Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش همشهری‌آنلاین به نقل از تسنیم، روز گذشته سردار سرلشکر محمدباقری رئیس ستاد کل نیروهای مسلح درنشستی با مسئولان نهادهای ایرانی درمسکو به موضوع خریدهای نظامی ایران از روسیه پرداخت و گفت که قرارداد خریدتجهیزاتی نظیر هواپیماهای جنگنده، جت آموزشی و بالگردهای رزمی از روسیه منعقد شده و قرار است در این سفر درباره اجرایی شدن آن مذاکره شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

روابط ایران با روس‌ها پس از پیروزی انقلاب اسلامی بویژه در حوزه نظامی وارد مرحله جدیدی شد و بعد از دفاع مقدس و در سال‌های انتهایی دهه ۶۰ و ابتدای دهه ۷۰ ایران یک قرار داد نظامی به ارزش ۱۰ میلیارد دلار با روسیه منعقد کرد که در نتیجه آن تسلیحاتی نظیر جنگنده‌های میگ ۲۹، سوخو ۲۴ تانک‌های تی ۷۲ وزیردریایی‌های کلاس کیلو خریداری شد. 

 جنگنده‌های میگ ۲۹ در خدمت نیروی هوایی ارتش

این همکاری در حوزه نظامی بعدها نیز ادامه یافت که به خرید تعدادی تجهیزات نظامی -از تسلیحات انفرادی گرفته تا برخی سامانه‌های پدافندی و راداری و حتی کامیون‌های نظامی کاماز- توسط ایران انجامید. 

 کامیون‌های کاماز تحویل شده به نیروی زمینی سپاه

در این میان، پر بحث‌ترین قرارداد نظامی ایران و روسیه در سال‌های گذشته، پرونده خرید سامانه پدافندی اس ۳۰۰ بود که علی رغم پرداخت پول خرید، با امتناع روسیه مواجه و نهایتا با شکایت ایران، چند سال بعد در سال ۱۳۹۶ به ایران تحویل شد. 

 سامانه پدافندی اس ۳۰۰ در اختیار نیروی پدافند هوایی ارتش

خرید جنگنده‌های جدید از روسیه نیز از چند سال قبل به یکی از پر بحث‌ترین گمانه‌زنی‌های فضای رسانه‌ای کشور در حوزه نظامی تبدیل شد. 

ناوگان هوایی ارتش ایران در سال‌های پیش از پیروزی انقلاب اسلامی تماما از تجهیزات غربی بخصوص آمریکایی بهره می‌برد و با پیروزی انقلاب و قطع روابط ایران و آمریکا، کم کم کشورمان برای رفع نیازهای خود در حوزه هوایی به سمت خرید از شرق نیز متمایل شد. 

در این میان، خرید جنگنده‌های جدید بخصوص جنگنده سوخو۳۰ از روسیه یکی از محتمل‌ترین خریدهای سال‌های اخیر بود که در تحلیل‌های نظامی به آن پرداخته شد. 

خبر احتمال خرید این جنگنده توسط ایران را اولین بار سورنا ستاری معاون علمی رئیس جمهور به شکل علنی در جریان بازدید از نمایشگاه ماکس روسیه در سال ۱۳۹۴ اعلام کرد. 

یک سال بعد، سردار دهقان وزیر دفاع وقت نیز گفت که در جریان سفر به مسکو، درباره خرید جنگنده سوخو ۳۰ اس‌ام و تانک تی ۹۰ نیز مذاکره خواهد شد. 

در همین سال علی اکبر ولایتی مشاور بین الملل رهبر انقلاب هم در گزارش سفر خود به مسکو گفته بود که روسیه حاضر است به ما جنگنده سوخو ۳۰ بفروشد. 

