Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، اغلب اوقات آثار هنری مشهور که توسط هنرمندان بزرگ خلق شده‌اند بیش از سایر آثار هنری هدف سرقت قرار می‌گیرند. با این حال این شهرت باعث می‌شود پیدا کردن مکان مناسبی برای نگهداری از این آثار مسروقه کار آسانی نباشد.

در ادامه سرقت آثار هنری در جهان را از ابعاد گوناگون مورد بررسی قرار می‌دهیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

قدیمی‌ترین سرقت هنری تاریخ

دزدان دریایی لهستانی نقاشی سه بخشی «دادرسی پایانی» اثر «هانس مملینگ» را در سال ۱۴۷۳ ربودند. در سال ۱۴۶۵ یکی از مسوولان شهر فلورانس از «مملینگ» این نقاشی را برای کلیسایی در فلورانس خرید. دزدان دریایی به کشتی که حامل این نقاشی به فلورانس بود حمله کردند، نقاشی را ربودند و آن را به کلیسای «گدانسک» بردند. این تابلو سه بخشی هنوز هم در موزه ملی «گدانسک» واقع در لهستان نگهداری می‌شود.

اثری که بیش از هر اثر هنری در تاریخ ربوده شد

«قطعه محراب» اثر «یان وان آیک» به عنوان یکی از مهم‌ترین نقاشی‌های جهان شناخته می‌شود. شاید به همین دلیل باشد که این اثر بیش از هر اثر هنری دیگری هدف سارقان قرار گرفته است. این اثر در بیش از ۶۰۰ سال گذشته شش بار به طور کامل یا بخش‌هایی از آن مورد سرقت قرار گرفته است.

زمانی که از این نقاشی در ششم «می» سال ۱۴۳۲ رونمایی شد، به جاذبه دیدنی هنرمندان و مسافرانی تبدیل شد که به کلیسای جامع سنت باوو سفر می‌کردند.

هنرمندی که آثارش بیش از سایر هنرمندان به سرقت رفت

شاید برایتان این سوال به وجود بیاید که هنرمند محبوب سارقان کیست؟ «پابلو پیکاسو» در صدر فهرست محبوب‌ترین هنرمند سارقان قرار دارد و پس از او «نیک لارنس» و «مارک چاگال» در رتبه‌های دوم و سوم قرار دارند. آخرین بار در سال ۲۰۱۲ اعلام شد، ۱۱۴۷ بار آثار پیکاسو به سرقت رفته‌اند.

برخی از این آثار بازیابی شده‌اند و برخی دیگر برای همیشه گمشده باقی مانده‌اند. برخی دیگر نیز پس از این که ربوده می‌شوند نابود می‌شوند؛ با این حال بخش اعظمی از این آثار هنری هنوز جایی دور از چشم‌ها سالم باقی مانده‌اند.

«کبوتر و نخود» که در سال ۱۹۱۱ خلق شده است با ارزش ۲۳ میلیون یورو در سال ۲۰۱۰ از موزه‌ای در پاریس ربوده شد و از آن به عنوان گران‌ترین اثر هنری ربوده شده «پیکاسو» یاد می‌شود.

جنایت علیه هنر

غارت ۶۵۰ هزار اثر هنری از اروپا توسط نازی‌ها به عنوان بزرگترین جابه‌جایی آثار هنری در تاریخ شناخته می‌شود. بسیاری از این آثار هرگز دوباره کشف نشدند. ربودن آثار هنری از کشور‌های خارجی در زمان قدرت نازی‌ها از سال ۱۹۳۳ تا پایان جنگ جهانی دوم در سال ۱۹۴۵ ادامه پیدا کرد.

ادولف هیتلر در دورانی آرزو داشت به یک هنرمند حرفه‌ای تبدیل شود، اما رویای او پس از آنکه او در آزمون ورودی آکادمی هنر‌های زیبای وین رد شد نابود شد. او به پرتره‌ها و منظره‌های کلاسیک به خصوص آثاری که منشا و اصالت آلمانی داشتند علاقه بسیاری داشت. شاید به همین دلیل باشد که او هنر مدرن همچون کوبیسم را هنر منحطی می‌دانست.

نازی‌ها در بیستم مارس سال ۱۹۳۹، ۱۰۰۴ تابلو نقاشی و مجسمه و ۳۸۲۵ نقاشی آبرنگ، طراحی و چاپ‌شده را در حیاط دپارتمان آتش‌نشانی برلین آتش زدند.

حدود ۲۰ درصد از آثار هنری اروپا توسط نازی‌ها غارت شد و در حال حاضر بیش از ۱۰۰ هزار اثر هنری وجود دارد که هنوز به وارثان اصلی بازگردانده نشده‌اند.

