Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «قدس آنلاین»
2024-04-24@21:55:52 GMT

انتخاب «قهرمان» پشت درهای بسته!

تاریخ انتشار: ۱ آبان ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۴۶۶۴۸۷

انتخاب «قهرمان» پشت درهای بسته!

هیئت معرفی نماینده سینمای ایران به مراسم سالانه آکادمی اسکار، فیلم «قهرمان» به کارگردانی «اصغر فرهادی» را به عنوان نماینده سینمای ایران در اسکار ۲۰۲۲ انتخاب کرد.

در آخرین روز هفته گذشته رائد فریدزاده، دبیر و سخنگوی هیئت معرفی فیلم ایرانی به اسکار، اعلام کرد اعضای این هیئت پس از بررسی ۴۴ فیلم اکران شده ایرانی، سه فیلم «دشت خاموش»، «بندربند» و «قهرمان» را واجد شرایط تشخیص دادند که پس از مراحل بازبینی و بررسی تخصصی فیلم‌ها، رأی‌گیری و تجمیع نظرات صورت گرفت که در نتیجه آن فیلم قهرمان به کارگردانی اصغر فرهادی به عنوان گزینه نهایی انتخاب شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

امسال هیئت معرفی فیلم ایرانی به اسکار ۲۰۲۲ از هنرمندان پیشنهادی خانه سینما شامل محمدعلی نجفی (رئیس هیئت مدیره خانه سینما)، پریوش نظریه (بازیگر)، شادمهر راستین و مهدی سجاده‌چی (فیلم‌نامه‌نویس)، محمدمهدی عسگرپور، فریدون جیرانی، رسول صدرعاملی و رامین حیدری فاروقی (کارگردان) و رائد فریدزاده (معاون بین‌الملل بنیاد سینمایی فارابی) تشکیل شده بود که هیچ کدام از آن‌ها پاسخگوی ما درباره دلایل این انتخاب نبودند.

رویه نامطلوب سازمان سینمایی

در اینکه اصغر فرهادی، فیلمساز خوب و کاربلدی است تردیدی نیست اما انتخاب آخرین ساخته او برای اسکار ۲۰۲۲ صدای اعتراض برخی از منتقدان و اهالی سینما را بلند کرد و دلیل اصلی این اعتراض‌ها هم، نبود شفافیت هیئت معرفی فیلم ایرانی به اسکار بود به طوری که صفحه رسمی سازمان سینمایی در اینستاگرام پس از اعلام این خبر، گزینه نظراتش را به روی مخاطبان بست. پرسش اینجاست که اسامی ۴۴ فیلم دیگر چه بوده است و آیا اعضای هیئت معرفی، همه فیلم‌ها را دیده‌اند؟ چه ملاک‌هایی برای این انتخاب داشته‌اند و چطور به «قهرمان» رسیدند؟ 

غلامرضا موسوی، تهیه‌کننده فیلم «قصیده گاو سفید» که اثرش چندین حضور در جشنواره‌های بین‌المللی داشته و پیش‌بینی می‌شد با توجه به قوانین جدید اسکار که در آن تصریح شده؛ امسال به دلیل گسترش کرونا، نماینده هر کشوری می‌تواند به جای کشور خودش، در هر کشوری (به جز آمریکا) اکران شده باشد، فیلم او هم می‌توانست یکی از گزینه‌های محتمل برای معرفی به اسکار ۲۰۲۲ باشد، در این باره به خبرنگار ما می‌گوید: ترجیح می‌دهم درباره این انتخاب صحبت نکنم ولی اینکه در یک جلسه نشستند و برخاستند و فیلمی را انتخاب کردند، روند خوبی نیست. او یادآور می‌شود: فیلم «قصیده گاو سفید» به دلیل نداشتن پروانه نمایش در نشست هیئت انتخاب فیلم ایرانی برای اسکار مطرح نشد. ضمن اینکه برای این هیئت فقط فیلم «قهرمان» را نمایش می‌دهند و دو فیلم دیگری که نامشان رسانه‌ای شده، نمایش داده نمی‌شود. به گفته وی، اغلب اعضای هیئت انتخاب، دو فیلم دیگر و دیگر فیلم‌های ادعا شده را ندیده‌اند.

شفافیت؛ مطالبه سینماگران

ابراهیم اصغری، تهیه‌کننده فیلم «تک تیرانداز» که فیلمش می‌توانست یکی از گزینه‌های معرفی به اسکار ۲۰۲۲ باشد، در این باره به خبرنگار ما می‌گوید: من درباره فیلم آقای فرهادی نمی‌توانم قضاوتی بکنم چون فیلم «قهرمان» را ندیدم. ایشان فیلمساز خوبی است و سینمای جهان او را می‌شناسند اما خانه سینما و وزارت ارشاد بایستی در این باره شفاف‌تر عمل می‌کرد چون مطالبه سینماگران و علاقه‌مندان به سینما، شفافیت است.

