Web Analytics Made Easy - Statcounter

سخنگوی گمرک گفت: در نیمه نخست سال جاری، تجارت کشورمان با اعضای سازمان همکاری های اقتصادی اکو، ۱۵ میلیون و ۳۰۷ هزار تن کالا به ارزش هفت میلیارد و ۲۵۵ میلیون دلار بود که رشد ۶۰ درصدی در ارزش کالای تبادل شده را نسبت به مدت مشابه شاهد بودیم.

به گزارش قدس آنلاین، سید روح الله لطیفی‌ اظهار داشت: از مجموع ۱۵ میلیون و ۳۰۶ هزار و ۹۱۶ تن کالای تبادل شده، ۱۲ میلیون و ۸۷۸ هزار و ۸۳۹ تن کالا به ارزش چهار میلیارد و ۵۵۵ میلیون و ۱۲۳ هزار و ۴۷۲ دلار، سهم صادرات کشورمان به اکو بود و دو میلیون و ۴۲۸ هزار و  ۷۸ تن به ارزش دو میلیارد و ۷۰۰ میلیون و ۱۰۶ هزار و ۹۲۹ دلار نیز سهم واردات از ۹ کشور عضو ‌اکو به ایران بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

لطیفی افزود: صادرات کشورمان به  اعضای اکو بیش از پنج برابر واردات از  لحاظ وزنی و نزدیک به ۱.۷ برابر از لحاظ ارزش است و تراز تجاری کشورمان با اعضای" اکو" در نیمه نخست امسال، مثبت یک میلیارد و ۸۵۵ میلیون دلار بوده است و صادرات به اکو در این مدت نسبت به مدت مشابه ۹۸ درصد از لحاظ وزن و ۸۱ درصد از لحاظ ارزش رشد داشته است.

وی درخصوص میزان صادرات به اعضای اکو توضیح داد: ترکیه با هفت میلیون و ۲۱۴ هزار تن خرید کالا از ایران به ارزش دو میلیارد و ۳۰۸ میلیون دلار و رشد ۳۹۶ درصدی در وزن و ۲۴۷ درصدی در ارزش در رتبه نخست، افغانستان با خرید دو میلیون و ۵۱۶ هزار تن به ارزش ۹۹۹ میلیون دلار و کاهش ۲۵ درصدی در وزن و ۱۰ درصدی در ارزش در جایگاه دوم، پاکستان با خرید یک میلیون و ۳۶۱ هزار تن کالا به ارزش ۵۴۴ میلیون دلار و رشد ۴۱ درصدی در وزن و ۳۹ درصدی در ارزش در جایگاه سوم، ازبکستان با خرید ۴۱۱ هزار تن کالا به ارزش ۲۱۷ میلیون دلار و رشد ۴۳۸ درصدی در وزن و ۳۲۸ درصدی در ارزش در جایگاه چهارم و آذربایجان با خرید ۳۸۹هزار تن کالا به ارزش ۲۱۲ میلیون دلار و رشد ۲۲ درصدی در وزن و ۱۸ درصدی در ارزش در جایگاه پنجم قرار دارند.

سخنگوی گمرک افزود: ترکمنستان با خرید ۷۰۷ هزار تن کالا به ارزش ۱۴۵ میلیون دلار و رشد ۲۱۷ درصدی در وزن و ۱۹۳ درصدی در ارزش، قزاقستان با ۲۳۷ هزار تن به ارزش ۸۰ میلیون دلار و رشد ۱۰۲ درصدی در وزن و ۳۰ درصدی در ارزش، قرقیزستان با خرید  ۲۰ هزار تن کالا به ارزش ۳۳ میلیون دلار و رشد ۳۴۹ درصدی در وزن و ۲۶۱ درصدی در ارزش و تاجیکستان با خرید ۲۲ هزار تن کالا به ارزش ۱۷ میلیون دلار و رشد ۱۵۷ درصدی در وزن و ۱۴۳ درصدی در ارزش نسبت به مدت مشابه سال قبل در رتبه های بعدی مقاصد خرید کالای ایرانی در اعضای کشورهای سازمان همکاری اقتصادی" اکو" قرار دارند.

