Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ايتنا»
2024-04-25@08:56:12 GMT

روزگاری که بر اینترنت گذشت!

تاریخ انتشار: ۲۷ مهر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۴۳۳۵۸۸

روزگاری که بر اینترنت گذشت!

ایتنا - کارشناسان تاکید دارند که دولت‌ها باید اهمیت آسیب‌پذیری‌های اینترنتی کشور در امنیت ملی و زمینه‌های اقتصادی-امنیتی را بپذیرند و نباید اجازه داد شرکت‌ها اهمال‌های امنیتی خود را تکرار کنند. کارهای زیادی باید انجام شود تا به واقعیت پیوستن بدترین سناریوها جلوگیری شود.
درحالی که امروزه اینترنت و بسیاری از این شرکت‌ها ستون اصلی اقتصاد مدرن را تشکیل می‌دهند و میلیاردها مصرف‌کننده و میلیون‌ها کسب‌وکار کوچک به ابزارهای ارتباطی برای زندگی روزمره متکی هستند، فراوانی زیاد مشکلات امنیتی و قطع سرویس‌ها نشان می‌دهد که شرکت‌های صنعت فناوری، این موضوع را جدی نمی‌گیرند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



به گزارش ایتنا از ایسنا، ماه‌های سختی برای اینترنت گذشته است. در ماه ژوئن، شکست شبکه تحویل محتوای شرکت فستلی‌ باعث شد برخی از بزرگترین وب‌سایت‌های تجارت الکترونیک و رسانه‌های جهان آفلاین شوند. کمی بعد، نشت داده گسترده‌ای در شرکت تی‌موبایل امریکا و سرویس استریم توئیچ که متعلق به شرکت آمازون است رخ داد. هفته گذشته هم شبکه اجتماعی اصلی فیس‌بوک، اینستاگرام و واتس‌اپ حدود شش ساعت از کار افتاد و این اتفاق چند روز بعد هم به‌صورت جزئی تکرار شد.

همه این حوادث یک واکنش مشترک از سوی شرکت‌ها داشتند. چیزی شبیه به اینکه: «متأسفیم، این یک خطای پیکربندی ناخواسته بوده و دفعه بعد بهتر عمل می‌کنیم.» پس از قطع شدن فیس‌بوک، مدیر مهندسی شرکت نرم‌افزاری امنیتی کلاودفلیر، این اتفاق را یک یادآوری درباره ماهیت شکننده اینترنت نامید، جایی که میلیون‌ها سیستم متصل به هم، برای کارکردن به یکدیگر وابسته هستند.

زمانی در روزهای اولیه که وب تازه ایجاد شده بود، این بهانه‌ها قابل قبول بودند. اما امروزه اینترنت و بسیاری از این شرکت‌ها ستون اصلی اقتصاد مدرن را تشکیل می‌دهند. میلیاردها مصرف‌کننده و میلیون‌ها کسب‌وکار کوچک به ابزارهای ارتباطی فیس‌بوک برای زندگی روزمره متکی هستند. اگر وب توسط ابزارهای نامطمئن کنار هم نگه داشته می‌شود، واضح است که باید اقدامات فوری برای کاهش این آسیب‌پذیری‌ها صورت گیرد.

اما برای مقابله چه کاری می توان انجام داد؟ اول اینکه ما باید شرکت‌ها را در صورت عدم اجرای ضمانت‌نامه‌ها و سیاست‌های امنیتی مناسب پاسخگو بدانیم. فراوانی زیاد مشکلات نشان می‌دهد که در مجموع، صنعت فناوری، این موضوع را جدی نمی‌گیرد. شرکت‌ها این مشکلات را در اولویت قرار نمی‌دهند یا برای رفع آن سرمایه‌گذاری کافی نمی‌کنند. به همین دلیل مهم است که سهل‌انگاری را با افزایش اندازه جریمه‌های مالی و افزایش تعهدات تیم‌های مدیریتی، پاسخگوتر کنیم.

شرکت تی‌موبایل (T-Mobile) یکی از برجسته‌ترین نمونه‌ها است. به گزارش وال استریت ژورنال، یک هکر گفته بود که قادر است از طریق یک روتر محافظت‌نشده وارد سیستم‌های شرکت مخابراتی بی‌سیم شود و عواقب ویرانگری را در پی داشته باشد. این شرکت در ماه آگوست فاش کرد که اطلاعات شخصی نزدیک به ۵۰ میلیون حساب به خطر افتاده است - از جمله برخی از شماره‌های تامین اجتماعی و گواهینامه رانندگی. موضوع عجیب آنکه این آخرین حادثه پنجمین نقض داده تی موبایل در سه سال گذشته است.

طبق اطلاعات سیاتل تایمز، راه‌حل احتمالی دیگر افزایش نظارت دولت است. با توجه به اینکه فیس‌بوک و فستلی می‌گویند خاموشی آنها بر اساس خطاهای ساده کارکنان بوده است، اینکه چنین سطح خسارتی را یک کارمند سرکش یا یک بازیگر تحت حمایت دولت می‌تواند ایجاد کند، تکان‌دهنده است. همانطور که بازرسان بانکی فدرال رزرو برای جلوگیری از خطرات سیستماتیک در محل موسسات مالی تلاش می‌کنند، یک تیم از تنظیم‌کننده‌ها باید اختیار بازرسی از برنامه‌های امنیتی شرکت‌های کلیدی فناوری را داشته باشند. حداقل، ما باید هر کاری که لازم است انجام دهیم تا خطاهای پیکربندی شبکه انسانی آینده را کاهش دهیم.