 جنگنده سوخو ۳۰ اس ام

جنگنده چند ماموریتی سوخوی ۳۰ در حقیقت گونه بسیار ارتقاء یافته از هواپیمای سوخوی ۲۷ روسیه است. 
حدود ۱۲ مدل از جنگنده سوخوی ۳۰ ساخته شده و به غیر از نیروی هوایی روسیه، در ارتش‌های ۱۰ کشور دیگر جهان مشغول به خدمت است. 
در حال حاضر و بر اساس اطلاعات موجود، مدل‌های MK، M2 و SM از این جنگنده در روسیه در حال تولید است
که البته مدل MKI این جنگنده که مخصوص نیروی هوایی هندوستان طراحی شده است

علاوه بر اینها، در سال ۹۶ نیز امیر پوردستان جانشین وقت فرمانده کل ارتش در گفتگویی درباره خرید جنگنده سوخو ۳۰ اظهار داشت: با طرف روسی صحبت و موافقت شد اما قطعنامه ۲۲۳۱ سازمان ملل مانع شد که این کار انجام شود. اما رایزنی‌ها با طرف روسی برای کسب موافقت جهت خرید جنگنده سوخو ۳۰ را در سال‌های آتی ادامه می‌دهیم. 

اگرچه مقامات رسمی در صحبت‌های خود به موضوع خرید جنگنده سوخو۳۰ اشاره می‌کردند ولی در فضای رسانه‌ای و غیررسمی سخن از برخی نمونه‌های دیگر نظیر سوخو۳۵ نیز به میان می‌آید که فعلا همه آن‌ها در حد گمانه‌زنی هستند. 

آنطور که سردار باقری گفته، خریدهای ایران منحصر به جنگنده نبوده و خرید انواع بالگردها و هواپیماهای جت آموزشی نیز در دستور کار قرار دارد. اگرچه تاکنون مشحصا به نوع خریدها اشاره نشده، ولی ایران پیش از این نیز تعدادی بالگرد میل ۱۷ را از روسیه خریداری کرده و حالا در فضای مجازی برخی کاربران به احتمال خرید بالگرد میل ۲۸ و یا جت آموزشی یاک نیز اشاره کرده اند. 

تحریم‌های تسلیحاتی ایران روز یکشنبه ۲۷ مهر ۱۳۹۹ (۱۸ اکتبر ۲۰۲۰) بر اساس قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل و به عنوان یکی از بندهای معاهده برجام لغو شد و حالا احتمال دسترسی کشورمان به تجهیزات جدید بیشتر شده است. 

 بالگرد Mi-17 در اختیار سپاه پاسداران

امیر روحانی مدیر عامل شرکت پشتیبانی و نوسازی بالگردهای ایران نیز طی مصاحبه‌ای گفته بود که قرار است ایران به قطب منطقه‌ای تعمیر بالگردهای شرقی تبدیل شود. 

کارشناسان حوزه نظامی معتقدند خرید تجهیزات رزم هوایی آنهم در فضایی که اکثر کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس در حال تجهیز ناوگان هوایی خود هستند، می‌تواند تا حدودی موازنه قدرت هوایی را به نفع ایران تغییر دهد. 

با این تفاسیر باید منتظر روزهای آینده بود و دید که آیا ایران علاوه بر جنگنده و بالگرد قصد خرید تجهیزات دیگری نیز از روسیه دارد یا خیر؟ 

کد خبر 633092 برچسب‌ها ایران و روسیه دفاع - جنگنده

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: ایران و روسیه دفاع جنگنده خرید جنگنده سوخو جنگنده سوخو ۳۰ حوزه نظامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۴۴۰۸۱۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تحولات اوکراین|اوضاع در جبهه نبرد به نفع مسکو تغییر کرده است

قصد کنگره آمریکا برای دادن وام به اوکراین به‌جای کمک بلاعوض، نگرانی از تغییر تمرکز از اوکراین به خاورمیانه، تلاش کی‌یف برای دستیابی به سامانه پاتریوت و تاکید دبیرکل ناتو بر اولویت کمک اعضای ائتلاف به اوکراین، از مهمترین رویدادها پیرامون جنگ هستند. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم،  لوید آستین، رئیس پنتاگون شب گذشته، چهارشنبه، در جلسه استماع کمیته نیروهای مسلح مجلس نمایندگان آمریکا با موضوع تخصیص بودجه برای کی‌یف در چارچوب  بودجه وزارت دفاع ایالات متحده برای سال مالی 2025 ، اعتراف کرد که وضعیت در جریان درگیری‌های نظامی در اوکراین به نفع روسیه در حال تغییر است.