دبیر شورای اطلاع رسانی گمرک در خصوص میزان واردات از "اکو" گفت : دو میلیون و ۴۲۸ هزار تن کالا به ارزش دو میلیارد و ۷۰۰ میلیون دلار در نیمه نخست امسال از اعضای سازمان" اکو" خریداری شد که از لحاظ وزنی با کاهش ۹ درصدی نسبت به مدت مشابه سال قبل همراه بوده ولی از لحاظ ارزش رشد ۳۴ درصدی در معاملات داشته است.

وی افزود: ترکیه با دو میلیون و ۱۱۸ هزار تن کالا  به ارزش دو میلیارد و ۴۳۵ میلیون دلار ۸۷ درصد وزن و ۹۰ درصد ارزش واردات کشورمان از ۹کشور اکو را به خود اختصاص داده که نسبت به مدت مشابه کاهش  ۱۳ درصدی در وزن کالاهای معامله شده با ایران و رشد ۳۳ درصدی در ارزش داشته است.

سخنگوی گمرک گفت: بعد از ترکیه، پاکستان با ۱۱۰ میلیون دلار و رشد ۱۳ درصدی، ازبکستان با ۶۶.۵ میلیون دلار و رشد ۵۴ درصدی، قزاقستان با ۳۲ میلیون دلار و رشد ۴۹ درصدی، آذربایجان با ۲۲.۷ میلیون دلار و رشد ۱۰۱ درصدی، ترکمنستان با ۲۱.۵ میلیون دلار و رشد ۲۸۹ درصدی، افغانستان با ۶.۴ میلیون دلار و رشد ۴۱۶ درصدی، تاجیکستان با ۴.۷ میلیون دلار و رشد ۱۶ درصدی و قرقیزستان با ۱.۴ میلیون دلار و کاهش ۵۱درصدی در معامله با ایران در رتبه های بعدی قرار دارند.

منبع: فارس

انتهای پیام/

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: صادرات ایران کشورهای عضو اکو درصدی در ارزش در جایگاه هزار تن کالا به ارزش ارزش دو میلیارد میلیون دلار و رشد نسبت به مدت مشابه درصدی در وزن دو میلیون

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۴۳۴۳۴۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توافق آمریکا برای خرید نفت ایران / بازار انرژی شگفت زده شد!

چین را باید بزرگ ترین خریدار نفت ایران دانست که البته بزرگ ترین وارد کننده نفت جهان نیز نام دارد و روزانه حجم بالایی از طلای سیاه جهان را خریداری می کند.

کارشناس انرژی گفت: مساله خرید نفت ایران توسط چین موضوعی تثبیت شده است که ظاهراً توافق کلی بین چین و آمریکا نیز در این باره وجود دارد.

به گزارش مهر، محسن قمصری کارشناس انرژی با اشاره به اینکه ممکن است اوپک ظرفیت تولید خود را افزایش دهد تا بازار نفت آرام شود و قیمت کاهش یابد گفت: تلاش بر این است که اوپک ظرفیت فروش خود را افزایش دهد و در حد محدود مشکلی را به وجود نمی آورد و قابل انجام است.

به گفته این کارشناس انرژی نظر بر همین است که به صورت محدود عرضه را افزایش دهند و بازار را کنترل کنند و مشتریان نفت به دنبال این هستند که قیمت نفت افزایش پیدا نکند و هماهنگی‌هایی وجود دارد که افزایش قیمت اتفاق نیفتد.

