Web Analytics Made Easy - Statcounter

نماینده تندرو دولت ترامپ در شورای امنیت سازمان ملل متحد نوشت: ایران از طریق ناوگان نفتکش‌های خود مشهور به «ناوگان دریایی شبح» قادر است هر زمانی به میل خود تحریم‌ها را نقض کند.

گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو - احمد رضاپور؛  «نیکی هیلی» نماینده تندرو دولت ترامپ در شورای امنیت سازمان ملل متحد و مشاور ارشد سازمان «اتحاد علیه ایران هسته‌ای» در مطلب تندی علیه همکاری چین و ایران تحت عنوان «اگر بایدن با واردات نفت ایران از سوی چین مبارزه نمی‌کند، کنگره باید دست به کار شود» در روزنامه واشنگتن پست آمریکا نوشت: اینجا یک معمایی وجود دارد: ایران به سیستم بانکی جهانی دسترسی ندارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این کشور نمی‌تواند با شرکت‌های خواهان دسترسی به بازار آمریکا مراوده تجاری داشته باشد. بیشتر دارایی‌های آن مسدود شده است. پس چگونه ایران به فعالیت‌های خود ادامه می‌دهد؟

پاسخ به طرز فزاینده‌ای چین است. رئیس جمهور بایدن به روی خودش نمی‌آورد که چین میلیون‌ها بشکه نفت ایران را به صورت پیوسته می‌خرد. اواخر ماه گذشته میلادی، یکی از مقامات دولت آمریکا به رویترز گفت: «دولت بایدن در این مورد به صورت دیپلماتیک با چین وارد گفتگو شده، زیرا مسیر موثرتری برای حرکت رو به جلو است.»

واقعاً؟ ردیابی مسیر فروش نفت ایران به چین دشوار است زیرا بخش اعظم این تجارت پنهان است، امّا ناظران صنعت نفت گزارش دادند که چین در سال ۲۰۲۱ صد‌ها هزار بشکه نفت خام ایران را به صورت روزانه وارد می‌کند. تخلیه هر بشکه نفت ایران نقض تحریم‌های آمریکا می‌باشد که برای محروم کردن آن از درآمدها اعمال شده است. با این حال، دولت بایدن شرکت‌های چینی را به خاطر مراودات تجاری با آیت‌الله ها بدون مجازات رها کرده است. 

نیکی هیلی با عصبیت در ادامه نوشت: چرا بایدن اجازه می‌دهد که این سرکشی گستاخانه ادامه پیدا کند؟ دو دلیل دارد. بایدن درباره ایران گفت که دیپلماسی کلید پیشرفت است؛ به ویژه هنگامی که موضوع درمورد احیاء برجام و مذاکره درباره درباره برنامه هسته‌ای ایران باشد. دولت قبلی آمریکا در سال ۲۰۱۸ از برجام خارج شد. 

سیاست بایدن درباره چین منسجم نیست. به نظر می‌رسد بایدن مردد است که گامی بردارد که احتمالاً توانایی او را برای مذاکره  درمورد یک توافق اقلیمی با چین مختل می‌کند. حزب کمونیست چین و رئیس جمهور «شی جی پینگ» می‌داند که پشتیبانی از ایران برای پکن خوب و برای واشنگتن بد است. ایران بخش مهمی از ابتکار «یک کمربند - یک جاده» است. چین در ازای تامین بودجه برای ساخت زیرساخت‌ها دسترسی تجاری بدست می‌آورد. جهانی وجود ندارد که در آن مشارکت چین در خاورمیانه بتواند آمریکا را امن تر کند. 

تقویت همکاری با ایران برای منافع انرژی چین ضروری است. ایران از طریق ناوگان نفتکش‌های خود مشهور به «ناوگان دریایی شبح» قادر است هر زمانی به میل خود تحریم‌ها را نقض کند. بانک «سنت لوئیس» تخمین زده است که صادرات نفت خام ایران ۵۵۸ هزار بشکه در روز است که تا سال آینده به ۶۰۸ هزار بشکه در روز خواهد رسید ـــ مترجم: فدرال رزرو (The Federal Reserve) به بانک مرکزی ایالات متحده آمریکا گفته می‌شود که از ۱۲ بانک مرکزی ایالتی تشکیل شده و بانک «سنت لوئیس» یکی از آن‌هاست.