او گفت: «من فکر می‌کنم که ما شاهد تغییر وضعیت میدان جنگ هستیم که کمی به نفع روسیه تغییر می‌کند. به همین دلیل، اوکراین نیاز به تامین مهمات و تسلیحات بیشتری از سوی ایالات متحده دارد.»

لوید آستین یادآور شد که اوکراین از ایالات متحده نخواسته است که در کنار آنها در درگیری با روسیه بجنگد.  وزیر دفاع افزود: «مقامات کی‌یف از ما نمی‌خواهند با روسها بجنگیم، آنها از ما می‌خواهند تا با ارائه برخی از تجهیزات که برای دفاع از خود نیاز دارند، به این کشور کمک کنیم.»

ژنرال چارلز براون، رئیس ستاد مشترک کمیته فرعی تخصیص و دفاع مجلس نمایندگان، نیز در این جلسه یادآور شد که تاخیر در ارائه کمک مالی و نظامی به اوکراین، ارتش این کشور را در موقعیت بسیار دشواری در میدان جنگ قرار داده است. به گفته این مقام نظامی، روس‌ها از لحاظ تعداد و همچنین از نظر تامین منابع - مهمات، وسایل نقلیه  و توپخانه - بر اوکراینی‌ها برتری دارند. براون هشدار داد که تاخیر در کمک به کی‌یف می تواند تمام تلاش‌های قبلی کشورهای حامی اوکراین را باطل کند.

در ادامه می‌توانید تحولات مربوط به هفتصد و هشتاد و پنجمین روز جنگ اوکراین را دنبال بفرمایید:

***

قصد کنگره آمریکا برای انتقال به سیستم وام برای کمک به اوکراین 

خبرگزاری رویترز با استناد به نامه مایک جانسون، رئیس مجلس نمایندگان، گزارش داد که لوایح کمک جداگانه برای اسرائیل و متحدان ایالات متحده در منطقه هند و اقیانوس آرام و اوکراین امروز پنج شنبه منتشر خواهد شد،که بر اساس آن جمهوری خواهان برای این منظور موضوع انتقال به سیستم وام دهی به جای کمک بلاعوض به کی‌یف و افزایش پاسخگویی درباره صرف این بودجه را در نظر گرفته‌اند.

وی در پیامی برای همکاران خود در مجلس نمایندگان نوشت که کمیته قوانین مجلس فردا متن سه لایحه را منتشر خواهد کرد که "منافع امنیت ملی آمریکا و متحدانش در اسرائیل، اوکراین و منطقه هند و اقیانوس آرام، از جمله ساختار کمک مالی به صورت وام را تامین می‌کند که الزامات مربوط به استراتژی و مسئولیت پذیری را گسترش میدهد."

جانسون همچنین یادآور شد که پس از انتشار این اسناد، زمان برای کار بر روی اصلاحات وجود خواهد داشت. او افزود که انتظار می رود رای گیری نهایی عصر روز شنبه برگزار شود.

قصد بایدن برای امضای لوایح کمک به اوکراین و اسرائیل 

در صورت تصویب کنگره، جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا، لوایح کمک به اوکراین، اسرائیل و تایوان را امضا خواهد کرد. این مسئله در بیانیه منتشر شده از طرف او در وب سایت کاخ سفید مشخص شده است.

بایدن یادآور شد: « مجلس نمایندگان باید این بسته امدادی را در این هفته تصویب کند و سنا نیز باید به سرعت کار آنها را دنبال کند. و من نیز فوراً آنها را امضا خواهم کرد.»

وی تاکید کرد: ایالات متحده اجازه نخواهد داد «ایران یا روسیه در اهداف خود موفق شوند».

کنگره آمریکا لایحه‌ای را برای تخصیص 61 میلیارد دلار برای کمک به اوکراین، 26 میلیارد دلار به اسرائیل و همچنین 8.12 میلیارد دلار برای مهار چین در منطقه هند و اقیانوس آرام از جمله برای کمک به تایوان ارائه کرد. انتظار می رود روز شنبه 20 آوریل در مورد این لایحه رای گیری شود.

نگرانی رئیس جمهور لیتوانی از تغییر تمرکز از اوکراین به خاورمیانه 

گیتاناس ناوسدا، رئیس جمهور لیتوانی در حاشیه نشست فوق العاده اتحادیه اروپا در بروکسل، ابراز نگرانی کرد که وخیم شدن اوضاع در خاورمیانه می تواند توجه جامعه جهانی را از اوکراین منحرف کند.

