Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز،  دکتر فریبا مرادی، مدیر پیشگیری و مبارزه با بیماری‌های معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز اظهار کرد: پوکی استخوان به کاهش توده استخوانی گفته می‌شود که در مراحل اولیه علامتی ندارد، اما اغلب مواقع با عوارض مشخص می‌شود؛ به این صورت که استخوان پوک شده با کوچکترین ضربه یا به صورت خود به خود می‌شکند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پیامد‌های ناشی از پوکی استخوان

او ادامه داد: شکستگی خود به خود با ضربه خفیف در مچ دست، مهره کمر و لگن، درد شدید کمر در یک نقطه خاص که ممکن است به علت شکستگی مهره باشد، کوتاه شدن قد حدود دو و نیم سانتی متر و قوز کمر از جمله پیامد‌های ناشی از پوکی استخوان است.

عوامل خطر پوکی استخوان شامل ۲ دسته می‌شود

مدیر پیشگیری و مبارزه با بیماری‌های معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز تصریح کرد: عوامل غیر قابل تغییر مانند ارث، نژاد، جنسیت، سن و بیماری‌های زمینه‌ای همچون پُرکاری تیروئید و پاراتیروئید و همچنین عوامل خطر قابل تغییر نظیر وزن و فعالیت بدنی ناکافی، تغذیه، مصرف ناکافی کلسیم و ویتامین D، دخانیات، سیگار و قلیان و مصرف دارو‌هایی مانند کورتون از عوامل خطر پوکی استخوان است.

پیشگیری و دوری از عوامل خطر قابل کنترل

او گفت: با کنترل مناسب وزن، تغذیه مناسب و مصرف کافی لبنیات و مصرف مکمل ویتامین D، ۳۰ دقیقه پیاده روی روزانه، مصرف مکمل با تجویز پزشک، خودداری از مصرف سیگار، دخانیات و الکل و ورزش مناسب به ویژه ورزش‌های تحمل کننده وزن و تقویت عضلات می‌توان از پوکی استخوان پیشگیری کرد.

مرادی تصریح کرد: در طی همه گیری کووید۱۹، عوامل خطر پوکی استخوان مانند کم تحرکی و تغذیه نامناسب و مصرف کورتون و الکل افزایش پیدا کرد که لازم است افراد جامعه با توجه به پیامد‌های ناشی از پوکی استخوان، تا حد ممکن این عوامل خطر را در زندگی خود کاهش دهند.

او اضافه کرد: یافته‌ها نشان می‌دهد از هر ۲ زن و از هر ۴ مرد بالای ۵۰ سال، یک نفر در طی زندگی خود شکستگی ناشی از پوکی استخوان را تجربه می‌کند. یکی از شایع‌ترین این شکستگی ها، شکستگی در ناحیه لگن است و ۳۰ تا ۵۰ درصد در طی سال نخست پس از شکستگی لگن، جان خود را از دست می‌دهد.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: پوکی استخوان علوم پزشکی ناشی از پوکی استخوان عوامل خطر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۴۴۰۲۴۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برای سلامت استخوان‌ها این میوه را بخورید

با وجود آنکه بیشتر مردم خیار را در خانواده سبزیجات و صیفی‌جات جای می‌دهند، این ماده غذایی نوعی میوه به‌شمار می‌رود؛ میوه‌ای بسیار مغذی و آبدار.به همین دلیل، این میوه منبع خوبی برای تامین آب بدن است و از آنجا که کالری، چربی، کلسترول، و سدیم کمی دارد، برای بدن بسیار مفید است.

فواید خیار چیست؟

به گزارش سلامت نیوز، مزایای این میوه از آب‌رسانی تا کاهش برخی بیماری‌ها و همچنین سلامت پوست را شامل می‌شود.

آب‌رسانی

خیار، با داشتن ۹۶ درصد آب، در آب‌رسانی به بدن رقیب کاهو محسوب می‌شود. بنابراین، منبع بسیار خوبی برای آب‌رسانی است

سلامت استخوان

محتوای زیاد ویتامین کا در خیار این میوه را منبعی عالی برای سلامت استخوان‌ها می‌کند. مطالعات نشان می‌دهد که سطح پایین ویتامین کا در بدن افراد با میزان زیاد شکستگی استخوان ارتباط دارد.

سرطان

خیار حاوی پلی‌فنول‌هایی به نام لیگنان است. پلی‌فنول‌ ترکیبی گیاهی‌ است که به‌عنوان آنتی‌اکسیدان عمل می‌کند. این ترکیبات گیاهی برای سلامت بدن مزیت‌های بسیاری دارند، از جمله در کاهش خطر برخی از سرطان‌ها.

محققان دریافته‌اند که مصرف لیگنان در افراد یائسه مبتلا به سرطان پستان مرگ‌ومیر ناشی از این بیماری را در این افراد کاهش چشمگیری می‌دهد.

