Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه استان‌ها- عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس گفت: استثنا شدن استخراج و اکتشافات معدنی از بررسی‌های زیست‌ محیطی در قانون زمینه تخریب محیط زیست را فراهم می‌کند و این قانون باید در مجلس اصلاح شود. - اخبار استانها -

لطف‌الله سیاهکلی در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در قزوین با اشاره به شکایات اخیر مردم الموت شرقی از تخریب‌های محیط‌ زیستی معادن این منطقه اظهار داشت: در حوزه معادن مشکلات زیادی در کشور وجود دارد و متأسفانه در بسیاری از موارد اختلاف مردم و بهره‌برداران به دستگاه قضایی کشیده می‌شود که باید برای حل این مشکلات یک چاره‌اندیشی اساسی انجام شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی اظهار داشت: با وجود نقش مثبت قانون حفاظت از خاک در کاهش میزان تخریب‌گری معادن در گذشته متأسفانه تصویب قانونی در مجلس هشتم باعث شد که فقط اعطای مجوز به استخراج و اکتشاف معادن در مناطق حفاظت‌شده به بررسی و نظارت سازمان حفاظت از محیط زیست احتیاج داشته باشد و سایر معادن از داشتن مطالعات زیست‌محیطی معاف شوند.

سیاهکلی ادامه داد: اگر چه این قانون با هدف جلوگیری از مانع‌تراشی در حوزه فعال‌سازی معادن تصویب شد، ولی امروز به یک مانع جدی برای ساماندهی فعالیت معادن در مناطق مختلف کشور تبدیل شده و بسیاری از معدن‌داران با مراجعه به این قانون تخریب‌های ناشی از اکتشاف و استخراج را توجیه می‌کنند که باید زمینه این قبیل سوء استفاده‌های قانونی از بین برود.

وی تصریح کرد: به هر حال استثنا شدن استخراج و اکتشافات معدنی از بررسی‌های زیست‌محیطی در قانون زمینه تخریب محیط زیست را فراهم می‌کند و این قانون باید در مجلس اصلاح شود.

رکود معادن در عدم مشارکت‌پذیری مردم ریشه دارد

نماینده مردم قزوین، آبیک و البرز در مجلس شورای اسلامی در بخش دیگری از این گفت‌وگو با اشاره به لزوم استفاده حداکثری از ظرفیت معادن برای توسعه اقتصادی کشور گفت: با توجه به وفور معادن سنگ ساختمانی در کشور باید متوجه تغییر رویکرد حوزه ساختمان‌سازی باشیم؛ چرا که بحث نمای ساختمان در کل دنیا به سمت نماهای غیرسنگی حرکت می‌کند و باید فرآوری چنین سنگ‌هایی زودتر انجام شود تا ظرفیت صادراتی از بین نرود.

سیاهکلی افزود: امروز حدود 50 درصد از معادن استان قزوین غیرفعال و راکد هستند که به اعتقاد من ریشه این رکود در عدم مشارکت‌پذیری مردمی در حوزه احیای معادن است؛ چرا که اگر مردم و فعالان اقتصادی یک منطقه بتوانند در قالب یک تعاونی استخراج معادن را به عهده بگیرند، تحولات بزرگی در حوزه معدن اتفاق می‌افتد.

سوءمدیریت دلیل فعال نبودن 940 معدن در سطح کشور استاستاندار قزوین: یک درصد از درآمد معادن باید برای بهسازی راه‌های روستایی هزینه شودورود میدانی سازمان بازرسی به مزاحمت‌‌های معدن‌کاران برای سکنه روستاهای بخش الموت شرقی

وی ادامه داد: اصولاْ واگذار کردن معادن به اشخاصی که هیچ شرکت یا نهاد قدرتمندی از آنها پشتیبانی مالی نمی‌کند، یک اقدام پر از ریسک و حتی غیرمنطقی است که بسیاری از معادن ما دچار رکود کرده است؛ چرا که شخص در محاسبات مالی خود دچار مشکل می‌شود و چون نمی‌تواند استخراج کند، معدن را بلاتکلیف رها می‌کند.

سیاهکلی یادآور شد: همچنین برخی از افراد هم با گرفتن مجوز بهره‌برداری از معادن به دنبال واگذاری این مجوزها با قیمت بالاتری هستند که باید با ورود فعالانه مجلس و دستگاه قضا جلوی چنین دلالی‌ها و سوداگری‌هایی گرفته شود.

انتهای پیام/ح

منبع: تسنیم

کلیدواژه: کمیسیون صنایع مجلس معادن ذغال سنگ استانداری قزوین معدن سنگ کمیسیون صنایع مجلس معادن ذغال سنگ استانداری قزوین معدن سنگ

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۴۵۵۱۴۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیش نویس اصلاح قانون مدیریت پسماند‌ها تهیه شد

ایرج حشمتیبه مناسبت هفته زمین اظهارکرد: با توجه به نامگذاری روز زمین پاک در سال ۱۴۰۳ با شعار «مشارکت مردم، ایران در برابر پلاستیک، نجات زمین» به استقبال این روز رفتیم و به منظور اشاعه فرهنگ محیط زیستی برنامه‌هایی در قالب هفته زمین پاک مدنظر قرار دادیم. 

