Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری ایسکانیوز، پوتین که تاکنون چندین بار در مورد نفوذ اعضای گروه‌های تروریستی به کشورهای همسایه با استفاده از اوضاع آشفته افغانستان اخطار داده است، بر این باور است که احتمال دارد تروریست‌ها برای بی‌ثبات کردن کشورهای همسایه افغانستان تلاش کنند و حتی به صورت مستقیم برای گسترش قلمرو خود اقدام نمایند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اکنون سوال اینجاست اظهارات اخیر پوتین در خصوص شرایط پیچیده افغانستان و خطر نفوذ گروه‌های تروریستی در این کشور شامل چه موارد و اتفاقاتی می شود؟

به گزارش پایگاه خبری «ای ان آی» هند، اظهارات اخیر پوتین نشان می‌دهد که تشدید ناآرامی ها در افغانستان می‌تواند سبب کشیده شدن دامنه شعله های آن به کشورهای همسایه و آسیای میانه شود.

بر اساس این گزارش، اگرچه طالبان می‌گوید تهدیدی برای هیچ کشوری به شمار نمی‌آید، اما اقدامات اخیر گروه تروریستی داعش در این کشور و ناکامی طالبان در مهار آنها توانایی این گروه را برای برقراری امنیت در افغانستان به چالش کشیده است.

گفتنی است پوتین  که پیش‌تر اعلام کرده بود مسکو در به رسمیت شناختن طالبان شتاب نمی‌کند، بر این باور است که اوضاع افغانستان که برای آسیای مرکزی و کشورهای مستقل مشترک المنافع خطراتی را به دنبال دارد، نگران کننده و نیازمند تلاش های مشترک است.

رئیس جمهوری روسیه با بیان اینکه نزدیک به دو هزار تروریست داعشی در افغانستان وجود دارد، اظهار داشت: آنها (تروریست های داعشی) بر روی اختلافات قومی حساب می کنند.

سایت انگلیسی خبرگزاری «خامه پرس» افغانستان نیز در گزارشی با اشاره به اظهارات اخیر پوتین می‌نویسد: برگزاری نشستی در مسکو در تاریخ ۲۸ مهرماه  سال جاری با هدف بررسی وضعیت افغانستان و در راستای نگرانی های شدید رئیس جمهوری روسیه با توجه به افزایش عملیات تروریستی در افغانستان است.
بنابر رسانه های خبری، در نشست مسکو، جدیدترین تحولات سیاسی و نظامی احتمالی در افغانستان و چشم انداز تشکیل دولتی فراگیر در این کشور  مورد گفت و گو قرار می گیرد.

پایگاه خبری «ریپایلیک ورد» نیز در گزارشی به اظهارات اخیر پوتین در خصوص حضور نیروهای تروریستی در افغانستان اشاره می‌کند و می‌نویسد: پیش‌تر نیز شماری از مقامات ارشد اطلاعاتی آمریکا در خصوص تبدیل شدن افغانستان به پایگاه نیروهای القاعده هشدار داده بودند.

بر اساس این گزارش، شماری از مقامات ارشد آمریکایی مدعی شده اند که در یک تا دو سال آینده افغانستان به پایگاه القاعده تبدیل می‌شود و این مساله تهدیدی جدی برای واشنگتن به شمار می‌آید.

به نوشته این پایگاه خبری، پس از به قدرت رسیدن طالبان در افغانستان، نیروهای داعش نیز در حال بازگشت به کابل هستند.

پایگاه خبری «راشا تودی» نیز در تحلیلی تحت عنوان« چه کسی از جنگ فرقه گرایانه در افغانستان سود می برد»، ضمن اشاره به اظهارات اخیر پوتین و حملات تروریستی دو هفته گذشته که شیعیان نمازگزار را در دو مسجد در افغانسان هدف قرار داده، به مذاکرات مسکو در خصوص وضعیت فعلی افغانستان اشاره می‌کند.

این گزارش ضمن برشمردن نگرانی‌های پوتین در خصوص افرایش افراط گرایی در افغانستان می‌‍‌نویسد، مقامات چین نیز در خصوص اقدامات تروریستی در افغانستان نگران هستند.

