Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه بین الملل باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از ایندیپندنت، آژانس محیط زیست انگلیس می‌گوید تابستان‌های گرمتر و بارش‌های کمتر که همگی در نتیجه تغییرات اقلیم ایجاد شده اند، خطر خشکسالی و کمبود جدی آب را در انگلستان افزایش می‌دهد.

این آژانس دولتی در هشداری جدی پیش از شروع اجلاس تغییرات اقلیم در ماه نوامبر اعلام کرده است که به خاطر بحران تغییر اقلیم، انگلیس باید توجه بیشتری نسبت به مسئله تامین آب نشان دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

جیمز بیوان، مدیر اجرایی آژانس محیط زیست بیان کرد: برای جلوگیری از «آرواره‌های مرگ» باید سرمایه‌گذاری‌های کلانی صورت بگیرد.

آرواره مرگ اصطلاحی است که به نقطه‌هایی در نمودار‌های برنامه‌ریزی شرکت آب اشاره می‌کند که در آن تقاضا بیش از عرضه است.
جیمز بیوان در ادامه با اشاره به جدی بودن مسئله کمبود آب گفت: درست است که کیفیت خوب آب امری ضروری است، اما کمیت مناسب آن امری حیاتی است. هرچقدر که در حال حاضر بر مورد اول تاکید داریم، در آینده باید به مورد دوم توجه کنیم.

این مدیر اجرایی آژانس محیط زیست انگلیس گفت: ما می‌دانیم برای جلوگیری از آرواره‌های مرگ باید چه کنیم: تقاضا را کاهش دهیم. این امر با استفاده کمتر، اما موثرتر از آب اتفاق می‌افتد. همچنین می‌توان با سرمایه‌گذاری در زیرساخت مناسب، عرضه را نیز افزایش داد. این بدین معناست که ما باید راهبردی، ریشه‌ای و بلند مدت فکر کنیم.

آژانس دولتی محیط زیست انگلیس تخمین زده است که انگلیس تا پایان سال ۲۰۵۰ شاهد کاهش ۱۵ درصدی بارش باران خواهد بود. این رقم تا سال ۲۰۸۰ به ۲۲ درصد می‌رسد.

گفته می‌شود اگر از سال ۲۰۲۵ تا ۲۰۵۰ اقدام خاصی در این زمینه صورت نگیرد، انگلیس با کمبود روزانه بیش از ۳.۴ میلیارد لیتر آب برای مصارف عمومی مواجه خواهد بود.

در گزارشی که این سازمان هفته گذشته به بوریس جانسون تحویل داده، قید شده که حوادث طبیعی بیشتر و بدتری مثل سیل‌های شدیدتر و کمبود آب جدی‌تر انگلیس را تهدید کرده و وقوع آن‌ها در آینده اجتناب‌ناپذیر خواهد بود.

در این هشدار که به طور تلویحی بیان می‌کند «سازگار شو یا بمیر» آژانس به دولت اعلام کرده است که اقداماتی برای سازگاری با شرایط جدید اتخاذ کند. در این گزارش گفته شده است که کمبود آب به اندازه افزایش کربن جدی است.

جیمز در آخر گفت هرچند اقدامات کشور‌هایی که در کنفرانس تغییرات اقلیم شرکت می‌کنند موفقیت‌آمیز بوده است، اما نمی‌تواند جلوی تغییرات اقلیم یا تمام عوارض آن را بگیرد.

او گفت: «حتی اگر تمام جهان همین امشب انتشار کربن را متوقف کند باز هم برخی تغییرات اقلیمی غیر قابل بازگشت اتفاق افتاده اند. ما باید به عنوان یک ملت برای خطرات و شوک‌های احتمالی آینده که زندگی‌مان را تحت تاثیر قرار می‌دهد، آماده باشیم.»

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: حوادث طبیعی محیط زیست محیط زیست انگلیس تغییرات اقلیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۴۳۹۱۳۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ساختمان‌های تهران سبز می‌شوند

همشهری آنلاین- سید محمد فخار: طی سال‌های اخیر و پیش از ارائه لایحه ساختمان سبز، مدیریت شهری برای شکل‌گیری ساختمان‌های سبز در تهران مشوق‌هایی اعطا کرده تا این ایده در شهر توسعه پیدا کند.

ایجاد ساختمان‌های سبز در قالب یکی از مصوبات شورای اسلامی شهر تهران با عنوان ساختمان سبز و معماری پایدار پیگیری شده است، در این زمینه موضوعاتی همچون بازچرخانی آب، پسماند، کاهش مصرف انرژی و استفاده از باتری‌های خورشیدی مدنظر قرارگرفته است. البته این طرح تاکنون داوطلبانه بوده ولی با تهیه دستورالعمل می‌توان برخی از موارد ساختمان سبز را به‌صورت الزامی درآورد.

مهدی پیرهادی، رئیس سلامت محیط‌زیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر تهران در این‌باره به همشهری گفت: مبحث ساختمان سبز موضوعی است که در بسیاری از کشورهای توسعه‌یافته دنیا در حال انجام است. این استانداردها در کشورهای مختلف با عناوین مختلف مطرح می‌شود که یکی از مهم‌ترین و قدیمی‌ترین عناوین آن استاندارد حوزه تهویه مطبوع و مرجع انتخاب ساختمان‌های سبز است که در ایران بومی‌سازی‌ شده و در جلسه‌ای که با حضور نمایندگان دستگاه‌های مختلف تشکیل شد، در مدت یک سال گذشته به یک جمع‌بندی کلی رسیده است. فضای کلی این مصوبه منطبق با اصول محیط‌زیست است.

