Web Analytics Made Easy - Statcounter

قائم مقام معاونت امور فرهنگی کمیته امداد، گفت:در طی کمتر از دوسال آموزش مجازی بیش از ۱۵ هزار دانش آموز در این دوران به دلایلی، چون عدم دسترسی به ابزار‌های مورد نیاز آموزش مجازی، چون تبلت و شبکه اینترنت و یا ناشی از شرایط بد معیشت حاصل شده در این ایام ترک تحصیل کرده اند. محمد شکرایی قائم مقام معاونت امور فرهنگی کمیته امداد در گفت‌وگو با میزان در مورد رشد چشمگیر دانش آموزان تحت پوشش کمیته امداد از زمان آغازبحران کرونا، گفت: اگرچه که میزان دانش آموزان تحت پوشش کمیته امداد در این دوران افزایش یافته، اما نرخ خروج از مدرس و ترک تحصیل دانش آموزان در این دوران نیز قابل توجه بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


شکرایی گفت:در طی کمتر از دوسال آموزش مجازی بیش از ۱۵ هزار دانش آموز در این دوران به دلایلی، چون عدم دسترسی به ابزار‌های مورد نیاز آموزش مجازی، چون تبلت و شبکه اینترنت و یا ناشی از شرایط بد معیشت حاصل شده در این ایام ترک تحصیل کرده اند.

وی در توضیح این نکته که پیش از بحران کرونا نیز آمار قابل توجهی از دانش آموزان ترک تحصیلی وجود داشته است، گفت:در حال حاضر به طور کلی خارج از موضوع کرونا ما بالغ بر ۱۷۰ هزار نفر در سن تعلیم داریم که در مدرسه نیستند، ولی اولویت اول ما دانش آموزانی نیست که در سنین دبیرستان ترک تحصیل کرده اند چرا که اینان می‌توانند با ادامه تحصیل در مدارس فنی و حرفه‌ای یا آموزشگاه‌ها به فرآیند آموزش برگردنند.
وی گفت:اولویت اول ما دانش آموزان سنین ابتدایی به ویژه ۱۵ هزار واجب التعلیم‌هایی است که در حال حاضر به دلیل معضلات اقتصادی به عنوان نیروی کار به خدمت گرفته شده اند و یا تعارضات ارزشی و فرهنگی موجب شده است که آن‌ها از فرآیند تحصیل و آموزش بازمانده اند.
وی ادامه داد:از این رو هم و غم ما با سواد شدن و بازگشت به تحصیل چنین کودکانی است.

وی گفت:در حال حاضر ۷۳۰ هزار دانش آموز تحت پوشش ما قراردارد که انواع خدمات تحصیلی را از ما دریافت می‌کنند. این خدمات از کمک هزینه‌های تحصیل تا تهیه اقلام آموزشی و مشاوره‌هایی جهت پیشگیری از ترک تحصیل تا حمایت در آزمون کنکور و بحث هدایت تحصیلی ارائه می‌شود.
قائم مقام معاونت امور فرهنگی کمیته امداد اظهار کرد:با شروع آموزش مجازی با استفاده از دسترسی‌هایی که فراهم شده و با استناد به آنچه آموزش و پرورش در این خصوص اعلام کرده است که در حدود ۳ و نیم میلیون از دانش آموزان از این شبکه استفاده نمی‌کنند، کار شناسایی دانش آموزان نیازمند را آغاز کرده ایم.
وی ادامه داد:بر این اساس زمانی که اطمینان حاصل کردیم که دانش آموزی در این شبکه آفلاین است با تماس با این عزیزان و فرستادن مددکار و بررسی شرایط معیشتی آن‌ها با در اختیار قرار دادن تبلت به این عزیزان توانسته ایم تا حدودی در جلوگیری از ترک تحصیل برخی از آنان موفق شویم.

