Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه استان‌ها ـ تولیت آستان قدس رضوی گفت: موکب‌های دهه آخر ماه صفر، نباید منحصر به یک دهه باشند، بلکه باید با فعالیت مستمر و اشاعه فرهنگی رضوی، جامعه را از نظر روحی و معنوی سیراب کنند. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از مشهدمقدس، به نقل از آستان‌نیوز، حجت‌الاسلام والمسلمین احمد مروی تولیت آستان قدس رضوی در مراسم تجلیل از موکب‌داران دهه پایانی ماه صفر که در تالار قدس حرم مطهر برگزار شد، هفته وحدت و سالروز ولادت پیامبر گرامی اسلام(ص) و امام صادق(ع) را تبریک گفت و افزود: امیدوارم با عنایت و شفاعت این بزرگواران بتوانیم در زمره امت پیامبر(ص) و شیعیان و پیروان راستین اهل بیت عصمت و طهارت(ع) قرار گیریم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اگر امام حسین(ع) نبود، شاید همه زحمات پیامبر اسلام به هدر می‌رفت

وی افزود: پیامبر عظیم الشان اسلام(ص) در مورد حضرت ابا عبدالله الحسین(ع) که هم در کتب روایی شیعه و هم  اهل سنت نقل شده است، می‌فرمایند: «حسین منی و انا من حسین»، حسین از من است و من از حسینم، معنای حسین از من است روشن است اما من از حسین هستم به چه معنی است؟ هر پدر و مادری می‌تواند نسبت به فرزندش یا نوه‌اش بگوید او از نسل من است ولی اینکه من از او هستم بار معنایی خاصی بالایی دارد.

حجت‌الاسلام مروی ادامه داد: تفسیرهای متعددی برای این روایت مطرح شده است، یکی اینکه اگر امام حسین(ع) نبود، زحمات پیامبر(ص) به هدر رفته بود و با دشمنی‌هایی که پس از رحلت پیامبر اکرم(ص) صورت گرفت اگر ابا عبدالله الحسین(ع) نبود، اسلام هم دفن شده بود.

موکب‌داری، تعظیم شعائر اسلامی است

وی با بیان اینکه تلاش برای زنده نگه‌داشتن فرهنگ و نام و یاد امام حسین(ع) و اهل بیت(ع)، رضایت خداوند و خشنودی قلب مقدس پیغمبر اکرم(ص) را در پی دارد، افزود: بنده به سهم خود از تمامی شما موکب‌داران با اخلاص و پرتلاش تشکر می‌کنم که کار بزرگ  تعظیم شعائر الهی را انجام دادید، زیرا همانگونه که در قرآن کریم نیز به تعظیم شعائر توصیه شده، یکی از مصادیق بارز و روشن آن را می‌توان همین موکب‌داری برای خدمت به زائران اباعبدالله و حضرت رضا(ع) ذکر کرد که شما موکب‌داران آن را به نحو احسن انجام دادید.

گردهمایی تجلیل از موکب‌داران دهه آخر ماه صفر در حرم رضوی برگزار شد+ تصاویرحال و هوای حرم رضوی در آستانه میلاد حضرت رسول و امام صادق(ع) + تصاویرحرم مطهر رضوی، میزبان جشن بزرگ حافظان قرآن شد

تولیت آستان قدس رضوی تصریح کرد: تکریم زائران و مهمانان حضرت اباعبدالله(ع) و امام رضا(ع)، و پذیرایی از آن‌ها در قالب برپایی موکب‌ها کار بسیار شایسته‌ای است و یقینا حضرت زهرا(س) پاداش این تلاش‌های خوب و بسیار باارزش را به شما عطا می‌فرماید.

وی ادامه داد: طبق روایات دایره شفاعت حضرت زهرا(س) و گستره شفاعت ایشان حتی از دایره شفاعت رسول اکرم(ص) بیشتر است و در حقیقت در همین دنیا برپاکنندگان مجالس اهل بیت(ع) و شرکت‌کنندگان در این مجالس، از عنایت و شفاعت حضرت زهرا(س) بهره‌مند خواهند شد.

