Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-25@07:59:16 GMT

دشمنان اسلام از اتحاد مسلمانان جهان هراس دارند

تاریخ انتشار: ۲۹ مهر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۴۵۵۲۳۹

دشمنان اسلام از اتحاد مسلمانان جهان هراس دارند

حجت‌الاسلام ناصر خدایاری روز پنجشنبه در آیین بزرگداشت مرحوم "مصطفی خرم دل" مفسر و قرآن پژوه مهابادی افزود: دشمنان اسلام با توجه به وحشتی که از وحدت مسلمانان دارند، از صدر اسلام تاکنون با ایجاد تفرقه در بین آنان، اتحاد و همبستگی جهان اسلام را مورد هدف قرار داده اند که البته بخش عظیمی از این دسیسه ها با هوشیاری مسلمانان نقش برآب شده و پس از این نیز با شکست مواجه خواهد شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اشاره مالکیت مسلمانان به قسمت اعظمی از منابع و دارایی های جهان اضافه کرد: از لحاظ موقعیت جغرافیایی، جمعیت، ذخایر و منابع زمینی، کشورهای مسلمان بخش زیادی را در اختیار دارند که با استفاده از آن می توانند وحدت و قدرت خود را چند برابر کنند.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان‌غربی اظهار داشت: در صورت شناخت دقیق از قرآن، سیره پیامبر و فلسفه دستورات پروردگار دیگر هیچ گونه اختلاف و سردرگمی بین مسلمان بوجود نمی آید و همه در راستای سعادت و عاقبت بخیری حرکت خواهند کرد.

حجت‌الاسلام خدایاری با اشاره به ویژگی اخلاقی "مرحوم خرم دل" نیز گفت: این استاد فرزانه به معنای واقعی انسانی از جنس نور بود و لقب های دکتر و نویسنده در شان توصیف ایشان واژه هایی کوچک است.

وی با بیان اینکه استاد خرم دل نمونه یک شخصیت و الگوی بسیار مناسبی برای نسل جوان است، افزود: ویژگی رفتاری، عالم بودن و آثار به جای مانده ایشان تا ابد ماندگار و مایه فخر مسلمانان خواهد بود.

فرماندار ویژه مهاباد هم در این جلسه گفت: توسعه و ارتقای سطح فرهنگ هر جامعه نیاز به سرمایه های انسانی و کسانی دارد که آن را رونق دهد و استاد خرم دل نمونه با ارزشی از این نوع سرمایه های انسانی بود.

عارف خدرلو با تاکید بر حفظ سرمایه های نمادین در جامعه اظهار داشت: توانایی و آثار فاخر این دانشمند در حوزه کاری خود مایه افتخار و مباهات شهروندان است و ضروری است تا به علاقه مندان و اقشار مختلف مردم معرفی شود.

وی وجود شخصیت و سرمایه های انسانی ماندگار را وجه تمایز مهاباد با شهرهای دیگر دانست و تاکید کرد: برگزاری آیین های بزرگداشت، نام گذاری میادین و احداث ِالمان های این سرمایه ها در کنار معرفی و شناساندن آثار آنان باید در دستور کار مسوولان قرار گیرد.

به گزارش ایرنا، "استاد دکتر مصطفی خرّم‌دل" نویسنده، مترجم، قرآن‌پژوه، اسلام‌شناس و مفسر مهابادی در سن ۸۴ سالگی خردادماه سال گذشته در زادگاهش مهاباد دارفانی را وداع گفت.

از آثار برجستهٔ این اسلام‌شناس و قرآن‌پژوه نامدار مهابادی می‌توان به تفسیر نور، صرف دستور زبان کُردی سورانی، گلبُن دانش ، گنجینهٔ صرف زبان عربی، گنجینهٔ نحو زبان عربی، مکالمهٔ روزمرهٔ زبان کُردی، نحو زبان فارسی، نگاهی گذرا به اعجاز علمی قرآن، نماز فرمان خدا، تفسیر المقتطف (عربی)، تفسیر شنهٔ ره‌حمه‌ت (کُردی) اشاره کرد. 

