Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/خراسان رضوی نتایج یک تحقیق جدید نشان می‌دهد، افراد با بویدن روغن‌های ضروری(روغن‌های ضروری یا اساسی، عصاره غلیظی از گیاهان هسـتند که در روغن تقطیر می‌شوند) بعد از ابتلا به کووید ۱۹حس بویایی و چشایی خود را به دست می‌آورند به ویژه اگر زیر ۴۰ سال سن داشته باشند. به گفته محققان از دست دادن حس بویایی و چشایی علامت شایع ابتلا به کووید ۱۹ است که معمولا از هر پنج بیمار چهار بیمار تا ۶ ماه بعد از ابتلا آن را تجربه می‌کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به نقل از نیوز، بیماران جوان مبتلا به کووید ۱۹ بیش از افراد مسن این حواس را بازیابی می‌کنند. محققان دانشگاه مشترک‌المنافع ویرجینیا(VCU) در یک تحقیق پیوسته از دست دادن بو و مزه در مبتلایان به کووید را با جمع‌آوری داده‌های ۷۹۸ بیمار بهبود یافته از کووید زیر ۴۰ سال بررسی کردند و به این نتیجه دست یافتند که افراد جوان با سرعت بیشتری نسبت به افراد مسن حس بویایی و چشایی را بازیابی می‌کنند.

پروفسور ایوان ریتر، مدیر پزشکی مرکز اختلالات بو و طعم در مرکز پزشکی VCU و یکی از محققان این تحقیق، می‌گوید: در این تحقیق حدود ۸۰ بهبودیافته از بیماری کووید را در یک دوره ۶ ماهه یا بیشتر ارزیابی کردیم.

بیماری قبلی اوضاع را بدتر کند

پروفسور ریتر که در بخش جراحی گوش، حلق، بینی، سر و گردن در دانشکده پزشکی VCU فعالیت دارد، افزود: درک انواع مختلف علائم و اینکه آیا بیماران از هر گونه بیماری قبلی رنج می‌برند، می‌تواند بینش‌های مهمی در مورد پیش آگهی بهبودی آنان ارائه دهد؛ افرادی که سابقه آسیب به سر داشتند، کمتر بویایی خود را بازیابی کردند. علاوه بر این کسانی که در هنگام مبارزه با ویروس دچار تنگی نفس شدند حتی کمتر احتمال داشت که حواس خود را به سرعت بازیابی کنند. با این حال افرادی که با احتقان بینی روبه‌رو بودند، بیشتر حس بویایی خود را بازیابی کردند.

پروفسور رایتر توضیح می‌دهد: افزایش احتمال بهبود بویایی در افراد مبتلا به احتقان بینی منطقی است زیرا شما به دلیل احتقاق شدید بینی حس بویایی خود را از دست می‌دهید و بوها نمی‌توانند به بینی شما وارد شود. مطمئنا افرادی که دچار احتقان هستند، ممکن است حس بویایی خود را به دلیل احتقان شدید از دست داده باشند و نه به دلیل آسیب عصبی ناشی از ویروس و سایر موارد.

طبق اعلام سازمان بهداشت جهانی بیش از ۲۳۰ میلیون مورد ابتلا به کووید ۱۹ در سراسر جهان گزارش شده است. اگر این نظرسنجی جمعیت‌ مبتلایان سراسر جهان را منعکس کند، بیش از ۲۰ میلیون نفر ممکن است بعد از تشخیص کووید دچار از دست دادن طولانی‌مدت حس بویایی یا چشایی شوند.

از آوریل ۲۰۲۰ هنگامی که گزارش‌هایی مبنی بر از دست دادن حس چشایی و بویایی بیماران رایج شد، محققان در VCU سخت تلاش کرده‌اند تا تعیین کنند که علائم تا چه مدت طول می‌کشد تا بتوانند درمانی برای این افراد ارائه کنند.

