Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه استان‌های باشگاه خبرنگاران جوان از رشت، سعید محمد دبیر شورای عالی مناطق آزاد کشور در دیدار با جمعی از فعالان اقتصادی در منطقه آزاد انزلی، تهیه، تدوین و عملیاتی کردن راهبردی اساسی، برای آشکارشدن استعداد‌های منطقه ایی کشور را برای مجموع مناطق آزاد هشتگانه‌ی ایران ضروری دانست.

وی افزود: چنین راهبردی برای منطقه‌ی آزاد انزلی، می‌تواند علاوه بر فعال کردن استعداد‌های تولیدی، زمینه‌ی حضور ایران در بازار‌های ۵ کشور حاشیه‌ی خزر را بیشتر فراهم و نقش ایران در تحقق اهداف بین المللی کریدور شمال - جنوب تقویت شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



دبیر شورای عالی مناطق آزاد کشور همچنین از تشکیل کارگروهی برای جمع آوری مجموع توانمندی‌ها، چالش‌ها، موانع و همچنین راهکار‌های رونق مناطق آزاد ایران در دبیرخانه‌ی شورای عالی مناطق آزاد کشور خبر داد و اضافه کرد: به زودی طرحی در این زمینه، دولت به مجلس ارایه می‌کند تا موانع قانونی، اداری و همچنین دستورالعمل‌های سلیقه ایی در خصوص فعالیت‌های سرمایه گذاران و فعالان اقتصادی مناطق آزاد برطرف شود.

محمد همچنین بر ضرورت هدایت فعالیت‌های داخلی مناطق آزاد بر اساس طرح آمایش سرزمینی تاکید کرد و گفت: با توجه به ظرفیت‌های کم نظیر گیلان در حوزه‌ی گردشگری سلامت، گردشگری علمی و تولید انواع محصولات کشاورزی و صنعتی در منطقه‌ی آزاد انزلی، این استان باید در این حوزه‌ها پویاتر و اثرگذارتر عمل کند.

دبیر شورای عالی مناطق آزاد کشور در بخش دیگری از سخنانش به هدف گذاری روسیه برای ترانزیت کالا از کریدور شمال - جنوب با محوریت ایران تا ۲۵ میلیون تن در سال اشاره و تاکید کرد: براساس مذاکراتی که با روس‌ها به عمل آمده، قرار است این امر تا سال ۲۰۳۰ عملی شود.

وی تکمیل هرچه سریعتر خط آهن رشت - انزلی، برای تکمیل کریدور نوستراک از طریق دریای خزر را ضروری دانست و اضافه کرد: تکمیل طرح ۳۵ کیلومتری خط آهن رشت - انزلی باید در اولویت جدی قرار گیرد و این مهم در سطح دولت نیز پیگیری خواهد شد.

سعید محمد در ادامه‌ی سخنانش بر حمایت جدی از سرمایه گذاران داخلی و خارجی در مناطق آزاد کشور به ویژه منطقه آزاد انزلی تاکید کرد و گفت: طراحی خوشه‌های حمایتی مرتبط با فعالیت‌های کشاورزی، صنعتی، شیلاتی، علمی و فن آوری در منطقه‌ی آزاد انزلی از اهدافی ست که در دبیرخانه‌ی شورای عالی مناطق آزاد پیگیری می‌شود.

مشاور رییس جمهور در پایان سخنانش از توافق با بانک مرکزی در ایجاد یک شعبه بانک ارزی برای تسهیل مبادلات صادراتی و وارداتیتدوین راهبرد‌هایی برای رونق اقتصادی در منطقه آزاد انزلی فعالان اقتصادی در منطقه آزاد انزلی خبر داد و افزود: در حوزه‌ی ارز دیجیتال نیز مناطق آزاد می‌توانند در کشور الگو باشند و خدمات امنی به مردم ارایه کنند.

علی اوسط اکبری مقدم مدیرعامل منطقه‌ی تجاری - صنعتی انزلی هم در گزارشی، حجم سرمایه گذاری و عمده‌ترین فعالیت‌های صادراتی این منطقه را در ۱۸ ماه گذشته تشریح کرد و گفت: در سال گذشته، ۲ هزار و ۲۶۵ میلیارد تومان سرمایه گذاری داخلی و ۶۵ میلیون دلار سرمایه گذاری خارجی در منطقه آزاد انزلی جذب شد و این ارقام برای ۶ ماه نخست امسال به ترتیب هزار و ۷۲۰ میلیارد تومان و ۴۵ میلیون دلار است.

وی همچنین حجم صادرات فعالان اقتصادی مستقر در منطقه آزاد انزلی را در سال ۹۹، بیش از ۱۹ میلیون دلار و مجموع صادرات از این منطقه را حدود ۱۸۸ میلیون دلار اعلام کرد و افزود: حدود ۴۴ میلیون دلار کالا ویژه خود منطقه، در این مدت به منطقه آزاد انزلی وارد شد.
مدیرعامل منطقه‌ی تجاری - صنعتی انزلی همچنین حجم واردات از منطقه آزاد برای کل کشور را در سال گذشته ۸۱۷ میلیون دلار و در نیمه‌ی نخست امسال ۶۵۶ میلیون دلار اعلام کرد.

امانی، رییس انجمن سرمایه گذاران اقتصادی منطقه آزاد انزلی هم در سخنانی عمده‌ترین مشکلات سرمایه گذاران و چالش‌های سرمایه گذاری در منطقه آزاد را تشریح کرد و افزود: مشکلات مالیاتی، خودتحریمی، خودسانسوری، دخالت‌های غیرضروری در روند فعالیت‌ها و همچنین اجرایی نشدن تشویق‌های مالیاتی، برخی از عمده‌ترین چالش‌هایی ست که باید پیگیری شود.

