Web Analytics Made Easy - Statcounter

به‌گزارش خبرگزاری ستاد خبری سی و هشتمین جشنواره بین‌المللی فیلم کوتاه تهران، اسامی نامزدهای بخش مسابقه سینمای ایران سی و هشتمین جشنواره فیلم کوتاه تهران به تفکیک رشته‌های مختلف به شرح زیر معرفی شدند:

بهترین فیلمبرداری:

پویان آقابابایی برای فیلم «آخرین لالایی در تهران»
آرمان فیاض برای فیلم «ارفاق»
مسعود سلامی برای فیلم «مورس»
محمدرضا خوشحال سرمست برای فیلم «گذشته»
فرهاد طالبی نژاد برای فیلم «زوزه»

بهترین تدوین:

عماد خدابخش و سعید نجاتی برای فیلم «کبود»
حسین جمشیدی گوهری برای فیلم «آخرین لالایی در تهران»
پویان شعله‌ور برای فیلم «مورس»
عماد خدابخش برای فیلم «ارفاق»
علی صداقت برای فیلم «میر و مار»

بهترین صدا:

امیر عاشق حسینی و زهره علی اکبری برای فیلم «هرگز گاهی همیشه»
علی اکبر نعمتی و ایرج شهزادی برای فیلم «آخرین لالایی در تهران»
سعید زند و مجید نجاتی برای فیلم «کبود»
حسین قورچیان برای فیلم «دیوار چهارم»
هادی معنوی پور و حسین قورچیان برای فیلم «ارفاق»

بهترین فیلمنامه:

رضا نجاتی برای فیلم «ارفاق»
شادی کرم رودی برای فیلم «هرگز گاهی همیشه»
امیر نجفی برای فیلم «زوزه»
اسماً ابراهیم‌زادگان برای فیلم «منطقه»
سهیلا پورمحمدی برای فیلم «جان داد»

بهترین کارگردانی فیلم پویانمایی:

اهورا شهبازی برای فیلم «کلاغ»
محبوبه محمدزکی برای فیلم «آنیما»
محبوبه کلایی برای فیلم «دیوار چهارم»
حمید محمدی برای فیلم «گذشته»
امیرهوشنگ معین برای فیلم «آینه خیس»

بهترین کارگردانی فیلم مستند:

الهه اسماعیلی برای فیلم «عروسک»
محمدباقر شاهین برای فیلم «صندلی»
ایوب مروانی پور برای فیلم «مادری از دارخوین»
امین پاک پرور برای فیلم «میر و مار»
پرویز رستمی برای فیلم «هفت سمفونی زاگرس»

بهترین کارگردانی فیلم تجربی:

سروش باغبانی برای فیلم «هیرودو»
احسان شادمانی برای فیلم «رامخانه»
عرشیا زینعلی برای فیلم «چگونه منتظر گودو باشیم»
روزبه فرازمند برای فیلم «روزنوشت های مردی که آنجا نبود»
پدرام پرنیان فر برای فیلم «سیکل»

بهترین کارگردانی فیلم داستانی:

محمد وحدانی برای فیلم «آخرین لالایی در تهران»
شادی کرم رودی برای فیلم «هرگز گاهی همیشه»
روناک جعفری برای فیلم «مورس»
رضا نجاتی برای فیلم «ارفاق»
اسماً ابراهیم زادگان برای فیلم «منطقه»
امیر نجفی برای فیلم «زوزه»

بهترین فیلم در بخش مسابقه سینمای ایران:

محمد وحدانی و مهسا قنبرپور برای فیلم «آخرین لالایی در تهران»
آرین وزیر دفتری برای فیلم «هرگز گاهی همیشه»
سولماز وزیرزاده و موسسه فرهنگی-هنری پویانوین ماندگار برای فیلم «ارفاق»
محمد یوسفی و امیرحسین عنایتی برای فیلم «مورس»

حمید محمدی و مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی برای فیلم «گذشته»

سی‌وهشتمین جشنواره بین‌المللی فیلم کوتاه تهران تا ۲ آبان ۱۴۰۰ (۱۹ تا ۲۴ اکتبر ۲۰۲۱) در حال برگزاری است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این رویداد برای اولین‌بار در تاریخ سینمای ایران واجد شرایط تایید آکادمی اسکار شناخته و معرفی شده است.