وی در ادامه گفت: سعی داریم با مکاتبه و فراخوان کلیه دستگاه‌های دولتی به منظور گرامیداشت و اجرای برنامه‌های مختلف در این روز، شرکت در برنامه‌های تلویزیونی، ساخت تیزر و همراهی با خبرنگاران در قالب بازدید‌های یک‌روزه در آگاهی‌بخشی به کلیه آحاد جامعه و دستگاه‌های ستادی و استانی به منظور حفظ محیط زیست قدم تاثیرگذاری برداریم.

معاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست اضافه کرد: مطابق آمار‌های جهانی استفاده از پلاستیک‌ها از ۱.۵ میلیون تن در سال ۱۹۵۰ به ۲۳۲ میلیون تن در سال ۲۰۱۰ رسیده است و با برآورد ۴ درصدی افزایش میزان سالیانه آنها، قطعا نگرانی برای محیط زیست وجود دارد. 

وی با اشاره به اینکه میکروپلاستیک‌ها به دلیل وجود مواد شیمیایی مضر و قابلیت جذب، انتشار آلاینده‌های آلی پایدار به عنوان تهدیدی برای کیفیت آب و اکوسیستم‌ها تلقی می‌شوند، ادامه داد: پلاستیک‌ها با توجه به منبع تولید به دو دسته اولیه و ثانویه تقسیم می‌شوند و تجمع آنها در سیستم‌های آبی بسیار آسیب‌زاست.

حشمتی اضافه کرد: انواع مختلف بیوپلاستیک‌ها که شامل پلاستیک‌های سلولزی، پلی استر‌های آلیفاتیک، پلی لاکتیک اسید و رزین‌های پلی آمید می‌شوند نیز جزو مخاطرات انسان‌ساخت برای زمین هستند.

وی یادآور شد: حدود ۲۰ میلیون پسماند عادی (شهری و روستایی) و ۴۵ میلیون تن پسماند کشاورزی در سال در سطح کشور تولید می‌شود همچنین تولید ۱۱ میلیون تن پسماند صنعتی و ویژه، ۴۰۰ هزار تن پسماند عفونی سالیانه گزارش شده است. با این مقادیر تولید پسماند در کشور و عدم رعایت ملاحظات دفع اصولی آنها تصور زمین پاک مقدور نخواهد بود.

معاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست اضافه کرد: ایجاد و گسترش سامانه جامع محیط زیست برای رصد نقل و انتقال پسماند‌ها و مدیریت صحیح آنها از اصلی‌ترین سیاست‌های ما در معاونت است. ابزار‌های برخط نظارت بر حسن انجام تکالیف تولیدکنندگان مطمئنا کمک راهبردی به سازمان خواهد کرد همچنین طی دو سال اخیر ۲۹ جلسه کارگروه ملی مدیریت پسماند برگزار و تکالیف دستگاه‌های اجرایی و میزان پیشرفت پروژه‌های مدیریت پسماند در آن بررسی و تصمیم گیری شده است.

به گزارش روابط عمومی سازمان حفاظت محیط زیست، حشمتی تاکید کرد: رسیدگی به بیش از ۱۰ هزار درخواست در سامانه نقل و انتقال پسماند‌ها نشانگر جدیت سازمان در این بخش است. احصاء و پیگیری وظایف دستگاه‌ها در قانون مدیریت پسماندها، تدوین پیش نویس اصلاح قانون مدیریت پسماندها، درخواست اصلاح مواد ۱۲ و ۳۶ آیین نامه اجرایی قانون مدیریت پسماندها، تدوین و پیگیری انجام آیین‌نامه کاهش مصرف کیسه‌های پلاستیکی و سایر موارد در دست اقدام از عملکرد‌های این حوزه در سال پیش است.

باشگاه خبرنگاران جوان اجتماعی محیط زیست

دیگر خبرها

  • ضرورت اصلاح قانون معادن به نفع محیط زیست
  • احتمالا تعطیلی شنبه بر پنجشنبه‌ چربیده است
  • آخرین جمع‌بندی کمیسیون اجتماعی برای توافق یک تعطیلی پربحث
  • خبرهای مهم از مجلس درباره تعطیل شدن روز شنبه و استفتاء از مراجع تقلید
  • آخرین جمع‌بندی احتمالی کمیسیون اجتماعی؛ توافق برای تعطیلی شنبه‌ها
  • طرح کنترل و ساماندهی اجاره بهای املاک مسکونی اصلاح شد/ آغاز جلسه علنی مجلس شورای اسلامی
  • پیش نویس اصلاح قانون مدیریت پسماندها تهیه شد
  • پیش نویس اصلاح قانون مدیریت پسماند‌ها تهیه شد
  • استخراج معدن نفرایت کابل واگذار شد
  • طغیانی: اصلاح موانع سرمایه‌گذاری در مصوبه امروز مجلس