Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/خراسان جنوبی رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان جنوبی با اشاره به افزایش سهمیه ارزی مرزنشینان در راستای رونق تجارت خارجی، گفت: ارزش کالاهای صادراتی در شش ماه ابتدای سال ۳۸۰ میلیون دلار بود که از این میزان سهم کالاهای صادراتی تولیدی داخل استان ۶۵ میلیون دلار بوده که افزایش ۱۴ درصدی نسبت به مدت مشابه سال گذشته داشته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

عباس جرجانی در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به معدن به عنوان یکی از ظرفیت‌های اصلی استان، اظهار کرد: خراسان‌جنوبی در زمینه تولید کاشی و سرامیک با تولید ۲۱ میلیون تن رتبه دوم لاستیک خودرو با ۲۴ هزار تن رتبه چهارم و استخراج واقعی معادن با ۱۳ میلیون تن رتبه هفتم کشور را به خود اختصاص داده است.

وی با بیان اینکه عمده اقلام صادراتی استان در شش ماه ابتدای سال شامل صیفی جات، سیمان، کاشی، روغن سوخت تقطیری، هیروکربن حاصل از بازیافت خاک‌های مستعمل رنگ بر، هیرو کربن سبک، گازوئیل، قیر، میلگرد و خرما بوده و عمده این اقلام به کشورهای افغانستان، عراق، پاکستان و ترکمنستان صادر شده است، تصریح کرد: سال گذشته ۲۶۰ واحد تعطیل شده بود که در جلسات متعدد از جمله شورای معادن ۶۰ واحد دوباره به چرخه تولید بازگشت داده شد.

وی با بیان اینکه براساس تفاهم نامه‌های ستاد توسعه خاوران یک تفاهم‌نامه برای تشدید مزایده‌ها برای واحدهای معدنی تعطیل شده نیز مبادله شد، افزود: در راستای فعالسازی و احیای معادن غیرفعال، از ابتدای سال تاکنون تعداد شش واحد معدنی از معادن راکد و غیرفعال به چرخه تولید بازگشت.

رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان جنوبی با بیان اینکه در حوزه صادرات ۳۷ درصد صادرات کشور به افغانستان از خراسان جنوبی انجام می‌شود، تصریح کرد: در چهار ماه گذشته ۴۸ میلیون دلار صادرات داشتیم که ۳۶ درصد نسبت به مدت مشابه سال گذشته افزایش یافت و در مجموع در این مدت ۲۶۲ میلیون دلار صادرات داشتیم که ۴۱ درصد افزایش دارد.

جرجانی ادامه داد: خراسان جنوبی با دارا بودن ۳۳۱ کیلومتر مرز مشترک با کشور افغانستان و پتانسیل اقتصاد مرز، در شش ماهه اول سال جاری ۳۸۰ میلیون دلار کالا از استان صادر کرده که در دو بخش صادرات و ماده ۱۱۶ بوده است که نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۲۷ درصد رشد را نشان می‌دهد.

وی با بیان اینکه در راستای تامین اقلام مورد نیاز استان و کشور از ابتدای امسال ۱۱ میلیون دلار واردات کل استان بوده که به لحاظ وزنی حدود یک هزار و ۱۵۷ تن برآورد شده است، اظهار کرد: در راستای توجه به تجارت خارجی در سال جاری، افزایش سهمیه ارزی مرزنشینان به ازای هر نفر در خراسان جنوبی از ۱۰۰ دلار به ۴۰۰ دلار با هدف کمک به معیشت این قشر و رونق مبادلات مرزی و تجاری انجام شده است.

توجه به سرمایه گذاری، اشتغالزایی و فعالیت مرز 

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان جنوبی بیان کرد: در ستاد توسعه خاوران حمایت خوبی انجام گرفته و از مجموع تفاهم نامه‌های منعقد شده در این ستاد ۱۱ تفاهم‌نامه مربوط به حوزه صنعت، معدن و تجارت است که میزان سرمایه‌گذاری این طرح‌ها ۳ هزار و ۵۵۰ میلیارد تومان و اشتغالزایی آن ۶ هزار و ۵۰۰ نفر پیش بینی شده است که باید منتظر تحول با اجرای این طرح‌ها باشیم.

