Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش همشهری آنلاین، فروردین امسال افت شدید دما باعث سرمازدگی باغات کرمان شده بود و در همان ایام کارشناسان کشاورزی استان اعلام کردند این مساله موجب افت عملکرد باغ‌های استان خواهد شد.

باوجود سرمازدگی بسیاری از درختان به گل نشستند و انتظار می‌رفت که بلای طبیعی دیگری به کشاورزان استان متحمل نشود. اما متاسفانه در ماه‌های بعد کاهش بارش‌ها و افزایش ناگهانی دمای هوا به ویژه در تیر و مرداد محصولات باغی استان را دچار گرمازدگی کرد که باغ‌های پسته و نخلستان‌های بخش شرقی استان بیشترین آسیب را دیدند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تولید پسته به نصف رسید

رئیس انجمن پسته ایران در گفت و گو با همشهری آنلاین اظهار کرد: سرمازدگی و گرمازدگی در سال زراعی جاری باعث افت تولید پسته در استان شده‌ است و درواقع امسال نسبت به سال گذشته ۵۰درصد کاهش تولید داریم.

حسین رضایی درباره تعیین قیمت پسته و میزان ضررهای اقتصادی پسته‌کاران کرمانی اظهار کرد: تعیین قیمت پسته تابع قیمت‌گذاری جهانی است. هرگاه افزایش یا کاهش قیمت در محصول داشته باشیم مربوط به میزان تولید و عرضه این محصول در دنیا و نوسانات ارزی در کشور است.

وی افزود: آمریکا از کشورهای بزرگ تولید پسته در دنیاست و آمارها و گزارش‌های به دست آمده نشان می‌دهد تولید پسته امسال در این کشور با افزایش تولید همراه بوده و همین افزایش تولید می‌تواند در قیمت جهانی نیز تاثیر داشته باشد. با وجود این هنوز قیمت‌گذاری جهانی صورت نگرفته و بر همین اساس هم قیمت پسته داخلی تعیین نشده و پسته‌کاران تاکنون اقدام به فروش آنها نکرده‌اند.

نوسان تولید در مناطق مختلف استان

مدیر روابط عموی جهاد کشاورزی استان کرمان هم در گفت و گو با همشهری آنلاین اظهار کرد: نوسانات و تغییرات آب و هوایی به شدت در عملکرد کشاورزی به‌ویژه بخش باغداری استان تاثیر گذار بوده و در مناطقی باعث افت تولید شده است.

عبدالکریمی گفت: تولیدات باغی غرب استان شامل محصولاتی چون گردو، سیب و به با افزایش تولید مواجه بوده، اما گرمازدگی در روزهای نزدیک به برداشت خرما، باعث شد میزان قابل توجهی از این میوه گرمسیری دچار خشکیدگی شود. در شمال استان هم سرمازدگی و گرمازدگی چالش بزرگی برای پسته‌کاران به‌وجود آورد و دسترنج و انتظار یک سال کشاورزی آنها را نابود کرد.

وی درباره مشکل فروش و عرضه محصولات باغی استان هم متذکر شد: باوجود ثمردهی دیگر مناطق استان،  شاهد آن هستیم که کشاورزان ما سود چندانی از زحمات خود نمی‌برند. به عنوان مثال محصول «به» اکنون در بازارهای مختلف کشور به قیمت بالا عرضه می‌شود و همه مردم توان خرید آن را ندارند درحالی‌ که این محصول به قیمت بسیار ناچیز از کشاورزان خریداری می‌شود.

کد خبر 632991 برچسب‌ها وزارت جهاد کشاورزی استان‌ کرمان پسته

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: وزارت جهاد کشاورزی استان کرمان پسته تولید پسته

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۴۳۷۳۹۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش ۳۵ درصدی بهره وری آب در سطح مزرعه با سامانه آبیاری قطره‌ای

به گزارش خبرنگار مهر، علی مختاران صبح چهارشنبه در نشست خبری گرامیداشت روز ملی گندم و نان که در سالن جلسات مؤسسه تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی برگزار شد، با اشاره به تجارب استفاده از سامانه آبیاری قطره‌ای در تولید گندم به عنوان یک گیاه متراکم گفت: در این زمینه باید به کاهش مصرف آب و افزایش تولید و بهره وری در مزارع توجه جدی صورت گیرد.