زنگ خطر پوتین در خصوص انتقال تروریست‌ها از سوریه و عراق به افغانستان

طالبان که در تاریخ ۱۵ اوت (۲۴ مرداد) کنترل کابل پایتخت افغانستان را در اختیار گرفت و ۷ سپتامبر (۱۶ شهریور) دولت موقت خود را تشکیل داد، می‌گوید با گروه‌های تروریستی مبارزه می‌کند و اجازه نخواهد داد از خاک این کشور علیه سایر کشورها استفاده شود.

این در حالیست که حملات تروریستی و انتحاری دو هفته گذشته به مساجد شیعیان در قندهار و قندوز افغانستان که ده ها کشته و مجروح بر جای گذاشت و از قضا مسئولیت آن از سوی گروه تروریستی داعش به عهده گرفته بود، حکایت از «قریب به یقین» بودن اظهارات پوتین دارد که به سبب مرز مشترک افغانستان با تاجیکستان به دقت هر گونه تحرکات را در افغانستان رصد می کند.

به دنبال حملات خونین دو هفته گذشته در افغانستان، طالبان اعلام کرده است که حفاظت از مساجد شیعیان را برعهده می گیرد، این در حالی است که این اقدام دیرهنگام باید بعد از اولین تهدیدات علیه مساجد شیعیان انجام می گرفت.
تشدید حملات تروریستی در افغانستان که این بار شیعیان را هدف قرار داده است، حکایت از پیچیده تر شدن اوضاع افغانستان دارد، اما به نظر می‌رسد این بار داعش با هدف ایجاد تفرقه بین شیعه و سنی، مساجد شیعیان را هدف قرار داده است.

اقدامات اخیر روسیه در خصوص جدیدترین تحولات در افغانستان نشان می دهد روسیه از یک طرف دعوت به جلب مشارکت طالبان می کند و از سوی دیگر در صدد تقویت ساختار نظامی کشورهای آسیای مرکزی برای جلوگیری از بی ثباتی اوضاع این منطقه است.
در پایان نگاهی به تحولات فعلی در افغانستان نشان می‌دهد، راه حل افغانستان را نه از طریق نظامی بلکه از راه مذاکره باید جست.

امید آن می رود نشست اخیر مسکو که با حضور نمایندگان ۱۰ کشور منطقه از جمله جمهوری اسلامی ایران بعلاوه هیات عالی رتبه ای از طالبان برگزار می شود، بتواند به متحد کردن تلاش‌ها و تمهیدات جامعه جهانی برای جلوگیری از بروز بحرانی انسانی در افغانستان کمک کند.

منبع: ایرنا

انتهای پیام/

کد خبر: 1115681 برچسب‌ها افغانستان

منبع: ایسکانیوز

کلیدواژه: افغانستان تروریستی در افغانستان اظهارات اخیر پوتین پوتین در خصوص مساجد شیعیان پایگاه خبری تروریست ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۴۴۹۱۳۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اردوغان: به مبارزه علیه تروریست‌ها ادامه می‌دهیم/ نتانیاهوی هیتلر نمی‌تواند فرار کند

به گزارش قدس آنلاین، رجب طیب اردوغان، رئیس‌جمهور ترکیه در بازگشت از سفرش به عراق در هواپیما، دیدارهایش با رهبران اقلیم کردستان را مفید خواند و با تاکید بر اینکه این فرصت به وجود آمده که بار دیگر دوستی صمیمانه میان ترکیه و اقلیم کردستان عراق را از نزدیک شاهد بود، تصریح کرد که اراده ترکیه برای پیشبرد همکاری‌های ایجاد شده با اداره اقلیم کردستان عراق همچنان باقی است.

اردوغان با بیان اینکه در این دیدار درباره اقداماتی که می‌توان علیه تهدید پ‌ک‌ک، (حزب کارگران کردستان) انجام داد نیز گفت‌وگو شده، افزود: ما تایید کردیم که موفقیت‌های دائمی که در مبارزه با تروریسم به دست خواهیم آورد برای امنیت منطقه ما اهمیت حیاتی دارد. ما همچنین روابط اقتصادی خود به ویژه انرژی، حمل و نقل، تجارت و سرمایه‌گذاری را به طور جامع ارزیابی کردیم.

وی تصریح کرد: ما اهمیتی را که برای امنیت و ثبات عراق در برابر پیامدهای منفی جنایات بر منطقه ما و عراق قائل هستیم، ابراز کردیم.