او گفت: «در آستانه نشست شورای اروپا، تاکید می کنم که ما نباید تمرکز خود را از اوکراین تغییر دهیم. این کشور اکنون به پشتیبانی نظامی بیشتر ما نیاز دارد: سیستم‌های دفاع هوایی، گلوله توپخانه، موشک و مهمات دیگر. من از رهبران اتحادیه اروپا خواستم تا تصمیمات خود در مورد حمایت دفاعی از اوکراین را  سریعتر عملی کنند. بیایید تلاش های خود را تسریع کنیم.»

سران کشورهای اتحادیه اروپا اولین روز از نشست دو روزه خود در بروکسل را به درگیری نظامی در اوکراین و افزایش تنش در خاورمیانه اختصاص دادند.

پیشنهاد هلند برای خرید پاتریوت از کشورهایی که قصد کمک به کی‌یف را ندارند

هلند آماده خرید سامانه‌های موشکی ضد هوایی پاتریوت از کشورهایی است که خود قصد ندارند به عنوان کمک نظامی به اوکراین تسلیحات ارائه کنند.  این موضوع را مارک روته، نخست‌وزیر این کشور طی دیدار خود با ینس استولتنبرگ، دبیرکل ناتو و نخست‌وزیران جمهوری چک و دانمارکدرباره افزایش کمک به کی‌یف، بیان کرد.

او گفت: ما می دانیم که بسیاری از کشورها ذخایر بزرگی از پاتریوت دارند که احتمالاً تمایلی به  انتقال مستقیم آنها به اوکراین ندارند. ما می توانیم آنها را بخریم و به کی‌یف تحویل دهیم، ما امکان این کار را داریم و این اقدام بسیار مهم است.

نخست وزیر هلند با تاکید بر اینکه نیاز به تحویل پاتریوت به اوکراین بسیار ضروری است، از کشورهای متحد خواست تا تمام تلاش خود را برای انجام این کار به کار گیرند.

استولتنبرگ: کمک به اوکراین بر سلاح های خود ناتو اولویت دارد

ینس استولتنبرگ، دبیرکل ناتو پس از دیدار با نخست وزیران جمهوری چک، هلند و دانمارک در مورد افزایش کمک به اوکراین، تاکید کرد که هنگام انتخاب بین ارائه کمک به اوکراین و  تامین تسلیحات برای خود، اعضای ائتلاف باید "اوکراین" را انتخاب کنند.

وی گفت: «اوکراین به کمک بیشتری نیاز دارد، به همین دلیل است که اگر متحدان ناتو با این انتخاب مواجه شوند که آیا سلاح‌های خود را تکمیل کنند یا کمک‌های بیشتر به اوکراین، پیام من واضح خواهد بود: ارسال بیشتر به اوکراین.»

استولتنبرگ گفت که "در پس زمینه وضعیت دشوار در میدان نبرد"، او با نخست وزیران این سه کشور در مورد نیاز به تامین بیشتر سیستم‌ های دفاع هوایی برای کی‌یف که به فوریت در آنجا مورد نیاز است، گفتگو کرد. به گفته وی، کشورهای ناتو تعداد کافی از این سیستم ها را دارند که می توانند برای کمک به اوکراین منتقل شوند.

هشدار درباره نابودی اقتصاد اوکراین به دلیل کمبود سیستم‌های دفاع هوایی 

دیمیتری کوله‌با، وزیر امور خارجه اوکراین اعلام کرد که اگر این کشور هرچه زودتر سامانه‌های پدافند هوایی جدید را از شرکای خارجی خود دریافت نکند، اقتصاد اوکراین نابود خواهد شد.

وی با تاکید بر اینکه اوکراین به سیستم‌های دفاع هوایی به ویژه پاتریوت نیاز دارد، گفت: «اگر سامانه‌های پدافند هوایی را دریافت نکنیم، اقتصاد ما نابود خواهد شد.»