ضرورت گسترش خدمت‌رسانی موکب‌ها در حوزه ترویج فرهنگ رضوی

مروی توسعه و استمرار این خدمت‌رسانی را هم مهم برشمرد و افزود: ما تمام ظرفیت‌ها و امکاناتی که در اختیار داریم را باید در راه ائمه(ع) صرف کنیم و ان‌شاالله شاهد گسترش بیشتر این موکب‌ها در سال‌های آینده باشیم.

وی تصریح کرد: همانگونه که تدبر و تعقل در قرآن کریم منحصر به زمان و مکانی خاصی نیست، موکب‌های ابا عبدالله(ع) و حضرت رضا(ع) نیز نباید منحصر به دهه پایانی صفر باشد، بلکه با محتوای دیگری همچون اشاعه فرهنگ امام رضا(ع)، باید جامعه را از نظر روحی و معنوی نیز سیراب کرده و با فعالیت مستمر این موکب‌ها فرهنگ، اخلاق، تربیت، سیره و ادب اهل بیت (ع) را به مردم منتقل کنند.

تولیت آستان قدس رضوی ادامه داد: با این نگاه و رویکرد، هر کدام از ما می‌توانیم یک موکب باشیم و در هر زمان و هر مکان، برای تامین نیازهای فکری و روحی عموم مردم، به‌ویژه دلباختگان به اهل بیت(ع) تلاش و فعالیت کنیم.

مروی در ادامه گفت: امام حسین(ع) و اهل بیت عصمت و طهارت(ع) فقط منحصر به دهه و ماه خاصی نیستند؛ باید تلاش کنیم تمام لحظه‌لحظه عمر و رفتار و سیره ما اهل بیتی باشد زیرا ائمه، قرآن ناطق‌اند و باید فرهنگ و آموزه‌های این بزرگواران را در جامعه اشاعه دهیم و پیاده‌سازی کنیم.

انتهای پیام/281/ش

منبع: تسنیم

کلیدواژه: تولیت آستان قدس رضوی امام حسین ع موکب داران اهل بیت ع موکب ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۴۷۶۰۵۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

در سالروز رحلت حضرت عبدالعظیم الحسنی(ع) چه برنامه‌هایی برگزار می‌شود

به گزارش «مبلغ»، 15 شوال سالروز وفات حضرت عبدالعظیم است، عبدالعظیم حسنی(ع) از نوادگان حضرت امام حسن (ع) و از اصحاب امام جواد و امام هادی (ع)بود و عقاید خود را بر امام هادی (ع)عرضه داشت و امام او را تأیید کرد.

ایسنا نوشت: حجت‌الاسلام محسن عرفاتی معاون فرهنگی علمی آستان عبدالعظیم الحسنی(ع)، با اشاره به برنامه‌های گرامیداشت رحلت حضرت عبدالعظیم حسنی(ع) گفت: حضرت عبدالعظیم(ع) از امامزادگان واجب التعظیمی بوده که جهاد و هجرت ایشان بسیار مهم است، زیرا این امامزاده مورد جور و ظلم حکومت عباسی بود و امام هادی(ع) به ایشان دستور هجرت دادند و ایشان هم این‌ جهاد علمی را گوش فرار دادند.

معاون فرهنگی علمی آستان عبدالعظیم(ع) خاطرنشان‌کرد: اولین امامزاده وارد شده به منطقه شهر ری‌ امامزاده حمزه بن‌ موسی الکاظم(ع) بودند و حضرت عبدالعظیم الحسنی(ع) در مجاورت ایشان قرار گرفتند.

عرفاتی با بیان اینکه محتوا برنامه‌ها ایام رحلت براساس شعار «جهاد و هجرت» خواهد بود، تصریح کرد: حضرت عبدالعظیم(ع) پرچمدار جهاد تبیین بودند و ایشان ۱۲۰هزار حدیث از امام رضا(ع)، امام جواد(ع) و امام هادی(ع) نقل کردند، همچنین کتاب خطبا امیرالمومنین(ع) توسط حضرت عبدالظعیم‌(ع) نوشته شده است.

