Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان  گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، به نقل از مدیکال اکسپرس، ساعت‌های شبانه روزی که اکثر فرآیند‌های فیزیولوژیکی موجودات زنده را در ریتم حدود ۲۴ ساعت تنظیم می‌کنند، یکی از اساسی‌ترین مکانیسم‌های بیولوژیکی هستند. دانشمندان دانشگاه ژنو (UNIGE) در سوئیس و دانشگاه Ludwigs-Maximilians (LMU) در آلمان، با رمزگشایی مکانیسم‌های مهاجرت سلولی در پاسخ ایمنی، نشان داده‌اند که فعال سازی سیستم ایمنی به زمان روز بستگی دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

در واقع مهاجرت سلول‌های ایمنی از پوست به غدد لنفاوی در طول ۲۴ ساعت نوسان می‌کند. عملکرد سیستم ایمنی در مرحله استراحت، درست قبل از شروع فعالیت در بعد از ظهر برای موش‌ها که حیوانات شبانه هستند و صبح زود برای انسان‌ها، بیشترین عملکرد را دارد. این نتایج که در مجله Nature Immunology منتشر شده، نشان می‌دهد که احتمالا باید زمان روز را هنگام تزریق واکسن یا ایمونوتراپی در برابر سرطان در نظر گرفت تا اثربخشی آن‌ها افزایش یابد.

بر خلاف سیستم ایمنی ذاتی که بلافاصله اما به صورت غیر هدفمند واکنش نشان می‌دهد، سیستم ایمنی تطبیقی ​​واکنش بلندمدت ویژه هر عامل عفونی را ایجاد می‌کند. کریستف شایرمن، استاد گروه آسیب شناسی و ایمونولوژی و ژنو می‌گوید: هفته‌ها طول می‌کشد تا سیستم ایمنی سازگار پاسخی خاص به یک عامل بیماری زا ایجاد کند. این پاسخ به مدت طولانی به لطف مکانیسم حافظه سلولی ادامه می‌یابد به عنوان مثال، این مکانیسم معمولا هنگام واکسیناسیون علیه ویروس است. مرکز تحقیقات التهابی (GCIR) در دانشکده پزشکی UNIGE این تحقیق را رهبری کرد. 

برای درک نقش ریتم‌های شبانه روزی در فعال سازی سیستم ایمنی، محققان مهاجرت سلول‌های دندریتیک از پوست به سیستم لنفاوی، یکی از ستون‌های پاسخ ایمنی سازگار را مورد بررسی قرار دادند. سلول‌های دندریتیک که در بسیاری از اندام‌های محیطی از جمله پوست قرار دارند، از طریق عروق لنفاوی به غدد لنفاوی، جایی که آنتی ژن‌ها ارائه می‌شوند، مهاجرت می‌کنند تا واکنش ایمنی را در برابر پاتوژن ورودی ایجاد کنند.

دانشمندان ابتدا ظرفیت مهاجرتی سلول‌های دندریتیک را در موش‌های وحشی چهار بار در روز و سپس در موش‌های بدون ساعت داخلی عملکردی مشاهده کردند. استفان هولتکامپ، محقق در مرکز زیست پزشکی دانشگاه لودویگ ماکسیمیلیان و نویسنده اول این مقاله، توضیح می‌دهد: برای مهاجرت سلولی به درستی، نه تنها سلول‌های دندریتیک بلکه سلول‌های عروق لنفاوی باید به ریتم شبانه روزی پاسخ دهند.  بنابراین ساعت شبانه روزی باید در هر دو طرف مکانیسم یعنی در سلول و در محیط آن کار کند  در غیر این صورت، قله‌های فعالیت دیگر رخ نمی‌دهند و سیستم ایمنی بدن به طور مداوم در حرکت آهسته کار می‌کند.

سپس محققان آزمایش خود را بر روی سلول‌های پوست انسان که از بیماران در ساعات مختلف روز گرفته شده بود، تکرار کردند. کریستوف شایرمن می‌گوید: ما مولکول‌های متعددی را شناسایی کردیم، به ویژه شیمیوکاین‌ها که در فرآیند مهاجرت نقش دارند و بیان آن‌ها توسط ساعت‌های شبانه روزی تنظیم می‌شود. مولکول‌های مشابهی در سلول‌های انسان و موش با ریتم معکوس مطابق با عادات زندگی دو گونه یافت شد، شبانه برای جوندگان، روزانه برای انسان. این تایید می‌کند که این ریتم با توجه به تناوب روز و فعالیت طبیعی کنترل می‌شود.