همچنین، برخی مطالعات حاکی از آن است که مصرف لیگنان با کاهش خطر ابتلا به سرطان‌های دیگری مانند سرطان مری، سرطان معده، و سرطان روده بزرگ نیز مرتبط است.

سلامت قلبی-عروقی

خیار حاوی فلاونوئیدها یا مواد مغذی گیاهی است که برای سلامت قلب مفیدند. محققان دریافته‌اند که فلاونوئیدها، به‌دلیل داشتن خواص زیر، خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی را کاهش می‌دهند:

آنتی‌آتروژنیک (جلوگیری از تشکیل پلاک در عروق)
ضد ترومبوز (جلوگیری از لخته‌ شدن خون)
آنتی‌اکسیدان (جلوگیری از آسیب سلولی رادیکال آزاد)

دیابت

طبق یافته‌های پژوهشی، خیار حاوی آنتی‌هایپرگلیسمی است، به این معنی که میزان گلوکز در خون را کاهش می‌دهد. افراد مبتلا به دیابت در تنظیم انسولین و عملکرد قند خون مشکل دارند. خیار یکی از مکمل‌های رژیم غذایی افراد مبتلا به دیابت است که به تنظیم قند خون کمک می‌کند.

التهاب

خیار و پوست آن، به‌دلیل خاصیت ضدالتهابی که دارد، معمولا به‌صورت موضعی روی پوست استفاده می‌شود.

از برش‌های خیار برای کاهش پف چشم و تسکین آفتاب‌سوختگی نیز استفاده می‌شود، زیرا این میوه تحریک ناشی از آفتاب‌سوختگی را آرام و پوست را خنک می‌کند و موجب کاهش تورم می‌شود.

ارزش غذایی خیار

با وجود آنکه خیار عمدتا از آب تشکیل شده است، مواد مغذی زیادی نیز دارد و البته کالری آن نیز بسیار کم است.

هر خیار حاوی ۴۵ کیلوکالری، ۲ گرم پروتئین،‌ ۱۱ گرم کربوهیدرات، ۱.۵ گرم فیبر، ۴۸ میلی‌گرم کلسیم، ۳۹ میلی‌گرم منیزیم، ۷۲ میلی‌گرم فسفر، ۴۴۲ میلی‌گرم پتاسیم، ۸ میلی‌گرم ویتامین ث، ۴۹ میکروگرم ویتامین کا، و ۵ گرم قند است.

چه کسانی باید از خوردن خیار پرهیز کنند؟

خوردن خیار فواید بسیاری دارد، اما برخی‌ها ممکن است به دلایل مختلف نتوانند خیار بخورند:

مشکلات گوارشی

مصرف خیار در برخی از افراد موجب حالت گازدار شدن معده یا سوءهاضمه می‌شود. اگر سندرم روده تحریک‌پذیر یا بیماری گوارشی دیگر دارید، در مصرف خیار احتیاط کنید.

اختلال لخته شدن خون

اگر اختلال انعقاد خون دارید یا از داروهای رقیق‌کننده خون استفاده می‌کنید، در خوردن خیار زیاده‌روی نکنید، زیرا غذاهای سرشار از ویتامین کا ممکن است با رقیق‌کننده‌های خون تداخل اثر داشته باشند.

آلرژی

اگر تب یونجه یا رینیت آلرژیک دارید، ممکن است مستعد ابتلا به سندرم آلرژی دهانی بر اثر خوردن خیار باشید. سندرم آلرژی دهانی نوعی حساسیت غذایی است که با واکنش به خوردن برخی مواد غذایی مانند میوه‌ها و دانه‌ها و سبزیجات ایجاد می‌شود و اغلب با التهاب مخاط بینی همراه است.

به هر روی، خواص این میوه سرشار از آب کم نیست. با خوردن روزانه خیار می‌توانید به بدن آب‌رسانی کنید و همچنین برخی ویتامین‌های مورد نیاز را به بدن برسانید. اما در صورت احتمال بروز مشکلات گوارشی یا آلرژی و حساسیت غذایی بهتر است در مصرف خیار احتیاط کنید.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • کاهش قیمت تخم‌مرغ در میادین و بازارهای میوه و تره‌بار
  • خواص آب هویج بستنی
  • تاثیر شگفت انگیز شکلات تلخ برای بیماری‌های روده‌ای
  • کاهش وزن ناگهانی سبب این بیماری می‌شود
  • خواص آب هویج که از آن بی‌خبرید
  • دو عادت منفی که فکرش را نمی‌کنید به بدنتان آسیب برساند
  • بیماری‌های حاد کبدی از عوارض کاهش وزن سریع
  • برای سلامت استخوان‌ها این میوه را بخورید
  • بیماری‌های حاد کبدی از عوارض کاهش وزن سریع و دمنوش‌های لاغری
  • فریب تبلیغات دمنوش‌های لاغری را نخورید/بیماری‌های حاد کبدی از عوارض کاهش وزن سریع