از ترجمه‌های وی نیز می‌توان به الله جل‌ّ جلاله از سعید حوی، ع‍ن‍ای‍ت ی‍زدان ی‍ا غ‍ری‍زه ح‍ی‍وان؟! از سوقی ابوخلیل، فی‌ظلال القرآن (۱۵ جلد) از سید قطب اشاره کرد.

دکتر مصطفی خرمدل از دانشوران و قرآن‌پژوهان مشهور کردستان ایران به شمار می‌آمد، وی دوران تحصیلات ابتدایی و متوسطه را در مهاباد طی نمود و در این مدت به آموزش علوم دینی نیز مشغول بود، وی در سال ۱۳۴۶ از دانشگاه تهران در رشته‌ زبان و ادبیات عرب موفق به دریافت مدرک لیسانس شد و از زمان دانشجویی و پس از فارغ‌التحصیلی سال‌ها به خدمت آموزش و پرورش مشغول بود.

در سال ۱۳۵۲ در همان رشته از دانشگاه تهران با درجه فوق لیسانس فارغ التحصیل شد و در سال ۱۳۵۸ به اخذ دانشنامه دکترای فرهنگ عربی و علوم قرآنی از دانشکده الهیات دانشگاه تهران نائل آمد و پس از فارغ‌التحصیلی در دانشسرای عالی سنندج (که بعدها به دانشگاه کردستان تبدیل شد) به عنوان استاد و عضو هیأت علمی مشغول به تدریس بود.

تدریس در دبیرستان‌های مهاباد و ناحیه ۱۰ و ۱۶ تهران، تدریس در دانشگاه تربیت معلم سنندج و دانشگاه آزاد اسلامی مهاباد و چهار سال ریاست دانشگاه تربیت معلم سنندج از دیگر سوابق این مفسر مهابادی بود.

برچسب‌ها وحدت ملی مهاباد وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان غربی وحدت اسلامی هفته وحدت

منبع: ایرنا

کلیدواژه: وحدت ملی مهاباد وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی وحدت ملی مهاباد وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان غربی وحدت اسلامی هفته وحدت سرمایه ها خرم دل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۴۵۵۲۳۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خشم مسلمانان و اپوزیسیون هند از اظهارات اسلام‌ستیزانه مودی

نخست‌وزیر هند اظهاراتی اسلام‌هراسانه را در جریان یک تجمع انتخاباتی مطرح کرد که خشم چهره‌های برجسته مسلمان و مخالفان دولتش را در پی داشت.

به گزارش مشرق، هند، پرجمعیت‌ترین کشور جهان، در حال برگزاری طولانی‌ترین انتخابات پارلمانی جهان برای مدت ۶ هفته است؛ انتخاباتی که انتظار می‌رود حزب حاکم «بهاراتیا جاناتا»، متعلق به «نارندرا مودی» نخست‌وزیر هند در آن برای سومین دور متوالی به قدرت برسد.

نارندرا مودی در سخنانی در یک تجمع انتخاباتی بزرگ در ایالت راجستان در غرب این کشور، مسلمانان کشورش را تحت عنوان «نفوذی‌ها» و «کسانی که بچه‌های بیشتری دارند» توصیف و ادعا کرد مخالفان دولت او در صورتی که در نتیجه انتخابات به قدرت برسند، ثروت کشور را در میان آنها توزیع خواهند کرد.

مودی در حالی که با هیاهوی جمعیت مخاطبان سخنرانی خود مواجه شد، گفت: «وقتی آنها (اعضای حزب مخالف موسوم به حزب کنگره) در قدرت بودند، گفتند مسلمانان اولین حق را نسبت به منابع دارند. آنها همه ثروت شما را جمع خواهند کرد و آن را در میان کسانی که بچه‌های بیشتری دارند، توزیع خواهند کرد. آنها ثروت کشور را در میان نفوذی‌ها توزیع خواهند کرد.»

