Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری مهر، گروه استان‌ها- ذبیح الله اصغری: مدتی است، گزارش‌هایی در خصوص جولان موش‌های گرسنه در مزارع کشاورزی رباط کریم می‌رسد، طبق اعلام کشاورزان، هدف عمده موش‌ها پیاز زعفران است، اما آن‌ها در برخی مناطق به دیگر محصولات کشاورزی و یا حتی به خوراک دام نیز یورش برده اند.

توسعه بی رویه خانه باغ‌ها باعث افزایش جمعیت موش‌ها شده است

رئیس جهاد کشاورزی رباط کریم در گفتگو با خبرنگار مهر هجوم بی رویه موش‌ها به اراضی کشاورزی رباط کریم را تأیید کرد و افزود: جمعیت موش‌ها در اراضی کشاورزی رباط کریم رو به افزایش است و همین مسئله خسارت زیادی به اراضی کشاورزی وارد می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

علی عباسی با بیان اینکه مبارزه با موش‌ها نیاز به صرف وقت و هزینه مستمر دارد، افزود: توسعه بی رویه خانه باغ‌ها باعث افزایش جمعیت موش‌ها شده است و همین مسئله به کشت زعفران و سایر محصولات آسیب وارد می‌کند.

از بین رفتن عقاب‌ها و مارها عامل افزایش جمعیت موش‌ها

یکی از کشاورزان رباط کریم نیز در تائید هجوم بی رویه موش‌ها به اراضی کشاورزی این شهرستان در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: هر ساله بخش زیادی از پیازهای زعفران‌ها در رباط کریم را موش‌ها می‌خورند.

احمد رجبی که در روستای «منجیل آباد» سال‌ها است، مشغول کشت زعفران است، اضافه کرد: افزایش موش‌ها در اراضی کشاورزی به خاطر از بین رفتن عقاب‌ها و مارها توسط خود کشاورزان است و در غیاب این دو شکارچی امروز جمعیت موش‌ها زیاد شده است.

وی ادامه داد: کشاورز یک تولید کننده است و این کارشناسان جهاد کشاورزی هستند که باید کار علمی و نحوه مبارزه با موش‌ها را پیدا کنند تا ما بتوانیم محصولات خود را تولید کنیم.

جهاد کشاورزی تنها نظاره گر تخریب مزارع توسط موش‌ها است

کشاورز دیگر رباط کریمی نیز خشکسالی و کاهش بارش‌ها را سبب افزایش جانوران موذی مانند موش‌ها دانست و به خبرنگار مهر گفت: متأسفانه هدف اصلی موش‌ها نیز پیاز زعفران است، این در حالی است، که ما برای بهره وری مناسب پیاز زعفران سال‌ها انتظار کشیدیم و حال باید شاهد از بین رفتن زحمات خود طی یکی دو ماه توسط موش‌ها باشیم.

وی که خود را محمد معرفی کرد، افزود: متأسفانه جهاد کشاورزی تنها نظاره گر تخریب مزارع زعفران توسط موش‌ها است و اقدام عملی در این خصوص نمی‌بینیم، سال‌های قبل نیز از هجوم ملخ‌ها و دیگر آفات مانند سن در امان نبودیم و آن سال‌ها نیز شاهد اقدام مؤثری از سوی جهاد کشاورزی نبودیم.

حداقل ۱۵ درصد از محصولات کشاورزی خسارت دیده اند

کشاورز دیگری که موش‌ها به مزرعه جو و گندم وی حمله کرده اند، نیز به خبرنگار مهر گفت: موش‌ها زحمات یک ساله ما را به راحتی از بین می‌برند، برای مقابله با این حیوانات تله موش و طعمه مسموم به کار می بریم، اما جمعیت آن‌ها آن قدر زیاد است که با کشته شدن یکی دو موش اتفاقی نمی‌افتد و تعدادشان بیشتر نیز می‌شود.

وی در پاسخ به این سوال که «میزان خسارت هجوم موش‌ها را چقدر ارزیابی می‌کنید؟» گفت: نمی‌توان در این خصوص تخمین درستی زد، اما موش‌ها حداقل به ۱۵ درصد از محصولات کشاورزی ما خسارت وارد کرده اند.

کمبود سموم و عدم مقابله هماهنگ کشاورزان مهمترین عوامل شکست مقابله با موش‌ها

یکی از کارشناسان جهاد کشاورزی استان تهران در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه دود موتور و یا گاز روشی برای فراری دادن و مبارزه با موش‌ها است، افزود: استفاده از طعمه‌های مسموم و تله برای مقابله با موش‌ها نیز مؤثر است.

