه شروع شود و باید حداقل ۶ هزار خانوار تحت پوشش قرار گیرند.

از صحبت‌های فرماندار زرند مشخص است که حداقل ۶ هزار خانوار تحت تأثیر این زمینه لرزه قرار گرفته‌اند و باید هر چه زودتر بنیاد مسکن با ورود به بحث بازسازی مشکلات مردم را مرتفع کند.

کد خبر 5330721

منبع: مهر

کلیدواژه: زمین لرزه زمین لرزه کرمان خسارت زمین لرزه ویروس کرونا بوشهر آمار کرونا واکسن کرونا خطبه های نماز جمعه هفته وحدت گرگان کرمانشاه شیوع کرونا شیراز ایلام عکس استانها زلزله مقاوم سازی زمین لرزه زمین لرزه ها خانه ها ساخته شده ساخته شد خسارت ها دیده اند شده اند رها شده رها شد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۴۳۰۹۸۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

لزوم توجه بیشتر به مقاوم سازی بافت فروسوده در بویین زهرا

به گزارش خبرنگار مهر، محمد ادیب رامندی صبح چهارشنبه در جلسه بررسی اقدامات صورت گرفته توسط بنیاد مسکن انقلاب اسلامی در سطح شهرها و روستاهای تابعه شهرستان، تصریح کرد: در سطح شهرستان بوئین‌زهرا با مشارکت بنیاد مسکن در حوزه اجرای پروژه‌های عمرانی و نوسازی بافت‌های فرسوده اقدامات مناسبی صورت گرفته است و در سال جاری نیز با جدیت بیشتری این امور پیگیری می‌شود.

وی افزود: در اجرای پروژه‌های طرح ملی نهضت مسکن اقدامات مناسبی جهت تخصیص زمین، واگذاری آن به واجدین شرایط و نیز پرداخت تسهیلات در راستای خانه‌دار شدن مردم شهرستان صورت گرفته است که این امر نیز با جدیت بیشتری در سال جاری پیگیری می‌شود.

فرماندار بوئین زهرا اظهار کرد: بنیاد مسکن یکی از نهادهای انقلابی و یادگار بنیان‌گذار جمهوری اسلامی ایران است، اجرای طرح هادی، بهسازی معابر در روستاها به خصوص روستاهای محروم و ساخت مسکن محرومین این شهرستان به کمک این بنیاد صورت گرفته است.

وی تاکید کرد: با تعامل و همراهی فی مابین دستگاه‌های اجرایی، شاهد تحقق اهداف مجموعه بنیاد مسکن در این شهرستان خواهیم بود، بنیاد مسکن انقلاب اسلامی یقیناً می‌تواند در تأمین مسکن محرومین در سطح شهرها و روستاهای تابعه کمک‌های زیادی انجام دهد و ما به دنبال مقاوم سازی بافت‌های فرسوده شهری و روستایی با توجه به لرزه خیز بودن این شهرستان هستیم.

کد خبر 6087289

دیگر خبرها

  • مقاوم سازی پنج هزار واحد آذربایجان‌غربی به برنامه بنیاد مسکن اضافه شد
  • دیدار رئیس بنیاد مسکن کشور با نماینده ولی فقیه در آذربایجان غربی
  • مقاوم سازی ۳۵۰ هزار واحد روستایی در سطح کشور
  • مقاوم سازی بیش از ۴ هزار واحد مسکن روستایی
  • مقاوم سازی بافت‌های فرسوده در بوئین زهرا با جدیت دنبال می‌شود
  • لزوم توجه بیشتر به مقاوم سازی بافت فرسوده در بویین زهرا
  • لزوم توجه بیشتر به مقاوم سازی بافت فروسوده در بویین زهرا
  • وجود ابهام درباره نحوه صدور تاییدیه‌های فنی قطار ملی مترو توسط ۲ شرکت اروپایی
  • ابهام بر سر طراح چینی‌خانه/ آیا شیخ بهایی در اردبیل یادگاری دارد؟
  • ۵۹ درصد واحد‌های مسکونی روستایی در دشتستان مقاوم سازی شد