متفقین ارگان‌های ویژه‌ای همچون «مردان آثار فرهنگی» تشکیلاتی دارند تا از نابودی آثار فرهنگی اروپا جلوگیری کنند. به این منظور پس از جنگ، این گروه از افراد به مناطقی که پیش از این تحت اشغال نازی‌ها بودند سفر می‌کردند و انبار‌های هنری نازی‌ها را کشف می‌کردند.

در سال‌های ۱۹۴۴ و ۱۹۴۵ این گروه توانست چندین اثر هنری در نقاط مختلف آلمان و اتریش را در پایان جگ جهانی دوم کشف کند.

امروزه بر اساس برخی از قوانین، آثار هنری که توسط نازی‌ها غارت شده بودند به وارثان حقیقی که اغلب یهودی هستند بازگردانده می‌شوند.

مشهورترین سرقت هنری جهان کدام است؟

در سال ۱۹۹۰، ۱۳ شاهکار هنری ظرف مدت ۸۱ دقیقه از موزه «ایزابل استوارت گاردنر» در بوستون به سرقت رفت. «اف. بی. آی» ارزش این آثار مسروقه را ۵۰۰ میلیون دلار برآورد کرده است. مسوولان موزه برای دریافت اطلاعاتی مفید برای کشف این آثار مسروقه جایزه ۱۰ میلیون دلاری تعیین کرده‌اند. این بیشترین مبلغی است که تاکنون از سوی یک موسسه خصوصی برای چنین هدفی پیشنهاد شده است.

مستندی از شبکه نتفلیکس با نام «این یک سرقت است: بزرگترین سرقت هنری جهان» به بررسی جزئیات این سرقت پرداخته است. به طور خلاصه می‌توان گفت، دو مرد در لباس فرم پلیس وارد موزه شدند. این دو پلیس قلابی در نهایت دست و پای ماموران حفاظتی موزه را بستند و آن‌ها را در زیرزمین موزه زندانی کردند.

نقاشی «کنسرت» اثر «ورمیر»، سه تابلو نقاشی اثر «رامبرانت»، یک نقاشی از «مانه» و پنج اثر از «ادگار دگا» از جمله آثاری بودند که از این موزه به سرقت رفتند.

مشهورترین اثر هنری ربوده شده کدام است؟

«دیلی آرت» معتقد است، مشهورترین اثر هنری ربوده شده را می‌توان «مسیح در طوفان دریاچه طبریه» محسوب کرد که تنها نقاشی منظره دریا «رامبرانت» است. ارزش این اثر حدود ۱۰۰ میلیون دلار برآورد شده است.

«مسیح در طوفان دریاچه طبریه»

ارزشمندترین اثر هنری ربوده‌شده کدام است؟

«کنسرت» اثر «یوهانس ورمیر» که همان طور که پیشتر گفته شد یکی از شاهکار‌هایی است که از موزه «ایزابلا استوارت گاردنر» ربوده شد.

از این اثر اکنون به عنوان ارزشمندترین اثر هنری ربوده شده در جهان یاد می‌شود؛ چراکه آخرین بار در سال ۲۰۱۵ ارزش این اثر ۲۵۰ میلیون دلار برآورد شد.

نگاهی به جدیدترین سرقت هنری

نقاشی «دو پسر خندان» که در سال ۱۶۲۶ توسط «فرانس هالس» خلق شد تاکنون سه بار ربوده شده است: نخست در سال ۱۹۸۸، بار دیگر در سال ۲۰۰۱ و آخرین بار در اوت سال ۲۰۲۰. سال گذشته این نقاشی از موزه‌ای در هلند در ساعات صبحگاهی ربوده شد. به گزارش بی بی سی ارزش این نقاشی حدود ۱۵ میلیون یورو است.

در مارس ۲۰۲۰، نقاشی «باغ پارسوناژ نوینن در بهار» اثر «ون‌گوگ» نیز از موزه دیگری در هلند ربوده شد. در زمان سرقت این نقاشی، موزه به دلیل شیوع ویروس کرونا به روی عموم مردم بسته بود. در آوریل ۲۰۲۱ مردی در ارتباط با سرقت این دونقاشی دستگیر شد با این حال هیچ یک از این آثار کشف نشده‌اند.

جست و جو برای آثار ربوده‌شده همچنان ادامه دارد و موزه‌های سراسر جهان از تمهیدات امنیتی شدیدتری برای محافظت از مجموعه‌های دائمی کمک می‌گیرند. حتی برای انتقال آثار هنری به مکان دیگر برای برگزاری نمایشگاه‌های موقتی از تمهیدات سختگیرانه‌تر استفاده می‌شود و خوشبختانه این قضیه دست سارقان را از آثار هنری کوتاه‌تر و امکان لذت بردن علاقه‌مندان به هنر را بیشتر می‌کند.

