Web Analytics Made Easy - Statcounter

امیر زاغیان روز سه‌شنبه در جمع خبرنگاران افزود: الگوی متراژ واحدهای مسکونی باید موردبازنگری قرار گیرد تا زوج‌های جوان در گام اول و پیش از فرزند آوری با کمترین حد متراژ صاحب‌خانه شوند و در ادامه با آرامش خیال و پس‌انداز، دریافت وام و بسته‌های حمایتی بتوانند نسبت به ارتقای واحد مسکونی خود اقدام کنند.

وی ادامه داد: کاهش متراژ واحدهای مسکونی هنوز در قانون جهش تولید مسکن موردتوجه قرار نگرفته اما در این زمینه مذاکراتی با شورای عالی معماری و شهرسازی انجام‌شده درخواست کردیم که این امر را به استان‌ها تفویض کنند تا هر استانی به فراخور نیاز خود نسبت به ساخت این واحدها اقدام کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

معاون مسکن و ساختمان اداره کل راه و شهرسازی استان اصفهان بابیان اینکه سازندگان مسکن می‌توانند بهترین سیاست را بر اساس تقاضای مردم انعکاس دهند اظهار داشت:به‌طور رسمی نمی‌توان درزمینهٔ متراژ مسکن در یک استان نظر داد اما مسکن با متراژ ۳۰ تا ۳۵ مترمربعی می‌تواند سیاست دولت را برای خانه اولی‌ها در استان اصفهان به نتیجه برساند.

وی اضافه کرد: درصورتی‌که حوزه‌های شهرسازی و تصمیم گیران حوزه‌های شهرسازی و معماری به‌سرعت به داد حوزه مسکن نرسند و الگوی مسکن کم متراژ را به تائید نرسانند به‌طورقطع در آینده با ناهنجاری سکونتی مواجه خواهیم شد.

زاغیان خاطرنشان کرد: اکنون حدنصاب واحدهای مسکونی به‌صورت رسمی بین ۶۰ تا ۷۰ متر است اما بسیاری از زوج‌های جوان به دلیل نزدیک بودن به محل کار، دسترسی به نیازهای مختلف و یا توان اقتصادی به دنبال واحدهای تا ۲۰ متری هستند.  

وی بابیان اینکه برای پیشگیری از ناهنجاری‌های سکونتی در آینده، باید الگوی متراژ حداقلی واحدهای مسکونی را تغییر دهیم تأکید کرد: استانداردهای ساخت‌وساز مسکن  ۶۰ تا ۷۰ متری در سال‌های گذشته تدوین‌شده است که باید موردبازنگری قرار گیرد و لازمه این امر ورود متخصصان معماری و شهرسازی و تصمیم گیران این حوزه به میدان است.

معاون مسکن و ساختمان اداره کل راه و شهرسازی استان اصفهان با اشاره به اینکه مهم‌ترین سیاست دولت سرمایه‌گذاری بر روی خانه اولی‌هاست گفت: با توجه به کاهش بعد خانوارها در جامعه، باید در مرحله اول سیاست‌گذاری لازم برای ارائه واحدهای مسکونی در قالب ارائه پلاک‌های کوچک به زوج‌های جوان انجام شود.

وی با اشاره به اینکه حدنصاب واحد مسکونی بر اساس مصوبات شورای عالی شهرسازی و معماری کشور ۶۰ تا ۷۰ متر است بیان کرد:  خرید واحد مسکونی با متراژهای بالای ۶۰ تا ۷۰ متر در گام اول برای زوج‌های جوان بالاست اما درصورتی‌ که خانه اولی‌ها با متراژ پایین صاحب‌خانه شوند در ادامه می‌توانند خانه‌های با متراژ بالاتری را خریداری کنند.  

زاغیان افزود: به‌طورقطع واحدهای مسکونی در شهرهای دیگر ازجمله تهران با متراژ کمتر از ۶۰ تا ۷۰ متر  پایان کار ندارند و یا این واحدها باسیاست خاص سازندگان آن مناطق احداث‌شده است.  

به گفته وی، درصورتی‌که بخواهیم متراژ مطلوب خانه‌های زوج‌های جوان خانه اولی را به‌صورت قانونی تعیین کنیم باید این الگو را تغییر دهیم و ضوابط خود را بر این‌ها تطبیق دهیم.

وی بابیان اینکه انطباق الگوی مسکن با خانه اولی‌ها از وظایف وزارت راه و شهرسازی است خاطرنشان کرد: مسکن یک مقوله بین بخشی است و وزارت راه و شهرسازی به‌تنهایی نمی‌تواند این مساله را ساماندهی کند و از تولید تا عرضه به بخش‌های مختلفی گره‌خورده است.

