Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-18@13:17:02 GMT

حفظ هویت تاریخی تقویت گردشگری را در پی دارد

تاریخ انتشار: ۲۷ مهر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۴۳۸۰۹۲

ایسنا/قم دبیر کمیسیون گردشگری اتاق بازرگانی قم با تأکید برلزوم صیانت از تپه باستانی قلی درویش گفت: حفظ هویت های تاریخی شهر تقویت و رونق گردشگری را در پی دارد.

به گزارش ایسنا، الهام نداف نیا عنوان کرد: در بین رویکردهای اقتصادی، فرهنگی، اجتماعی گردشگری رویکرد تاریخی یکی از مهم ترین بخش های این صنعت محسوب می شود که سالانه توریست های بسیاری را به خود جذب می کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه باید قدر داشته های خود را بدانیم تاکید کرد: تپه باستانی قلی درویش یکی از جاذبه های بی نظیر قم محسوب می شود که از نظر مطالعه زندگی گذشتگان پر جاذبه و پراهمیت است، جایی که اسطوره و تاریخ باهم به رقابت در آمده اند. در مکتوبات ما به شایستگی و بالندگی سخن از این منطقه گفته شده است.

رئیس کانون زنان بازرگان اتاق بازرگانی قم با تأکید بر لزوم شناساندن این جاذبه گردشگری قم اظهار کرد: متاسفانه وقتی با برخی همشهریان درباره این جاذبه صحبت می‌کنیم اظهار بی اطلاعی می‌کنند در حالی که در شهرهای دیگر این شهروندان هستند که برای حفاظت از میراث های باستانی خود پیشقدم شده و مانع از تخریب می‌شوند.

نداف نیا افزود: درسطح بین الملل ارگان‌هایی تحت عنوان سازمان مدیریت مقصد(DMO)، با عملکرد که دفاع از هویت و حفظ جاذبه های تاریخی را به عهده دارند که یکی از بخش‌های پر مخاطب و جذاب تورهای گردشگری را تشکیل می دهد؛ اما در شهری که به استناد یافته های تپه قلی درویش 7 هزار سال قدمت دارد آثار تاریخی آن چندان مدنظر نیست ومایه تاسف بیشتر اینکه حتی آثار باقیمانده مثل محلات قدیمی شهربا چنین سابقه طولانی نیز در معرض تخریب هستند.

وی با ابراز نگرانی از شرایط گردشگری گفت: به عنوان یک متخصص در حوزه گردشگری معتقد هستم اگر به دنبال رونق چرخه اقتصادی و احیا گردشگری و افزایش ماندگاری مسافر هستیم باید از تمام آثار باستانی قم نگهداری کنیم که تپه قلی درویش در بین جاذبه های تاریخی موجود بسیار مهم و منحصر بفرد است.

این مدرس گردشگری بیان کرد: استان قم از افتخارات تمدنی و تاریخی که هویت و شناسنامه سرزمین را با خود دارد، غنی است، بنابراین با نگهداری وصیانت از پتاسیل‌های موجود با رویکرد توسعه پایدار می توان به جایگاه های شایسته و در خور ارزش رسید تا به اهداف متعالی دست یافت.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: سازمان میراث فرهنگی و گردشگری قلی درویش

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۴۳۸۰۹۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ضرورت تعامل و همکاری شهرداری و بنیاد ایران‌شناسی در راستای احیا هویت تاریخی شهر ارومیه

رئیس کمیسیون فرهنگی شورای اسلامی شهر ارومیه با اشاره به این که تاریخ و هویت شهر ارومیه در برنامه‌های فرهنگی به فراموشی سپرده شده است، گفت: سازمان فرهنگی،اجتماعی شهرداری با همکاری‌های لازم با بنیاد ایران‌شناسی در راستای احیای فرهنگ‌های تاریخی و هویتی شهر ارومیه گام برداشته است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از آذربایجان‌غربی، احد یوسفی امروز _سه‌شنبه بیست‌وهشتم فروردین_ در نشست هفتگی کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر ارومیه با اشاره به ضرورت توجه برای اولویت‌های فرهنگی گامی مهم برای رفع دغدغه‌های جامعه اظهار کرد: سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری ارومیه در اسرع وقت نسبت به تهیه تقویم مناسبت‌های ملی و مذهبی و با برنامه‌ریزی های کامل و از پیش تعیین شده و اجتناب از برگزاری برنامه‌های دقیقه ۹۰ با اتلاف هزینه و بدون خروجی مؤثر اقدام کند.