ایران و چین اخیراً گام بزرگی در مسیر اتحادشان برداشته‌اند. تهران و پکن «پیمان همکاری راهبردی» را نهایی کردند. طبق این پیمان، چین به ۴۰۰ میلیارد دلار سرمایه‌گذاری در ایران طی ۲۵ سال متعهد شده است. در مقابل، چین دسترسی بلند مدت [پایداری] به نفت خام ایران خواهد داشت و حضور خود را در [عرصه ساخت و توسعه] بنادر، خطوط راه آهن، مخابرات و سایر زمینه‌ها افزایش می‌دهد. همچنین پیمان همکاری راهبردی روابط نظامی میان دو کشور چین و ایران را تقویت می‌کند. 

هیچ یک از این موارد خبر خوبی برای آمریکا نیست. اگر بایدن پاسخگوی مسائل مربوط به ایران و چین نیست، کنگره باید دست به کار شود. کنگره برای شروع می‌تواند «بانک خلق چین» و دیگر بانک‌های این کشور را به دلیل معامله با «بانک مرکزی ایران» تحریم کند. قانونگذاران کنگره همچنین می‌توانند علیه نهادهای چینی که نفت ایران را ذخیره یا در اداره، نگهداری یا بیمه کشتی‌هایی حامل آن کمک می‌کنند، تحریم‌ اعمال کند. 

دولت بایدن به جای اعتماد احمقانه به دیپلماسی، باید عرصه را بر صادرات نفت ایران به چین سخت تر کند. این بدین معناست که به وزارت خزانه داری آمریکا دستور دهد تا «نفتکش‌های حامل نفت ایران»، «متخصصان ذخیره‌سازی نفت»، «مدیران بنادر»، «عوامل واردات» و «دیگر افراد همکار در نقل و انتقال نفت» را تحریم کند. 

در سال ۲۰۱۸ آمریکا ۹۰ نفت کش ایرانی را تحریم کرد. صادرات نفت ایران به طرز قابل توجهی سقوط کرد. قبل از تحریم‌ها، نفتکش‌های ایرانی قریب به ۱۸۸ میلیون بشکه نفت را انتقال دادند. یکسال بعد، این میزان به نصف رسید و در نهایت تا سال ۲۰۲۰ دو-سوم صادرات نفت ایران کاهش پیدا کرد. امروز ایران از نفتکش‌های خارجی برای دور زدن تحریم‌ها استفاده می‌کند ـــ راه گریزی که باید مسدود شود. 

اوضاع مناسب نیست. ایران و کمونیست‌های چین درحال پیروزی هستند و ایالات متحده و متحدانش درحال باخت. رئیس جمهور بایدن احتمالاً مذاکرات را ترجیح می‌دهند ولی با این کار به کسانی جرات می‌دهد که خواهان زمین خوردن آمریکا هستند. امنیت ملی آمریکا مذاکره بردار نیست. 

*مطالب واشنگتن پست صرفاً جهت آگاهی مخاطبان از ادعاها و نگرش این جریده غربی ترجمه شده است.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: سیاسی ایران چین واشنگتن پست صادرات نفت نفت ایران بشکه نفت تحریم ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۴۴۸۹۶۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سرنوشت سیاسی بایدن در گروِ تحریم نفتی ایران | فارن پالسی: بایدن به دام افراطیون برای تحریم ایران نیفتد

به گزارش همشهری آنلاین، پایگاه تحلیلی فارن پالسی نوشت: ‌در صورتی که جو بایدن، رئیس‌جمهوری ایالات متحده، تحریم‌های نفتی جدیدی علیه ایران، ‌ونزوئلا و روسیه اعمال کند، ‌بخش بزرگی از نفت از بازاری که در حال حاضر کاملاً متعادل است، حذف خواهد شد.

این گزارش با زیر سوال بردن فشار نمایندگان مجلس آمریکا بر رییس جمهور این کشور برای اعمال تحریم‌های نفتی تاکید کرد: چنین تصمیمی برای دولت آمریکا چندان ساده و بی هزینه نخواهد بود.

فارن پالسی نوشت: لایحه تحریم‌های نفتی تنها چند روز پس از آن صادر شد که دولت بایدن، تحت فشار فراحزبی کنگره، لغو تحریم‌ها را از ونزوئلا به ادعای عدم پایبندی تعهدات کاراکاس مبنی بر اجازه برگزاری انتخابات آزاد، پس گرفت. این موضوع می تواند در آینده برای تهیه درجه‌های سنگین‌تر نفتی مورد نیاز پالایشگاه‌های نفتی آمریکا از ونزوئلا دردسرهایی ایجاد کند. این در حالی است که در تمام این مدت، برخلاف میل واشنگتن، کی‌یف به استفاده از پهپادهای دوربرد برای هدف قرار دادن بخش‌هایی از صنعت نفت روسیه ادامه داده و به توانایی این کشور برای صادرات فرآورده‌های نفتی آسیب زده است.