کارشناسان تاکید دارند که دولت‌ها باید اهمیت آسیب‌پذیری‌های اینترنتی کشور در امنیت ملی و زمینه‌های اقتصادی-امنیتی را بپذیرند و نباید اجازه داد شرکت‌ها اهمال‌های امنیتی خود را تکرار کنند. کارهای زیادی باید انجام شود تا به واقعیت پیوستن بدترین سناریوها جلوگیری شود.

منبع: ايتنا

کلیدواژه: اینترنت فیس بوک شرکت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.itna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ايتنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۴۳۳۵۸۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خودداری ارمنستان از شرکت در نشست امنیتی در روسیه

طبق اطلاعات رسانه‌های داخلی، دبیر شورای امنیت ارمنستان برای شرکت در نشست بین‌المللی در بالاترین سطح امنیتی در سن پترزبورگ، به روسیه سفر نخواهد کرد، البته جزییات این تصمیم فاش نشده است. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم به نقل از خبرگزاری «نووستی»، ارمنستان از شرکت در نشست بین‌المللی در زمینه امنیتی در روسیه خودداری کرده است.

خبرگزاری آرمن‌پرس به نقل از دفتر مطبوعاتی شورای امنیت ارمنستان گزارش داده است که آرمن گریگوریان، دبیر شورای امنیت این کشور برای نشست بین‌المللی در سطح بالاترین نمایندگان دولتی در زمینه امنیتی که قرار است در روزهای 24 تا 25 آوریل در سن پترزبورگ روسیه برگزار شود، شرکت نخواهد کرد.

دلیل اینکه چرا گریگوریان تصمیم به عدم شرکت در این نشست بین‌المللی را گرفته، فاش نشده است. 

چند روز قبل،  سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه، گفت که روسیه ارمنستان را همچنان متحد خود می‌داند و قطعاً ایروان هم اهمیت روابط با مسکو برای امنیت و توسعه خود را درک می‌کند.

لاوروف گفت: ما با ارمنستان متحد هستیم. ما این کشور را را متحد خود می‌دانیم. فکر می‌کنم هنوز  کسانی در ایروان هستند که اهمیت روسیه برای امنیت و توسعه اقتصادی ارمنستان را درک می‌کنند و این تنها از نظر حقوقی نیست.»

به عقیده او، غرب و به ویژه آمریکا و اتحادیه اروپا در راستای تسریع جدایی ارمنستان از روسیه تلاش می‌کنند.

پیش از آن، سخنگوی وزارت خارجه روسیه، ماریا زاخارووا، نیز این واقعیت را مورد توجه قرار داد که غرب تنها نقش ابزاری برای ایروان با هدف "برافروختن آتش" در منطقه قفقاز جنوبی در نظر گرفته و هدفش قطع روابط بین روسیه و ارمنستان است. 

در اواسط ماه آوریل، نیکول پاشینیان، نخست وزیر ارمنستان در پارلمان این کشور اعتراف کرد که روابط بین ایروان و مسکو روزهای سختی را می‌گذراند، اما اهمیت این روابط را نمی توان دستکم گرفت.

چند روز قبل دیمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین در واکنش به سخنان نیکول پاشینیان، مبنی بر خروج مرزبانان روسی از منطقه تاووش در مرز ارمنستان با جمهوری آذربایجان، اعلام کرد که مسکو هیچ درخواستی از سوی ایروان در خصوص خروج نیروهای مرزبانی روسی از این کشور و همچنین تعطیل شدن پایگاه نظامی 102 دریافت نکرده است. به‌گفته او، مسکو انتظار دارد که ولادیمیر پوتین و پاشینیان بتوانند در آینده نزدیک درباره این موضوع و سایر مسائل دوجانبه به‌صورت حضوری گفتگو کنند.

واکنش مسکو و باکو به نشست ارمنستان، آمریکا و اتحادیه اروپامیرزویان: ارمنستان قصد ندارد به ناتو بپیونددآیا ارمنستان توان خروج از پیمان امنیت جمعی روسیه را دارد؟

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • اینترنت در روز‌های کنکور قطع نمی‌شود
  • اینترنت فردا قطع می‌شود؟
  • اینترنت در روز‌های کنکور قطع می‌شود؟
  • اینترنت در روزهای کنکور قطع نمی‌شود
  • تعرض نیروهای امنیتی به دانشجویان حامی فلسطین در قاهره
  • خودداری ارمنستان از شرکت در نشست امنیتی در روسیه
  • احمدیان وارد سن‌پترزبورگ شد
  • دبیر شورای عالی امنیت ملی وارد روسیه شد
  • نعل و میخ؛ ابزار یک شغل پردرآمد | روزی روزگاری ۲۱ مغازه پالان‌دوزی در بازار طهران
  • علت مشکل اینترنت در برخی نقاط از زبان مدیر شرکت مخابرات