وی افزود: همین‌ جهاد عملی حضرت عبدالعظیم(ع) باعث شد که امام هادی(ع) در مورد ایشان بفرمایند که ایشان از حامیان ولایت بودند و یک‌ فقیه هستند.

معاون فرهنگی علمی آستان عبدالعظیم(ع) یادآور شد: از دوشنبه شب (۳اردیبهشت‌ماه) برنامه‌های این ایام‌ را با معارف صحیفه سجادیه آغاز خواهیم‌ کرد، روز سه‌شنبه دیدار اعضای شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی با تولیت آستان‌ عبدالعظیم(ع) را خواهیم داشت.

عرفاتی ابراز کرد: درس اخلاق آیت‌الله منفرد را نیز هرهفته سه‌شنبه از ساعت ۱۶:۳۰ داریم اما در این ایام قرار است ایشان به مقام علمی و توحیدی حضرت عبدالعظیم(ع) بپردازند. همچنین در بین‌ نمازهای جماعت آستان امامان جماعت در بیان‌های کوتاهی به شخصیت این‌ امامزاده خواهند پرداخت.

وی اضافه کرد: باتوجه به درخواست‌های متعدد برای حضور خدام فرهنگی و علمی در مدارس برای ایفای برنامه‌های فرهنگی و قرآنی‌ در این خصوص نیز برنامه‌ای خواهیم داشت، زیرا هدف ما انتقال معارف دینی به نسل جدید است، از این رو سفیران خدمت به مراکز فرهنگی، مدارس و دانشگاه‌ها در این ایام اعزام می‌شوند.

معاون فرهنگی علمی آستان عبدالعظیم(ع) تاکید کرد: هیات مخصوص بانوان آستان‌ عبدالعظیم(ع) که برای اولین بار در شهرستان ری تاسیس شده است نیز برنامه‌هایی بامحتوا این ایام ارائه خواهند کرد. از این رو سه‌شنبه در تالار شیخ صدوق برنامه خواهند داشت.

عرفاتی یادآور شد: روز سه‌شنبه (۴اردیبهشت‌ماه) از میدان شهر ری ساعت ۱۷ تجمع خدام ‌حرم را داریم که تا ساعت ۱۸ به سمت آستان حرکت خواهند کرد و در صحن‌ امام حسن مجتبی(ع) برنامه تعویض پرچم آستان و زیارت‌نامه‌خوانی را خواهیم داشت.

وی افزود: کارگروه اعتبات مقدسه مصوبه‌ای داشتند که براساس آن در شام سه‌شنبه بعد از نماز مغروب و عشا قرائت زیارتنامه حضرت عبدالعظیم(ع) در تمام عتبه و مساجد خوانده شود.

معاون علمی فرهنگی آستان عبدالعظیم(ع) خاطرنشان کرد: در شب رحلت حضرت عبدالعظیم(ع) ‌مراسم شهادت‌ با سخنرانی حجت‌الاسلام سیدحسین مومنی و مرثیه‌خوانی سیدمحمدرضا نوشه‌ور و محمدرضا بذری را خواهیم داشت.

عرفاتی ادامه داد: سه‌شنبه، چهارشنبه و پنج‌شنبه درب‌های حرم ۲۴ساعته باز خواهد بود. برنامه‌های روز رحلت‌ با تجمع طلاب و علما در حوزه علمیه حضرت عبدالعظیم‌(ع) از صبح چهارشنبه برگزار خواهد شد که این دسته عزاداری به سمت حرم خواهند آمد.

وی اظهار کرد: از ساعت ۱۰صبح در مصلی امام علی(ع) برنامه روز عزا برگزار خواهد شد که با شعرخوانی محمد رسولی، مناجات خوانی مرتضی طاهری و مداحی محمدحسین پویانفر و همچنین سخنرانی حجت‌الاسلام مسعود عالی همراه خواهد بود.

معاون فرهنگی علمی آستان عبدالعظیم(ع) گفت: بعداظهر روز رحلت از ساعت ۱۷:۳۰ آیین چراغ‌گردانی نوجوانان (فرزندان خدام‌) را خواهیم داشت تا نسل جوان‌ آیین خدمت را بیاموزند. همچنین در شبستان امام خمینی(ره) شام رحلت با تجمع هیات‌های مذهبی را خواهیم داشت که حجت‌الاسلام والمسلمین سیدمحمد باقر علوی تهرانی سخنران و مجتبی رمضانی و محسن عراقی نیز به عنوان مداح مرثیه‌سرایی خواهند کرد.