وی مبنای این حرف را صرفه جویی واقعی در مصرف آب دانست که در سطح استان و کلان کشوری باید مورد پیگیری قرار گیرد و افزود: با توجه به کمبود آب در سراسر کشور، صرفاً با تأمین آب می‌توان تولید را افزایش داد اما ممکن است به ارتقای بهره وری در سطح یک حوزه یا استان نرسیم، بنابراین باید کاهش مصرف آب با در نظر گرفتن حفظ تولید محصول مد نظر باشد.

عضو هیأت علمی بخش تحقیقات آبیاری زهکشی مؤسسه تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی با اشاره به اینکه برای تحقق این هدف باید از تکنیک‌های به زراعی استفاده کرد، عنوان کرد: یکی از این تکنیک‌ها سامانه آبیاری قطره‌ای نواری است که برای تولید گندم می‌توان از آن استفاده کرد، در کنار این موضوع باید تمهیداتی نیز برای ارتقای بهره وری اتخاذ شود.

مختاران با تاکید بر ضرورت تمرکز بر سامانه کشت و استفاده از مهندسی زهکشی مناسب در جهت حفاظت از خاک بیان کرد: تجربه استفاده از این سامانه در تحقیقات این مؤسسه با حفظ عملکرد محصول از چهار تن در هکتار در مناطق مستعد شوری تا مناطق مستعد و خاک‌های مناسب که ۶ و نیم تن در هکتار بود، حاکی از کاهش ۳۲ درصدی مصرف آب نسبت به سامانه آبیاری سنتی است.

وی با اشاره به کاهش ۱۶ درصدی مصرف آب با استفاده از این سامانه نسبت به بهره گیری از سیستم‌های آبیاری بارانی عنوان کرد: این سامانه توانسته میزان بهره وری آب در سطح مزرعه را ۳۵ درصد افزایش دهد و نسبت به سیستم آبیاری بارانی حدود ۱۰ درصد ارتقای بهره وری داشته باشد. اساس این سامانه دور آبیاری کم و تناوب آبیاری بالاست.

عضو هیأت علمی بخش تحقیقات آبیاری زهکشی مؤسسه تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی با اشاره به اینکه این سامانه اجازه نمی‌دهد نمک در اطراف ریشه گیاه تجمع کند، مطرح کرد: در مناطقی که کیفیت آب مناسب بود استفاده از این سامانه با حفظ بقایای گیاهی موجب ارتقای ۱۰ درصدی صرفه جویی واقعی آب نسبت به سیستم سنتی و نیز افزایش ۲۰ درصدی عملکرد محصول شد.

مختاران گفت: استفاده از سامانه آبیاری قطره‌ای نواری حتی به مهندسان آب اجازه می‌دهد که به راحتی سیستم‌های هوشمند را به صورت اتوماسیون یا بر خط استفاده از داده‌های هواشناسی اجرا کنند و ضمن مدیریت آبیاری، صرفه جویی واقعی آب در مزرعه محقق شود. توسعه این سیستم نباید مبنای توسعه اراضی کشاورزی بلکه باید مبنای بهبود باشد.

کد خبر 6080972

دیگر خبرها

  • وضعیت شاخص تولید و فروش شرکت‌های صنعتی بورسی
  • ازپُرآبی رودخانه های خشکیده تا سرریز شدن بندهای خاکی کرمان
  • هشدار کاهش دمای هوا و سرمازدگی محصولات کشاورزی در کرمان
  • کشاورزی زنجان و تلاش برای سازگاری با کم آبی
  • هشدار سطح زرد نیز برای کشاورزی صادر شد/احتمال سرمازدگی محصولات کشاورزی از پنجشنبه تا جمعه
  • صادرات سیب و پرتقال مازاد در راستای حمایت از تولید داخل امری ضروری است
  • افزایش ۳۵ درصدی بهره وری آب در سطح مزرعه با سامانه آبیاری قطره‌ای
  • کـارنامه خوراکی‌ها؛ رشد ۲۰۰ درصدی قیمت خوراکی‌ها در دو سال
  • افزایش ۱۰ برابری تولید و اشتغال با توسعه کشت گلخانه‌ای
  • افزایش ۷.۶ درصدی تولید تخم مرغ در خراسان رضوی