شکرایی گفت:لازم به ذکر است که عدم حضور برخی از دانش آموزان در شبکه شاد به ویژه در مناطق روستایی به دلایلی، چون حضوری بودن آموزش در این مناطق بوده است، اما با این حساب در طی این مدت از سوی کمیته امداد در حدود ۴۰ هزار تبلت برای ارسال به دانش آموزان نیازمند با اولویت دانش آموزان کنکوری و خانواده‌های دارای سه فرزند ادامه داشته است.
وی در پایان در خصوص حمایت از دانش آموزان نیازمند وسایل هوشمند اموزشی، گفت:اگرچه که در ابتدا به این دلیل که دسترسی به داده‌ها ضعیف بوده است، این اتفاق به شکلی هدفمند صورت نگرفته است، اما در مراحل بعدی با ثبت کد ملی افراد و احراز این نکته که افراد دارای اولویت در اختیار داشتن این وسایل بوده اند، انجام گرفته است.   بیشتر بخوانید:
اهمیت مهارت محوری و افزایش توجه به رشته های فنی و حرفه ای
انتهای پیام/ برچسب ها: کمیته امداد ترک تحصیل خروج از مدرسه

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: کمیته امداد ترک تحصیل خروج از مدرسه هزار دانش آموز دانش آموزان کمیته امداد آموزش مجازی ترک تحصیل ۱۵ هزار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۴۵۰۸۸۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پوشش تحصیلی در مقطع ابتدایی بیش از ۹۷ درصد است

سیدعلی کاظمی با بیان اینکه از سال گذشته کودکان بی‌سرپرست و بدسرپرست، کودکان در موقعیت خیابان و کودکان بازمانده از تحصیل بیشتر مورد توجه مسئولان حوزه اجتماعی قرار گرفته‌اند، اظهار کرد:  حجم کودکان بازمانده از تحصیل از تعداد کودکان بی‌سرپرست و بدسرپرست و کودکان در موقعیت خیابان بیشتر است.   اواخر سال گذشته بود که در این راستا جلسه‌ کمیته پایش و نظارت مرجع ملی برگزار شد.

وی یادآور شد: قانون حمایت از اطفال و نوجوانان سه تکلیف عمده شامل پوشش کامل تحصیلی کودکان و نوجوانان، حمایت از کودکان در معرض خطر و آسیب‌دیده و آموزش حقوق کودک به کودکان و مربیان و کارکنان مدارس و مراکز آموزشی را برعهده وزارت آموزش و پرورش قرار داده است. در این جلسه کمیته با حضور برخی معاونان و مدیران وزارت آموزش و پرورش و اعضای هیئت میزان پیشبرد این تکالیف بررسی شد.

کاظمی افزود: بر همین اساس، از سال گذشته تعامل بسیار خوب و سازنده‌ای با آموزش و پرورش شروع شد تا کودکان بازمانده از تحصیل سریعتر وارد کلاس‌های آموزشی شوند و آخرین جلسه شورای هماهنگی مرجع ملی حقوق کودک در سال ۱۴۰۲ به موضوع کودکان بازمانده از تحصیل و تکالیف آموزش و پرورش گذشت.

دبیر مرجع ملی حقوق کودک با اشاره به وضعیت پوشش تحصیلی دانش‌آموزان مقطع ابتدایی ادامه داد: براساس گزارش های موجود، پوشش تحصیلی در مقطع ابتدایی بیش از ۹۷ درصد و در مقطع متوسطه کمتر از این رقم است، از همین رو با توجه به آخرین جلسه برگزار شده در سال ۱۴۰۲، بنا شده از ابتدای سال جاری اقداماتی با هدف‌گذاری گسترش پوشش تحصیلی کودکان تا ۹۹.۹ درصد در مقطع ابتدایی صورت گیرد. زیرا به جز کودکانِ دچار مشکلات عقب‌ماندگی ذهنی که تعلیم‌پذیر نیستند، دیگر کودکان طبق قانون اساسی و قانون حمایت از اطفال و نوجوانان باید در مدرسه حضور پیدا کنند. لذا پوشش ۹۷ درصدی هر چند عدد بسیار ارزشمندی در مقایسه با پوشش تحصیلی در بسیاری از کشورها است، اما از نظر ما این رقم با چشم انداز مطلوب کشور و تکالیف قانونی فاصله دارد و باید برای تحقق آن به صد درصد افزایش پیدا کند.