منبع: ایسنا

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: سرقت هنری جالبترین ها ترین سرقت هنری آثار هنری نازی ها شده اند

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۴۴۰۲۶۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نگاهی به پردرآمدترین مسیرهای پروازی جهان+ اینفوگرافی

تین نیوز

بیشترین افزایش درآمد در این دوره مربوط به پروازهای دبی به ریاض بوده که درآمدها نسبت به سال گذشته ۴۱۶ درصد افزایش یافته است. این پرواز دو ساعته، مسیری بسیار پرسود بین مراکز مالی بزرگ و یکی از شلوغ ترین مسیرهای خاورمیانه است.

به گزارش تین نیوز به نقل از روزیاتو، پیش بینی می شود در سال ۲۰۲۴، ۴.۷ میلیارد نفر سفر هوایی داشته باشند که ۲۰۰ میلیون بیشتر از سال ۲۰۱۹ است. در حالی که درآمد سفرهای هوایی سال ۲۰۲۳ در سطح جهان به ۸۹۶ میلیارد دلار افزایش یافت، حاشیه سود آن بسیار ناچیز بود. به طور متوسط، فقط ۵.۴۴ دلار سود خالص به ازای هر مسافر در سال ۲۰۲۳ به دست آمده است.

 امروزه این صنعت با فشارهای ناشی از نرخ های بهره بالا، مشکلات زنجیره تامین و هزینه های سنگین زیرساختی مواجه است. اینفوگرافی زیر بر اساس داده های OAG، مسیرهای پروازی با بیشترین درآمد را در سراسر جهان نشان می دهد.

برترین مسیرهای درآمدزا در سال ۲۰۲۳

 

در زیر، مسیرهای خطوط هوایی با بیشترین درآمد در نیمه اول سال ۲۰۲۳ آورده شده است:

 

همانطور که می بینید، پروازهای داخلی شش پرواز از ۱۰ پرواز پردرآمد را تشکیل می دهند که سیدنی به ملبورن با ۱.۲۱ میلیارد دلار در رتبه اول قرار دارد.

در واقع، این مسیر حتی با کاهش تعداد مسافران، بیش از دو برابر سطوح قبل از همه گیری کرونا درآمد دارد. این مسیر پرواز عمدتاً تحت تسلط شرکت های هواپیمایی کانتاس و ویرجین استرالیا است و کانتاس در سال مالی منتهی به ژوئن ۲۰۲۳ به درآمد داخلی رکوردشکن ۱.۲۱ میلیارد دلار دست یافته است. کاهش هزینه های سوخت و افزایش قیمت بلیت عوامل کلیدی در افزایش این درآمد بودند.

علاوه بر این، کانتاس و ویرجین استرالیا شرکت های اصلی برای پروازهای بین ملبورن و پرث، یکی دیگر از مسیرهای پردرآمد، هستند.

نیویورک به لندن، یکی از شلوغ ترین و سودآورترین مسیرهای جهان، ۱.۱۵ میلیارد دلار درآمد ایجاد کرد که نشان دهنده افزایش ۳۷ درصدی نسبت به مدت مشابه در سال ۲۰۱۹ است.

بیشترین افزایش درآمد در این دوره مربوط به پروازهای دبی به ریاض بوده که درآمدها نسبت به سال گذشته ۴۱۶ درصد افزایش یافته است. این پرواز دو ساعته، مسیری بسیار پرسود بین مراکز مالی بزرگ و یکی از شلوغ ترین مسیرهای خاورمیانه است.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

دیگر خبرها

  • نگاهی به پردرآمدترین مسیرهای پروازی جهان+ اینفوگرافی
  • نگاهی به زندگی پربرکت آیت‌الله العظمی بروجردی
  • دو عضو کانون مازندران منتخب در مسابقه دوست فلسطینی من
  • رازی که «هوش مصنوعی» دربارۀ این نقاشی 500 ساله کشف کرد
  • آثار مکرمه قنبری به نمایش درمی‌آید/ قصه‌هایی از دری‌کنده
  • «امروزِ دیروز» به آرتیبشن رسید/ پرسش از نقاشی یا عکاسی؟
  • «قصه‌هایی از دری‌کنده» نمایش آثار مکرمه قنبری در گالری سهراب
  • افتتاح نمایشگاه گروهی نقاشی «بهار رنگ ها» در برج آزادی
  • شرکت ۲۸ کشور دنیا در جشنواره بین‌المللی پوپک
  • افراد مبتلا به آب‌سیاه نقاشی‌های معروف را چه شکلی می‌بینند؟ (+عکس)