وی در پاسخ به این سوال که «آیا آموزش‌های لازم در خصوص مقابله با موش‌ها به کشاورزان ارائه شده است یا خیر؟» گفت: اغلب کشاورزان از این روش‌ها برای مقابله با موش‌ها بهره می‌برند، اما آنچه که مهم است، هوشیاری موش‌ها در برابر طعمه‌های مسموم است، آن‌ها به زودی این طعمه‌ها را شناسایی می‌کنند.

این کارشناس جهاد کشاورزی عدم مقابله هماهنگ و دسته جمعی کشاورزان با موش‌ها را از مهمترین دلایل افزایش جمعیت این جانواران موذی دانست و گفت: اگر مبارزه هماهنگ باشد، موش‌ها از منطقه دور می‌شوند، البته نباید کمبود سموم مبارزه با موش‌ها را نیز در ناکامی مقابله با این جانور نادیده گرفت، حذف علف‌های هرز و دور کردن آن‌ها از محل زراعت نیز در کاهش جمعیت موش‌ها مؤثر است.

به نظر می‌رسد، بهتر است، جهاد کشاورزی برای مدت کوتاهی هم که شده همه توان خود را به‌جای صرف تخریب‌های بی‌ثمر روی نجات کشاورزی منطقه متمرکز کند.

اینکه ۱۵ درصد از محصول تولیدی یک کشاورز آسیب ببیند، مانند این است که یک کارمند برای حدود دو ماه کارکرد، حقوقی دریافت نکند که میزان زیادی است پس نباید هیچ مسئول و یا کارشناسی در کمک به مقابله با آفات و جانوران موذی کوتاهی کند.

کد خبر 5332679

منبع: مهر

کلیدواژه: موش رباط کریم جهاد کشاورزی استان تهران علی عباسی ویروس کرونا هفته وحدت بوشهر آمار کرونا واکسن کرونا گرگان کرمانشاه لیگ برتر فوتبال ایران ایلام واکسیناسیون کرونا زمین لرزه شیوع کرونا همدان زلزله کشاورزی رباط کریم مبارزه با موش ها مقابله با موش ها اراضی کشاورزی افزایش جمعیت جهاد کشاورزی جمعیت موش ها خبرنگار مهر موش ها موش ها بی رویه سال ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۴۵۲۶۳۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیش بینی برداشت بیش از ۹۰ هزار تن گندم در میاندوآب

به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز مهاباد، امسال بیش از ۱۸ هزار و ۶۱۹ هکتار از اراضی این شهرستان زیر کشت این محصول رفته است و پیش بینی می شود بیش از ۹۳ هزار تن محصول از این اراضی برداشت شود.

رضا مقدم افزود: با هدف افزایش عملکرد محصول، ۴۰ تن بذر مادری و ۱۰ تن بذر پرورشی گندم جهت کشت در بین کشاورزان پیشرو میاندوآب توزیع شده است.

او ادامه داد: با نظارت کارشناسان جهاد کشاورزی ۱۷۴ هکتار از مزارع گندم به کشت بذر مادری و ۲۶ هکتار نیز به کشت بذر پرورشی اختصاص یافته و ۹۴۲ تن بذر گواهی شده گندم در بین کشاورزان شهرستان توزیع شده است.

مدیر جهاد کشاورزی میاندوآب اظهار داشت: تاکنون در ۱۵ هزار و ۳۶۰ هکتار از مزارع گندم با علفهای هرز پهن برگ و کشیده برگ و در چهار هزار و ۵۵۱ هکتار از مزارع گندم با آفت سن غلات در مرحله مادری مبازره انجام گرفته است.

 

دیگر خبرها

  • پیش بینی برداشت بیش از ۹۰ هزار تن گندم در میاندوآب
  • مبارزه با آفت سن گندم در بیش از ۱۵ هزار هکتار از مزارع مهاباد
  • پیش بینی تولید بیش از ۹۳ هزار تن محصول گندم در شهرستان میاندوآب
  • پیش‌بینی برداشت بیش از ۷۰ هزار تن محصول از مزارع «گیلانغرب»
  • تخریب مزارع کشاورزی جیرفت بر اثر سیلاب
  • تخریب مزارع کشاورزی جیرفت توسط سیلاب
  • رشد ۲۰۰ هکتاری سالانه مزارع طلای سرخ در اصفهان
  • مبارزه با انواع بیماری و آفت در سطح دو میلیون و ۲۰۰هزار هکتار از مزارع کشور
  • پاکسازی ۱۴۵۰ هکتار از اراضی کشاورزی لرستان در برابر بیماری قارچی زنگ زرد
  • آغاز برداشت گندم از مزارع عنبرآباد