جرجانی با اشاره به اینکه تمامی ظرفیت‌های مورد نیاز برای توسعه مراودات تجاری با کشور همسایه فراهم شده است، ادامه داد: اکنون، ۲۳ شهرک و ناحیه صنعتی در شهرستان‌های استان وجود دارد و ۵۴۵ واحد صنعتی با سرمایه‌گذاری ۲۹ هزار و ۹۳۷ میلیارد ریال و اشتغال ۱۲ هزار نفر فعال است.

وی افزود: در حوزه تجارت استان تاکنون ۳۴ هزار و ۸۶۱ واحد دارای پروانه، ۱۵۱ کارت بازرگانی دارای اعتبار و ۵۶ هزار و ۳۰۰ کارت مبادلات مرزی صادر شده است و این آمادگی را در استان داریم که بازارچه‌های مرزی را فعال‌تر و دروازه مشترک بین ایران و افغانستان را ایجاد کنیم.

جرجانی با اشاره به اینکه برای توسعه ارتباطات الکترونیکی و جلوگیری از توقفات کامیون‌ها در مرز پیگیری‌ها دائما در حال انجام است، تصریح کرد: امیئدواریم با پیگیری‌های مطلوبی مه در حال انجام است و همچنین مصوبات ستاد توسعه خاوران، سهم تجارت و سرمایه ‌گذاری در مورد پتانسیل‌های استان را بیشتر و بیشتر افزایش دهیم.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اقتصادی ارزآوری صادرات صادرات مرز تجارت خارجی وزارت صمت خراسان جنوبی معدن و تجارت میلیون دلار تفاهم نامه سال گذشته

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۴۵۴۱۸۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش ۱۶ درصدی بارش‌ها در کشور

رئیس مرکز ملی اقلیم و مدیریت بحران خشکسالی سازمان هواشناسی کشور ضمن بیان اینکه از ابتدای سال جاری، کشور به‌طور متوسط ۱۶ درصد بارش بیشتری دریافت کرده است، گفت: با این وجود استان‌های دامنه جنوبی البرز مانند تهران، سمنان و قزوین با کم‌بارشی شدیدی مواجه بوده‌اند.

به گزارش ایسنا، احد وظیفه افزود: کشور از ابتدای بهار تا دوم اردیبهشت‌ماه به‌طور متوسط ۴۳ میلی‌متر بارش دریافت کرد. با توجه به اینکه میانگین بلندمدت بارش طی این بازه زمانی ۳۷ میلیمتر است، بارندگی در سال جاری نسبت به وضعیت نرمال بیشتر بوده و ۱۶ درصد فراتر از میانگین بلندمدت ثبت شده است.

وی اضافه کرد: از ابتدای سال آبی (ابتدای مهر ۱۴۰۱) تا ۲ اردیبهشت‌ماه به‌طور متوسط ۱۶۷ میلیمتر بارندگی در کشور ثبت شده که مقدار نرمال به طور میانگین ۱۹۸ میلیمتر است بنابراین حدود ۱۶ درصد بارندگی کشور نسبت به میانگین بلند مدت کاهش یافته است.

رییس مرکز ملی اقلیم و مدیریت بحران خشکسالی سازمان هواشناسی کشور با اشاره به کم‌بارش‌ترین استان‌ها گفت: استان‌های سمنان ۴۴ درصد، تهران ۴۰ درصد، قزوین  ۳۹ درصد و خراسان رضوی ۳۷ درصد کم‌بارشی نسبت به شرایط نرمال داشته‌اند بنابراین دامنه‌های جنوبی البرز بارش کمتری نسبت به سایر مناطق کشور دریافت کرده‌اند.

وظیفه ادامه داد: مرکز تا جنوب و جنوب شرق کشور نیز کم‌بارشی‌ قابل ملاحظه‌ای داشته‌اند. فارس۳۰ درصد، هرمزگان با ۲۸ درصد و کرمان ۲۵ درصد  بارش کمتر از نرمال داشته‌اند.

