Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از بیرجند، کشاورزان طبسی با بهره گیری از سیستم‌های آبیاری نوین تواسته اند علاوه بر بالا بردن تولید و مدیریت مصرف آب، محصول خیار را خارج از فصلش برداشت کنند.

خیار در شهرستان طبس در فصول بهار و تابستان کشت می‌شود اما با استفاده از سامانه نوین آبیاری در این شهرستان کشاورزان توانسته اند خیار را در فصل پاییز کشت کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این تجربه موفق الگویی است برای سایر کشاورزان تا بتوانند در فصول مختلف این محصول را کشت کنند.

با روش آبیاری قطره‌ای از طریق لوله‌های دریپردار، آب به ریشه گیاه رسیده و باعث افزایش راندمان و صرفه‌جویی آب تا ۸۵ درصد می‌شود.

از مقرون به صرفه بودن تا مدیریت مصرف آب

یکی از کشاورزان طبسی می‌گوید: آبیاری قطره ای مزایای زیادی دارد که از جمله آن ها صرفه جویی در هزینه های کشت و مقرون به صرفه بودن تولید است.

او ادامه می‌دهد: از جمله دیگر مزایای آبیاری قطره ای این است که می توان راحت تر با آفات و سموم مقابله کرد که به سلامت محصول کمک می کند.

بیشتر بخوانید

هیدروپونیک، کِشتی به صرفه برای دامداری / وقتی بدون خاک هم می‌توان علوفه تولید کرد+فیلم

این کشاورز طبسی بیان می کند: تولید محصول با استفاده از سیستم های نوین آبیاری نیز افزایش پیدا می کند و می توان درآمد بیشتری را نصیب کشاورز کرد.

او اظهار می کند: در شرایط خشکسالی که طبس با آن رو به روست، اجرای سیستم های نوین آبیاری می تواند به مدیریت مصرف آب نیز منجر شود.

دولت برای اجرای سیستم های نوین آبیاری تسهیلات پرداخت می کند

بخشایی مدیر جهاد کشاورزی شهرستان طبس گفت: برای اجرای طرح‌های آبیاری کم فشار برای هر هکتار ۱۵ میلیون تومان و برای آبیاری تحت فشار ۴۰ میلیون تومان اعتبار بلاعوض دولتی پرداخت می‌شود.

او افزود: کاهش رشد علف‌های هرز، کاهش هزینه‌های کارگری، صرفه جویی در مصرف انرژی و استفاده از این سیستم جهت مصرف کود‌های شیمیایی از محاسن این نوع آبیاری به شمار می‌رود.

بخشایی تصریح کرد: در حال حاضر در سطحی حدود ۱۶ هکتار از اراضی شهرستان طبس در فصل بهار کشت خیار به صورت غرقابی انجام می‌شود که با توجه به موفقیت این طرح پیش‌بینی می‌شود کشاورزان بیشتری در سال آینده به کشت خیار به صورت قطره‌ای روی بیاورند.

انتهای پیام/ ر

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: آبیاری قطره ای جهاد کشاورزی صرفه جویی نوین آبیاری قطره ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۴۵۹۳۱۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

صرفه‌جویی ۵۰۰ میلیارد تومانی حوزه آرد و نان در لرستان

مدیرکل غله و خدمات بازرگانی لرستان گفت: امروز با توجه به الکترونیکی شدن سیستم‌های تهیه و توزیع ۵۰۰ میلیارد تومان در حوزه آرد و نان در لرستان صرفه‌جویی صورت گرفته است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از لرستان، حجت بیرانوند، امروز_ پنجشنبه سی‌ام فروردین_ در نخستین همایش گندم و نان که در سالن آمفی تئاتر اتاق بازرگانی خرم‌آباد برگزار شد، اظهار کرد: در حوزه‌های نرم‌افزاری تلاش‌های خوب و مؤثری صورت گرفته است، به طوری که بخش عمده چرخه سنتی امروز به صورت الکترونیک و در قالب سامانه انجام می‌شود.

