Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مشرق»
2024-04-23@06:53:14 GMT

۸۰ درصد از نمایندگان پیروز از چهره‌های جدید هستند

تاریخ انتشار: ۲۸ مهر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۴۴۸۴۳۱

۸۰ درصد از نمایندگان پیروز از چهره‌های جدید هستند

بر اساس آمار کمیساریای عالی انتخابات عراق، بیش از ۲۶۵ نماینده جدید برای اولین بار در پنجمین پارلمان این کشور حضور خواهند داشت.

به گزارش مشرق به نقل از میدل ایست نیوز، بر اساس آمار جدید کمیساریای عالی انتخابات عراق، بیش از ۲۶۵ نماینده جدید برای اولین بار در پنجمین پارلمان این کشور حضور خواهند داشت.

به گزارش پایگاه خبری «ناس» بیش از ۸۰ درصد از اعضای چهارمین دوره پارلمان عراق جای خود را به نمایندگان جدید خواهند داد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در همین رابطه، کمتر از ۶۵ نماینده پارلمان پیشین موفق شدند کرسی خود را در پارلمان آتی حفظ کنند.

بزرگ‌ترین تغییر در استان نجف اشرف بود که رای‌دهندگان به تغییر همه نمایندگان پارلمان پیشین رای دادند لذا در پنجمین دور پارلمان عراق هیچ یک از نمایندگان پیشین این استان حضور ندارند و همه از چهره‌های جدید انتخابات شده‌اند.

در استان المثنی نیز به جز «فالح الساری»، همه نمایندگان پیشین این استان از راهیابی مجدد به پارلمان ناکام ماندند.

تغییر بارز در انتخابات کنونی که پنجمین انتخابات پس از سال ۲۰۰۳ محسوب می‌شود، تصویب قانون انتخابات جدید بود که به‌موجب قانون انتخابات شماره ۹ سال ۲۰۲۰، عراق به‌جای ۱۸ حوزه انتخابیه به ۸۳ حوزه انتخابیه تقسیم شده است و آرای رأی‌دهندگان به‌طور مستقیم به نامزدهای آنها می‌رود و فرد حائز بالاترین رأی موفق به راهیابی به پارلمان خواهد شد.

به‌خلاف نظام انتخابات سابق که ۴ انتخابات پارلمانی میان سال‌های ۲۰۱۸ ـ ۲۰۰۶ براساس آن برگزار شد، در نظام جدید کشور به ۸۳ حوزه انتخابیه براساس نسبت جمعیتی‌اش تقسیم شده است، از جمله بغداد که پرجمعیت‌ترین استان عراق است و بیش از ۲۱ درصد جمعیت عراق را در خود جای داده به ۱۷ حوزه تقسیم شده است.

از تغییرات مهم در این نظام انتخاباتی جدید آن است که رقابت نامزدها نه در سطح استانی که در سطح حوزه‌های انتخابیه است، با این توضیح که در نظام انتخاباتی پیشین، رأی‌دهنده می‌توانست به هر نامزدی در استان که بخواهد رأی دهد؛ اما در نظام کنونی فقط به نامزدهایی که در حوزه انتخابیه خودش هستند رأی می‌دهد.

همچنین بر اساس قانون انتخابات کنونی، در صورت خالی شدن کرسی پارلمانی به دلیل فوت نماینده یا دستیابی وی به پستی در دولت، فردی به جای وی به پارلمان راه خواهد یافت که پس از نماینده مذکور، بالاترین آرا را به دست آورده است؛ اما در نظام انتخاباتی پیشین در صورت خالی شدن کرسی، هم‌حزبی و هم‌فراکسیونی وی به پارلمان راه می یافت.

بر اساس ماده ۱۵ قانون انتخاباتی مصوب سال ۲۰۲۰ میلادی، در صورت خالی شدن یک کرسی پارلمانی، نامزد بعدی که بالاترین آرا را در حوزه انتخابیه مذکور را به دست آورده است، به جای وی به پارلمان راه می‌یابد.

تصویب این ماده قانونی با انتقاداتی همراه بود از این جهت که در برخی مناطق مختلط از نظر قومیتی و مذهبی در صورت فوت یا ترور یک نماینده و راهیابی نماینده‌ای از گروه مقابل، توازنات قومی و طائفی در پارلمان به هم خواهد ریخت.

به طور مثال در بغداد در صورتی که «حاکم الزاملی»، «مها الدوری» و یا «حسن الکعبی» از فراکسیون صدر به پست‌های اجرایی منصوب شوند، «حسن سالم»، از فراکسیون صادقون به پارلمان راه خواهد یافت.