خنکی هوای کشور تا ۲ درجه سلسیوس

وی با اشاره به وضعیت دمای کشور طی یک هفته گذشته اظهار کرد: از نظر دما شرایط تقریباً مناسبی داشته‌ایم البته در روزهای اخیر شمال غرب کشور سردتر از وضعیت نرمال و نیمه شرقی و جنوبی دما زیر نرمال بوده است.

وظیفه افزود: میانگین کشوری دما ۱.۵ تا ۲ درجه خنک‌تر از شرایط نرمال بوده است البته استان‌های آذربایجان غربی و آذربایجان شرقی، اردبیل بین ۴ تا ۵ درجه سلسیوس دما بیش از حد نرمال اما هوا در استان‌های کرمان، خراسان جنوبی، سیستان و بلوچستان و یزد حدود ۴ تا ۷ درجه سلسیوس سردتر از میانگین بلندمدت و میانگین کشوری ۱.۸- درجه  ثبت شده است.

وی اضافه کرد: از ابتدای فروردین تا ۲ اردیبهشت تقریبا عرض‌های شمالی کشور با بی‌هنجاری (آنومالی) دمایی  ۰.۵ تا ۲.۵ درجه سلسیوس مواجه بودند.  شرایط دمایی در استان‌های تهران، قزوین، سمنان، خراسان شمالی، خراسان رضوی، خراسان جنوبی، غرب و شمال غرب نرمال و بیش از نرمال بوده است. در عرض‌های جنوبی تقرییا شرایط نرمال دمایی را تجربه کردیم.

رییس مرکز ملی اقلیم و مدیریت بحران خشکسالی سازمان هواشناسی کشور تاکید کرد: به‌طور کلی طی اردیبهشت ماه میزان بارندگی به‌طور نسبی نسبت به فروردین حدود ۵۰ درصد در بازه بلندمدت کمتر است. توقع داریم میزان بارش در اردیبهشت ماه نرمال با گرایش به بیش از نرمال باشد اما در استان‌هایی مانند قزوین و تهران بارش‌ها به گونه‌ای نیست که کمبود بارش سال آبی جاری ( ۷ ماهه اخیر) را  جبران کند بنابراین استان‌هایی مانند تهران، قزوین، سمنان، خراسان رضوی با تابستانی مواجه می‌شوند که هوا یک تا دو درجه سلیسیوس بالاتر از حد نرمال خواهد بود.

وظیفه در پایان گفت: از سوی دیگر به‌طور نسبی با کم‌آبی شدیدی مواجه می‌شویم چرا که این استان‌ها در حال گذراندن چهارمین سال پی در پی خشکسالی هستند. وقتی آورده آب‌های سطحی کاهش می‌یابد، فشار بر منابع آب زیرزمینی به‌ویژه در استان‌هایی مانند تهران و خراسان رضوی برای تامین آب شرب افزایش می‌یابد. در این شرایط همکاری مردم برای مدیریت مصرف آب از اهمیت زیادی برخوردار است.

دیگر خبرها

  • افزایش ا ۵ درصدی تولیدات گلخانه های خراسان جنوبی
  • افزایش ۱۶ درصدی بارش‌ها در کشور
  • تحریم‌های جدید اروپا تأثیری بر تجارت خارجی ایران نخواهد داشت/ افزایش قیمت کالاهای اساسی گران‌فروشی است
  • هزینه نظامی جهان در سال ۲۰۲۳ رکورد شکست
  • هزینه نظامی جهان در سال ۲۰۲۳ رکورد شکست/ از اوکراین تا غزه
  • صرفه جویی ارزی ۳۷ میلیون دلاری با بومی سازی کود سیاه
  • رشد چشمگیر خرید تضمینی گندم در خراسان جنوبی
  • چشم‌انداز تجارت یک میلیارد دلاری ایران و ازبکستان
  • رشد چشم‌گیر خرید تضمینی گندم در خراسان جنوبی
  • واردات کالاهای اساسی از طریق مرزنشینان و پیله وران محدود شد