Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس سازمان حج و زیارت با اشاره به شیوه جدید سفر رسمی به عتبات گفت: ویترینی از چگونگی ارائه خدمات‌رسانی به زائران در عراق به نمایش گذاشته می‌شود و افراد با هر سلیقه و توان مالی می‌توانند نحوه خدمات را انتخاب کنند.

خبرگزاری میزان - فارس نوشت: علیرضا رشیدیان در خصوص اقدامات صورت گرفته برای برقراری سفر به عتبات گفت: پس از توقف سفر‌های زیارتی به دلیل شیوع کرونا، سازمان حج و زیارت با همکاری ستاد کرونا و وزارت بهداشت، دستورالعملی به منظور برقراری سفر به عتبات با رعایت نکات بهداشتی تدوین و برای مسؤولان عراقی نیز ارسال کرد که با توجه به نامشخص بودن وضعیت کرونا و زمان مهار این ویروس، طرف عراقی با ازسرگیری سفر به عتبات موافقت نکرد و تاکنون نیز همچنان ویزای زیارتی برای زائران هیچ کشوری جز در ایام اربعین صادر نکرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این امر در حالی است که ما برای اعزام زائر به عراق با رعایت نکات بهداشتی آمادگی داشتیم.

وی افزود: پس از مدتی هم که با طرف عراقی مذاکراتی داشتیم تا سفر به عراق برقرار شود، ستاد کرونا با توجه به وضعیت قرمز کرونایی با ازسرگیری سفر‌های زیارتی مخالفت کرد و در نهایت، معاونت مربوطه وزارت بهداشت با در نظر گرفتن شروطی با اعزام زائران به عتبات موافقت کرد. ما نیز مذاکرات با عراق را از سرگرفتیم و قرار بود در ایام عرفه روزانه یک هزار زائر به عراق اعزام کنیم که این امر به دلیل وضعیت کرونا در ماه ذی الحجه و حتی محرم عملیاتی نشد و در نهایت، چند روز قبل از اربعین حسینی، با هماهنگی صورت گرفته و موافقت دیرهنگام و البته سهمیه محدود طرف عراقی، برخی از مشتاقان زیارت اربعین پس از اخذ ویزا به عراق اعزام شدند.

رئیس سازمان حج و زیارت در ادامه بیان کرد:اکنون نیز با گذشت ۲۰ ماه از شیوع کرونا، همچنان برای برقراری سفر‌های زیارتی به عراق توافق‌هایی صورت گرفته است و منتظریم تا بتوانیم اعزام زوار را از سر بگیریم.

کاروان‌های غیرمجاز هم با ویزای زیارتی به عتبات نرفتند/ اعزام زائر خارج از کاروان حج و زیارت غیرقانونی است

رشیدیان در خصوص ویزای زیارتی گفت: عراق در ایام کرونا به هیچ زائری ویزای زیارتی نداد؛ بنابراین هیچ کدام از این افراد با ویزای زیارتی به عتبات اعزام نشدند. با این وجود، برخی از افراد با عناوین غیرزیارتی ویزا می‌گیرند و به زیارت می‌روند. یا کسی ماموریت اداری دارد یا حتی با هدف تجارت به عراق سفر می‌کند که این‌ها ربطی به سازمان حج و زیارت ندارد، اما آنچه به عنوان اعزام زائر مطرح می‌شود، بر عهده سازمان حج و زیارت است و اعزام زائر در قالب کاروان توسط برخی افرادی که زیر نظر سازمان حج و زیارت فعالیت ندارند، یا حتی در ایامی که ستاد کرونا مجوز اعزام زائر نداده است، غیرقانونی است.

زائران از این پس هزینه سفر عتبات را مدیریت می‌کنند

رئیس سازمان حج و زیارت با اشاره به اینکه طی این سال‌ها فقط یک بسته زیارتی داشتیم، خاطرنشان کرد: به طوری که سفر‌ها هفت روزه بود و قیمت‌های کاروان‌ها هم درجه‌بندی می‌شد که تفاوت چندانی از لحاظ قیمت باهم نداشتند و این تفاوت قیمت هم بر اساس نوع هتل و محل اسکان زائران در شهر‌های نجف، کربلا و کاظمین تعیین می‌شد. اما سال گذشته با توجه به تعطیلی سفر‌های زیارتی در سازمان حج و زیارت ۲۱ کارگروه بازنگری اصلاح فرآیند‌های اجرایی تشکیل دادیم و نتیجه آن، اِعمال تغییرات در نحوه اعزام به عتبات بود.

وی افزود: بر همین اساس، در اعزام‌های جدید به عتبات مقرر شد تمرکز سفر‌ها از طریق یک شرکت را همچون گذشته نداشته باشیم. با این رویکرد که سرعت و دقت را در خدمت بالا برده و علاوه بر افزایش رضایت زائران، هزینه‌ها را مدیریت کنیم.

رشیدیان در ادامه بیان کرد: در گذشته همه ثبت‌نام‌ها از سوی شرکت شمسا صورت می‌گرفت، اما دیگر ثبت‌نام زائران به صورت انحصاری نیست و همه دفاتر زیارتی که زیر نظر سازمان حج و زیارت فعالیت دارند، می‌توانند اقدام به ثبت‌نام و اعزام زائر کنند. برای این منظور، نرم‌افزاری تهیه شده که در اختیار دو هزار و ۵۰۰ دفتر زیارتی قرار می‌گیرد.

