Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرآنلاین»
2024-04-25@20:23:37 GMT

ارزش تجارت ایران با اعضای شانگهای چقدر است؟

تاریخ انتشار: ۲۹ مهر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۴۵۶۳۳۲

ارزش تجارت ایران با اعضای شانگهای چقدر است؟

سید روح الله لطیفی اظهار داشت: در نیمه نخست امسال ۲۲ میلیون و ۸۲۵ هزار و ۸۸۴ تن کالای ایرانی به ارزش ۹ میلیارد و ۵۵۸ میلیون و ۸۷۷ هزار و ۸۳۲ دلار به ۱۰ کشور عضو پیمان شانگهای صادر شد که نسبت به مدت مشابه ۱۳ درصد در وزن و ۶۱ درصد در ارزش افزایش داشته است.

وی افزود: چین با خرید بیش از ۱۴ میلیون ۸۳۳ هزار تن کالا به ارزش ۶ میلیارد و ۵۶۸ میلیون دلار و رشد ۱۳ درصدی در وزن و ۷۷ درصدی در ارزش نسبت به مدت مشابه در صدر مقاصد صادراتی ایران قرار گرفت و پس از آن افغانستان با خرید ۲ میلیون و ۵۱۶ هزار تن کالا به ارزش ۹۹۹ میلیون دلار و کاهش ۲۵ درصدی در وزن و ۱۰ درصدی در ارزش قرار گرفته است و هند با خرید ۲ میلیون و ۹۱۸ هزار تن کالا به ارزش ۸۳۰ میلیون دلار، رشد ۳۷ درصدی در وزن و ۱۱۵ درصدی در ارزش کالای صادراتی ایران را نسبت به نیمه نخست سال قبل تجربه کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی گفت: پاکستان با خرید یک میلیون و ۳۶۱ هزار تن کالای ایرانی به ارزش ۵۴۴ میلیون دلار و رشد ۴۱ درصدی در وزن و ۳۹ درصدی در ارزش در رتبه چهارم و روسیه با خرید ۵۰۶ هزار تن کالا به ارزش ۲۷۰ میلیون دلار و رشد ۸ درصدی در وزن و ۳۴ درصدی در ارزش در رتبه پنجم خرید کالای ایرانی در بین کشورهای عضو این پیمان قرار گرفته است.

لطیفی افزود: ازبکستان با خرید ۲۱۷ میلیون دلار (رشد ۴۳۸ درصدی در وزن و ۳۲۸ درصدی در ارزش)، قزاقستان ۸۰ میلیون دلار (رشد ۱۰۲ درصدی در وزن و ۳۰ درصدی در ارزش)، قرقیزستان با ۳۳ میلیون دلار (رشد ۳۴۹ درصدی در وزن و ۲۶۱ درصدی در ارزش)، تاجیکستان با ۱۷ میلیون دلار (رشد ۱۵۷ درصدی در وزن و ۱۴۳ درصدی در ارزش) و مغولستان با ۲۸۱ هزار دلار (رشد ۴۹ درصدی در وزن و کاهش یک درصدی در ارزش) به ترتیب در رتبه‌های بعدی قرار دارند.

سخنگوی گمرک با اشاره به روز ملی صادرات گفت: رشد صادرات کشورمان در ۶ ماهه امسال به کشورهای جهان به ویژه همسایگان، سازمان اکو، اوراسیا، شانگهای و… با همت تولید کنندگان، مسئولان، تجار و صادر کنندگان همزمان با کاهش محدودیت‌های کرونایی جای تقدیر و تشکر دارد که در جنگ اقتصادی نظام سلطه به عنوان سربازان غیور ملت ایران در خط مقدم این جنگ ظالمانه نقشی کلیدی ایفا کردند.

لطیفی در خصوص واردات از اعضای پیمان شانگهای اظهار داشت: ۳ میلیون و ۵۶۱ هزار و ۷۱۹ تن کالا به ارزش ۶ میلیارد و ۴۹۷ میلیون و ۸۱۹ هزار و ۸۷۷ دلار از کشورهای عضو پیمان شانگهای خریداری شد که ۳ کشور چین، روسیه و هند ۹۲ درصد وزن و ۹۶.۵ درصد ارزش کل واردات از اعضای این پیمان را به خود اختصاص دادند.

وی افزود: چین با یک میلیون و ۵۶۱ هزار تن کالا به ارزش پنج میلیارد و ۴۱ میلیون دلار، ۴۳ درصد کل وزن و ۷۷.۵ درصد کل ارزش واردات ایران از پیمان شانگهای را به خود اختصاص داده که نسبت به مدت مشابه، ۳ درصد در وزن کاهش و ۱۶.۵ درصد افزایش در ارزش فروش کالا به ایران داشته است.