عملیات در عراق

اردوغان درخصوص احتمال عملیات مشترک با عراق، گفت: باتلاق تروریسم به ویژه در عراق و سوریه نه تنها با کار ما، بلکه با تلاش مشترک دولت‌های دو کشور خشک می‌شود.

او با تاکید بر اینکه ترکیه بدون تبعیض به مبارزه خود علیه تمامی سازمان‌های تروریستی ادامه می‌دهد، گفت: همانطور که می‌دانید، مبارزه ما علیه پ.ک.ک، ی.پ.گ، و پی وای دی، به ویژه در عراق و سوریه، سال‌هاست که به طور همه جانبه ادامه دارد. از این پس با همین عزم در چارچوب قوانین بین‌المللی و تمامیت ارضی همسایگانمان ادامه خواهد یافت. امیدواریم همسایگان ما در برابر تهدیداتی که از سرزمینشان متوجه ما می‌شود، موضع لازم را اتخاذ کنند و با هم به این مبارزه ادامه دهیم. این سازمان‌های تروریستی برای ثبات، توسعه و صلح و چشم انداز توسعه عراق و امنیت سرمایه گذاری‌های بین‌المللی تهدید هستند. ضروری است که این گودال‌های تروریستی پر شود و آینده‌ای قابل پیش بینی برای عراق ساخته شود. ما در این زمینه مصمم هستیم. ما هرگز میدان را به کسانی که با تروریسم و ​​سازمان‌های تروریستی اقدام می‌کنند و از سازمان‌های تروریستی به عنوان ابزار استفاده می‌کنند، نمی‌سپاریم.

اردوغان درباره مساله آب و میزان آب جاری از رودهای فرات و دجله، به اهمیت استفاده منطقی از منابع آبی اشاره و با یادآوری اینکه عراق از ترکیه در رابطه با آب مطالباتی دارد، گفت: آنچه در این مرحله باید انجام شود، ارائه طرح‌ها و برنامه‌های جدید مناسب برای تغییر شرایط آب و هوایی جهان و تضمین استفاده پایدار از آب است. فراموش نکنید که ما حداقل به اندازه آنها مشکل آب داریم.

رئیس‌جمهور ترکیه با اشاره به اینکه ترکیه غنی از آب نیست و در زمره کشورهای دارای تنش آبی قرار دارد، گفت: اگر نتوانیم برنامه‌های خود را در مدت زمان کوتاهی اجرا کنیم ممکن است در تامین آب دچار مشکل شویم، بنابراین باید با احتیاط قدم برداریم و شاید بتوان با ارزیابی‌هایی که در این راستا انجام می‌شود به نقطه مشترکی رسید.

غزه

اردوغان در پاسخ به سوالی مبنی بر ترافیک دیپلماتیک انجام شده برای آتش بس دائمی در غزه، با بیان اینکه باید روی این موضوع بسیار حساس بود، گفت: کشتارهای بی‌سابقه اسرائیل و اقدام برای تخریب غزه باید رویکرد جهانیان را به این موضوع تغییر دهد.

او افزود: تسخیر غزه توسط اسرائیل درها را به روی اشغال‌های دیگر باز می‌کند. گشودن غزه به روی شهرک سازی دزدان تروریست اسرائیلی، اسرائیل را تهاجمی‌تر و بی‌پرواتر می‌کند. ما این اجازه را نمی‌دهیم. بنابراین ما به اقداماتی نیاز داریم. جهان اسلام با انفعال در برابر لرزه‌های ناشی از قتل عام و نسل‌کشی در غزه با خطر از دست دادن کامل قابلیت واکنشی خود روبرو خواهد شد. در حال حاضر، غزه است که جهان اسلام باید روی آن تمرکز کند، راه حلی برای آن ایجاد کند و ما به بحث در مورد این مسائل با رهبران بسیاری از کشورها ادامه خواهیم داد. این موضوع اولین دستور کار ما است و ما تمام تلاش خود را برای یافتن راه حل ادامه خواهیم داد. همه می‌توانند این موضوع را نادیده بگیرند یا فراموش کنند، اما ما نمی‌توانیم چنین رویکردی داشته باشیم.