زاغیان افزود: مصالح اولیه مسکن در حوزه وزارت صمت است و عرضه آن بر عهده مشاوران املاک و اصناف و وزارت مربوطه است که باید نظارت در این زمینه انجام شود.

وی با اشاره به اینکه در زمان حاضر مهم‌ترین موضوع تغییر الگوی نیاز واحد مسکونی است تأکید کرد: به‌طورکلی قیمت مسکن متأثر از افزایش قیمت مصالح اولیه و کالاهای اولیه زمین ازجمله زمین و مصالح ساختمانی است.

معاون مسکن و ساختمان اداره کل راه و شهرسازی استان اصفهان گفت: زمین کالای وارداتی نیست و باید از ظرفیت همان شهر در این زمینه استفاده شود و وزارت راه و شهرسازی با افزایش و الحاق محدوده به زمین‌های دولتی و پیرامونی بلافصل محدوده به داخل، تعادلی بین عرضه و تقاضا در این زمینه ایجاد می‌کند.

وی افزود: اداره کل راه و شهرسازی برای کاهش قیمت مسکن به‌جز سیاست‌گذاری‌ها، می‌تواند با تزریق زمین باقابلیت مسکونی به شهرها و جلوگیری از خام فروشی که با کمک سازندگان  انجام می‌دهد می‌تواند این زمین‌ها را به واحد مسکونی تبدیل کند و به چرخه فروش وارد کند.

۳۲ درصد خانه‌ها در مناطق جنوب شهر اصفهان و  به‌ویژه در مجموعه شهید کشوری خالی است 

معاون مسکن و ساختمان اداره کل راه و شهرسازی استان اصفهان گفت: حدود ۳۲ درصد خانه‌ها در مناطقی با تراکم مسکونی بالا،  ازجمله مناطق جنوب شهر اصفهان و  به‌ویژه در مجموعه شهید کشوری خالی از سکنه است.

وی افزود: اصلی‌ترین رسالت قانون مالیات بر خانه‌های خالی، بازگرداندن این خانه‌ها به چرخه بازار عرضه و تقاضاست.

زاغیان بابیان اینکه خانه‌های خالی به‌عنوان منابع ملی باید از سبد کالای سرمایه خارج شود تا بتوانیم آن‌ها را به چرخه عرضه و تقاضا برگردانیم تصریح کرد: بر اساس قانون کسانی که اطلاعات واحدهای مسکونی خود را در سامانه‌ای که به این منظور طراحی‌شده اعلام نکنند در آینده از ارائه خدمات دولتی به این افراد جلوگیری خواهد شد.

وی بیان کرد:ارائه اطلاعات و آمار خانه‌های خالی برای دریافت مالیات از دارایی‌ها و املاک اشخاص نیست و هدف این طرح شناسایی خانه‌های خالی و قرار دادن آن‌ها در چرخه گردونه تولید و عرضه و تقاضای مسکن است.

معاون مسکن و ساختمان اداره کل راه و شهرسازی استان اصفهان با اشاره به اینکه تمکین به این قانون با توجه به سؤالات متنوع، در اغلب مردم اتفاق افتاده است خاطرنشان کرد: مشکل اصلی ما با بزرگ مالکینی است که واحدهای خود را در معرض عرضه و تقاضا قرار نمی‌دهند که این افراد هم درصد اندکی را به خود اختصاص می‌دهند و آن‌ها به‌طورقطع پالایش خواهند شد اما با مردم عادی که یک واحد اضافه‌دارند هیچ مشکلی نداریم.

میانگین قیمت هر مترمربع آپارتمان در نقاط مختلف استان اصفهان بین پنج میلیون‌تا ۸۰ میلیون تومان است 

زاغیان گفت: میانگین قیمت هر مترمربع آپارتمان در نقاط مختلف استان اصفهان بین پنج میلیون‌تا ۸۰ میلیون تومان است که بالاترین قیمت به‌طورقطع مربوط به مناطق پنج و ۶ شهر اصفهان است و کمترین قیمت هم متعلق به منطقه ۱۴ است.

 وی ادامه داد: بیشترین دلیل افزایش قیمت ساختمان به دلیل افزایش قیمت مصالح ساختمانی و مواد اولیه است.