منبع: ایسنا

منبع: مشرق

کلیدواژه: تحولات قفقاز تحولات افغانستان انتخابات عراق پارلمان عراق قانون انتخابات فراکسیون صادقون قانون انتخابات پارلمان راه حوزه انتخابیه نظام انتخابات بر اساس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۴۴۸۴۳۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رقابت ۳۴ نامزد برای تصاحب ۱۷ کرسی مجلس شورای اسلامی در استان تهران

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی، استانداری تهران، سید عباس جوهری از برگزاری مراسم قرعه کشی برنامه‌های تبلیغاتی نامزد‌های دوازدهمین انتخابات مجلس شورای اسلامی استان تهران (دور دوم) خبر داد و اظهار کرد: در برگزاری دور نخست انتخابات مجلس که اسفندماه ۱۴۰۲ برگزار شد با وجود تمام تفرقه افکنی‌های بدخواهان، شاهد حضور دشمن شکن مردم، پای صندوق‌های رأی بودیم که همراهی بسیار مؤثر و معناداری را به نمایش گذاشتند و نقشه شوم دشمنان و معاندان را نقش بر آب کردند و بر عزت ایران اسلامی افزودند.

معاون سیاسی و اجتماعی استاندار تهران با تقدیر از همه دست اندرکاران و عوامل اجرایی از جمله فرمانداران، بخشداران، شبکه‌های سیما و رادیو تهران، خبرگزاری‌ها و اصحاب رسانه، نیروی انتظامی و بسیج، نیرو‌های امنیتی و قوه قضائیه و شورای نگهبان و نیرو‌های مردمی برگزار کننده انتخابات گفت: از بین ۱۰ حوزه انتخابیه دور نخست انتخابات مجلس شورای اسلامی در استان تهران، ۸ حوزه انتخابیه نهایی و دو حوزه انتخابیه به دور دوم کشیده شد، که طی این دوره ۳۴ نامزد برای تصاحب ۱۷ کرسی مجلس شورای اسلامی به رقابت خواهند پرداخت.

رئیس ستاد انتخابات استان تهران تفاوت بسیار مهم در برگزاری دور اول و دور دوم دوازدهمین انتخابات مجلس شورای اسلامی را در برگزاری تمام الکترونیک انتخابات اعلام کرد و افزود: برگزاری دور دوم انتخابات در حوزه انتخابیه تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس به صورت تمام الکترونیک برگزار می‌شود.

جوهری با بیان اینکه این اقدام برای اولین بار در این حوزه انتخابیه صورت می‌پذیرد و سهم بسزایی در صرفه جویی وقت و امکانات رأی دهندگان و ستاد انتخابات خواهد داشت، اظهار کرد: از مهمترین ویژگی برگزاری الکترونیکی انتخابات، تسریع در شمارش و جمع بندی نتایج است.

وی طولانی شدن فرآیند شمارش آرا را معضل اساسی در برگزاری انتخابات دانست و گفت: انشاالله با این اقدام و تجربه جدید، تسریع در شمارش و اعلام‌نتایج انتخابات رقم خواهد خورد و سنگ بنایی برای برگزاری انتخابات تمام‌الکترونیک در ادوار بعدی خواهد بود.

بر اساس این گزارش مراسم قرعه کشی برنامه‌های تبلیغاتی نامزد‌های دوازدهمین انتخابات مجلس شورای اسلامی استان تهران (دور دوم) با حضور سید عباس جوهری، معاون سیاسی و اجتماعی استاندار تهران، حجت الاسلام میر اشرفی، رئیس هیأت نظارت شورای نگهبان استان، محمد باقر اعلمی مدیر شبکه تهران، نماینده دادستانی و مدیر رادیو تهران و نمایندگان نامزد‌های مجلس در محل سالن همایش‌های بین المللی صداوسیما برگزار شد.

گفتنی است که در این مراسم برای پخش برنامه تبلیغاتی نامزد‌ها از شبکه تهران، برنامه نامزد‌های انتخاباتی از شبکه تهران رادیو و مناظرات نامزد‌های حوزه انتخابیه تهران در چهار گروه هشت نفره و در دو نوبت قرعه کشی انجام شد.

باشگاه خبرنگاران جوان اجتماعی شهری

دیگر خبرها

  • نماینده پارلمان عراق: ترکیه ۵۰۰۰ بار حاکمیت عراق را نقض کرده است
  • مرحله دوم انتخابات مجلس در قائمشهر تمام الکترونیک است
  • ۱۳ اردیبهشت، آغاز تبلیغات دور دوم انتخابات
  • رقابت ۳۴ نامزد برای تصاحب ۱۷ کرسی مجلس شورای اسلامی در استان تهران
  • فرصت رایگان تبلیغات نامزد های انتخابات
  • مرحله دوم انتخابات مجلس در ۸ حوزه، الکترونیکی برگزار می‌شود
  • مرحله دوم انتخابات مجلس ۸ حوزه الکترونیکی برگزار می‌شود
  • مرحله دوم انتخابات مجلس در تهران الکترونیکی برگزار می‌شود
  • رسوایی‌های گسترده در پارلمان انگلیس
  • اعلام زمان تبلیغات مرحله دوم انتخابات مجلس دوازدهم