مودی ادامه داد: «آیا شما فکر می‌کنید پولی که به سختی کسب کرده‌اید باید به نفوذی‌ها داده شود؟ آیا شما چنین چیزی را می‌پذیرید؟»

طرح این اظهارات اسلام‌هراسانه از سوی مودی، واکنش‌های منفی مخالفان او را در پی داشت؛ مخالفانی که از مدت‌ها پیش مودی و حزب بهاراتیا جاناتا را متهم به استفاده از لفاظی‌های تفرقه‌افکن با هدف پیشبرد دستور کار ملی‌گرایی هند کرده‌اند.

در پی این صحبت‌ها، اعضای مخالفان دولت هند، از کمیسیون انتخابات این کشور خواستند درباره نقض قوانین انتخاباتی توسط مودی تحقیقات انجام دهد.

بر اساس این قوانین، سیاستمداران هند نباید بر مبنای «طبقه یا احساسات اجتماعی» رای‌دهندگان را خطاب قرار دهند. طبق این قوانین «فعالیت‌هایی که ممکن است اختلافات را بدتر سازند یا تنش یا نفرت دوجانبه را بین مذاهب و جوامع ایجاد کنند» نیز ممنوع هستند.

چهره‌های برجسته جامعه مسلمانان هند این نگرانی را دارند در صورت به قدرت رسیدن مجدد حزب بهاراتیا جاناتا شکاف‌های اجتماعی که از قبل در این کشور در حال شکل‌گیری بوده‌اند، وخیم‌تر شوند. مودی به خاطر صحبت‌های روز یکشنبه‌اش با واکنش‌های منفی از جانب این چهره‌ها مواجه شده است.

«رانا ایوب» یک خبرنگار مسلمان برجسته هندی در شبکه اجتماعی «ایکس» نوشت: «در اینجا دیگر از حرف‌های در لفافه و رمزی خبری نیست. بلکه ما با یک حمله مستقیم، هدفمند و آشکار بر مبنای نفرت علیه یک جامعه طرف هستیم.»

«اسدالدین اویسی» یک قانونگذار مسلمان و رئیس حزب «مجلس اتحاد مسلمین همه هند» اظهار کرد: «مودی از مسلمانان با لفظ نفوذی و مردمی با بچه‌های زیاد حرف زد. مودی از ۲۰۰۲ تاکنون تنها چیزی که تضمین کرد سوءاستفاده از مسلمان و رای جمع کردن بوده است.»

«مالیکارجون خرج» رئیس حزب مخالف «کنگره» در هند از اظهارنظرهای مودی تحت عنوان «سخنرانی مروج نفرت» و «حقه‌ای کاملا فکر شده برای منحرف کردن توجه» یاد کرد.

منبع: ایسنا

دیگر خبرها

  • لزوم اتحاد بین دستگاه‌های اجرایی برای تحقق توسعه لرستان
  • وحدت و انسجام، نیاز ضروری و مهم امروز جهان اسلام است
  • هراس نتانیاهو از تظاهرات حامیان فلسطین در دانشگاه‌های آمریکا
  • جنگ ترکیبی دشمن با هدف از بین بردن وحدت مسلمین انجام می شود
  • دشمنان وحدت و تقریب امت اسلامی را هدف گرفته اند
  • مشکلات جهان اسلام در نتیجه عدم توجه به توصیه های علمای جهان اسلام است/ لزوم وحدت و تقریب بین همه ادیان و مذاهب
  • خشم مسلمانان و اپوزیسیون هند از اظهارات اسلام‌ستیزانه مودی
  • هدف صهیونیسم بین الملل ایجاد فاصله میان کشورهای اسلامی است
  • تصویر ایران در جهان اسلام درباره اهتمام به قرآن اصلاح شد
  • اسلام به زودی بزرگترین دین در فرانکفورت می‌شود