معاون مسکن و ساختمان اداره کل راه و شهرسازی استان اصفهان گفت: تاکنون ۱۳۳ هزار و ۷۳۵ نفر برای دریافت وام ودیعه مسکن در استان اصفهان ثبت‌نام کردند که حدود ۴۴ هزار نفر حائز شرایط بودند که این وام ۳۰ تا ۴۰ میلیون تومانی به بیش از ۱۶ هزار نفر که مدارک خود را تکمیل کردند، پرداخت‌شده است.

وی با اشاره به ساخت یک‌میلیون واحد مسکونی در سال در طرح جهش تولید مسکن گفت: سهم سالانه استان اصفهان از ساخت واحدهای مسکونی در کشور بین ۶ تا ۱۰ درصد است  و در صورت تولید سالانه یک‌میلیون واحد مسکونی در کشور،  بازار عرضه و تقاضا متعادل خواهد شد.

زاغیان با اشاره به اینکه  دولت سیاست‌گذار احداث این واحدها محسوب می‌شود و قرار بر این نیست که سازنده آن‌ها باشد خاطرنشان کرد: این واحدها باید توسط انبوه‌سازان، تعاونی‌های مسکن، مالکان و مردم ساخته شود.

وی ادامه داد: بازه تولید مسکن بیش از یک سال و حدود ۲ سال به طول خواهد انجامید و سیاست دولت هم‌ساخت ۲ میلیون واحد مسکونی در ۲ سال است.

معاون مسکن و ساختمان اداره کل راه و شهرسازی استان اصفهان افزود: ظرفیت‌های قانونی بهتری با تصویب قانون جهش تولید مسکن، ایجادشده که موجب تسهیل ساخت‌وساز در کشور خواهد شد.

وی اضافه کرد: در زمان حاضر هیچ‌کدام از طرح‌های احداث واحدهای مسکونی در کشور متوقف نیست و سیاست‌های مسکن مهر، اقدام ملی و جهش تولید مسکن جزو قوانین مصوب دولت اما قائم به یک دولت نیست.

زاغیان تصریح کرد: احتمال اینکه با تغییر دولت‌ها عزم و همت آن‌ها تغییر کند، وجود دارد اما به‌طورقطع در دولت سیزدهم با تصویب قانون جهش تولید مسکن، بستر برای احداث مسکن فراهم‌شده است.

به گفته وی، طرح اقدام ملی و جهش تولید مسکن از هم جدا نیست و اقدام ملی هم باقوت و قدرت تمام در حال پیگیری و احداث است 

وی یادآور شد: قانون جهش تولید مسکن به تولید مسکن در کشور کمک می‌کند، این قانون در هماهنگی کامل متخصصان دولت و مجلس،  تعیین و تصویب‌شده و زیرساخت‌های این طرح موردتوجه قرارگرفته که یکی از دلایل موفقیت این طرح محسوب می‌شود.

زاغیان بابیان اینکه  ساکنان مسکن مهر باید از بهترین امکانات، خدمات بهره‌مند شوند اظهار داشت: تمام مسکن مهرهای دارای متقاضی تا پایان سال ۹۹  به اتمام رسیده و تعیین تکلیف شدند اما احتمال وجود کاستی‌هایی در خصوص مشاعات و آماده سازی‌ها وجود دارد که با عزم جدی در حال پیگیری است.

وی گفت: قسمتی از تکمیل واحدهای مسکن مهر از جمله نصب تزئینات و لوازم با افراد متقاضی است و به موازات آنها مشاعات و محوطه سازی پیرامونی نیز در حال تکمیل است.

برچسب‌ها تسهیلات مسکن وزارت راه و شهرسازی اصفهان مسکن

منبع: ایرنا

کلیدواژه: تسهیلات مسکن وزارت راه و شهرسازی اصفهان تسهیلات مسکن وزارت راه و شهرسازی اصفهان مسکن قانون جهش تولید مسکن وزارت راه و شهرسازی واحدهای مسکونی خانه های خالی عرضه و تقاضا زوج های جوان خانه اولی ها ۶۰ تا ۷۰ متر واحد مسکونی خانه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۴۳۷۱۳۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بازنگری طرح هادی ۸ روستای آستارا در دستور کار قرار دارد

مهدی گرویان در گفت و گو با خبرنگار مهر اظهار کرد: پس از افتتاح حساب ۱۰۰ امام خمینی (ره) با گذشت زمان و عملکرد مناسب بنیاد مسکن، وظایف متعددی بر عهده این نهاد قرار گرفت که از مهم‌ترین آنها می‌توان به تهیه و اجرای طرح‌های هادی، اعطای تسهیلات مسکن، صدور اسناد مالکیت شهری و روستایی و انجام پروژه‌های روستایی و… نام برد.