تحریک سیستم ایمنی بدن در زمان مطلوب

داده‌های اضافی همچنین نشان می‌دهد که اگر سیستم ایمنی بدن در زمان‌های مختلف روز تحریک شود، نوسانات یکسانی ظاهر می‌شود و اوج آن در صبح است. اما چرا سیستم ایمنی بدن با ریتم نوسانی اداره می‌شود؟ ریتم‌های شبانه روزی به عنوان یک سیستم صرفه جویی در انرژی برای استفاده بهینه از منابع انرژی با توجه به فوری‌ترین نیاز‌ها عمل می‌کند. آیا این می‌تواند راهی باشد که برای آنکه سیستم ایمنی بدن در مواقعی که در معرض خطر عوامل بیماری زای بیشتری است، در حالت آماده باش قرار گیرد؟

به همین ترتیب، آیا می‌توانیم عصر‌ها و شب‌ها در برابر عوامل بیماری زا آسیب پذیرتر باشیم؟ فعلا نمی‌توان گفت. با این وجود اهمیت ریتم شبانه روزی بر روی سیستم ایمنی بدن هنوز مشخص نیست و می‌تواند از اهمیت بالایی هم برای واکسیناسیون پیشگیرانه و هم برای تجویز درمان‌های ضد تومور یا مدیریت بیماری‌های خود ایمنی برخوردار باشد. تیم کریستوف شایرمن اکنون اولین مرحله از پاسخ ایمنی را هنگامی که عامل بیماری زا یا واکسن وارد بدن می‌شود، با جزئیات بیشتری بررسی می‌کند.

بیشتر بخوانید 

زوال عقل با پاسخ ایمنی تشدید می‌شود

انتهای پیام/ 

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: سیستم ایمنی ایمونوتراپی سیستم ایمنی بدن سلول های دندریتیک شبانه روزی مهاجرت سلول پاسخ ایمنی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۴۳۴۸۸۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

از عمر جاودان «عروس دریایی نامیرا» چه می‌دانید!

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا،‌ عروس دریایی نامیرا (Immortal Jellyfish) یک موجود دریایی خارق‌العاده است که دانشمندان و دوستداران طبیعت را مجذوب خود می‌کند. چیزی که این عروس دریایی را بسیار قابل توجه می‌کند توانایی منحصر به فرد آن برای بازگشت به مرحله جوانی است! در میان تمام حیوانات مختلف که در سیاره ما زندگی می‌کنند، این عروس دریایی به دلیل قدرت باورنکردنی‌اش در معکوس کردن روند پیری متمایز است. تصور کنید پیر می‌شوید، فقط مثل یک مسافر زمان دوباره جوان شوید! این پدیده که به «تغییر متمایز» (transdifferentiation) معروف است، به عروس دریایی اجازه می‌دهد تا به طور بالقوه برای همیشه زندگی کند! گویی راز جوانی ابدی را در اعماق اقیانوس کشف کرده است.

هنگامی که عروس دریایی نامیرا  به پایان چرخه زندگی خود می‌رسد، به جای اینکه مانند بقیه موجودات زنده بمیرد، دچار دگرگونی قابل توجهی می‌شود. این جاندار شروع به تنظیم مجدد سلول‌های خود می‌کند و سلول‌های بالغ خود را به سلول‌های نابالغ تبدیل می‌کند! این فرآیند عروس دریایی را قادر می‌سازد تا دوباره به مرحله پولیپ (polyp) بازگردد و بار دیگر شبیه خودِ جوان‌ترش شود. دانشمندان هنوز در حال مطالعه و تلاش برای کشف رازهای پشت این توانایی شگفت انگیز برای بازسازی و اساساً فریب مرگ هستند. عروس دریایی نامیرا  مانند یک ابرقهرمان واقعی با قدرت بازسازی است!

این ویژگی منحصر به فرد عروس دریایی نامیرا  توجه بسیاری را به خود جلب کرده است و ما را در حیرت از شگفتی‌های دنیای طبیعی قرار می‌دهد. ایده موجودی که می‌تواند به طور مداوم ساعت بیولوژیکی خود را تنظیم مجدد کند، پرده از ظرفیت بی حد و حصر حیات برمی‌دارد. شاید روزی انسان‌ها با الهام از توانایی‌های باورنکردنی این عروس دریایی کوچک و در عین حال خارق العاده، اسرار جوانی ابدی را کشف کنند. تصور کنید بتوانیم زمان را به عقب برگردانیم و هر زمان که خواستیم از نو شروع کنیم!  

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • خواص ظرف های ضد سرطانی
  • هوش مصنوعی آریتمی قلب را از ۳۰ دقیقه قبل پیش‌بینی می‌کند
  • ساعت هوشمندی که اختلال در ریتم قلب را زودتر از وقوع پیش‌بینی می‌کند
  • تسکین زانو درد با روغن کرچک
  • نصب سیستم روشنایی جدید در ۱۲  نقطه از محور‌های ارتباطی آذربایجان‌غربی
  • از عمر جاودان «عروس دریایی نامیرا» چه می‌دانید!
  • نصب سیستم روشنایی جدید در ۱۲ نقطه ازمحور‌های مواصلاتی آذربایجان غربی
  • نصب سیستم روشنایی جدید در ۱۲ نقطه ازمحور‌های مواصلاتی آذربایجان غربی در یک سال گذشته 
  • شناسایی ۸۳۱ مکان پرخطر در قم
  • طراحی و تولید نسل جدید داربست‌های ترمیم استخوان