او ادامه می‌دهد: فیلم‌هایی که قرار است به عنوان نماینده ایران به اسکار معرفی شوند بایستی فیلم‌هایی باشند که بیشتر متخصصان و جامعه سینمایی درباره آن، اشتراک نظر داشته باشند و این نبود شفافیت در معرفی فیلم به اسکار، مشکلی بوده که در چند سال اخیر با آن روبه‌رو بودیم.

اصغری با بیان اینکه فیلم‌های معرفی شده به اسکار، از نظر محتوایی هم بایستی نماینده شایسته‌ای از سینمای ایران باشند درباره جا نداشتن فیلم‌های انقلابی در گزینه‌های معرفی توضیح می‌دهد: قطعاً بهترین شاخصه برای معرفی یک فیلم ایرانی به جشنواره اسکار، فیلمی کاملاً بومی و برخاسته از فرهنگ اصیل ایرانی است، فیلمی که به موضوعات مهم و ارزشمند کشور بپردازد، چنین فیلم‌هایی می‌تواند فرهنگ ایرانی و شرایط کشورمان را با زبان سینما به مردم جهان منتقل کند، اصلاً مهم‌ترین رسالت سینما به عنوان یک رسانه همین است.

او اضافه می‌کند: قرار نیست یک فیلم فقط به خاطر اینکه از نظر فنی فیلم خوبی است به اسکار معرفی شود، این فیلم چقدر به مسائل مهم و روز ایران می‌پردازد و چقدر ظرفیت‌های سینمای بومی ما را به نمایش می‌گذارد؟ شناساندن ایران واقعی، خواسته و رسالت سینمای ایران در جشنواره‌های بین‌المللی است. متأسفانه در سال‌های اخیر، این اتفاق کمتر افتاده است چون سینماگران چندان در این انتخاب دخیل نیستند و قشر روشنفکر سینمایی ما همسو با خواسته جشنواره‌های خارجی، فیلم‌هایی که چندان برخاسته از فرهنگ غنی بومی ما نیستند را به جشنواره‌ها می‌فرستند.

این تهیه‌کننده سینما خاطرنشان می‌کند: اگر فیلمی در حوزه انقلاب و دفاع مقدس داشته باشیم که فیلم خوبی هم باشد، رغبتی برای حضور آن در جشنواره‌های بین‌المللی وجود ندارد و گاهی شاهد هستیم که مدیران سینمایی به جوایز بین‌المللی یک فیلم، بیشتر افتخار می‌کنند و برایشان ملاک نیست چقدر منطبق با فرهنگ ایرانی اسلامی بوده است.

دست خالی سینمای ایران از روایت‌های تازه

تهیه‌کننده «تک تیرانداز» با بیان اینکه بایستی از فرصت جشنواره‌های بین‌المللی برای نمایش فیلم‌های ارزشمند ایرانی بهره برد، می‌گوید: حتی در جشنواره‌های داخلی هم شاهد نادیده گرفته شدن فیلم‌های ارزشی هستیم چون به عنوان فیلم‌های سفارشی دسته‌بندی می‌شوند در حالی که آن طرف به فیلم‌های سفارشی‌شان در راستای سیاست‌های خودشان، جایزه می‌دهند. شاهد بودیم که چند سال پیش فیلم سفارشی «آرگو» با روایتی تحریف شده از اتفاق‌های انقلاب اسلامی، جایزه اسکار گرفت. 

به گفته اصغری، انتخاب و معرفی فیلم «قهرمان» به اسکار، نتیجه تصمیم یکی دو هفته اخیر نیست و زاییده جریانی است که سال‌هاست در سینمای ایران رسوخ کرده و تحت تأثیر جوی است که به تازگی حاکم شده و اذعان دارد چون فیلم اصغر فرهادی در دیگر جشنواره‌های خارجی مورد اقبال قرار گرفته، می‌تواند اسکار بگیرد.

محمدتقی فهیم، منتقد سینمایی هم در پستی اینستاگرامی نسبت به انتخاب فیلم قهرمان واکنش نشان داد و نوشت: انتخاب قهرمان، نشان‌دهنده پیروی چند ساله سینمای ایران از اصغر فرهادی است. سینمای ایران چنان دستش از روایت‌های تازه خالی است که باز هم اصغر فرهادی رأس این سینما در محیط اسکار را به خود اختصاص می‌دهد.

به باور او، نخستین فیلم اسکاری اصغر فرهادی اگر چه اتفاق مهمی در سینمای ایران بود ولی تأثیرش باری را به سینمای ایران تحمیل کرد که رهایی از این وزن، قهرمانی دیگر می‌طلبد. همچنان که پیش از این، مرحوم کیارستمی نوعی از روایت را سکاندار بود که بقیه دنباله‌روهای او، پاروزن آن کشتی هم به حساب نمی‌آمدند!

این منتقد سینمایی با بیان اینکه چند سال است اوج سینمای ایران در دنباله‌روی از اصغر فرهادی رقم می‌خورد، معتقد است: گرایشی که موجب شده همه میدان‌های جهانی همچنان به اورجینال این روند وابسته باشند، یعنی باز هم اصغر فرهادی.