رئیس بنیاد مسکن آستارا ضمن تشریح عملکرد یک ساله این نهاد در این شهرستان گفت: اجرای آسفالت معابر روستایی به مساحت ۴۶۲۲۵ متر مربع واقع در روستاهای چلوند، قنبر محله سیبلی، باش محله لوندویل، ویرمونی، عسگر آباد، عباس آباد، گیلده، خلیه سرا لوندویل و شونده کش کانرود با اعتبار مصوب به مبلغ ۱۶۹,۳۶۸ میلیون ریال و تخصیص به مبلغ ۱۱۲,۷۸۸ میلیون ریال که در روستای چلوند و شونده کش اجرا شده که آسفالت روستای شونده کش کانرود برای اولین بار پس از انقلاب اسلامی انجام شد و تعدادی از روستاها نیز به دلیل تخریب زیرسازی در زمان سیل، پس از اجرای زیرسازی انجام خواهد شد.

وی همچنین اجرای پیاده روسازی به مساحت ۴۰۰ متر مربع با اعتبار بیش از ۱۰ هزار میلیون ریال در روستای عنبران، احداث پل عابر پیاده در روستای بیجاربین با اعتبار ۱۰ هزار میلیون ریال، اجرای دیوار حائل به حجم ۱۸۰ متر مکعب در روستای مشند با اعتبار ۷ هزار میلیون ریال را از دیگر پروژه‌های عمرانی این نهاد در سال گذشته عنوان کرد.

اتمام تهیه طرح هادی برای روستای غلام محله شرقی

گرویان با اشاره به اقدامات بنیاد مسکن آستارا در حوزه طرح هادی بیان کرد: در سال گذشته تهیه طرح هادی برای روستای غلام محله شرقی با اعتبار مصوب و تخصیصی به مبلغ ۱,۵۲۰ میلیون ریال انجام شد که نقشه برداری وضع موجود به اتمام رسیده است.

وی افزود: بازنگری طرح هادی برای روستاهای دربند، مشند، حاجی امیر ونه بین، عسگر آبادو جبرئیل محله و قره سو با اعتبار مصوب و تخصیصی به مبلغ ۸,۱۷۰ میلیون ریال که نقشه برداری به اتمام رسیده و تعیین مشاور انجام شده است.

مقاوم سازی بیش از ۷ هزار واحد مسکونی در روستاهای آستارا

رئیس بنیاد مسکن آستارا با بیان اینکه در حال حاضر ۷۵۷۵ واحد مسکونی در بیش از ۷۵ روستا مقاوم سازی شده و از استحکام کامل و لازم برخوردار هستند، افزود: میانگین واحدهای مقاوم روستایی شهرستان آستارا نسبت به کل واحدهای روستایی استان ۹۲ درصد است که این آمار در کشور ۵۳ درصد و در استان گیلان ۵۹ درصد است.

گرویان در خصوص پرداخت تسهیلات مسکن در شهرستان آستارا اظهار کرد: در سال ۱۴۰۲ تعداد ۴۷ واحد جهت دریافت وام ساخت مسکن روستایی به مبلغ ۱۶ میلیارد و ۴۵۰ میلیون تومان و ۳۴ واحد جهت دریافت وام متمم به مبلغ ۴ میلیارد و ۸۵۰ میلیون تومان با سود پنج درصد به بانک‌های عامل معرفی شده‌اند.

وی افزود: پرداخت وام قرض الحسنه روستایی به مبلغ ۲۰ میلیون تومان و پرداخت وام بلاعوض از حساب ۱۰۰ امام جهت تکمیل دو واحد مسکن محرومان به مبلغ ۵۰ میلیون تومان از دیگر اقدامات این نهاد در حوزه پرداخت تسهیلات مسکن است.

رشد ۳ برابری صدور سند مالکیت در آستارا

رئیس بنیاد مسکن آستارا در خصوص صدور سند مالکیت در شهرستان گفت: صدور سند مالکیت با همکاری اداره ثبت اسناد و املاک شهرستان آستارا طی یک سال اخیر به تعداد ۳۵۲ جلد سند مالکیت در سطح شهرستان صادر شده است که نسبت به مدت مشابه در سال گذشته رشد ۳ برابری داشته است.

گرویان ادامه داد: ۸۷ جلد سند روستایی و ۲۶۵ جلد سند شهری که صادر شده است که از این حیث شهرستان آستارا رتبه دوم استان را در صدور سند شهری به خود اختصاص داده است.