از دست دادن حس بویایی کیفیت زندگی را پایین می‌آورد

تا امروز نزدیک به ۳۰۰۰ نفر در سراسر ایالات‌متحده در نظرسنجی شامل ردیابی علائم در طول زمان شرکت کردند. نتایج نشان داده که از دست دادن حس بویایی می‌تواند برای افرادی که آن را تجربه می‌کنند، ویرانگر باشد. در نظرسنجی پیشین که در آوریل ۲۰۲۱ منتشر شد، ۴۳ درصد از شرکت‌کنندگان اظهار کردند که احساس افسردگی دارند و برای ۵۶ درصد لذت بردن از زندگی از زمانی که دچار کاهش حس بویایی یا چشایی شده‌اند، کاهش یافته است.

جای تعجب نیست افرادی که حس بویایی یا چشایی خود را از دست داده بودند، لذت بردن از غذا برای آنان مشکل باشد؛ به‌ طوری‌ که ۸۷ درصد از شرکت‌کنندگان اظهار کردند که آشپزی و غذا خوردن به دغدغه‌ای برای کیفیت زندگی تبدیل شده است. ناتوانی در بوییدن دود به‌عنوان شایع‌ترین خطر ایمنی طبقه‌بندی شده و تقریبا نیمی از بیماران این مشکل را گزارش کرده‌اند.

ناتوانی در بوییدن دود توسط ۴۵ درصد از افراد مورد بررسی گزارش و از دست دادن اشتها در ۵۵ درصد مبتلایان اعلام شد و کاهش وزن ناخواسته در ۳۷ درصد همچنان برای بیماران چالش ایجاد می‌کنند. هرچه بیشتر از کسانی که تحت تاثیر قرار گرفته‌اند یاد بگیریم  بهتر می‌توانیم به ارائه‌دهندگان مراقبت‌های بهداشتی و حتی خود افراد در مورد نحوه مدیریت این علائم مشاوره دهیم. با استفاده از این مطالعه همچنان در جستجوی پاسخ‌های درمانی، تصویر واضح‌تری از خطرات  کووید ۱۹ برای کیفیت زندگی، ایمنی و سلامتی و رفاه طولانی‌مدت به دست می‌آوریم.

روغن‌های ضروری چگونه می‌توانند کمک کنند؟

به گفته دانشمندان، آموزش بوییدن با استفاده از اسانس‌های قوی ممکن است به بازیابی حواس از دست رفته کمک کند.

پروفسور ریتر اظهار کرد: من همچنان به بیمارانم توصیه می‌کنم که این روش هزینه کم و ریسک پایینی دارد.

گروه کاری بویایی بالینی، متشکل از یک گروه بین‌المللی از پزشکان با علاقه پژوهشی قوی در مورد حس بویایی، روغن‌های اساسی را به‌عنوان یک گزینه درمانی در اوایل سال جاری توصیه کرد. این گروه دریافتند که وقتی فرد حس بویایی خود را از دست می دهد (اختلال بویایی)، بوییدن روغن‌های ضروری می‌تواند به بهبود اعصاب آسیب دیده کمک کند.

وی تایید کرد: برای افرادی که ممکن است نگران از دست دادن حواس خود باشند، بهترین روش پیشگیری بوییدن روغن‌های ضروری است.

بر اساس توصیه‌های سازمان بهداشت جهانی و مراکز پیشگیری از بیماری‌ها، واکسن دریافت کنید، ماسک بزنید، بهداشت دست‌ها را رعایت کنید تا از این بیماری در امان باشید. همه این موارد به ظاهر ساده مهم هستند. برای جلوگیری از این پیامدهای طولانی‌مدت، شما باید شانس ابتلا به این بیماری را در وهله اول به حداقل برسانید زیرا هنگامی که به این بیماری مبتلا شدید، ما در حال حاضر واقعا راهی برای تاثیرگذاری بر روند یا شدت آن نداریم.