اردوغان درخصوص سفر اسماعیل هنیه، رئیس دفتر سیاسی حماس به ترکیه نیز گفت که دیداری بسیار صمیمانه با هنیه داشته‌اند و ادامه داد: آقای هنیه را مصمم در مبارزه با اسرائیل دیدم. پاسخ این پیوند صمیمانه را در فلسطین احساس کردیم. ما قبلاً در بیانیه‌های خود و در سایر بیانیه‌هایی که داده‌ایم، این نگرش را از این پس به نمایش خواهیم گذاشت، ترکیه حدود ۴۵۰۰۰ تن کمک به غزه ارسال کرده است و کمک‌ها همچنان ادامه دارد. ما در حال حاضر در بیمارستان‌های خود در آنکارا و استانبول در حال مداوای مجروحان هستیم. ما با اقداماتی که در بیمارستان صحرایی انجام می‌دهیم به حمایت از این برادران و خواهران ادامه خواهیم داد. داستان ما را نمی‌توان جدا از قضیه فلسطین نوشت. خوشبختانه ما هم در داستان بزرگ قضیه فلسطین جایی داریم. ما این را از سخنان برادران فلسطینی و دعای مادران و کودکان رنج کشیده در آنجا می‌فهمیم. زمان برای بشریت رو به پایان است. ما باید سخت‌تر برای فلسطین در روزگار تنگ بدویم و برای آینده‌ای تلاش کنیم که دل‌های داغدار را آرام کند و فریاد دردناک نوزادان را آرام کند.

رئیس‌جمهور ترکیه درباره ادعاها مبنی بر فشارهای جدی بر اعضای حماس در قطر و امکان آمدن آنها به ترکیه گفت: مهم نیست که رهبران حماس کجا هستند، مهم وضعیت غزه است. صادقانه بگویم، من چنین اطلاعاتی در مورد موضع آنها در قطر در مورد این موضوع که شما اشاره کردید، دریافت نکرده‌ام.

اردوغان با بیان اینکه از شیخ تمیم بن حمد آل ثانی، امیر قطر چیزی نشنیده است که اقدامی انجام دهد که موضع اعضای حماس در قطر را نادیده بگیرد، گفت: فکر نمی‌کنم چنین اقدامی انجام دهد. نگرش او نسبت به آنها همیشه به عنوان عضوی از خانواده است.

او با یادآوری اینکه در حملات رژیم صهیونیستی به غزه روزنامه‌نگارانی جان خود را از دست دادند، گفت: «اسرائیل این حملات را انجام می‌دهد تا آثار آن را پاک کند، قتل عام‌ها و شواهد نسل کشی را محو کند.

اردوغان با تاکید بر اینکه کسانی که از دموکراسی، حقوق بشر و آزادی صحبت می‌کنند باید این تصویر را به خوبی تحلیل کنند، سخنان خود را اینگونه ادامه داد: قابل درک نیست که صدها تن از خبرنگاران در این راه کشته شوند و جهان در برابر این حملات و این ظلم سکوت کرده باشد. این که برادر ما یکی از اعضای TRT به شدت مجروح شد برای ما اندوه خاصی را به همراه دارد. ما می‌دانیم که نتانیاهوی هیتلر و همدستانش نمی‌توانند از پاسخگویی بگریزند، هر چقدر هم که فرار کند، ما به دنبال او خواهیم رفت. روزی عدالت از جنایتکاران بازخواست خواهد کرد.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • پوتین: تروریسم همچنان بزرگترین خطر قرن بیست و یکم است
  • پوتین: تروریسم یکی از جدی ترین تهدیدات قرن بیست و یکم است
  • پوتین: روش های تروریست ها روز به روز پیچیده تر و وحشیانه تر می شود
  • طالبان: تلاش کابل-مسکو می‌تواند جلوی تهدیدات را بگیرد
  • روسیه: نشست درباره افغانستان باید در هماهنگی با کابل باشد
  • کرسی افغانستان در سازمان ملل به طالبان واگذار شود
  • روسیه از واگذاری کرسی نمایندگی افغانستان در سازمان ملل به طالبان حمایت می‌کند
  • اردوغان: به مبارزه علیه تروریست‌ها ادامه می‌دهیم/ نتانیاهوی هیتلر نمی‌تواند فرار کند
  • تبادل تروریست‌ها در بندر گوادر
  • علنی‌شدن حمایت اسرائیلی‌ها از گروهک تروریستی جیش الظلم + سند