پیشتر جوزپ بورل، رئیس دیپلماسی اتحادیه اروپا گفته بود که قرار است نشستی با حضور وزرای دفاع و امور خارجه کشورهای عضو اتحادیه برای تسریع در روند انتقال سامانه‌های دفاع هوایی به کی‌یف برگزار کند. به گفته او، منبع انرژی اوکراین در حال حاضر در حال نابودی است، بنابراین باید هر چه سریعتر  تجهیزات دفاع هوایی در اختیار این کشور قرار گیرد.

شمیگال به اشتباه  از غرب خواست از شهرهای روسیه محافظت کند

دنیس شمیگال، نخست وزیر اوکراین، در جریان سخنرانی خود در مجمع مشارکت ایالات متحده و اوکراین در واشنگتن، مرتکب اشتباه شده و از  کشورهای غربی خواست تا از شهرهای روسیه محافظت کند. وی گفت: «ما برای محافظت از شهرهای روسیه به سیستم های دفاع هوایی بیشتری نیاز داریم».

پس از آن، او حرف خود را اصلاح کرده و یادآور شد که این سامانه‌ها برای محافظت از شهرهای اوکراین که صنایع این کشور در آنها متمرکز شده، ضروری است.

آمادگی آمریکا برای اقدام علیه شرکت‌های چین که از صنایع دفاعی روسیه حمایت می‌کنند

ودانت پاتل، معاون رئیس سرویس مطبوعاتی وزارت خارجه آمریکا در یک نشست خبری اعلام کرد که ایالات متحده آماده است تا اقدامات بیشتری را علیه شرکت‌هایی در جمهوری خلق چین که به اعتقاد مقامات واشنگتن از مجتمع صنایع نظامی روسیه حمایت می کنند، اتخاذ کند.

وی با یادآوری اینکه ایالات متحده قبلاً تحریم‌هایی را علیه شرکت‌های مربوطه در چین اعمال کرده بود، افزود: «ما آماده‌ایم در صورت لزوم اقدامات بیشتری در این راستا انجام دهیم.»

مائو نینگ، سخنگوی وزارت خارجه چین  پیشتر گفته بود که مقامات پکن با تحریم‌های آمریکا به بهانه واهی و بی اساس همکاری با روسیه مخالف هستند و اقداماتی را برای محافظت از شرکت‌های خود انجام خواهند داد.

در اواخر فوریه، ایالات متحده تحریم‌های جدیدی را اعمال کرد که علاوه بر شرکت‌های روسی، موسساتی از چین، ویتنام، آلمان، قبرس، قرقیزستان، لیختن اشتاین، ایرلند، امارات متحده عربی، صربستان، ترکیه، فنلاند و استونی را تحت تاثیر قرار داد.

نخست وزیر اسلواکی: روسیه کریمه را به اوکراین باز پس نخواهد داد 

روبرت فیکو، نخست وزیر اسلواکی روز گذشته در جمع اعضای کمیته امور اروپایی شورای ملی ابراز عقیده کرد که روسیه هرگز شبه جزیره کریمه را به اوکراین باز نمی‌گرداند و منطقه دونباس را نیز ترک نخواهد کرد.

وی ضمن صحبت در مورد وضعیت میدان نبرد در اوکراین، یادآور شد که کی‌یف پتانسیل نظامی و قدرت رزمی لازم برای مقاومت در برابر ارتش روسیه را ندارد و هر روز مناطق بیشتری را از دست می دهد. فیکو تاکید کرد: هیچ راه حل نظامی برای این مناقشه وجود ندارد و هرگز نخواهد بود، فقط 100 هزار نفر دیگر از هر دو طرف کشته خواهند شد.

نخست وزیر اسلواکی بار دیگر خواستار آغاز مذاکره صلح شد، ولی تاکید کرد که روسیه سرزمین‌های تحت کنترل خود را ترک نخواهد کرد.

در اوایل آوریل، روزنامه واشنگتن پست گزارش داد که احتمال بازگشت اوکراین به مرزهای 2014 بسیار کم است.به نوشته این نشریه، چشم انداز اقدامات ولادیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین در حال حاضر از بد به بدتر تغییر کرده است. در کل سال 2023 در میدان نبرد، نیروهای مسلح اوکراین نتوانستند به موفقیت دست یابند و اکنون آنها در حال عقب نشینی کامل هستند و وخامت اوضاع در حال افزایش است، بنابراین احتمال بازگشت سرزمین ها از طریق ابزار نظامی کمتر و کمتر می‌شود.