کد خبر 5334544 زهرا منصوری

منبع: مهر

کلیدواژه: جشنواره فیلم کوتاه تهران محبوبه کلایی حسین قورچیان حمید محمدی پرویز رستمی رضا نجاتی چهاردهمین جشنواره موسیقی نواحی ایران فیلم کوتاه موسیقی نواحی تئاتر ایران سریال ایرانی جشنواره فیلم کوتاه تهران جشنواره موسیقی نواحی ایران سازمان صداوسیما برنامه تلویزیونی سازمان سینمایی جایزه سینمایی پروین بهمنی هنرهای تجسمی بنیاد شهید و امور ایثارگران بهترین کارگردانی فیلم فیلم کوتاه تهران هرگز گاهی همیشه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۴۷۳۸۴۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

روزی که پل شریدر فیلمساز معروف آمریکایی به تهران آمد

پل شریدر که به زودی با جدیدترین فیلمش راهی جشنواره کن می‌شود، پنج سال قبل در چنین روزی به بهانه حشنواره جهانی فیلم فجر در تهران حضور داشت و از سینمای ایران و آینده سینما صحبت کرد.

به گزارش ایسنا، تا پیش از شیوع کرونا و تغییرات مدیریتی در سینما، چند سالی بود که جشنواره فیلم فجر نه فقط در بهمن‌ماه بلکه در اردیبهشت‌ماه با ساختار و شمایلی متفاوت برگزار می‌شد و میزبان سینماگران و فیلم‌هایی از کشورهای دیگر بود.  

جشنواره جهانی فجر با وجود برخی انتقادهایی که در داخل کشور نسبت به آن مطرح می‌شد، جایگاهی پیدا کرده بود که در همان چند دوره‌ی برگزاری چهره‌های بنامی از سینمای دنیا را به ایران کشاند از جمله پل ژوزف شریدر که درست در همین روز چهارم اردیبهشت‌ماه در نشستی خبری در پردیس سینمایی چارسو مقابل خبرنگاران ایرانی نشست.

شریدر -فیلمنامه‌نویس و کارگردان مشهور امریکایی - که فیلمنامه‌های «راننده تاکسی» و «گاو خشمگین» ساخته مارتین اسکورسیزی را نوشته و در روزهای گذشته فیلم جدیدش با نام «اوه، کانادا» به بخش مسابقه اصلی جشنواره کن راه یافته است، اردیبهشت سال ۱۳۹۸ به جشنواره جهانی فجر در تهران آمد و پس از برگزاری یک کارگاه فیلمنامه نویسی، در یک نشست خبری پاسخگوی سوال‌ اهالی رسانه شد.

او در آن نشست با اشاره به اینکه «در دنیا چند فستیوال هستند که می‌توان جشنواره جهانی فجر را با آن‌ها مقایسه کرد مثل جشنواره تورنتو ولی از ابعاد این جشنواره و تعداد فیلم‌های حاضر در آن شگفت‌زده شدم» درباره آشنایی‌ خود با سینمای ایران گفته بود: «درباره جایگاه سینمای ایران که تردیدی نیست چون جایگاه ویژه‌ای دارد. در ۱۵ سال گذشته (تا سال ۱۳۹۸) سه نهضت ملی سینمای ایران، رومانی و آرژانتین شکل گرفته و همیشه این انتظار می‌رود که در هر جشنواره‌ای از سینمای ایران فیلمی حضور داشته باشد.  برای بیشتر ما در غرب، سینمای ایران با کیارستمی شروع شد ولی بعد به فرهادی رسیدیم و حالا هم فیلم‌های دیگری هستند. یکی از دوستان من گادفری چیشایر (منتقد آمریکایی) است که فیلم‌های ایرانی زیادی دیده و کتابی درباره سینمای ایران می‌نویسد و به من فیلم‌های ایرانی پیشنهاد می‌دهد.»