ارائه بسته‌های متنوع عتبات در ثبت‌نام‌های جدید/ از سفر یک روزه تا طولانی مدت

وی در این زمینه گفت: در این نرم‌افزار، ویترینی از چگونگی ارائه خدمات‌رسانی به زائران در عراق به نمایش گذاشته می‌شود و مشتاقان زیارت عتبات با هر سلیقه و توان مالی یا حتی محدودیت زمانی می‌توانند نحوه خدمات را انتخاب کنند؛ به طوری که در این نرم‌افزار علاوه بر معرفی اقامتگاه‌های مختلف از هتل سه تا پنج ستاره تا اقامت در حسینیه با رعایت استاندارد‌های تعیین شده برای محل سکونت یا حتی تنوع شرکت‌های حمل و نقل معتبر در زمینه تردد بین شهری، کیفیت و بهداشت در تغذیه و تدارکات زائران با نرخ مصوب نیز نمایش داده می‌شود و دفاتر زیارتی می‌توانند بر اساس درخواست زائر آن‌ها را ارائه دهند.

هنوز هزینه سفر عتبات مشخص نشده است

رئیس سازمان حج و زیارت در خصوص هزینه سفر به عتبات گفت: بسته زیارتی را دفاتر زیارتی ارائه می‌دهند و هزینه نهایی هم بر اساس خدماتی که توسط زائر انتخاب می‌شود، مشخص خواهد شد. البته ما هنوز به قیمت نرسیده‌ایم، اما امیدواریم که متناسب با خواسته مردم، بسته‌های متنوع با قیمت مناسب داشته باشیم.

برقراری سفر عتبات در انتظار ابلاغیه طرف عراقی است

رشیدیان عنوان کرد: شایعات و مطالب غیررسمی بعد از هفدهم ربیع را زمان ازسرگیری سفر به عتبات مطرح می‌کند، اما سفارت عراق همچنان تأکید بر ابلاغ نشدن دستورالعمل دارد. ما مشکلی در زمینه اعزام با رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی نداریم، اما تا زمانی که عراق دستورالعمل در این رابطه صادر نکند، اعزامی هم صورت نمی‌گیرد.

لغو ویزای عراق به کجا رسید؟

وی با اشاره به اینکه ویزای سفر هوایی به عتبات پس از دستورالعمل عراق حذف می‌شود، گفت: پس از سفر مصطفی الکاظمی، نخست وزیر عراق به ایران، موضوع لغو روادید بین دو کشور مجدد مطرح و قرار شد بعد از ماه صفر، ویزا برای سفر‌های هوایی به عراق برداشته شود. البته هنوز اخذ ویزا برای سفر‌های زمینی به عراق الزامی خواهد بود.

وی در ادامه بیان کرد: ما پیگیر اجرایی شدن این موضوع هستیم، اما با پیگیری‌های صورت گرفته، هنوز هم سفارت عراق از سوی دفتر نخست وزیری به منظور اجرای لغو ویزا برای سفر‌های هوایی دستورالعملی دریافت نکرده و بنابراین این اقدام اجرایی نشده است و باید منتظر ابلاغیه از سوی عراق باشیم.

بیشتر بخوانید: واکسن‌های ایرانی برای ورود به عراق معتبر هستند

انتهای پیام/
خبرگزاری میزان: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه‌های داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه‌ای منتشر می‌شود.

برچسب ها: عتبات حج و زیارت

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: عتبات حج و زیارت رئیس سازمان حج و زیارت سفر های زیارتی ویزای زیارتی سفر به عتبات برقراری سفر اعزام زائر طرف عراقی ثبت نام سفر ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۴۵۹۹۶۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۱۲ اردیبهشت، اعزام زائران حج عمره از شیراز

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز فارس، مدیر حج و زیارت فارس در گفتگو با خبرنگار ما گفت: اعزام زائران عمره مفرده بعد از ۹ سال وقفه امسال انجام می‌شود و در نخستین پرواز ۲۵۰ نفر زائر از فرودگاه بین المللی شهید دستغیب به مکه مکرمه اعزام می‌شوند.
زینلی افزود: نخستین کاروان اعزامی از شیراز شامل زائرانی از استان‌های فارس، کهکیلویه و بویر احمد و بوشهر هستند.
به گفته او؛ اعزام‌های بعدی حج عمره بعد از برگزاری حج تمتع صورت می‌گیرد.
مدیر حج و زیارت فارس همچنین از اعزام نخستین کاروان حج تمتع از فرودگاه بین المللی شهید دستغیب شیراز از نیمه اول خرداد خبر داد.
به گفته زینلی؛ کاروان‌های حج تمتع امسال تحت عنوان "کاروان‌های حرم تا حرم همراه با شهدا "به سرزمین وحی اعزام می‌شوند.

دیگر خبرها

  • سفر به خانه خدا بعد از ۹ سال | جزئیات عمره ۱۴۰۳
  • اعزام کاروان زیارتی زائراولی‌های کربلای معلی ازشهرجدیدرامشار
  • سفر به عتبات گران‌تر از سفر به ترکیه
  • اعزام اولین کاروان حج عمره لرستان به سرزمین وحی
  • اعزام بیش 83 هزار زائر در حج 1403 
  • اعلام تعداد زائران حج و پیگیری‌ برای ویزای عربستان
  • بهره‌مندی ۵ کاروان حج تمتع استان سمنان از مدیران جوان
  • ۱۲ اردیبهشت، اعزام زائران حج عمره از شیراز
  • ازسرگیری عمره پس از ۹ سال توقف
  • اعزام ۷ کاروان عتبات عالیات عراق از کهگیلویه و بویراحمد