سخنگوی گمرک گفت: روسیه با یک میلیون و ۲۶۹ هزار تن به ارزش تقریبی ۶۳۹ میلیون دلار، هند با ۵۹۶ میلیون دلار، پاکستان با ۱۱۰ میلیون دلار، قزاقستان با ۳۲ میلیون دلار، افغانستان با ۶.۴ میلیون دلار، تاجیکستان با ۴.۷ میلیون دلار، قرقیزستان با ۱.۴ میلیون دلار و مغولستان با ۶۶۲ هزار دلار به ترتیب در جایگاه بعدی تأمین کالاهای مورد نیاز کشورمان در ۶ ماهه نخست امسال بودند.

223227

کد خبر 1565901

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: گمرک سازمان همکاری شانگهای تجارت هزار تن کالا به ارزش پیمان شانگهای درصدی در وزن میلیون دلار درصدی در ارزش

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۴۵۶۳۳۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ارزش دلاری مبادلات تجارت خارجی کردستان به ۵ میلیون دلار رسید

طاها سمیعی در گفت‌وگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: در سال ۱۴۰۲ میزان صادرات صورت گرفته از طریق گمرکات کردستان هزار و ۱۰۲ تن معادل با ۵۱۸ میلیون دلار بود و میزان صادرات صورت گرفته از طریق سایر گمرکات نیز ۴۹۱ هزار تن معادل ۳۱۳ میلیون دلار بوده است.

وی به میزان واردات ثبت سفارش شده از طریق گمرکات کردستان اشاره کرد و افزود: در سال ۱۴۰۲ میزان واردات ۳۳ هزار و ۶۰۰ تن معادل با ۳۶۳ میلیون دلار بوده است.

معاون امور بازرگانی توسعه و تجارت اداره کل صنعت، معدن و تجارت کردستان اظهار کرد: همچنین حجم ترانزیت صورت گرفته در سال گذشته از طریق گمرکات کردستان ۲ هزار و ۵۹۶ تن بوده که ۳ هزار و ۷۸۴ میلیون دلار ارزش داشته است.

سمیعی جمع کل مبادلات تجارت خارجی در سال ۱۴۰۲ را ۴ هزار و ۲۲۳ تن عنوان کرد و ادامه داد: ارزش دلاری این میزان مبادله ۴ هزار و ۹۷۸ میلیون دلار بوده است.

وی هدف صادراتی تعیین شده برای سال گذشته را ۴۸۸ میلیون دلار عنوان کرد و یادآور شد: عملکرد ۱۲ ماهه این حوزه در سال گذشته نشان از تحقق ۱۰۶ درصدی مبادلات تجارت خارجی دارد.

معاون امور بازرگانی توسعه و تجارت اداره کل صنعت، معدن و تجارت کردستان بیان کرد: مهمترین اقلام صادراتی از طریق گمرکات کردستان تخم خوراکی ماکیان، گوجه فرنگی زراعی، محصولات آهنی اسفنجی، تراکتور کشاورزی و سیب تازه بوده است.

سمیعی گفت: طلای خام، آلیاژ آلومینیوم کار نشده، دستگاه تهویه مطبوع ۲ تکه، قراضه و ضایعات انباره‌های سرب و قراضه و ضایعات آلومینیوم نیز از مهمترین اقلام وارداتی بوده است.

وی با بیان اینکه عراق، افغانستان، سوریه، ترکیه و هند کشورهای عمده هدف صادراتی ایران بوده‌اند، اظهار کرد: عراق، چین، امارات متحده عربی، ترکیه و آلمان نیز کشورهای عمده مبدا وارداتی کشور بوده‌اند.

کد خبر 6087073

دیگر خبرها

  • تجارت ۵ میلیارد دلاری گمرکات کردستان در سال گذشته
  • روند روبه رشد صادرات خراسان شمالی
  • افزایش صادرات از گمرک شهرصنعتی کاوه
  • نقشه تجاری ایران و پاکستان، دو همسایه ای که در تجارت غریبه بودند + جدول
  • نقشه تجاری ایران و پاکستان؛ دو همسایه ای که در تجارت غریبه هستند
  • ارزش دلاری مبادلات تجارت خارجی کردستان به ۵ میلیون دلار رسید
  • تجارت گمرکات مازندران و پاکستان از مرز ۱۱ میلیون دلار گذشت
  • تجارت گمرکات مازندران و پاکستان از مرز ۱۱ میلیون و ۷۰۰ هزار دلار گذشت
  • هدف گذاری برای تجارت ۱۰میلیارد دلاری ایران و پاکستان
  • رشد ۱۰ درصدی صادرات ایران به چین از ابتدای ۲۰۲۴