شریدر که سال گذشته در جشنواره فیلم ونیز با دریافت جایزه یک عمر دستاورد هنری تقدر شد، درباره آینده سینما با وجود شبکه‌های مختلف و کمپانی‌هایی مثل نتفلیکس بیان کرده بود: «من فکر می‌کنم در این صد سال هرچه آموختیم خیلی به کارمان نیاید چون همه چیز تغییر کرده، مدت زمان فیلم‌ها عوض شده و اینکه کجا فیلم ببینیم و چگونگی پخش و عرضه، همگی تغییر کرده است. قبلاً فکر می‌کردم در یک مقطع گذار هستیم ولی الان فکر می‌کنم در یک مقطع گذار دائم هستیم. الان دیگر بازار هدف، آمریکایی‌ها نیستند بلکه برای چینی‌ها می‌سازیم.»

وی همچنین با اشاره به رشد روزافزون تکنولوژی گفته بود: «در حالی‌که فیلم‌ها منحصر به کلاس خاصی از فیلم‌سازان بودند، تکنولوژی این مرزها را شکسته و هر کسی می‌تواند فیلم بسازد. پس خبر خوب برای آینده سینما این است که هر کسی می‌تواند فیلم بسازد ولی خبر بد این است که دیگر نمی‌شود امرار معاش کرد.»

شریدر در بخشی دیگر از آن نشست درباره اینکه به نظر می‌رسد شناختش از سینمای ایران بیشتر با فیلمسازانی باشد که به نوعی سیاسی شناخته شده‌اند، بیان کرده بود: «تا جایی که من می‌دانم دو نوع سینما در ایران وجود دارد؛ یکی برای مجامع عمومی است و یکی هم داخلی و من بیشتر فیلم‌هایی را دیده‌ام که بیرون نمایش داشته‌اند، اما فیلم‌هایی را که درباره جنگ بوده چون خارج از کشور چندان نمایشی نداشته مسلماً ندیده‌ام. شما مثل فیلیپین دو سینمای داخلی و خارجی دارید و به همین دلیل دو جشنواره فجر هم دارید. با این حال من هیچ‌کدام از کارگردان‌ها مثل کیارستمی، فرهادی و پناهی را سیاسی نمی‌دانم ولی می‌دانم فیلم‌های سیاسی جذابی می‌شود اینجا ساخت.

این فیلمساز امریکایی در آن مقطع در واکنش به تحریم‌های رییس جمهور وقت ایالات متحده (دونالد ترامپ) علیه ایران و آسیب‌های آن به هنرمندان و سینما با ابراز تأسف از تحریم‌ها اظهار کرده بود: «الان دورانی است که نمی‌شود به امریکایی بودن افتخار کرد، در حالی که من همیشه و حتی زمان جنگ ویتنام به آمریکایی بودنم افتخار می‌کردم. در حال حاضر آنچه پیش آمده به بهانه تغییر رژیم ایران و در واقع برای دستیابی به نفت و منابع طبیعی شما است و این چیزی است که در ۱۰۰ سال گذشته وجود داشته و تأثیر یک هنرمند در مقایسه با ماشین پروپاگاندا خیلی اندک است. به همین دلیل به نظرم این وضعیت بسیار عذاب‌آور است.»

کانال عصر ایران در تلگرام بیشتر بخوانید: اعتراض سینماگر مطرح آمریکایی به فهرست برترین فیلم‌های تاریخ سینما اعلام فیلم‌های حاضر در جشنواره کن ۲۰۲۴ ؛ ایران هیچ نماینده‌ای ندارد غافلگیری‌های جشنواره کن ۷۷ برای عاشقان سینما

دیگر خبرها

  • فراخوان جشنواره فیلم کوتاه تهران
  • جایزه جشنواره ایتالیایی برای «در سایه سرو»
  • معرفی برگزیدگان «نمایش» و «سرود» جشنواره روستایی رضوی
  • «در سایه سرو» جایزه جشنواره فیلم ایتالیا را از آن خود کرد
  • «لان» به هشتمین فستیوال فیلم‌های وحشت پان می رود
  • روزی که پل شریدر فیلمساز معروف آمریکایی به تهران آمد
  • تولید چهار فیلم کوتاه در انجمن سینمای جوان مهاباد
  • پذیرفته شدگان پانزدهمین جشنواره تئاتر بچه‌های مسجد معرفی شدند
  • معرفی نامزدهای دومین جشنواره «عروسک‌خونه»
  • ۴ فیلم کوتاه‌داستانی در سینمای جوان مهاباد تولید شد