عرفاتی بیان کرد؛ از ساعت ۲۲ شام عزا تجمع هیات ثارالله را با مداحی محمد نوروزی و حامد خمسه خواهیم داشت.

وی خاطرنشان کرد: روز پنج‌شنبه (۶اردیبهشت‌ماه) برنامه‌ درس‌هایی از نهج‌البلاغه با سخنرانی حجت‌الاسلام والمسلمین حسین اکبری بعد از نماز ظهر و عصر باتوجه به شعار این ایام با موضوع جهاد و هجرت برگزار می‌شود.

معاون فرهنگی علمی آستان عبدالعظیم(ع) ابراز کرد: هیات کودکان‌ حسینی آستان عبدالعظیم الحسنی(ع) نیز پنج‌شنبه راس ساعت ۱۶ در تالار شیخ صدوق برگزار می‌شود. مجریان متخصص حوزه کودک در این برنامه‌ حضور خواهند داشت.

عرفاتی ادامه داد: آستان عبدالعظیم(ع) بنا دارد از شهدای فراجا نیز در این‌ ایام تجلیل کنند به همین‌ منظور روز پنج‌شنبه در مصلی امام علی(ع) این برنامه با حضور سردار رادان برگزار خواهد شد که از مدافعان امنیت تجلیل به عمل می‌آید.

وی ابراز کرد: روز پنج‌شنبه محفل ویژه انس با قرآن کریم نیز با حضور قاریان و حفاظ بین‌المللی از ساعت ۲۲ در صحن‌ امام خمینی‌(ره)‌ برگزار خواهد شد. همچنین شب جمعه ساعت ۲بامداد دعای کمیل با حضور منصور ارضی را در صحن جامع خواهیم داشت.

معاون فرهنگی علمی آستان عبدالعظیم(ع) بیان کرد: روز جمعه (۷اردیبهشت‌ماه) از ساعت ۶صبح دعای ندبه با مشارکت هیات رزمندگان و صدای محمدرضا غلام‌رضازاده را خواهیم داشت که این برنامه به صورت پخش زنده از شبکه یک‌سیما قابل مشاهده است. همچنین حجت‌الاسلام والمسلمین میرهاشم حسینی سخنران این مراسم خواهند بود.

عرفاتی یادآور شد: نماز جمعه پایان بخش مراسم ایام رحلت عبدالعظیم(ع) خواهد بود و در خطبه‌ها و پیش خطبه نیز در مورد شخصیت حضرت عبدالظعیم(ع) سخنرانی می‌شود.

وی در پایان گفت: در شام جمعه نیز بعد از نماز مغرب و عشاء طبق سنوات هر هفته برنامه‌ سلسله جلسات سبک زندگی اسلامی را توسط حجت‌الاسلام والمسلمین عباس پسندیده خواهیم داشت.

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1897974

دیگر خبرها

  • دلایل توصیه ائمه(ع) به زیارت حضرت عبدالعظیم(ع)
  • ترمیم حرم‌ مطهر ائمه تعظیم شعائر اسلامی است
  • لزوم ترویج فرهنگ زیبای همیاری همگانی در صیانت از محیط زیست
  • علل انتخاب حضرت عبد العظیم حسنی (ع) برای وکالت در ری
  • مقابله با معضلات فرهنگی به کمک کاربردی‌سازی سیره حضرت عبدالعظیم(ع)
  • تأثیر زیارت قبور ائمه اطهار(ع) در بخشش گناهان
  • منادی شفاف سازی در تولیت
  • مبنای جشن‌های دهه کرامت باید «عارفاً بحقّها» باشد
  • جشن‌های دهه کرامت از ۲۰ اردیبهشت آغاز می‌شود
  • در سالروز رحلت حضرت عبدالعظیم الحسنی(ع) چه برنامه‌هایی برگزار می‌شود