این گزارش با تاکید بر این که بازار نفت در حال حاضر کسری زیادی ندارد، افزود: از نظر عرضه جهانی، در حالی که سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) و شرکای آن (به جز عراق و ایران) همچنان در حال کاهش تولید هستند، ایالات متحده، کانادا، برزیل و گویان کمبودها را جبران می کنند. ایالات متحده بیشتر از هر کشور دیگری، (حدود ۱۳ میلیون و صد هزار بشکه در روز) به تولید نفت می پردازد، اما بعید است که امسال رشد بیشتری را شاهد باشد. کانادا نیز، ‌می‌تواند امسال نیم میلیون بشکه در روز به تولیدات خود اضافه کند. کشور گویان، هم حدود ۲۵۰ هزار بشکه در روز نسبت به تولیدات سال گذشته خود اضافه کرده است. همه اینها در کنار هم برای جبران هرگونه کاهش تولید از سوی اوپک (در صورت تحریم ایران، ‌روسیه و ونزوئلا) کافی است، ‌مگر این‌که تقاضای جهانی برای نفت بسیار بیشتر از حد انتظار باشد.

روری جانستون، بنیانگذار کامیونیتی کانتکست( Commodity Context)، یک شرکت مشاوره تحقیقاتی بازار نفت، با اشاره به این که هدف عربستان سعودی و اوپک، ‌حفظ قیمت نفت در محدوده ۶۰ تا ۷۵ دلار در هر بشکه است، افزود: با این حال آن‌ها حداقل و حداکثر بسیار بالاتری را در نظر می گیرند تا بتوانند با نوسان‌های بازار جهانی مقابله کنند. به همین دلیل است که هرگونه کاهش میزان نفت در اثر تحریم‌های جدید می‌تواند مشکلی برای عرضه و تقاضای جهانی، قیمت نفت و از نظر سیاسی به ضرر دولت و کمپین انتخاباتی بایدن باشد.

این گزارش با اشاره به این که ایالات متحده به لطف تولید نفت شیل در این کشور، به یک تولیدکننده بزرگ و سپس صادرکننده نفتی مهم و تاثیرگذار در عرصه جهانی تبدیل شده، نوشت: چنین دستاوردی این کشور را قادر ساخته تا تحریم‌های زیادی را علیه کشورهای بیشتری اعمال کند و به همین دلیل واشنگتن شیفته تحریم‌های انرژی شده است. اما این نکته به این معنا نیست که می‌تواند پویایی بازار جهانی نفت را نادیده بگیرد. واقعیتی که قیمت‌ها را در همه جا، حتی در شهرهای کوچک ایالات متحده، تنها چند ماه مانده به انتخابات مهم ریاست جمهوری در این کشور تحت تاثیر قرار خواهد داد.

کد خبر 847011 منبع: ایرنا برچسب‌ها ایران و آمریکا خبر ویژه تحریم جوزف بایدن

دیگر خبرها

  • سرنوشت سیاسی بایدن در گروِ تحریم نفتی ایران | فارن پالسی: بایدن به دام افراطیون برای تحریم ایران نیفتد
  • هیل: همه رؤسای جمهور آمریکا در تحریم ایران شکست خورده‌اند
  • اگر در مقابله با ایران به دودلی ادامه دهیم به زودی به نقطه‌ای می رسیم که دیگر گزینه‌ای نداریم
  • بی‌اعتنایی بازار نفت به اقدامات آمریکا علیه صادرات نفت ایران
  • هیل: همه رؤسای ‌جمهور آمریکا در تحریم‌ ایران شکست خورده‌اند
  • تحریم های جدید ضد ایرانی دولت بایدن
  • خبرگزاری آمریکایی: احتمالاً بایدن تحریم‌های نفتی ایران را اجرا نخواهد کرد
  • بایدن اثر تحریم های ضد ایرانی را خنثی می‌کند
  • بلومبرگ: تحریم‌های جدید آمریکا علیه ایران روی کاغذ می‌ماند
  • پولیتیکو: ۳ دولت اخیر آمریکا در مقابل ایران ناکام شدند