وی در ادامه با لزوم احیای کار گروه فرهنگی متشکل از نماینده‌های دستگاه‌های دخیل در برنامه‌های فرهنگی ملی و مذهبی افزود: احیای کارگروه فرهنگی می‌تواند گامی مهم در اجرای برنامه‌های ملی و مذهبی فرهنگی با مشارکت سایر دستگاه‌ها و بدون تداخل برنامه‌های تکراری و بدون اتلاف هزینه به نحو احسن و در خور شأن شهروندان اجرا و خروجی قابل قبولی داشته باشد.

رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی و دبیر اول شورای اسلامی شهر ارومیه در بخشی از سخنان خود با تقدیر و تشکر و از مسئولین و ارگان‌های نظامی و امنیتی در رابطه با عملیات تنبیه تجاوز "وعده صادق" حمله موشکی و پهبادی به رژیم صهیونیستی که توانست برای چندمین بار اقتدار ایران و ایرانی را به استکبار جهانیان نشان دهد، و با انتقاد و گلایه از کم کاری روابط عمومی شهرداری گفت: مجموعه مدیریت شهری به عنوان یکی از مراجع اطلاع رسانی در سطح شهر باید این اقدام مبارک و میمون را در ساعات اولیه با نصب بنر و فضاسازی برای مردم تبریک و تهنیت می‌گفت.

یوسفی تصریح کرد: دغدغه‌های اجتماعی باید سرلوحه برنامه‌های فرهنگی مجموعه مدیریت شهری قرار داده شود و با تولید محتوا و نصب بنرهای فرهنگی در جایگاه‌های اطلاع رسانی به دغدغه‌های جامعه اعم از فرزندآوری که جز مسائل و تأکیدات مقام معظم رهبری هم بوده باید در اولویت برنامه‌ها قرار داده شود.

وی با اشاره به اینکه تاریخ و هویت شهر ارومیه در برنامه‌های فرهنگی به فراموشی سپرده شده است، عنوان کرد: سازمان فرهنگی، اجتماعی شهرداری با همکاری‌های لازم با بنیاد ایران‌شناسی در راستای احیای فرهنگ‌های تاریخی و هویتی شهر ارومیه با اجرای برنامه‌های فرهنگی توجه ویژه داشته باشد.

وی بیان کرد: باید ساخت و نصب المان‌ها و نام‌های میادین شهری در دستور کار شهرداری قرار داده شود و با توجه به اینکه شهر ارومیه با وجود بقعه محمّدبن خلیلان که در دهه‌های آخر نیمه قرن سوم تا اواسط قرن چهارم هجری برای تبلیغ مذهب شیعه در ارومیه بوده بیانگر این است که ارومیه دارای هویتی تاریخی است و باید شهرداری در فضاسازی‌های شهر به این اصل توجه ویژه داشته باشد.

رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر ارومیه در پایان با اشاره به اینکه جشنواره‌های انگور، گل و بیدمشک و… یکی از ظرفیت‌ها برای معرفی گردشگری و اقتصادی شهر ارومیه است، خاطرنشان کرد: این جشنواره‌ها در چند سال گذشته به علت مصادف بودن با ماه‌های محرم و صفر و شیوع بیماری کرونا باعث تعطیلی شد لذا ضروری است شهرداری برنامه‌ریزی‌های لازم را برای اجرای هر چه بهتر جشنواره‌های انگور و گل که نشاط‌آور برای جامعه و شهروندان است، در تابستان سال جاری در دستور کار خود قرار دهد.

کد خبر 745243

دیگر خبرها

  • دزفول پربازدید‌ترین شهر خوزستان در ایام نوروز ۱۴۰۳
  • دزفول رتبه نخست بازدید گردشگران را به خود اختصاص داد
  • ثبت بیش از ۲۶ میلیون نفر بازدید از اماکن گردشگری خوزستان
  • بیش از ۲۶.۶ میلیون نفر از جاذبه‌های گردشگری خوزستان بازدید کردند
  • حال خوب مردم در روزهای پایانی فروردین
  • یادگارهای آیینی محوطه‌های باستانی اردبیل به نمایش گذاشته می‌شود
  • مطالعه و کاوش در ۵ محوطه باستانی استان اردبیل
  • ضرورت تعامل و همکاری شهرداری و بنیاد ایران‌شناسی در راستای احیا هویت تاریخی شهر ارومیه
  • ۳۵ درصد بازدید گردشگران از جاذبه‌های گردشگری مدرن و ابرسازه‌های تفریحی اصفهان بوده است
  • آشنایی با تپه سیلک، هویت تاریخی شهر کاشان