به‌گفته پیرهادی؛ هرچه در این زمینه تلاش و کوشش بیشتری بشود، این پروژه زودتر آغاز می‌شود. این مبحث یکسری ملاحظات نیز دارد که باید رعایت شود و ۴۰۰مورد در استاندارد آن مطرح است که با حضور استادان دانشگاه و نخبگان سعی کرده‌ایم که این میزان کاهش داده شود تا افراد در گام اول بتوانند آن را انجام بدهند. ما می‌دانیم که این استانداردها تعدادشان خیلی بیشتر از اینهاست اما چون تعداد پارامترها و گزینه‌ها در استانداردهای روز دنیا خیلی زیاد است قاعدتا نمی‌شود تمام این استانداردها را یکباره رعایت و اجرا کرد.

او با بیان اینکه براساس مشورتی که در انجمن‌های تخصصی در این مورد داشته‌اند، آنها درخصوص حدود ۲۰۰ گزینه به همفکری و جمع‌بندی رسیده‌اند که شهرداری تهران آن را به‌زودی در قالب یک لایحه به کمیسیون سلامت و محیط‌زیست ارائه می‌کند، گفت: ما آن را مورد بررسی قرار داده‌ایم و در صحن شورا تصویب می‌کنیم. این لایحه شاید یکی از لوایح و طرح‌های بسیار مهم در حوزه صنعت ساختمان‌سازی‌ و شهرسازی باشد که در حوزه محیط‌زیست نقش بسیار مهمی را ایفا می‌کند.

ساز و کار اجرای طرح

سیاست شهرداری در لایحه ساختمان سبز یک سیاست تشویقی است و اگر اعضای شورا موافق باشند با تخفیفاتی برای این ساختمان‌ها، آنها براساس ۳سطح دسته‌بندی می‌شوند که شامل ساختمان‌هایی که تا ۸۰ درصد این گزینه‌ها را رعایت می‌کنند، ساختمان‌هایی که بین ۶۰تا ۸۰درصد این گزینه‌ها را رعایت می‌کنند و ساختمان‌هایی که بین ۵۰تا ۶۰درصد این گزینه‌ها را رعایت می‌کنند، می‌شود. بنا به سطحی که ساختمان در آن قرار گرفته باشد، از تخفیف عوارض بهره‌مند می‌شود. با این شیوه و طبق کارشناسی‌ که صورت گرفته این طرح برای نخستین بار در کشور اجرا می‌شود.

تجربه مدیریت سبز در ساختمان‌های شهرداری

یکی از نهادهایی که به‌صورت پیشقدم موضوع ساختمان‌های سبز را دنبال کرده، ساختمان‌های شهرداری تهران است. حلیا سادات حسینی، مدیرکل محیط‌زیست و توسعه پایدار شهرداری تهران در این‌باره می‌گوید: نظارت بر پیاده‌سازی نظام مدیریت سبز در ۵۶۲ساختمان اداری شهرداری تهران، احداث نیروگاه کوچک‌مقیاس خورشیدی در ۳۲ساختمان با تولید سالانه ۷۴۱.۰۰۰کیلووات ساعت برق، انجام ممیزی تفصیلی انرژی در ۵۴۳ساختمان، اجرای ۲۷۶راهکار کاهنده مصرف انرژی، معاینه فنی ۳۲۳موتورخانه، تجهیز ۲۷۵ساختمان به سیستم کنترل هوشمند گرمایشی، تجهیز ۳۸ ساختمان به سیستم کنترل هوشمند سرمایشی و تجهیز ۳۴ساختمان به سیستم کنترل رادیویی پایانه‌های دمنده‌دار و ۴۸۰۰۰۰ نفرساعت آموزش مدیریت سبز، ازجمله دستاوردهای مدیریت شهری در این زمینه است.

ساختمان سبز یعنی چه؟
منابع انرژی و محیط‌زیست تا آن حد در دنیا ارزش دارند که هنگام ساخت یک بنا به اصولی تبدیل شوند که از زیربنا تا سقف آن را تعریف کنند و در چارچوب قانونی قرار دهند. در این زمینه کارآمدی بنا در کنار طراحی باصرفه‌جویی حداکثر در استفاده از انرژی آب و برق و دیگر منابع بسیار اهمیت دارد. همچنین حفاظت از سلامت و آرامش ساکنان در سایه کاهش ضایعات آلودگی و مخرب محیط‌زیست تعریف شده است.

اصول ساختمان سبز در دنیا

استفاده از مصالح پایدار دوستدار محیط‌زیست تصفیه آب مصرفی در مبدأ کاهش مصرف انرژی به حداقل‌رساندن پسماند گرمایش و سرمایش طبیعی محیط داخلی کد خبر 845176 منبع: روزنامه همشهری برچسب‌ها محیط زیست سبز شهردارى تهران

دیگر خبرها

  • جمع کردن زباله ها توسط فیل دوستدار محیط زیست (فیلم)
  • حفظ محیط زیست و تکمیل فاضلاب شهری مطالبه مهم شاهرودی‌ها از دولت
  • برخورد قاطع دستگاه قضایی با متخلفان حوزه منابع طبیعی و محیط زیست
  • برخورد بازدارنده دستگاه قضایی با متخلفان حوزه منابع طبیعی و محیط زیست
  • جان‌باختگان سیل در افغانستان به بیش از ۷۰ نفر رسید
  • افزایش شمار جان‌باختگان سیلاب در افغانستان
  • ساختمان‌های تهران سبز می‌شوند
  • ایجاد موزه تاریخ طبیعی و تنوع زیستی شهرستان بروجرد دستور کار محیط زیست لرستان قرار گرفت
  • اولین همایش ملی دانش سنتی محیط زیست در چهارمحال و بختیاری
  • دانش سنتی حاصل قرن‌ها آزمون و خطا در محیط طبیعی و اجتماعی است