آیا ایمپلنت توانایی بویایی را بازیابی می‌کند؟

با این حال، امید بیشتری وجود دارد زیرا دکتر کوئلیو و همکار وی در این مطالعه، دکتر ریچارد کوستانزو، پروفسور گروه فیزیولوژی و بیوفیزیک در VCU در حال توسعه یک دستگاه ایمپلنت برای بازگرداندن حس بویایی افراد هستند. اگر این طرح عملیاتی شود می‌تواند منبع امید افرادی باشد که با بویایی دائمی زندگی می‌کنند.

نتایج این تحقیق در نشریه American Otolaryngology منتشر شده است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی علمی و آموزشی روغن حس بویایی همه باهم علیه کرونا کرونا در ایران کرونا در جهان حس بویایی خود روغن های ضروری دست دادن حس کووید ۱۹

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۴۶۲۳۳۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تامین ۱۰ ویتامین مهم در بدن با مصرف زده تخم‌مرغ

زرده تخم‌مرغ حاوی ویتامین‌های مفید و ضروری مانند ویتامین‌های A، D، E، K و ویتامین‌های گروه B است.

به گزارش سرویس ترجمه خبرگزاری ایمنا، تخم‌مرغ یک غذای سرشار از مواد مغذی است، اما برخی افراد تصور با تصور اینکه زرده تخم‌مرغ مملو از چربی ناسالم است آن را مصرف نمی‌کنند، اما نتایج بررسی‌های انجام شده نشان می‌دهد که زرده تخم‌مرغ سرشار از انواع مختلفی از مواد مغذی از جمله ۱۰ ویتامین مهم است، به طوری که مصرف دو تخم‌مرغ تا ۳۰ درصد نیاز بدن به ویتامین را تأمین می‌کند، در ادامه به بررسی ویتامین‌های موجود در زرده تخم‌مرغ می‌پردازیم:

ویتامین A

زرده تخم‌مرغ حاوی ویتامین A یا رتینول است که باعث بهبود سلامت شبکیه چشم می‌شود و به محافظت در برابر شب کوری و دژنراسیون ماکولای مرتبط با افزایش سن کمک می‌کند؛ ۱۰۰ گرم تخم‌مرغ حاوی ۱۴۴۲ واحد بین‌المللی ویتامین A است، مصرف کافی این ویتامین به بهبود عملکرد سیستم ایمنی و افزایش مقاومت در برابر عفونت‌ها کمک می‌کند.

ویتامین D

زرده تخم‌مرغ منبع طبیعی ویتامین D است، ۱۰۰ گرم تخم‌مرغ حاوی ۲۱۸ واحد بین‌المللی این ویتامین است؛ مصرف کافی ویتامین D به حفظ تراکم استخوان، کاهش خطر پوکی استخوان و شکستگی و همچنین بهبود عملکرد سیستم ایمنی کمک می‌کند.

ویتامین E

زرده تخم‌مرغ حاوی اشکال مختلفی از ویتامین E از جمله آلفا-توکوفرول است که با بهبود سلامت قلب و عروق و کاهش خطر بیماری‌های مزمن مرتبط است؛ ۱۷ گرم زرده تخم‌مرغ حاوی ۰.۴۳۹ میلی‌گرم ویتامین E است، این ویتامین از سلامت پوست حمایت می‌کند و باعث بازسازی سلول‌ها و همچنین محافظت در برابر آسیب‌های ناشی از اشعه ماورابنفش و پیری زودرس می‏‌شود.

ویتامین K

زرده تخم‌مرغ حاوی ویتامین K به شکل فیلوکینون است که به فعال شدن فاکتورهای انعقاد خون کمک می‌کند؛ ۱۷ گرم تخم‌مرغ حاوی ۰.۱۱۹ میکروگرم ویتامین K است، مصرف کافی ویتامین K برای حفظ تراکم استخوان، کاهش خطر شکستگی و جلوگیری از رسوب کلسیم در رگ‌ها ضروری است.