در ادامه‌ی این نشست ۷ فعال اقتصادی دیگر منطقه ازاد انزلی دیدگاه‌ها و عمده‌ترین دغدغه‌های خود برای توسعه‌ی هرچه بیشتر تجارت و صادرات بیان کردند.

انتهای پیام/آ

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: مناطق آزاد توسعه اقتصادی اقتصادی در منطقه آزاد انزلی شورای عالی مناطق آزاد کشور فعالان اقتصادی سرمایه گذاران سرمایه گذاری میلیون دلار عمده ترین فعالیت ها منطقه ی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۴۵۳۴۵۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تسهیل خدمات سرمایه‌گذاری از مسیر پنجره واحد الکترونیک در قشم| حجم صادرات و صادرات مجدد قشم به 505 میلیون دلار رسید

محمد منصور عظیم‌زاده اردبیلی در نشست خبری که با اصحاب رسانه که در سالن مرکز بین‌المللی رشد برگزار شد، با اعلام این مطلب، اظهار داشت: «با فعال شدن پنجره واحد الکترونیک در قشم تمام مراحل سرمایه‌گذاری در بخش‌های مختلف در یک فرآیند زمانی کمتر از یک ماه انجام خواهد شد.»

وی ادامه داد: «بحث تسهیل و ایجاد تحرک در حوزه سرمایه‌گذاری برای شفافیت و جذب بالاتر فعالان اقتصادی از هدف‌گذاری‌های مهم سازمان منطقه آزاد قشم است که توسط کمیته سرمایه‌گذاری دنبال می‌شود.»

به گفته معاون اقتصادی و سرمایه‌گذاری سازمان منطقه آزاد قشم، پنجره واحد الکترونیک به کمیته سرمایه‌گذاری کمک می‌کند تا فرآیند اقدامات سرمایه‌گذاران در کمترین زمان ممکن و به صورت شفاف انجام شود.

حجم صادرات و صادرات مجدد قشم به 505 میلیون دلار رسید

عظیم‌زاده اردبیلی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: «حجم صادرات و صادرات مجدد این منطقه آزاد در سال گذشته به بیش از 505 میلیون دلار با تراز تجاری مثبت 313 میلیون دلار رسید که این آمار یکی از بهترین ترازهای مثبت مناطق آزاد کشور محسوب می‌شود.»

وی با اعلام اینکه سال 1402 در تمام شاخص‌های عملکردی معاونت اقتصادی و سرمایه‌گذاری سازمان منطقه آزاد قشم با افزایش درآمدها همراه بوده‌ایم، افزود: «در حوزه سرمایه‌گذاری چه در بحث صدور فعالیت‌ها و چه در بحث تمدید مجوزها حدود 20 درصد رشد داشته‌ایم.»

به گفته معاون اقتصادی و سرمایه‌گذاری سازمان منطقه آزاد قشم، حجم سرمایه‌گذاری‌های سال گذشته در قشم و در شرکت‌های شیلاتی و در حوزه کشاورزی بالغ بر 100 درصد رشد داشتیم و در بحث ثبت شرکت‌ها و مقایسه آن با سال 1401 هم شاهد 11 درصد افزایش بوده‌ایم.

او بیان داشت: «در بحث حمل و نقل و ترانزیت به نسبت تردد در سال 1402 در حوزه خودرو و مسافر 27 درصد تغییرات مثبت را داشتیم که همه اینها در رشد و توسعه جزیره جهانی قشم تاثیرگذار بوده است.»

عظیم‌زاده اردبیلی با تاکید بر اینکه در بخش صنایع و اشتغال ایجاد شده هم شاهد رشد 25 درصدی در این منطقه آزاد بودیم، یادآور شد: «در بخش عقد قراردادهای فعالیت‌های صنعتی که منجر به تحویل زمین به سرمایه‌گذاران شده است هم با واگذاری 80 زمین صنعتی شاهد رشد قابل توجه بودیم.»

وی گفت: «در حوزه واردات کالاهای 15 درصد گمرکی هم با افزایش 200 درصدی مواجه بودیم که این افزایش درآمدها در فرآیند و رونق جزیره نقش مهمی ایفا می‌کنند.»

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1898728

دیگر خبرها

  • قشم به عنوان منطقه آزاد برتر در حوزه اقتصادی و سرمایه گذاری انتخاب شد
  • در همایش ملی مناطق آزاد چه گذشت؟/ قشم و کیش برترین در حوزه اقتصاد
  • کاهش واردات و توسعه صادرات؛ راهبرد مهم فعالیت مناطق آزاد
  • تاکید وزیر اقتصاد بررفع موانع حقوقی و قانونی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی
  • برای رفع موانع حقوقی و قانونی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی باید برنامه جمعی داشت
  • مناطق آزاد و ویژه اقتصادی باید به موتور پیشران اقتصاد تبدیل شوند/ هیچ بن‌بستی در مسیر فعالیت مناطق آزاد وجود ندارد
  • مناطق آزاد و ویژه اقتصادی باید به موتور پیشران اقتصاد تبدیل شوند
  • رسیدگی به امور سرمایه‌گذاران از اولویت‌های کاری منطقه آزاد چابهار
  • تسهیل خدمات سرمایه‌گذاری از مسیر پنجره واحد الکترونیک در قشم| حجم صادرات و صادرات مجدد قشم به 505 میلیون دلار رسید
  • شیلات و کشاورزی رکورددار افزایش سرمایه‌گذاری در قشم