وی با اشاره به این‌که در سیستم الکترونیک حتی آرد خانه‌پزی نیز در قالب سامانه توزیع می‌شود، گفت: در حوزه زیرساخت‌های آرد و نان وضعیت مطلوبی در لرستان داریم، به طوری که بیش از ۸۵۰ هزار تن ظرفیت ذخیره‌سازی گندم داریم، در حال حاضر ۵۳۰ هزار تن ذخیره گندم کرده‌ایم و تلاش می‌کنیم در سال‌جاری این ظرفیت به ۶۰۰ هزار تن برسد.

مدیرکل غله و خدمات بازرگانی لرستان با تاکید بر این‌که ظرفیت ذخیره سازی استاندارد گندم در لرستان وجود دارد، افزود: در حوزه خرید گندم در سه سال گذشته روند افزایشی داشتیم، به طوری که در سال ۱۴۰۰ میزان ۱۲۳ هزار تن گندم از کشاورزان خریداری و دریافت شده اما این میزان در سال ۱۴۰۲ به ۵۳۰ هزار تن رسیده است.

بیرانوند با اشاره به وجود ۲۰۰۰ واحد نانوایی در مرکز شهرها و روستاهای استانگفت: هم‌چنین ۱۳ واحد آسیاب بانی با ظرفیت ۷۰۰ هزار تن در استان مشغول به فعالیت هستند که این آمار معادل ۲.۵ برابر نیاز استان را شامل می‌شود.

مدیرکل غله و خدمات بازرگانی با بیان این‌که نان یک کالای مقدس است و در همه ادیان جایگاه ویژه‌ای دارد و خدمت در این حوزه نیز مقدس است، اظهار کرد: ۶۰ تا ۷۰ درصد کالری و انرژی مصرفی مردم مربوط به نان است، از این رو این کالا اهمیت بالایی دارد.

بیرانوند تضمین امنیت غذایی جامعه را مرهون جهاد کشاورزان دانست و گفت: سازمان جهاد کشاورزی به عنوان متولی تولید گندم در کنار کشاورزان بوده و چرخه تولید گندم و آرد و نان را به خوبی مدیریت می‌کند.

وی خاطرنشان کرد: بارش‌های مطلوب و ظرفیت‌هایی که در لرستان وجود دارد، باعث می‌شود بتوانیم در تولید گندم علاوه‌بر تأمین نیاز استان، نیاز سایر استان‌ها را نیز برآورده کنیم.

مدیرکل غله و بازرگانی لرستان تصریح کرد: در لرستان با مدیریت خوب در حوزه اقتصادی، بین دستگاه‌ها و مجموعه‌هایی که از ابتدا تا انتهای چرخه گندم و نان قرار دارند، هماهنگی خوبی برقرار است.

کد خبر 745726

دیگر خبرها

  • تیم نساجی با تغییر سیستم موفق به پیروزی شد
  • یک افزودنی جالب به آب آشامیدنی/ از کاهش وزن تا پوست سالم(+روش تهیه)
  • رئال رونمایی می‌کند: لبه فناوری برای چمن مخملی
  • صرفه‌جویی ۵۰۰ میلیارد تومانی حوزه آرد و نان در لرستان
  • لیمو یک عنصر مهم برای کاهش وزن است
  • کشف بیش از ۱۰۰ کیلو تریاک جاسازی شده در بار خیار
  • افزایش ۳۵ درصدی بهره وری آب در سطح مزرعه با سامانه آبیاری قطره‌ای
  • ۳۰۰ هزار هکتار از توسعه سامانه‌های نوین آبیاری با مشارکت مردم انجام شد
  • توسعه طرح سامانه‌های نوین آبیاری
  • توسعه طرح سامانه‌های نوین آبیاری، مردمی‌ترین طرح وزارت جهادکشاورزی