رئیس بنیاد مسکن آستارا با اشاره به وقوع سیل در شهریور ۱۴۰۲ در شهرستان گفت: بنیاد مسکن همچون دیگر دستگاه‌های اجرایی شهرستان از لحظه وقوع سیل در این شهرستان اقداماتی را برای ساماندهی مناطق سیل زده و جبران خسارات سیل زدگان انجام داد که بازدید از واحدهای خسارت دیده به تعداد ۱۲۹۵ واحد روستایی و شهری و ارزیابی واحدهای خسارت دیده از اقدامات این نهاد بود.

وی افزود: همچنین لایروبی و ساماندهی رودخانه روستاهای سیل زده کانرود، ویرمونی، بیجاربین و تله خان جمعاً به طول ۴۷۰۰ متر توسط ماشین آلات بنیاد مسکن از دیگر اقدامات بنیاد در سیل اخیر بود.

تسریع در اجرای نهضت ملی مسکن آستارا با رفع موانع

گرویان با اشاره به اجرای نهضت ملی مسکن در شهرستان آستارا گفت: احداث ۶۱۲ واحد مسکونی نهضت ملی مسکن در سه فاز ۱ و ۲ و ۳ انجام شده که هر فاز ۲۰۴ واحد در شش بلوک و شش طبقه ۳۴ واحدی که مساحت مفید واحدها از ۷۵ تا ۹۵ مترمربع و پروانه ساختمانی هر سه فاز صادر و تحویل زمین به پیمانکار برای اجرا داده شده است.

وی در مورد پیشرفت این پروژه گفت: در هر سه فاز تجهیز کارگاه توسط پیمانکار انجام شده است، فاز یک اجرای شمع کوبی شش بلوک به اتمام رسیده، دو بلوک در مرحله اجرای فونداسیون و یک بلوک در مرحله اجرای سقف دوم می‌باشد، فاز دو در مرحله اجرای شمع کوبی و فاز سه در مرحله تجهیز کارگاه است.

تخصیص بیش از ۱۴۳ میلیون ریال اعتبار در سال گذشته

رئیس بنیاد مسکن آستارا به موانع پیشرفت این پروژه اشاره کرد و افزود: با توجه به مشکلاتی که در فاز یک به دلیل عدم اعتبار سنجی پیمانکار تعیین شده از سوی اداره راه و شهرسازی و مشکلات بانکی به وجود آمده فاز یک دارای پیشرفت فیزیکی مناسب نبوده که با توجه به حل مشکلات اواخر سال ۱۴۰۲ و اوایل سال ۱۴۰۳ و تغییر بانک عامل انتظار پیشرفت مناسب در صورت پرداخت متقاضیان خواهیم داشت.

وی ادامه داد: فاز دوم به دلیل مشکلات مربوط به جابجایی تیر برق و نبود کنتور برق و ترانس برق دارای پیشرفت مناسب نبوده که با توجه به حل مشکل ترانس از سوی این بنیاد و نصب ترانس (در صورت جابجایی تیر برق فشار قوی از سوی اداره برق شهرستان آستارا) انتظار پیشرفت مناسب در صورت پرداخت متقاضیان خواهیم داشت.

فاز سوم نیز به دلیل مشکلات مربوط به عدم وجود کنتور و ترانس برق دارای پیشرفت مناسب نبوده که با توجه به حل مشکل ترانس از سوی این بنیاد انتظار پیشرفت مناسب در صورت پرداخت آورده متقاضیان خواهیم داشت.

وی در پایان با بیان اینکه اعتبار سال ۱۴۰۱ به مبلغ ۲۰۷,۶۸۳ میلیون ریال مصوب شده بود، افزود: از این میزان مبلغ ۱۴۳,۹۸۳ میلیون ریال تخصیص یافته است.

کد خبر 6084915

دیگر خبرها

  • پروژه‌های آماده‌سازی اراضی ۱.۵ میلیون واحد مسکونی در کشور آغاز شد
  • ساخت بیش از ۲۰ هزار واحد مسکونی نهضت ملی در زنجان
  • ۲۰ هزار واحد مسکونی در استان زنجان ساخته می شود
  • تامین مالی ساخت بیش از ۱۱ هزار واحد مسکونی نهضت ملی مسکن در لرستان
  • توضیحات وزارت راه و شهرسازی درباره یک گزارش
  • همایش پویش حامیان آب در گلپایگان
  • ۲هزار مسکن فرسوده روستایی قم نوسازی می‌شود
  • مهمترین اقدامات انجام شده پروژه سایت نهضت ملی مسکن اشکذر
  • بازنگری طرح هادی ۸ روستای آستارا در دستور کار قرار دارد
  • جوابیه وزارت راه و شهرسازی به یک گزارش