این کارشناس انرژی در ادامه با اشاره به اینکه تحریم‌های جدید نفتی که آمریکا در از آنها صحبت می‌کند هم اکنون نیز وجود دارد، خاطر نشان کرد: هم اکنون تقریباً هیچ پالایشگاه خارجی نفت ایران را خریداری نمی‌کند و تنها چین مشتری نفت ایران است.

وی ادامه داد: چین هم با توجه به روابطی که با ایران دارد و مصالح ملی که دارند به نظر نمی‌رسد نفت ایران را کنار بگذارد؛ زیرا نفت خوب و مناسبی دریافت می‌کنند.

این کارشناس انرژی با اشاره به اخبار منتشر شده مبنی بر تحریم‌های جدید آمریکا علیه ایران خاطر نشان کرد: این خبرها بیشتر جنگ رسانه‌ای هستند تا بتوانند بازار را متشنج کنند و مساله خرید نفت ایران توسط چین موضوعی تثبیت شده است که ظاهراً توافق کلی بین چین و آمریکا نیز وجود دارد.

صادرات نفت ایران به بالاترین حد خود در ۶سال‌اخیر رسیده و به‌رغم تحریم‌های یک‌جانبه غرب، به اقتصاد این کشور برابر با ۳۵‌میلیارد دلار در سال‌رونق بخشیده است.

بر اساس گزارش شرکت داده ورتکسا، تهران در سه ماه اول سال‌جاری میلادی، به‌طور متوسط یک‌میلیون و ۵۶۰ هزار بشکه نفت در روز فروخته که تقریبا تمامی آن توسط چین خریداری‌شده‌است.این میزان، بالاترین سطح فروش نفت ایران از سال ۲۰۱۹ است.

موفقیت ایران در صادرات نفت‌خام، بیانگر یکی از دلایل اصلی است که ایالات‌متحده و اتحادیه اروپا به‌دنبال افزایش فشار بر تهران پس از حمله تنبیهی موشکی و پهپادی این کشور به اسرائیل هستند. واشنگتن و اتحادیه اروپا با هدف منصرف‌کردن اسرائیل از تشدید درگیری با تهران یا انتقام‌جویی نظامی، در حال تدارک تحریم‌های جدید علیه جمهوری‌اسلامی هستند.

در هر حال، صادرات نفت ایران پس از ۶ سال ‌به دوران موسوم به برجام رسیده یا به آن بسیار نزدیک شده‌است. نکته مهم آنکه آمارهای صادرات رسمی نفت‌خام ایران با یک فاز ‌تاخیر اعلام می‌شود، بنابراین از هم‌اکنون انتظار داریم آمارهای رسمی جذابی مخابره شود اما باید یک نکته را نیز در این‌خصوص مدنظر قرار داد، نوسان قیمت جهانی نفت‌خام در بحبوحه تنش‌های خاورمیانه از افت نرخ شدید در روزهای اخیر حکایت دارد تا جایی‌که برنت کف ۹۰ دلاری را از دست داد و تا لحظه تنظیم این گزارش، با نزدیک به یک‌درصد سقوط روزانه به نزدیکی ۸۶ دلار در هر بشکه رسید.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • افزایش ۴۷ درصدی صادرات و ترانزیت گمرک سرخس در فروردین
  • روند روبه رشد صادرات خراسان شمالی
  • ترکمنستان مقصد۴۸ درصد صادرات گلستان/ خبری از یُد در ۱۰ کالای اول صادرات نیست!
  • افزایش صادرات از گمرک شهرصنعتی کاوه
  • افزایش صادرات غیر نفتی در هرمزگان
  • رشد صادرات غیر نفتی در هرمزگان
  • هدف گذاری برای تجارت ۱۰میلیارد دلاری ایران و پاکستان
  • افزایش 22 درصدی ارزش صادرات صنایع دستی از آذربایجان‌غربی
  • توافق آمریکا برای خرید نفت ایران / بازار انرژی شگفت زده شد!
  • رشد ۱۰ درصدی صادرات ایران به چین از ابتدای ۲۰۲۴