کاظمی در ادامه به وضعیت پوشش تحصیلی دانش‌آموزان متوسطه اول نیز اشاره کرد و افزود: درخصوص گسترش پوشش تحصیلی متوسطه اول قانون نیز آموزش را برای این گروه اجباری کرده است. بنابراین سطح پوشش باید بیش از ۹۹ درصد باشد، اما درخصوص متوسطه دوم قانون‌گذار الزامی نکرده است، اما برای این گروه تحصیلی نیز باید حداقل ۹۰ درصد پوشش تحصیلی صورت گیرد. براین اساس در سال جاری به موضوع پوشش تحصیلی دانش‌آموزان توجه ویژه‌ای شده و قرار است زیرساخت‌های لازم فراهم شود.

وی در همین راستا از پیگیری تقویت سامانه نماد مربوط به نظام مراقبت اجتماعی دانش‌آموزان خبر داد و گفت: برای گسترش پوشش تحصیلی، آموزش و پرورش قصد تکمیل و اجرای سامانه نماد در مدارس را دارد، اگرچه که پیش از این نیز سامانه نماد توسط آموزش و پرورش راه‌اندازی شده بود، اما در مدل جدید عمده اقدامات توسط آموزش و پرورش صورت گرفته است.

دبیر مرجع ملی حقوق کودک در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه طرح نماد براساس نیازهای شناسایی شده در زمان خودش، توسط برخی از مدیران دغدغه‌مند اجرا و پیگیری شد، تصریح کرد: هدف از راه‌اندازی سامانه نماد، شناسایی کودکان بازمانده از تحصیل است. سامانه نماد یکبار طراحی شد اما از آنجا که با چالش‌هایی روبرو بود، اخیرا بازطراحی شده است، البته ۱۲ مشکل جدی در این زمینه لیست شده تا در جلسه اردیبهشت‌ به صورت مفصل مورد بررسی قرار گیرد.

کاظمی یادآور شد: امسال ۶ ماه قبل از شروع سال تحصیلی به موضوع بازماندگی از تحصیل کودکان ورود کرده‌ایم تا آمارهای بازماندگی از تحصیل به تفکیک استانی احصا شود و بتوان برای آن ها برنامه‌ریزی کرد. در این زمینه نیز راهکارهایی هم شناسایی شده است، به طور مثال ممکن است از طریق سامانه شاد بتوانیم بسیاری از کودکان بازمانده از تحصیل را پوشش دهیم تا کودکی به خاطر مشکلات مالی، مربی و... از تحصیل بازنماند. همچنین می‌توان با فعال‌سازی برخی NGOها افرادی را به عنوان داوطلب - معلم شناسایی و برای ‌آموزش آن ها برنامه‌ریزی کرد. آموزش و پرورش نیز دارای قرارگاه عدالت آموزشی با هدف تحقق عدالت آموزشی است که در همین راستا باید روش‌های مختلف بررسی شوند.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • ۹۵ هزار نفر از دانش‌آموزان کرمانشاهی سفیر سلامت هستند
  • رویداد کارآفرینی دانش آموزان تحت پوشش کمیته امداد
  • اجرای برنامه توانمندسازی ۲ هزار دانش‌آموز کارآفرین هنرستانی
  • موفقیت ۲۰۰۰ هنرستانی در کسب و کار
  • پیگیری جدی برای جلوگیری از بازمانده از تحصیل شدن کودکان
  • 13 هزار دانش آموز امسال به کلاس های درس بازگشتند
  • بازماندگی از تحصیل، بهانه آموزش‌وپرورش برای حفظ نهضت سوادآموزی/ سوخت‌بری، دانش‌آموزان را برای فرار از مدرسه وسوسه می‌کند
  • بازطراحی سامانه نماد برای کاهش بازماندگی از تحصیل
  • پوشش تحصیلی در مقطع ابتدایی بیش از ۹۷ درصد است
  • بازگشت دانش آموزان بازمانده از تحصیل به چرخه تعلیم و تربیت