تاکید فون در لاین بر لزوم آمادگی اتحادیه اروپا برای جنگ

اورسولا فون در لاین، رئیس کمیسیون اروپا روز گذشته اعلام کرد که کشورهای اروپایی در حال حاضر با تهدید فوری جنگ مواجه نیست، اما باید برای چنین وضعیتی آماده شود. او در یک کنفرانس امنیتی در بروکسل گفت: احتمالاً  همین حالا هیچ تهدید فوری جنگ وجود ندارد، اما نمی توان گفت که چنین جنگی غیرممکن است و ما باید برای این کار آماده باشیم.

فون در لاین تاکید کرد که به همین دلیل باید روند اصلاحات در ارتش کشورهای عضو اتحادیه اروپا هرچه زودتر آغاز شود.

اوربان: اوکراین یک کشور تحت الحمایه غرب است نه کشوری مستقل

ویکتور اوربان، نخست وزیر مجارستان در کنفرانس محافظه کاری ملی در بروکسل ابراز عقیده کرد  که اوکراین کشور مستقلی نیست و در واقع تحت الحمایه غرب است. او گفت: ما به حاکمیت ملی اوکراین و حقوق بین‌الملل احترام می‌گذاریم، ولی واقعیت این است که این کشور امروز فقط تحت الحمایه غرب است.

وی در تحلیل تماس‌ها با روسیه تاکید کرد که همواره روابط اقتصادی خوبی با مسکو داشته و نمی خواهد از آن دست بکشد. به عقیده او، درگیری اوکراین نباید بر همکاری اقتصادی بین مجارستان و روسیه تأثیر بگذارد، زیرا این "جنگ مردم مجارستان نیست".

اوربان در پاسخ به این سوال که آیا رئیس جمهور ولادیمیر پوتین را نزدیک‌ترین متحد خود می داند یا خیر، با اشاره به اینکه کلمه متحد یک "اصطلاح قوی" است، افزود: "مجارستان همیشه روابط اقتصادی خوبی با روسیه داشته است. بنابراین من نمی خواهم این روابط را قطع کنم."

علاوه بر این، به عقیده اوربان، روسیه اجازه نخواهد داد اوکراین به شکل فعلی آن به عضویت ناتو درآید و مناقشه کنونی نباید در میدان جنگ حل شود.

پیش از این، در اواخر مارس، اوربان تاکید کرد که روسیه هرگز کشورهای ناتو را با حمله تهدید نخواهد کرد، اما قاطعانه مخالف پیوستن اوکراین به این ائتلاف است، زیرا این به معنای نزدیک شدن ناتو به مرزهای روسیه است. او همچنین ایجاد «منطقه امن» را پیشنهاد کرد.

روسیه نگرانی از مواضع چین در قبال اوکراین نداردتحولات اوکراین| استفاده آمریکا از کی‌یف برای اهداف نظامیبررسی جداگانه لایحه کمک به اوکراین و اسرائیل در کنگره آمریکا

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • لحظه سقوط بمب افکن روسی + فیلم | وزارت دفاع روسیه سقوط جنگنده خود را تأیید کرد
  • سرنگونی ۱۰۰ جنگنده پیشرفته؛ افتخاری از پدافند هوایی ایران + فیلم
  • دستگیری ۲ جاسوس روسی در ایالت بایرن آلمان
  • تحولات اوکراین|اوضاع در جبهه نبرد به نفع مسکو تغییر کرده است
  • پیشنهاد پوتین برای میانجیگری میان ایران - اسرائیل / 3 شرط تهران / روزنامه کویتی: روسیه قطعات حساس جنگنده سوخو35 را به ایران نداده
  • کشف یک بدافزار روسی توسط شرکت امنیتی در فنلاند
  • (تصاویر) جنگنده‌های نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران
  • انفجار مهیب در پایگاه هوایی روسیه در کریمه و نابودی سامانه های موشکی+ فیلم/پیش بینی رسانه آمریکایی از نزدیک بودن شکست اوکراین در برابر روسیه
  • انفجار مهیب در پایگاه هوایی روسیه در کریمه و نابودی سامانه های موشکی
  • سوخو-24 در نمایی متفاوت (عکس)