ویتامین B۲

زرده تخم‌مرغ منبع غنی از ویتامین B۲ یا ریبوفلاوین است که در فرآیندهای متابولیک مختلف از جمله تولید گلبول‌های قرمز خون، حفظ سلامت پوست، چشم‌ها و سیستم عصبی نقش دارد؛ یک زرده تخم‌مرغ بزرگ می‌تواند ۰.۰۹۰ میلی‌گرم ویتامین B۲ بدن را تأمین کند، مصرف کافی ریبوفلاوین مانع بروز علائمی مانند خستگی، ضعف و اختلالات پوستی می‎‌شود.

ویتامین B۶

زرده تخم‌مرغ حاوی پیریدوکسین، شکل فعال ویتامین B6، است که نقش مهمی در سنتز انتقال‌دهنده‌های عصبی مانند سروتونین، دوپامین و گاما آمینوبوتیریک اسید (GABA) دارد؛ یک زرده تخم‌مرغ حاوی ۰.۰۶۰ میلی‌گرم ویتامین B۶ است که برای حفظ عملکرد شناختی، بهبود خلق‌وخو و کاهش خطر بیماری‌هایی مانند افسردگی و اضطراب ضروری است.

ویتامین B۱۲

زرده تخم‌مرغ منبع طبیعی ویتامین B۱۲ است که عمدتاً در غذاهای حیوانی یافت می‏‌شود و نقش مهمی در حفظ سلامت اعصاب و عملکرد شناختی ایفا می‌کند؛ هر زرده تخم‌مرغ حاوی ۰.۳۳۲ میکروگرم ویتامین B۱۲ است که برای جلوگیری از بروز علائمی مانند خستگی، ضعف، احساس سوزن سوزن شدن و اختلالات شناختی ضروری است.

ویتامین B۹

زرده تخم‌مرغ حاوی فولات، شکل طبیعی ویتامین B۹، است که برای حمایت از رشد جنین در دوران بارداری بسیار مهم است؛ ۶۰ گرم تخم‌مرغ حاوی ۸۰ میکروگرم فولات است که برای سلامتی بسیار مفید است و کمبود آن باعث کم‌خونی، نقایص مادرزادی و افزایش خطر بیماری‌های قلبی عروقی می‎‏‌شود.

ویتامین B۵

زرده تخم‌مرغ حاوی ویتامین B۵ یا اسید پانتوتنیک است که نقش بسیار مهمی در تولید اسیدهای چرب، کلسترول و هورمون‌های استروئیدی ضروری دارد، این ویتامین از تبدیل کربوهیدرات‌ها و چربی‌ها به انرژی پشتیبانی می‌کند و باعث حفظ سلامت پوست، مو و ناخن می‌‎‏شود.

ویتامین B۸

تخم‌مرغ دارای ویتامین B۸ است که یک ویتامین ضروری برای باروری است، این ویتامین که با نام اینوزیتول نیز شناخته می‌شود، نقش مهمی در سیگنال‌دهی سلولی، انتقال عصبی و متابولیسم چربی دارد؛ ویتامین B۸ به طور طبیعی در غذاهایی مانند آجیل، لوبیا، میوه‌ها و غلات یافت می‎‏‌شود.

کد خبر 747379

دیگر خبرها

  • تامین ۱۰ ویتامین مهم در بدن با مصرف زرده تخم‌مرغ
  • تامین ۱۰ ویتامین مهم در بدن با مصرف زده تخم‌مرغ
  • شایع‌ترین اختلالات روانی در مبتلایان به کرونا را بشناسید
  • مشاوره؛ حریمی امن برای بازیابی، تقویت و پیشرفت
  • بیماری سالک در دامغان کنترل شد
  • دهه کرامت بهترین فرصت برای بازیابی جایگاه زنان در جامعه است
  • آموزش تصویری دریافت کارت ورود به جلسه کنکور ۱۴۰۳ + لینک سایت sanjesh.org
  • افزایش مبتلایان به سرطان در بلخ
  • سندروم پس از کرونا چیست؟
  • کووید باعث تحریک آسم در کودکان نمی‌شود