Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-04-23@17:31:10 GMT

پایان مرمت عمارت تاریخی دانشور کرسف

تاریخ انتشار: ۱ آبان ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۴۶۸۲۹۹

پایان مرمت عمارت تاریخی دانشور کرسف

به گزارش خبرنگار گروه استان‌های باشگاه خبرنگاران جوان از زنجان، شیری رئیس اداره میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی خدابنده گفت: استحکام‌بخشی، مقاوم‌سازی دیوارها، نماسازی، تعویض آجرهای فرسوده در بخش‌هایی از پشت‌بام و دیوارهای محوطه به‌عنوان بخشی از پروژه عمارت تاریخی دانشور کرسف به‌صورت مشارکتی توسط اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان زنجان و مالک پروژه مرمت شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



او بااشاره به پروژه‌ مشارکتی خانه‌ تاریخی، افزود: از شاخصه‌های مربوط به این عمارت تاریخی می‌توان به تزئینات چوبی مانند در و پنجره، آجرکاری و ... اشاره کرد که در نوع خود کم‌نظیر است.

 رئیس اداره میراث‌فرهنگی خدابنده ادامه داد: امسال با صرف اعتباری بالغ‌بر 500 میلیون ریال از محل اعتبارات استانی، عملیات بازسازی و مرمت بخشی از این بنا انجام شد.

شیری ادامه داد: با توجه به اینکه یکی از سیاست‌های اصلی اداره‌کل میراث‌فرهنگی استان زنجان، صیانت و معرفی میراث تاریخی و فرهنگی است، در همین راستا با فراهم‌سازی شرایطی مناسب جهت حفظ، مرمت و احیاء آثار تاریخی و همچنین معرفی جامع آن‌ها سعی در تکمیل رسالت خود در این مسیر دارد.

او گفت: مرمت بناهای تاریخی کاری مستمر بوده و بر اساس اولویت بناهای در معرض خطر عملیات نجات‌بخشی و استحکام‌بخشی آن‌ها ادامه دارد.

رئیس اداره میراث‌فرهنگی خدابنده  بابیان اینکه در راستای مرمت خانه‌های تاریخی، بخشی از آن ها در شرایط خاص برای تغییر کاربری‌های مناسب در اختیار بخش خصوصی نیز قرار داده‌شده است، افزود: خانه‌های تاریخی بخشی از هویت فرهنگی و تاریخی کشور را تشکیل می‌دهند و تخریب آن ها از میان رفتن شناسنامه فرهنگی و هویت تاریخی است.

عمارت تاریخی دانشور کرسف (جهانشاه خان امیر افشار) واقع در خدابنده، بخش مرکزی، شهر کرسف، محدوده جنوبی بافت قدیم شهر، مجاور باغات جنوبی شهر به شماره ۳۲۶۸۱ مورخ ۱۳۹۸ به ثبت ملی رسیده است.

 

انتهای پیام/م

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: میراث فرهنگی مرمت بنای تاریخی عمارت تاریخی میراث فرهنگی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۴۶۸۲۹۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مرمت با کاهگل عامل ریزش دیوار دومین بنای خشتی و گلی ایران

مدیر پایگاه ملی میراث فرهنگی شهر تاریخی بلقیس اسفراین با اشاره به اینکه شهر تاریخی بلقیس اسفراین دومین بنای خشتی و گلی ایران محسوب می‌شود، از ریزش بخشی از دیوار مرمت شده این بنای تاریخی خبر داد.

به گزارش گروه استان‌ها خبرگزاری دانشجو، حسین رحمانی مدیر پایگاه ملی میراث فرهنگی شهر تاریخی بلقیس اسفراین با اشاره به ریزش بخشی از دیواره بنای تاریخی بلقیس پس از مرمت اظهار کرد: این نگرانی طی دو سه سال گذشته وجود داشت که بخشی از دیوار مرمت شده این بنای تاریخی ریخته شود و حتی مکاتبات لازم نیز انجام شد، اما به علت عدم اختصاص اعتبار بحث‌های علاج بخشی صورت نگرفت.

وی افزود: ۱۶۰ متر مربع از دیوار مرمت شده ریزش پیدا کرد و نگرانی برای ریزش بخش‌های دیگری از دیوار مرمت شده هنوز وجود دارد.

رحمانی ادامه داد: متاسفانه طی دو سال اخیر هیچ اعتباری برای مرمت این بنای تاریخی اختصاص نیافته و مقداری اعتبار ملی اختصاص یافته که صرف پرداخت حقوق کارکنان شده است.

وی در ارتباط با ریزش بخش‌های مرمت شده این دیوار توضیح داد: متاسفانه مرمت غیراصولی سبب شد تا این مشکل به وجود آید بطوریکه بخش‌های مرمتی در پایین دیوار ۱۰ سانتی‌متر و در بالاترین ارتفاع هفت تا ۸۰ سانتی‌متر بوده است.

مدیر پایگاه ملی میراث فرهنگی شهر تاریخی بلقیس اسفراین بیان کرد: برای مرمت یک بنای تاریخی در ابتدا باید مطالعات لازم انجام شود که چه مصالحی برای آن بنا نیاز است و از مصالحی که در آن بنا به کار رفته استفاده شود و یا شبیه آن.

وی خاطرنشان کرد: به هنگام مرمت این بنای تاریخی از خشت خام و بر روی آن اندود کاهگل استفاده شده که نباید این مصالح به کار می‌رفت. در دوران صفویه، ایلخانی و سلجوقیان از کاهگل در ملات استفاده نمی‌کردند که در این بنا استفاده شده است.

رحمانی تصریح کرد: از سوی دیگر در زمان ساخت این بنا، سازندگان آن به خوبی می‌دانستند که در این منطقه موریانه وجود دارد و خطر موریانه زدگی بنا را تهدید می‌کند بنابراین از کاهگل استفاده نکرده بودند که در مرمت استفاده شده است.

وی گفت: موریانه زدگی و فرسایش، استفاده از خشت و سنگینی بنا سبب شد تا بخش‌هایی از دیوار مرمت شده دومین بنای خشتی و گلی ایران فروریزد.

به گفته رحمانی برای مرمت این شهر تاریخی به یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان اعتبار نیاز است.

دیگر خبرها

  • ۷۰ اثر موزه شوش مرمت شد
  • اختصاص ۸۰۰ میلیاردریال برای اجرای طرح‌های مرمتی در آذربایجان غربی
  • مرمت با کاهگل عامل ریزش دیوار دومین بنای خشتی و گلی ایران
  • افزایش تخصیص اعتبار برای تکمیل بازار جعفرخان بفروئیه
  • ماجرای انتقال اشیا تاریخی بروجرد به مخزن نگهداری قلعه فلک‌افلاک چه بود؟
  • اجرای ۸۰ پروژه مرمتی و عمرانی در آذربایجان غربی
  • پیش‌بینی اتمام مرمت پل خاتون تا پایان سال ۱۴۰۳
  • واگذاری مجموعه تاریخی ریسباف به شهرداری اصفهان
  • مرمت پیکره گلی محوطه تاریخی کنارصندل جیرفت
  • مجموعه ریسباف در مسیر احیا/ اجرای بزرگ‌ترین طرح میراث فرهنگی کشور پس از انقلاب