به گفته او، این بار دست‌یازی سینماگرانی غیر از فرهادی به اسکار، سختی مضاعفی می‌طلبد مگر اینکه فرهادی و توفیق‌هایش را فراموش کنند. فیلمسازان تا الگوی فرهادی را زیر بغل دارند، همچنان خود فرهادی در همه عرصه‌ها بر دیگران ترجیح خواهد داشت. تردید نکنید تا فیلمسازان، اثر خودشان را نسازند باید خواب اسکار را ببینند.

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: سینمای ایران اصغر فرهادی جشنواره های بین المللی فیلم ایرانی سینمای ایران اصغر فرهادی تهیه کننده معرفی فیلم هیئت معرفی اسکار ۲۰۲۲ فیلم هایی چند سال فیلم ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۴۶۶۴۸۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جشن تولد برای میلاد کی‌مرام/ از سینمای قهرمان محور حمایت کنید

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی پروژه، دومین اکران مردمی فیلم سینمایی «آسمان غرب» به نویسندگی و کارگردانی محمد عسگری و تهیه‌کنندگی حبیب‌ والی‌نژاد شب گذشته ۲ اردیبهشت ماه در پردیس سینمایی لوتوس مال برگزار شد.

در این اکران میلاد کی‌مرام، کریم امینی، کیوان آزاد، یوسف فروتن از بازیگران فیلم و حبیب والی‌نژاد تهیه‌کننده حضور داشتند و جشن تولد میلاد کی‌مرام با همراهی سینمادوستان برگزار شد. پیش از نمایش فیلم، حبیب والی‌نژاد تهیه‌کننده ضمن خوشامدگویی به مخاطبان بیان کرد: امیدوارم فیلم را دوست داشته باشید و از سینمای قهرمان‌محور حمایت کنید.

پس از این میلاد کی‌مرام عنوان کرد: سال نو را به شما تبریک می‌گویم و خوشحالم که امشب شما را اینجا می‌بینم. آرزو می‌کنم حالِ دلِ مردمِ کشورم همیشه خوب باشد و هرکس باعث آزار شما می‌شود به سزای اعمال خود برسد.

وی ادامه داد: از اینکه در این شرایط سخت به سینما می‌آیید و از فیلم‌های این چنینی که اسم آن را سینمای قهرمان‌محور گذاشته‌ایم و بسیار کم ساخته می‌شود، حمایت می‌کنید، تشکر می‌کنم.

بازیگر نقش خلبان شیرودی در فیلم «آسمان غرب» در پایان عنوان کرد: نیاز است که این فیلم‌ها توسط نسل امروز دیده شود. شاید تا یک جایی بتوان جلوی آن را گرفت اما سعی و تلاش برای دیده نشدن به جایی نمی‌رسد. بدانید که این فیلم‌ها دیده می‌شود و به امید خدا و لطف شما در تاریخ می‌ماند.

فیلم سینمایی «آسمان غرب» روایتی قهرمان‌محور از حماسه‌آفرینی شهید علی‌اکبر شیرودی، خلبان کبرای هوانیروز ارتش و گروه هم‌رزمانش را در روزهای نخست و غافلگیرانه شروع جنگ در غرب کشور برای حفظ وطن به تصویر می‌کشد.

بازیگران این اثر عبارتند از میلاد کی‌مرام، امیرحسین آرمان، نادر فلاح، آرمین رحیمیان، کریم امینی، روح الله زمانی، راهله لطفی، محمدرضا صولتی، پیام اینالوئی، یوسف فروتن، احسان عباسی، صفرمحمدی، کیوان آزاد، مهران میرزایی، احسان صاحب الزمانی، وحید عبدالمجیدی، رامین قربانی، مجتبی واشیان، پرهام غلاملو، سمیه مهری، نیوشا علیپور، امیرحسین شام بیاتی، توران یاقوتی و باحضور افتخاری تورج الوند و نسیم ادبی.

این اکشن هوایی، محصول بنیاد سینمایی فارابی و سازمان سینمایی سوره با مشارکت ارتش جمهوری اسلامی ایران و پخش آن برعهده موسسه بهمن سبز است.

کد خبر 6085458

دیگر خبرها

  • بهترین‌های ورزش ایران انتخاب شدند/آقای ورزش ایران؛ امین میرزازاده
  • برترین قهرمانان ایران انتخاب شدند/ «ناهید کیانی و امین میرزازاده» بانو و آقای ورزش ایران
  • میرزا زاده: انتخاب مردم قابل احترام است
  • اختتامیه جشنواره قهرمان ایران/ بهترین‌های ورزش ایران معرفی شدند
  • مراسم اختتامیه جشنواره قهرمان ایران؛ امشب
  • اطلاعیه استقلال؛ بازی ما بدون تماشاگر است
  • بازی تدارکاتی استقلال پشت درهای بسته
  • اطلاعیه استقلال: بازی ما بدون تماشاگر است!
  • میلاد کی‌مرام: نمی‌توان جلوی دیده شدن سینمای قهرمان محور را گرفت
  • جشن تولد برای میلاد کی‌مرام/ از سینمای قهرمان محور حمایت کنید